X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    O kleik - a dłużej śpi w nocy po takim sytym posiłku? Bo ja już wymiękam. Nie moge mu wcisnąć więcej niż 120 w dzień (a jeszcze tydzień temu było 90), udaje mi się za to przed spaniem o 20 - 150mm i o 23 drugie 150 od dwóch dni-ale co z tego jak zamiast spać jak wcześniej do tej 3 to mi się o 1.30 buuuuuuudzi :( buuuuuuuu

Moja w sumie ostatnio nie miała problemów ze spaniem, bo bez kleiku spała nawet do 3. Teraz śpi tak do 5 - 6, więc potrafi nawet 11h przespać ciurkiem.

caterinka, pestka lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:41

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    to ja :) wapno 3x po 3 ml przez strzykawke. i witamina c 3x po 6 kropelek na lyzeczce :) do tego na brzuszku duzo po odciaganiu gilkow, wyzej glowka, wietrzenie pomieszczenia :)

A jak ten katar się objawia? jak dorosłemu czyli cieknie dziecku z noska czy ma zakitowany nosek i słychac jak ciężko oddycha?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5008870888

co myślicie o takim czymś? ? Bo myślałam o stoliku, ale chciałabym coś bardziej funkcjonalnego, bo stolik to dopiero jak będzie chodzic, a takie coś to można wykorzystać wcześniej już. Zobaczcie i czekam na opinie

Wygląda na fajne. Nie wiem jak się sprawdzi w rzeczywistości,dobrze by było chociaż sobie pomacać na żywo :-D albo zobaczyć u kogoś :-) U mojego brata dzieciaki miały stolik z FP, i radościom nie było końca, potem to już nawet wdrapywały się na niego...

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka trzymajcie się i niech Jędruś szybko zwalcza wstrętne choróbsko! Skąd się to cholerstwo wzięło? Przeziębił sie, czy ktoś go zaraził? A z tym łóżkiem porażka!

Moja też śpi tylko na pleckach i kręci głową w prawo i lewo, czasami jak uśnie przy karmieniu, to śpi na boczku, bo karmimy się na leżąco.

Kakabaka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po diagnozie..malej idą zabki...ale jeszcze ich nie widac...
    dlatego jest histeria i odrywanie sie od piersi

lubek lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ja z lidla bede polowac na ta kolderke.. nieldugo bobas zladuje na podlodze i bedzie akuratna :) i jakies bodziaki :)

Pomyślałam o tym samym :-)

A jak jest z jakością tych rzeczy z Lidla? Ubranek na przykład? jak po praniu, nie wyciągają się, kolory nie blakną?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Bardzo bym chciała materace ale nie ma tu miejsca. Pokój jest mały, a dzieci jest siódemka plus mamy oczywiście. Masakra. Pani ordynator powiedziała że w sobotę powinni nas rozdzielić, także jeszcze dwie noce takie, a potem zobaczymy. Mam nadzieję że nie będzie jaszcze gorzej.

O ja cie......14 osób na sali, masakra!! Pewnie jest jeden wrzask? W jakim wieku pozostale dzieciaczki? A te inne mamusie, spoko jakieś, da sie pogadać?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:41

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec moze to byc alergia. Bo Maja ma baaardzo suche lokcie i takie jakby czerwone. Mam wyeliminowac nabial i zobaczymy. Probiotyk tez zakupilam. Mamy skierowanie na posiew kupki i skiero. Do alergologa. Co jej prawy staw biodrowy nie pasowal, a inna lekarka ostatnio mowila ze jest ok. Ale moj maz mowi ze ta dr to masakra. Pamieta ja jeszcze z dziecinstwa. Ze o dupe rozbic, takze zglupialam juz.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten kocyk do lezenia z lidla tez wydaje sie przydatny pewnie tez sie skusze jak jeszcze beda bo u nas to maskara ludzie czekaja jeszcze przed otworzeniem lidla i pchaja sie niesamowicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 18:06

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Szybko te ząbki.... A jak lekarz to sprawdzał? Jak możesz małej ulżyć?
    U nas też od paru dni po południu lub wieczorem jest ryk i odrywanie się piersi, ale zwalałam to do tej pory na zmęczenie (że przegapiłam moment głodu i senności i za długo go przetrzymałam) , a może to wcale nie dlatego, tylko też coś tam zaczyna się ruszać z ząbkami? Kajtek jest starszy o tydzień, chociaż wiadomo, że u każdego malucha ząbki inaczej mogą się pojawić.

No lekarka sprawdzła w buźce i powiedziała że mała ma rozpulchnione dziasła już i mnóstwo śliny i te charczenie może być przez zalegającą ślinę...Widze zresztą jak Rozalka gryzie sobie palce, wkłada je do buzi i miętoli...I to odrywanie to przez to że ją sutek widocznie podrażnia...A lekarka ma 1,5 roczne dziecko więc chyba wie czy to zęby...

A kazała stosować dentinox - żel i w ostateczności Nurofen dla dzieci i trzeba to jakoś przejść

ataga4 lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od której godz jest czynny Lidl?

• paaolka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidl od 8 rano :) ja tez sie chyba wybiore bo fajne są te ciuszki :) i ta kołderka tez mi sie podoba, tylko kurcze u nas zawsze tez takie tłumy i prawie wyrywają sobie towar ludzie..

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na ząbki chyba jeszcze się nie zapowiada, a przynajmniej nic nie widac na dziąsełkach ;) bo śliny to juz od jakiegos czasu jest duzo i ssanie paluszkow i wszystkiego co wpadnie w łapki :) no i ostatnio zaczął robić taki śmieszny dziubek...ale nie wiem czy to ma jakis związek... ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Lidl od 8 rano :) ja tez sie chyba wybiore bo fajne są te ciuszki :) i ta kołderka tez mi sie podoba, tylko kurcze u nas zawsze tez takie tłumy i prawie wyrywają sobie towar ludzie..

Ja jeszcze nie byłam na "otwarciu", ale pewnie jest to samo....No nic, jeśli babcia zostanie z małym to też skoczę i zawalczę jak lwica o tą kołderkę :-D :-D :-D
    A swoją drogą...zobaczcie co robi z ludzi "promocja"...szarpanina, walka o produkt, masakra!

paaolka lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Dziewczyny, a jak kładziecie wasze maluchy spać? ? Moja Karolcia najbardziej lubi na plecach tylko głowę sobie obraca raz na prawo raz na lewo.

my tez kładziemy na plecach i głowka raz w ta raz w tą :) choc zdecydowanie widac ze preferuje prawą stronę...wczesniej troche na brzuchu spal, ale teraz nie lubi juz,zaraz sie budzi w takiej pozycji, na boku za to nie chcial nigdy.

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihi a ja puszczam Nikusiowi to:

https://www.youtube.com/watch?v=LDjwv_poguo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za kazda chwile oddalabym to co najdrozsze chreszczyku
    od zawsze jestes pragnieniem mym , mamusia cie nosi na rekach

i tak mu spiewam jak to leci a on sie tak strasznie smieje z tego hihihiihii

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    hihihi a ja puszczam Nikusiowi to:

https://www.youtube.com/watch?v=LDjwv_poguo

haha Sywia a ja śpiewałam Krzysiowi "ona tańczy dla mnie" i tak się śmiał że hej :P

tylko zmieniłam na "On tańczy..." ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 18:23

sylwia1985 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ