Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym nabialem to zawsze każą odstawić, bo to najczestrza przyczyna, ale wtedy jest też wysypka ma buzi. Ja nie odstawiam, spróbuję z tym krochmalem:-) ja bez nabiału nie żyje, chociaż i tak się ograniczam przestalam jakiś czas temu pić mleko i jeść biały ser, ale jem żółty i jajka i serki homogenizowane. Jutro robię naleśniki z serem, mam nadzieję, że się nie pogorszy.[/url][/url]
-
Sroka wrote:Ja zakładam też, a gumki które się obciskają wywijam w okolice kostki.
A czy Wasze Dzieciątka mają zimne dłonie? Bo to chyba od tego mamlania ich. Bo jak kark sprawdzam to jest ciepły a dłonie lody! Nic kładę się. Spokojnej nocy dziewczyny!sylwia1985 wrote:oooo uwielbiam tak temperature bo ja to zimorodek i mi zimno gdy jest 21 stopniBella_Ona wrote:Dziewczyny mam pytanie, czy Wam tez tak wypadaja wlosy? -
Co do temperatur to mamy 22.5 a w sypialni max 20. Przed porodem wierzcie mi spałam prawie pod prześcieradłem czy to lato czy to zima. W podkoszulce z tyłkiem na wierzchu a po porodzie to pełna piżama i kołdra na mnie. Nie wykopuje się jak kiedyś tylko przykryta po szyje. Nie wiem co tam się u mnie tak zmieniło
-
Wow, jak dużo mam już rozszerza dietę. Ja się wstrzymuję przynajmniej do 6 miesiąca, tak jak zaleca WHO. A potem zobaczymy, ale chciałabym od razu BLW więc trzeba czekać aż zacznie siedzieć. A powiedzcie mi, jak w ogóle karmicie dzieciaczki? Przecież jeszcze nie siedzą, więc w jakiej pozycji?
KasiaMJ wrote:Z tym nabialem to zawsze każą odstawić, bo to najczestrza przyczyna, ale wtedy jest też wysypka ma buzi. Ja nie odstawiam, spróbuję z tym krochmalem:-) ja bez nabiału nie żyje, chociaż i tak się ograniczam przestalam jakiś czas temu pić mleko i jeść biały ser, ale jem żółty i jajka i serki homogenizowane. Jutro robię naleśniki z serem, mam nadzieję, że się nie pogorszy.
lubek lubi tę wiadomość
-
ewcia91 wrote:Włosy widzę że wypadaja prawie każdej a jak tam wasze zęby w ciąży i po ciąży bo mnie parę wizyt u stomatologa czeka a bardzo tego nie lubięmitaka wrote:Dajecie już jakieś słoiczki? Bo na fb już jakieś zdjęcie widziałam ;)Od marchewki sie zaczyna? I jak to wygląda - najpierw polizać czy jedną łyżeczkę? A potem po łyżeczce przez tydzień? I w następnym tygodniu np coś innego czy coś innego później? Zielono mi w tym temacie
-
Hmm to ciężko mi jeszcze wpaść na to od czego ta wysypka. Biedactwo małe. Czy Wy też tak macie, że jak widzicie jakieś nie prawidłowości tak jak np. wysypka, bóle brzucha i inne to chce Wam się płakać bo Maleństwo cierpi?
-
Przykro że dzieciaczki mają te problemy skórne, jak Tomek miał wysypkę na policzkach, był wtedy jeszcze malutki miał 3 tyg. to położna zaleciła nam smarowanie sudokremem i w sumie chyba pomogło bo jak wklepywałam to widziałam poprawę.
U mnie dzieciaczek już śpi a ja odciągnęłam mleko z bolących piersi laktatorem i założyłam muszle, przynajmniej będę miała okazję żeby zgromadzić troszkę pokarmu z nich i zamrozić, bo zapasy się powoli kończą, a odciągnięcie z dnia na dzień zbyt dużo mililitrów nie daje. -
Sroka wrote:Ataga co to za myk z polarem, bo chyba coś mi umknęło ;O
-
To mnie się jakoś zmieniło po porodzie. Wcześniej nie lubiłam ciepła tzn. temperaturę w domu miałam zawsze około 20 stopni, a teraz jest mi fajnie jak mam 24-25. A jak kąpię małą, to dogrzewam sobie do 28
Ja nie odciagam, bo nie mam czego, moje cycki produkują na bieżąco. Nawet nie wiem co to jest nawał pokarmu, a Karolinka nigdy nawet jednej nie opróżni całej.
U mnie Karolinka miała wysypkę po truskawkach. -
sylwia1985 wrote:bylismy dzis z mezem w kinie na ,, wkreceni 2,, przed chwila wrocilismy -fajny film - tesciowka zostala z malym ale dal jej niezle popalic bo sie zalila
ataga4 lubi tę wiadomość
-
poczwarkah wrote:Wow, jak dużo mam już rozszerza dietę. Ja się wstrzymuję przynajmniej do 6 miesiąca, tak jak zaleca WHO. A potem zobaczymy, ale chciałabym od razu BLW więc trzeba czekać aż zacznie siedzieć. A powiedzcie mi, jak w ogóle karmicie dzieciaczki? Przecież jeszcze nie siedzą, więc w jakiej pozycji?
)
Ja też planuje tak karmić i po 6 miechu rozszerzać dietę. Juz usłyszałam jaka ze mnie zła matka :p -
sylwia1985 wrote:bylismy dzis z mezem w kinie na ,, wkreceni 2,, przed chwila wrocilismy -fajny film - tesciowka zostala z malym ale dal jej niezle popalic bo sie zalila
to w sumie dobrze przynajmniej mogla zobaczyc jak jest i co ty masz na codzien -
ja tez karmię do 6 włącznie, i też chciałam BLW, ale nie wiem czy od przecierków nie zacznę i po prostu będe mu dawała kawałki jedzenia, żeby patrzył i sie uczył co to i po co
sylwia, super, że wyszłaś! na pewno sie odprężyłaś a teściową z przymróżeniem oka
współczuję wysypki! faktycznie zawsze najpierw wyklucza się nabiał..ale faktycznie spróbuj wszystko inne, jak nie pomoże to wtedy bym spróbowała z nabiałem.
Kaszulator mój też krzykacz przed spaniem się zrobił, faza jakaś, na pewno minie ja chciałam z chustą czy nosidełkiem spacerować, ale własnie teraz za zimno dla mnie, bałabym sie, że albo jego albo mnie przewieje, a dużej fajnej kurtki nie mam. Bergo jak to robisz?
ja masochostką nie jestem, stomatolog to nie moja bajka w ogóle nie jestem lekarzolubna, ale jak trzeba to pójdęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 09:17
Kaszulator lubi tę wiadomość