Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymitaka wrote:Kabaka trzymajcie się dzielnie!
Dzięki za rady co do kaszlu i kataru. Chyba jednak się wybiorę dzisiaj do lekarza żeby się nie rozkręciło.
Do dziewczyn karmiących mm co ile godz i ile jedza wam mauluszki? Bo w tych wszystkich ksiazkach itd jest ze od 3 miesiaca co 3 godz a od 4 nawet co 4 tylko pare razy na dobę. A mój już 4 miesiąc i ledwo 2 godziny wytzrymuje a je 120renatkach, paaolka, pestka lubią tę wiadomość
-
mitaka wrote:Dziewczynki z katarem i suchym kaszlem do lekarza? Gorączki nie ma. Któraś z Was pisała o wapnie, wit c i strzykawce muszę się jakoś cofnąć do tego postu....
mitaka, ataga4 lubią tę wiadomość
-
Bella, więcej wiary w swoje cycki Jak nie chce modyfikowanego to nie dawaj, jeszcze lepiej że najada się z Twoich tylko!
Kakabaka, biedaczko, dziewczyny mają rację, szpital ma obowiązek zapewnić Ci godne warunki, to straszne co piszesz... Może faktycznie niech Ci mąż przyniesie jakąś polówkę albo chociaż materac?
Kakabaka lubi tę wiadomość
-
Kakabaka wrote:My od wczoraj w szpitalu. Jędruś ma zapalenie płuc. Jestem okropnie zła, bo miał rozpisane zastrzyki po których by wyzdrowiał, to durna lekarka kazała w poniedziałek przerwać zastrzyki bo za mocne i dała słabszy antybiotyk. Powiedziała, że ona zapalenia płuc nie słyszy, a wczoraj jakoś usłyszała i kazała iść do szpitala. Więc śpię na podłodze pod łóżeczkiem Jędrusia. Zapisałam się na płatne łóżko mamy z dzieckiem, ale jestem trzecia w kolejce i pewnie się nie doczekam. Mam tu być koło 10 dni.
-
Kakabaka szczerze współczuję, mojej siostry córeczka tez miała bezgorączkowe zapalenie płuc jak miała 3 tygodnie. Wszystko dobrze się skończyło, a mała potem nie chorowała aż do 3 roku życia głową do góry wszystko będzie dobrze, tylko bez sensu ze nie masz łóżka. U nas sale są takie, że jest łóżeczko i obok łóżko dla mamy.
-
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5008870888
co myślicie o takim czymś? ? Bo myślałam o stoliku, ale chciałabym coś bardziej funkcjonalnego, bo stolik to dopiero jak będzie chodzic, a takie coś to można wykorzystać wcześniej już. Zobaczcie i czekam na opinie -
renatkach wrote:http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5008870888
co myślicie o takim czymś? ? Bo myślałam o stoliku, ale chciałabym coś bardziej funkcjonalnego, bo stolik to dopiero jak będzie chodzic, a takie coś to można wykorzystać wcześniej już. Zobaczcie i czekam na opinieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 15:50
-
nick nieaktualnyrenatkach wrote:http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5008870888
co myślicie o takim czymś? ? Bo myślałam o stoliku, ale chciałabym coś bardziej funkcjonalnego, bo stolik to dopiero jak będzie chodzic, a takie coś to można wykorzystać wcześniej już. Zobaczcie i czekam na opinie -
Kakabaka, współczuję ogromnie i życzę dużo zdrówka dla Jędrusia.
Mitaka, u nas jedzenie mm wygląda mniej więcej tak:
ok 5-6 rano 150 ml
ok 10 120 ml
ok 13 120 ml
ok 16 120 lub 150 ml to zależy
przed 19 150 ml z dwoma łyżeczkami kleiku ryżowego
od wczoraj jeszcze jest próba marchewki ok 12 w południe
Częściej i więcej nie chce jeść.mitaka, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
tofirus wrote:Kakabaka, współczuję ogromnie i życzę dużo zdrówka dla Jędrusia.
Mitaka, u nas jedzenie mm wygląda mniej więcej tak:
ok 5-6 rano 150 ml
ok 10 120 ml
ok 13 120 ml
ok 16 120 lub 150 ml to zależy
przed 19 150 ml z dwoma łyżeczkami kleiku ryżowego
od wczoraj jeszcze jest próba marchewki ok 12 w południe
Częściej i więcej nie chce jeść.
O kleik - a dłużej śpi w nocy po takim sytym posiłku? Bo ja już wymiękam. Nie moge mu wcisnąć więcej niż 120 w dzień (a jeszcze tydzień temu było 90), udaje mi się za to przed spaniem o 20 - 150mm i o 23 drugie 150 od dwóch dni-ale co z tego jak zamiast spać jak wcześniej do tej 3 to mi się o 1.30 buuuuuuudzi buuuuuuuuKakabaka lubi tę wiadomość
-
zobaczcie jakie slodkie- napewno mu kupie jak podrosnie
http://www.tublu.pl/zabawki-dla-starszakow/zabawki-wedlug-aktywnosci/rowerki-jezdziki-bujaki/bujaczek-dla-dzieci-little-bird-told-me-niezwykla-gasienica.html?gclid=CMGs0dS-ucMCFezHtAodhAEAog -
Sylwia te omega med są super. Ale jeśli masz te z kwasami dha to walą jam tran i moja Mała nie chciala tego. Z resztą nie dziwie się bo jak mi się to wylało na rękę to tak jakbym wysmarowala się rybą! Fuj!
Zaczynam się martwic. Dziś kolejny dzień marudzenia przy cycu i jedzenia co 5godzin jutro do lekarza mam nadzieje że nie zaleci mi dokarmiania Małej bo cycki mi eksplodują! -
Sylwia te omega med są super. Ale jeśli masz te z kwasami dha to walą jam tran i moja Mała nie chciala tego. Z resztą nie dziwie się bo jak mi się to wylało na rękę to tak jakbym wysmarowala się rybą! Fuj!
Zaczynam się martwic. Dziś kolejny dzień marudzenia przy cycu i jedzenia co 5godzin jutro do lekarza mam nadzieje że nie zaleci mi dokarmiania Małej bo cycki mi eksplodują! -
mitaka wrote:
Do dziewczyn karmiących mm co ile godz i ile jedza wam mauluszki? Bo w tych wszystkich ksiazkach itd jest ze od 3 miesiaca co 3 godz a od 4 nawet co 4 tylko pare razy na dobę. A mój już 4 miesiąc i ledwo 2 godziny wytzrymuje a je 120
Moja jeszcze miesiąc temu co chwile upominała się o butelkę i tak powoli sobie ciumkała 120 ml czasami przez godzinę i potem znowu chciała za 2 godziny jeść. A teraz kiedy ma jeść więcej (od 3 miesiąca 150ml) to ona nie dojada nawet 120 a upomina się różnie co 3-4 godziny.
-
poczwarkah wrote:Kakabaka, biedaczko, dziewczyny mają rację, szpital ma obowiązek zapewnić Ci godne warunki, to straszne co piszesz... Może faktycznie niech Ci mąż przyniesie jakąś polówkę albo chociaż materac?renatkach wrote:Kakabaka szczerze współczuję, mojej siostry córeczka tez miała bezgorączkowe zapalenie płuc jak miała 3 tygodnie. Wszystko dobrze się skończyło, a mała potem nie chorowała aż do 3 roku życia głową do góry wszystko będzie dobrze, tylko bez sensu ze nie masz łóżka. U nas sale są takie, że jest łóżeczko i obok łóżko dla mamy.