X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Kabaka trzymajcie się dzielnie!

Dzięki za rady co do kaszlu i kataru. Chyba jednak się wybiorę dzisiaj do lekarza żeby się nie rozkręciło.

Do dziewczyn karmiących mm co ile godz i ile jedza wam mauluszki? Bo w tych wszystkich ksiazkach itd jest ze od 3 miesiaca co 3 godz a od 4 nawet co 4 tylko pare razy na dobę. A mój już 4 miesiąc i ledwo 2 godziny wytzrymuje a je 120
    Moja Milenka je co 4 godziny ale za to 180,w nocy potrafi przespac 8-10 godzin bez jedzenia.Tak wogole witam po dlugiej nieobecnosci,czytam regularnie ale zawsz brakuje czasu zeby cos napisac.

renatkach, paaolka, pestka lubią tę wiadomość

• lubek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orety, Kakabaka, trzymajcie sie! Dbaj o siebie, zebys miala duzo sily w tych slabych warunkach. Zdrowka dla Was!

Kakabaka lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dziewczynki z katarem i suchym kaszlem do lekarza? Gorączki nie ma. Któraś z Was pisała o wapnie, wit c i strzykawce muszę się jakoś cofnąć do tego postu....
    to ja :) wapno 3x po 3 ml przez strzykawke. i witamina c 3x po 6 kropelek na lyzeczce :) do tego na brzuszku duzo po odciaganiu gilkow, wyzej glowka, wietrzenie pomieszczenia :)

mitaka, ataga4 lubią tę wiadomość

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, więcej wiary w swoje cycki ;) Jak nie chce modyfikowanego to nie dawaj, jeszcze lepiej że najada się z Twoich tylko!

Kakabaka, biedaczko, dziewczyny mają rację, szpital ma obowiązek zapewnić Ci godne warunki, to straszne co piszesz... Może faktycznie niech Ci mąż przyniesie jakąś polówkę albo chociaż materac?

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    My od wczoraj w szpitalu. Jędruś ma zapalenie płuc. Jestem okropnie zła, bo miał rozpisane zastrzyki po których by wyzdrowiał, to durna lekarka kazała w poniedziałek przerwać zastrzyki bo za mocne i dała słabszy antybiotyk. Powiedziała, że ona zapalenia płuc nie słyszy, a wczoraj jakoś usłyszała i kazała iść do szpitala. Więc śpię na podłodze pod łóżeczkiem Jędrusia. Zapisałam się na płatne łóżko mamy z dzieckiem, ale jestem trzecia w kolejce i pewnie się nie doczekam. Mam tu być koło 10 dni.
    o kurde! co za lekarka! wspolczuje. szybkiego powrotu do zdrowia dla malucha! i oby te lozko ci sie zwlnilo!

• renatkach Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka szczerze współczuję, mojej siostry córeczka tez miała bezgorączkowe zapalenie płuc jak miała 3 tygodnie. Wszystko dobrze się skończyło, a mała potem nie chorowała aż do 3 roku życia :) głową do góry wszystko będzie dobrze, tylko bez sensu ze nie masz łóżka. U nas sale są takie, że jest łóżeczko i obok łóżko dla mamy.

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5008870888

co myślicie o takim czymś? ? Bo myślałam o stoliku, ale chciałabym coś bardziej funkcjonalnego, bo stolik to dopiero jak będzie chodzic, a takie coś to można wykorzystać wcześniej już. Zobaczcie i czekam na opinie

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super beda te rzeczy w Lidlu- nabardziej bede polowala na ten spiworek i termometr bo jeszcze nie mam dla malucha

my po rehabilitacji- Nikus narazie spi

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

co myślicie o takim czymś? ? Bo myślałam o stoliku, ale chciałabym coś bardziej funkcjonalnego, bo stolik to dopiero jak będzie chodzic, a takie coś to można wykorzystać wcześniej już. Zobaczcie i czekam na opinie
    fajne to ale ja sobie powiedzialam ze nie bede zagracac pokoju zabawkami bo i tak dostaje ich duzo od odwiedzacych a mata i huskawka/bujak + jakies grzechotki , gryzaki mu wystarcza w zupelnosci narazie. Wlasnie chce mu kupic 3w1 czyli bujako- hustawko-stoliczek bo z tego bujaka juz wyrosl co go mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 15:50

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z lidla bede polowac na ta kolderke.. nieldugo bobas zladuje na podlodze i bedzie akuratna :) i jakies bodziaki :)

ataga4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

Super bardzo funkcjonalne !Ja zaczynam sie rozgladac za krzeselkiem do karmienia,macie jakies typy bo jest ich tak duzo,ze niewiem co wybrac?

• tofirus Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka, współczuję ogromnie i życzę dużo zdrówka dla Jędrusia.

Mitaka, u nas jedzenie mm wygląda mniej więcej tak:
    ok 5-6 rano 150 ml
    ok 10 120 ml
    ok 13 120 ml
    ok 16 120 lub 150 ml to zależy
    przed 19 150 ml z dwoma łyżeczkami kleiku ryżowego
    od wczoraj jeszcze jest próba marchewki ok 12 w południe
    Częściej i więcej nie chce jeść.

mitaka, Kakabaka lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj kupilam witaminki omega med baby na wzmocnienie Nikusia-podobno dobre

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Kakabaka, współczuję ogromnie i życzę dużo zdrówka dla Jędrusia.

Mitaka, u nas jedzenie mm wygląda mniej więcej tak:
    ok 5-6 rano 150 ml
    ok 10 120 ml
    ok 13 120 ml
    ok 16 120 lub 150 ml to zależy
    przed 19 150 ml z dwoma łyżeczkami kleiku ryżowego
    od wczoraj jeszcze jest próba marchewki ok 12 w południe
    Częściej i więcej nie chce jeść.

O kleik - a dłużej śpi w nocy po takim sytym posiłku? Bo ja już wymiękam. Nie moge mu wcisnąć więcej niż 120 w dzień (a jeszcze tydzień temu było 90), udaje mi się za to przed spaniem o 20 - 150mm i o 23 drugie 150 od dwóch dni-ale co z tego jak zamiast spać jak wcześniej do tej 3 to mi się o 1.30 buuuuuuudzi :( buuuuuuuu

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczcie jakie slodkie- napewno mu kupie jak podrosnie

http://www.tublu.pl/zabawki-dla-starszakow/zabawki-wedlug-aktywnosci/rowerki-jezdziki-bujaki/bujaczek-dla-dzieci-little-bird-told-me-niezwykla-gasienica.html?gclid=CMGs0dS-ucMCFezHtAodhAEAog

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia te omega med są super. Ale jeśli masz te z kwasami dha to walą jam tran i moja Mała nie chciala tego. Z resztą nie dziwie się bo jak mi się to wylało na rękę to tak jakbym wysmarowala się rybą! Fuj!

Zaczynam się martwic. Dziś kolejny dzień marudzenia przy cycu i jedzenia co 5godzin :( jutro do lekarza mam nadzieje że nie zaleci mi dokarmiania Małej bo cycki mi eksplodują!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia te omega med są super. Ale jeśli masz te z kwasami dha to walą jam tran i moja Mała nie chciala tego. Z resztą nie dziwie się bo jak mi się to wylało na rękę to tak jakbym wysmarowala się rybą! Fuj!

Zaczynam się martwic. Dziś kolejny dzień marudzenia przy cycu i jedzenia co 5godzin :( jutro do lekarza mam nadzieje że nie zaleci mi dokarmiania Małej bo cycki mi eksplodują!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Dziewczyny, a jak kładziecie wasze maluchy spać? ? Moja Karolcia najbardziej lubi na plecach tylko głowę sobie obraca raz na prawo raz na lewo.

Moja też lubi spać tylko i wyłącznie na plecach ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

Do dziewczyn karmiących mm co ile godz i ile jedza wam mauluszki? Bo w tych wszystkich ksiazkach itd jest ze od 3 miesiaca co 3 godz a od 4 nawet co 4 tylko pare razy na dobę. A mój już 4 miesiąc i ledwo 2 godziny wytzrymuje a je 120

Moja jeszcze miesiąc temu co chwile upominała się o butelkę i tak powoli sobie ciumkała 120 ml czasami przez godzinę i potem znowu chciała za 2 godziny jeść. A teraz kiedy ma jeść więcej (od 3 miesiąca 150ml) to ona nie dojada nawet 120 a upomina się różnie co 3-4 godziny.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Kakabaka, biedaczko, dziewczyny mają rację, szpital ma obowiązek zapewnić Ci godne warunki, to straszne co piszesz... Może faktycznie niech Ci mąż przyniesie jakąś polówkę albo chociaż materac?
    Bardzo bym chciała materace ale nie ma tu miejsca. Pokój jest mały, a dzieci jest siódemka plus mamy oczywiście. Masakra. Pani ordynator powiedziała że w sobotę powinni nas rozdzielić, także jeszcze dwie noce takie, a potem zobaczymy. Mam nadzieję że nie będzie jaszcze gorzej.
    renatkach wrote:
    Kakabaka szczerze współczuję, mojej siostry córeczka tez miała bezgorączkowe zapalenie płuc jak miała 3 tygodnie. Wszystko dobrze się skończyło, a mała potem nie chorowała aż do 3 roku życia :) głową do góry wszystko będzie dobrze, tylko bez sensu ze nie masz łóżka. U nas sale są takie, że jest łóżeczko i obok łóżko dla mamy.
    Oby, oby :) Tu też są takie łóżka, ale tylko cztery i to odpłatne. Wpisałam się w kolejkę, ale chyba nie dojdzie do mnie :/

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ