Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mitaka wrote:O kleik - a dłużej śpi w nocy po takim sytym posiłku? Bo ja już wymiękam. Nie moge mu wcisnąć więcej niż 120 w dzień (a jeszcze tydzień temu było 90), udaje mi się za to przed spaniem o 20 - 150mm i o 23 drugie 150 od dwóch dni-ale co z tego jak zamiast spać jak wcześniej do tej 3 to mi się o 1.30 buuuuuuudzi buuuuuuuu
Moja w sumie ostatnio nie miała problemów ze spaniem, bo bez kleiku spała nawet do 3. Teraz śpi tak do 5 - 6, więc potrafi nawet 11h przespać ciurkiem.caterinka, pestka lubią tę wiadomość
-
Scęście wrote:to ja wapno 3x po 3 ml przez strzykawke. i witamina c 3x po 6 kropelek na lyzeczce do tego na brzuszku duzo po odciaganiu gilkow, wyzej glowka, wietrzenie pomieszczenia
A jak ten katar się objawia? jak dorosłemu czyli cieknie dziecku z noska czy ma zakitowany nosek i słychac jak ciężko oddycha? -
renatkach wrote:http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5008870888
co myślicie o takim czymś? ? Bo myślałam o stoliku, ale chciałabym coś bardziej funkcjonalnego, bo stolik to dopiero jak będzie chodzic, a takie coś to można wykorzystać wcześniej już. Zobaczcie i czekam na opinie
Wygląda na fajne. Nie wiem jak się sprawdzi w rzeczywistości,dobrze by było chociaż sobie pomacać na żywo albo zobaczyć u kogoś U mojego brata dzieciaki miały stolik z FP, i radościom nie było końca, potem to już nawet wdrapywały się na niego... -
Kakabaka trzymajcie się i niech Jędruś szybko zwalcza wstrętne choróbsko! Skąd się to cholerstwo wzięło? Przeziębił sie, czy ktoś go zaraził? A z tym łóżkiem porażka!
Moja też śpi tylko na pleckach i kręci głową w prawo i lewo, czasami jak uśnie przy karmieniu, to śpi na boczku, bo karmimy się na leżąco.Kakabaka lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:ja z lidla bede polowac na ta kolderke.. nieldugo bobas zladuje na podlodze i bedzie akuratna i jakies bodziaki
Pomyślałam o tym samym
A jak jest z jakością tych rzeczy z Lidla? Ubranek na przykład? jak po praniu, nie wyciągają się, kolory nie blakną? -
Kakabaka wrote:Bardzo bym chciała materace ale nie ma tu miejsca. Pokój jest mały, a dzieci jest siódemka plus mamy oczywiście. Masakra. Pani ordynator powiedziała że w sobotę powinni nas rozdzielić, także jeszcze dwie noce takie, a potem zobaczymy. Mam nadzieję że nie będzie jaszcze gorzej.
O ja cie......14 osób na sali, masakra!! Pewnie jest jeden wrzask? W jakim wieku pozostale dzieciaczki? A te inne mamusie, spoko jakieś, da sie pogadać? -
No wiec moze to byc alergia. Bo Maja ma baaardzo suche lokcie i takie jakby czerwone. Mam wyeliminowac nabial i zobaczymy. Probiotyk tez zakupilam. Mamy skierowanie na posiew kupki i skiero. Do alergologa. Co jej prawy staw biodrowy nie pasowal, a inna lekarka ostatnio mowila ze jest ok. Ale moj maz mowi ze ta dr to masakra. Pamieta ja jeszcze z dziecinstwa. Ze o dupe rozbic, takze zglupialam juz.
-
ten kocyk do lezenia z lidla tez wydaje sie przydatny pewnie tez sie skusze jak jeszcze beda bo u nas to maskara ludzie czekaja jeszcze przed otworzeniem lidla i pchaja sie niesamowicie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 18:06
-
ataga4 wrote:Szybko te ząbki.... A jak lekarz to sprawdzał? Jak możesz małej ulżyć?
U nas też od paru dni po południu lub wieczorem jest ryk i odrywanie się piersi, ale zwalałam to do tej pory na zmęczenie (że przegapiłam moment głodu i senności i za długo go przetrzymałam) , a może to wcale nie dlatego, tylko też coś tam zaczyna się ruszać z ząbkami? Kajtek jest starszy o tydzień, chociaż wiadomo, że u każdego malucha ząbki inaczej mogą się pojawić.
No lekarka sprawdzła w buźce i powiedziała że mała ma rozpulchnione dziasła już i mnóstwo śliny i te charczenie może być przez zalegającą ślinę...Widze zresztą jak Rozalka gryzie sobie palce, wkłada je do buzi i miętoli...I to odrywanie to przez to że ją sutek widocznie podrażnia...A lekarka ma 1,5 roczne dziecko więc chyba wie czy to zęby...
A kazała stosować dentinox - żel i w ostateczności Nurofen dla dzieci i trzeba to jakoś przejśćataga4 lubi tę wiadomość
-
u nas na ząbki chyba jeszcze się nie zapowiada, a przynajmniej nic nie widac na dziąsełkach bo śliny to juz od jakiegos czasu jest duzo i ssanie paluszkow i wszystkiego co wpadnie w łapki no i ostatnio zaczął robić taki śmieszny dziubek...ale nie wiem czy to ma jakis związek...
-
paaolka wrote:Lidl od 8 rano ja tez sie chyba wybiore bo fajne są te ciuszki i ta kołderka tez mi sie podoba, tylko kurcze u nas zawsze tez takie tłumy i prawie wyrywają sobie towar ludzie..
Ja jeszcze nie byłam na "otwarciu", ale pewnie jest to samo....No nic, jeśli babcia zostanie z małym to też skoczę i zawalczę jak lwica o tą kołderkę
A swoją drogą...zobaczcie co robi z ludzi "promocja"...szarpanina, walka o produkt, masakra!paaolka lubi tę wiadomość
-
renatkach wrote:Dziewczyny, a jak kładziecie wasze maluchy spać? ? Moja Karolcia najbardziej lubi na plecach tylko głowę sobie obraca raz na prawo raz na lewo.
my tez kładziemy na plecach i głowka raz w ta raz w tą choc zdecydowanie widac ze preferuje prawą stronę...wczesniej troche na brzuchu spal, ale teraz nie lubi juz,zaraz sie budzi w takiej pozycji, na boku za to nie chcial nigdy.
-
sylwia1985 wrote:hihihi a ja puszczam Nikusiowi to:
https://www.youtube.com/watch?v=LDjwv_poguo
haha Sywia a ja śpiewałam Krzysiowi "ona tańczy dla mnie" i tak się śmiał że hej
tylko zmieniłam na "On tańczy..."Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 18:23
sylwia1985 lubi tę wiadomość