X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Pomyślałam o tym samym :-)

A jak jest z jakością tych rzeczy z Lidla? Ubranek na przykład? jak po praniu, nie wyciągają się, kolory nie blakną?
    Są super! Zarówno rzeczy dla dorosłych jak i dla dzieci. Zawsze jak pojawiają się ciuchy w Lidlu to kupuję. W ogóle mam wrażenie że są lepszej jakości niż np. Smyk.

ataga4 lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra maz wrocil zmykusiam- milych snow dziewoje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Nutella dzięki Tobie jestem dobrej myśli ;)

Co lepsze w domu nie da się jej nakarmić w innej pozycji, a w gościach w każdej:)
    Ta moja Ala to agentka.

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Są super! Zarówno rzeczy dla dorosłych jak i dla dzieci. Zawsze jak pojawiają się ciuchy w Lidlu to kupuję. W ogóle mam wrażenie że są lepszej jakości niż np. Smyk.

Mam 2 pary spodenek i 2 bodziaki z Lidla i sa nie do zdarcia;) i i tez myślę, że jakość lepszaniż smyk i 5,10,15.
    W ogóle te ciuszki które zamówiłam w smyku jakieś takie słabe jakościowo (może dlatego przecenione).

BTW. dziewczyny jak macie gdzieś w okolicy Auchan to polecam bodziaki i pajacyki ich marki. Tanie i super jakości. Kupiłam 3 pary rajstopek po 5 zł :p Po kilku praniach nie ma śladu zmechacenia;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 23:01

ataga4, pestka lubią tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja znowu nie mogę powiedzieć złego słowa na ciuszki z Tesco ;))

Dziewczyny! Odważyłam się w końcu - to mój blog, mam nadzieje, że wreszcie się uda ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

ataga4, pestka, tofirus, lubek, mitaka lubią tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    to ja znowu nie mogę powiedzieć złego słowa na ciuszki z Tesco ;))

Dziewczyny! Odważyłam się w końcu - to mój blog, mam nadzieje, że wreszcie się uda ;)

Tesco'we ciuszki też lubię:)

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj naskrobałyście :) Ja też lubię tescowe ciuszki mam kilka i jestem z nich zadowolona :) Jeszcze w ciąży wybrałam się do lidla po bułeczki rano akurat jak dali torebki witchena... Nigdy więcej nie pójdę na promocję! Tam był taki sajgon że musiałam chronić brzuszek... Na spokojnie wybiorę się po największym oblężeniu może coś zostanie :D

Kakabaka a jak Jędruś znosi ten hałas? My dorośli sobie możemy poradzić a takie maleństwo?

Dzisiaj mój M próbował uśpić synka... ja miałam gości i chwile relaksu dla siebie.. skończyło się tym że dostałam opieprz i się obraził bo nie przyszłam jak mały płakał.. :(
    A co będzie gdyby musiał całkiem sam z nim zostać?

Renatkach super sprawa z tą zabawką hmm "Little Tikes jeździk statek". Nie miałam pomysłu co kupić siostrze bo spodziewa się dzidziusia, a to rozwiązało mój problem :)

Mój Tomek śpi w nocy tylko na pleckach i przekłada sobie główkę. Przynajmniej raz dziennie staram się go kłaść na brzuszek na drzemkę i też ta pozycja mu odpowiada.

Zmykam spać, dobrej nocki :)

renatkach, Kakabaka lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzalam na strone lidla -ale cudenka! Tylko jak sie dostac o 8 do lidla, kiedy maz w pracy :-\ Przegrana sprawa :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Zajrzalam na strone lidla -ale cudenka! Tylko jak sie dostac o 8 do lidla, kiedy maz w pracy :-\ Przegrana sprawa :-(

mam ten sam problem a ubranka z lidla i tesco kocham dla mnie jakosc pierwsza klasa

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ddtvn bedzie jak nauczyc dzieci samodzielnego zasypiania i przesypiania calych nocy

preg.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane

Fajne te ciuszki z Lidla, tylko mam tak jak MOI ,że mąż w pracy a po południu to nic nie zostanie :-(

A ja dziś mam smutaśny dzionek, bo chyba mi się pokarm kończy :-(
    A tak bardzooo chciałam karmić jak najdłużej piersią :-( Wczoraj musiałam podać dwa razy mm,bo Julka ssała i nic tylko się denerwowała :-(
    Pije herbatki,ale one nic nie pomagają. We wtorek będę mieć od koleżanki laktator to może pobudzę laktacje.

Szukam przyczyn i pewnie obie się jakos nałożyły na siebie : zmęczenie - przez ostatnie 1,5mies.ciągła bieganina z urządzaniem mieszkania i brak czasu na odpoczynek a druga to taka,że moja Julcia ssa pierś przez max 5 min i się najada a czytałam żeby utrzymać laktacje 10-15min ssania musi być :-(
    Próbuje ją dostawiać ale wypluwa za każdym razem i jak nie jest już głodna to nie chce piersi.

Kochane poradźcie coś, bo chciałabym dalej karmić piersią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 09:21

so22pqr.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Sisilla Ty karmisz tylko na leząco? Bo mnie dziś przyszło do głowy (bo karmie tylko na leząco) czy jak przyjadą butelki to nie będzie krzyku że będą ją chciała w innym ustawieniu karmić?

Zosia, jak zostaje u teściowej, to jest karmiona moim mleczkiem z butelki i pozycje też zaakceptowała, więc się nie martw, powinno być dobrze:)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W DDTVN o nauce samodzielnego zasypiania i przesypianiu calej nocy bedzie.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja wspaniała ;) córcia wstała dziś o 6 rano, myślałam, ze palnę sobie w łeb, NO do jasnej choinki ile można. Podpieram się nosem, zapalenie piersi się przybłąkało, włosy wychodzą garściami NO niech to.... Też mam dziś kiepski poranek, może w związku z tym niskim ciśnieniem? Około 960 hektopaskali, dramat.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie trafi! Wchodze do przychodni bo na 9 umówiona do pediatry a tam : - pani doktor nie ma, jest na konferencji.
    No szczyści mnie, i nie szło do mnie zadzwonić żebym się z dzieckiem nie torbiła tu.

Brak mi słów. Piękny poranek :|

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Dziewczyny, a jak kładziecie wasze maluchy spać? ? Moja Karolcia najbardziej lubi na plecach tylko głowę sobie obraca raz na prawo raz na lewo.
    na pleckach i macha głową na którą stronę chce :)
    Ja w lidlu poluje na bodziaki :D pamiętam jak koleżanka mi mówiła, jak pojawi się dziecko, to większą radość będziesz miała z kupowaniu mu rzeczy niż sobie. Prawda w 100%! :)
    tofirus wrote:
    Moja w sumie ostatnio nie miała problemów ze spaniem, bo bez kleiku spała nawet do 3. Teraz śpi tak do 5 - 6, więc potrafi nawet 11h przespać ciurkiem.
    Boziu a ja marze o 6 :D
    ataga4 wrote:
    Pomyślałam o tym samym :-)

A jak jest z jakością tych rzeczy z Lidla? Ubranek na przykład? jak po praniu, nie wyciągają się, kolory nie blakną?
    Mi mama powiedziała, że jej koleżanka z pracy ma stos tych lidlowych ubanek, bo są własnie bardzo dobre gatunkowo :) ja już pare mam, sie przekonamy :) Tylko kurde ja nie mam z kim małego zostawić…a Lidl z 30 min piechotą ponad. No nic, po południu pojade. Chyba i tak w tłum dzikich ludzi z dzieckiem średnio :P

Sisila twoja nie lubi szumu, tak? bo mój jak dzis po 6 sie obudził a ja nieprzytomna to puściłam mu szum...i pospał jeszcze 40 min..na to wychodzi, że mógłby jeszcze spać tylko coś go budzi..tylko co i po co?!

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też super, potworki atakowały Filipa nawet co 20min. Jestem jak zombi :/

pestka lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Sroka tez bym sie wkurzyła...powinni dzwonic do pacjentow i odwoływac wizyty jak wiedza ze lakarki nie ma..tym nardziej do osób z małym dzieckiem...ech ta nasza służba zdrowia..

Ja po ciuszki z Lidla pójde pewnie z wózkiem,bo i mój mąż zawsze juz od 6 rano nieobecny, ale wątpie zebym szła na 8 rano - zapewne o której sie wyrobie o tej pojde, a jak będą juz przebrane to trudno przeżyję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 09:27

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Hej kochane

Fajne te ciuszki z Lidla, tylko mam tak jak MOI ,że mąż w pracy a po południu to nic nie zostanie :-(

A ja dziś mam smutaśny dzionek, bo chyba mi się pokarm kończy :-(
    A tak bardzooo chciałam karmić jak najdłużej piersią :-( Wczoraj musiałam podać dwa razy mm,bo Julka ssała i nic tylko się denerwowała :-(
    Pije herbatki,ale one nic nie pomagają. We wtorek będę mieć od koleżanki laktator to może pobudzę laktacje.

Szukam przyczyn i pewnie obie się jakos nałożyły na siebie : zmęczenie - przez ostatnie 1,5mies.ciągła bieganina z urządzaniem mieszkania i brak czasu na odpoczynek a druga to taka,że moja Julcia ssa pierś przez max 5 min i się najada a czytałam żeby utrzymać laktacje 10-15min ssania musi być :-(
    Próbuje ją dostawiać ale wypluwa za każdym razem i jak nie jest już głodna to nie chce piersi.

Kochane poradźcie coś, bo chciałabym dalej karmić piersią.

Kpchana jeszcze nie wszystko stracone, pobudzisz cycki laktatorem. Poza tym bardzo duzo pij i jednak przystawiaj dzidzie jak najczesciej -to najlepszy pobudzacz ;-) Jesli nie madz oporow, podpijak czasem Karmi, albo kup Femaltiker i postaraj sie czasem wypoczac. To podstawa!

A co dlugosci ssania, Julcia juz od dawno nie ciagnie tak dlugo, a mleko jest. Teraz cale karmienie z 2 cyckow zalatwiamy w 10 minut =-O

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa jeszcze jedno. Odkrylam podczas odciagania laktatorem, ze kiedy pomysle o dziecku z miloscia, jakie jest piekne, smieszne i kochane, to pochwili mleko leci jak szalone ;-)

paaolka, Anoolka, Zielono mi:-))))), pestka, Kasiula09, lubek, mitaka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 1205 1206 1207 1208 1209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ