X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    My od wczoraj w szpitalu. Jędruś ma zapalenie płuc. Jestem okropnie zła, bo miał rozpisane zastrzyki po których by wyzdrowiał, to durna lekarka kazała w poniedziałek przerwać zastrzyki bo za mocne i dała słabszy antybiotyk. Powiedziała, że ona zapalenia płuc nie słyszy, a wczoraj jakoś usłyszała i kazała iść do szpitala. Więc śpię na podłodze pod łóżeczkiem Jędrusia. Zapisałam się na płatne łóżko mamy z dzieckiem, ale jestem trzecia w kolejce i pewnie się nie doczekam. Mam tu być koło 10 dni.

ojejku współczuje, dużo zdrówka dla Jędrusia oby szybko wyzdrowiał i żebyście szybciutko wyszli. A z tym spaniem to masakra niech Ci mąż jakiś materac dowiezie

Kakabaka lubi tę wiadomość

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Kakabaka współczuję. Twoja sytuacja jest podobnie jak u mnie,jedna lekarka nie słyszała nic, a za 2 dni druga usłyszała zapalenie oskrzeli. Ehh szkoda gadać! 10 dni to długo. Trzymaj się dzielnie, i faktycznie niech mąż ci przywiezie jakieś łóżko polowe lub materac.. Jędrusiowi dużo zdrówka życzę!

• pestka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kakabaka współczję! mam nadzieję, że szybjko znajdzie się dla Ciebie łóżko, żebyś biedna nie spała na podłodze. I mnóstwo zdrówka dla Jędrusia! Oby szybko wyzdrowiał!

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabaka trzymajcie się dzielnie!

Dzięki za rady co do kaszlu i kataru. Chyba jednak się wybiorę dzisiaj do lekarza żeby się nie rozkręciło.

Do dziewczyn karmiących mm co ile godz i ile jedza wam mauluszki? Bo w tych wszystkich ksiazkach itd jest ze od 3 miesiaca co 3 godz a od 4 nawet co 4 tylko pare razy na dobę. A mój już 4 miesiąc i ledwo 2 godziny wytzrymuje a je 120

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze...Kakabaka starsznie Wam współczuje..pobyt w szpitalu to chyba najgorsze co moze sie przytrafic z takim maluszkiem, zdrówka dla Jędraszki :* obyscie jak najszybciej stamtąd wyszli :* trzymajcie sie cieplutko! A swoją drogą to beznadziejna ta lekarka, raz mówi tak raz inaczej...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej zapalenie płuc u takiego malucha wspułczuje i życzę szybkiego powrotu do zdrowia ... Mój też je co 2 godziny po 120 ale może temu takie krótkie przerwy bo tylko 120 a na siłę więcej i tak nie wypije a w nocy przerwa tylko 3 godziny naj więcej :-/a teraz przy katarze to wogóle mało je

Ewelka91
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis pediatra bo maja znowu kupki zasluzowane i mega sie stresuje :-(

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej Kakabaka zdrowka dla was - wlasnie tacy sa lekarze wiec my m,ay 2 pediatrow niby nie wolno no ale jak mamy jakies podejrzenia to wolimy pojsc do 2 zeby go przebadal. Zarejestrowalismy malego na srode do laryngologa z tym nosem bo dla mnie nie jest normalne ze caly czas ma zatkany nosek. Pod okiem pojawila sie jakas biala krostka jakby kaszak i maly caly czas trze oczka i pewnie tez musimy z tym pojsc ale zastanawiam sie czy do pediatry czy okulisty- biedny maluch ochodzi sie po tych przychodniach

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    A my dzis pediatra bo maja znowu kupki zasluzowane i mega sie stresuje :-(
    jak to widzisz ze zasluzowane sa? moj robi takie ostatnio bardziej wodniste ale zawsze sa takie dziwne w srodku jakies platki nie wiem jak to nazwac albo kiuleczki czy ziaren ka ale kiedys ktoras pisala ze tak ma wlasnie byc

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    My od wczoraj w szpitalu. Jędruś ma zapalenie płuc. Jestem okropnie zła, bo miał rozpisane zastrzyki po których by wyzdrowiał, to durna lekarka kazała w poniedziałek przerwać zastrzyki bo za mocne i dała słabszy antybiotyk. Powiedziała, że ona zapalenia płuc nie słyszy, a wczoraj jakoś usłyszała i kazała iść do szpitala. Więc śpię na podłodze pod łóżeczkiem Jędrusia. Zapisałam się na płatne łóżko mamy z dzieckiem, ale jestem trzecia w kolejce i pewnie się nie doczekam. Mam tu być koło 10 dni.

Kakabaka, życzę DUŻOOOOOOOO zdrówka dla Jędrusia! Mam nadzieję, że jak najszybciej opuścicie szpital. Co do lekarki - masakra! chyba z nerwów tak bym jej nagadała, ze jeszcze w ten sam dzień zmieniłaby dobrowolnie zawód :/

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też miał takie kupki to ewidentnie widać że są takie ciągnące ze śluzem a takie ziarenka też ma ale to normalne my zmieniliśmy mleko na pepti i śluzu nie ma ale nie wiem jak to jest przy karmieniu piersią ...

Ewelka91
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u nas sluz. Jaky spikole.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• MOI Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka trzymaj sie! Obyscie szybko wrocili do domu :*

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka zdrowia dla was. Kurcze współczuje tego pobytu w szpitalu. Kolejka do płatnego łóżka??? Masakra, szpital ma obowiązek zapewnić rodzicom warunki żeby mogli być z dzieckiem. Mi było ciężko a miałam wygodną polówke a nawet nie chcę myśleć co by było jakbym miała spać na podłodze :/

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze...my dzis tez idziemy do pedriatry, bo mała ciągle płacze...wkłada rączki do buzi...cyc ją chyba uraża, dlatego sie wygina od cyca i wpada w histerie...Dziś na dodatek zaczeła harczeć...jakoś tak gardłowo...bo nos ma czysty....Moze to te ząbki...kurcze to juz 3 dzień histerii...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Sroka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka dużo zdrówka i szybkiego powrotu!!!

Śluz w kupce może być też od śpików w nosie, które przez gardło lądują w żołądku i do kupy.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Jeżeli jest nadmiar pokarmu to nie wsiąka on do wkładek laktacyjnych tylko kapie do muszli potem można to sobie oddać do butelki i zamrozić np :) u mnie by się to nie sprawdziło, bo ja nawet wkładek nie używam :p nie kąpie mi mleczko :p
    Dokładnie tak jak napisała renatkach :) Dla mnie są ok bo mi cały czas leci z piersi. A zaraz po porodzie to jak zbawienie były dla moich sutków! bo w nich pierś oddycha i bardzo szybko się goi nic nie podrażnia.
    Kakabaka wrote:
    Kakabaka trzymam kciuki żeby Jędruś jak najszybciej wrócił do zdrowia!!!
    sylwia1985 wrote:
    jak to widzisz ze zasluzowane sa? moj robi takie ostatnio bardziej wodniste ale zawsze sa takie dziwne w srodku jakies platki nie wiem jak to nazwac albo kiuleczki czy ziaren ka ale kiedys ktoras pisala ze tak ma wlasnie byc
    Sylwia widać normalnie ciągnący się śluz w kupkach jak jest,Tomkowi tez się zdarzają takie kupy. Te grudki i kulki to są prawidłowe.
    A i super że udało Wam się wyjść z M, zrelaksowałaś się trochę? No i w końcu może teściowa doceni to że łatwo z maluchem Tobie samej nie jest!

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja panikara jestem, wole 10 razy skonsultowac niz zalowac potem ze tego nie zrobilam. Wole zeby Maja byla zdrowa bo w pon szczepienie.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• renatkach Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak kładziecie wasze maluchy spać? ? Moja Karolcia najbardziej lubi na plecach tylko głowę sobie obraca raz na prawo raz na lewo.

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Dziewczyny, a jak kładziecie wasze maluchy spać? ? Moja Karolcia najbardziej lubi na plecach tylko głowę sobie obraca raz na prawo raz na lewo.

u nas tez tylko na pleckach i glowke sobie przekreca raz w jedna raz w druga strone :-)

age.png
‹‹ 1201 1202 1203 1204 1205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ