X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to widzę że chyba tylko Aniqa ma raj po ukończeniu MAGICZNEGO 3msc....Tak w ogóle to wszyscy mnie pocieszaja że jak skończy 3 lata to będzie lepiej :O :D

Sisilla, renatkach lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    www.matkaniewariatka.pl/2015/01/oddasz-serce-do-przeszczepu.html?m=1

trudny temat
    Paulina nawet nie chce tego czytać i się nad tym zastanawiać. Człowiek dostaje pierdolca jak słyszy o śmierci łóżeczkowej a co dopiero m myśleć o tym czy by się oddało serce własnego dziecka brrr

• pestka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja to widzę że chyba tylko Aniqa ma raj po ukończeniu MAGICZNEGO 3msc....Tak w ogóle to wszyscy mnie pocieszaja że jak skończy 3 lata to będzie lepiej :O :D
    też tak miałam :D ale nie powiem, F w dzień jest super grzeczny, czasami pomarudzi ale generalnie super :) za to usypianie i spanie....no, przed 3 miesiacem było lepiej.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas noc nie naj gorsza :-)jutro wybieramy się na bal karnawałowy ale jakoś na dzień dzisiejszy nie jestem optymistycznie nastawiona boję się małego zostawić a niedziela po nie przespanej nocy to dopiero będzie ciekawa ...

Ewelka91
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Hej kochane

Fajne te ciuszki z Lidla, tylko mam tak jak MOI ,że mąż w pracy a po południu to nic nie zostanie :-(
    ja mam dobrze ze maz ma wlasna dzialalnosc wiec przyjedzie po mnie, zostanie w wozie z malym, ja do lidla, potem nas odrzuci. lub przyjedzie do domu i zostanie z nim ja pojade sama i jak wroce to on pojedzie do rpacy. albo opcja 3 jesli maz by nie mogl bo moze emic akurat przyjecie towaru albo wyjazd po towar to wtedy obok lidla 50 m jest powiatowy urzad rpacy w ktorym pracuje moja mama i siotsra, wiec albo ide spacerkiem z kuba i ktoras go pilnuje, albo wysylam fotke siostrze czy mamie a ona idzie i kupuje, i tak do roboty maja na 8 rano :P i pewnie skonczy sie na wersji one kupia hahaha, chociaz chcialabym sama pomacac i podotykac a nie wybierac tak z gazetki :P

ao12., Sisilla lubią tę wiadomość

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja obcinam paznokcie u rąk Tomkowi tak co dwa, trzy dni - jak większość. Ale za to ze stopami mam wieczny problem, tak nimi wierzga nawet jak jest śpiący że do tej pory to może ze trzy razy mu obcinałam i to na raty... Ale te na szczęście dużo wolniej rosną :)

My się nigdzie nie wybieramy na karnawał, mój M raczej stroni od takich imprez, no chyba, że są organizowane w gronie najbliższych znajomych. Ale w tym roku jakoś nikt się nie pokusił.

A już za 2 tygodnie Walentynki:) A w tym roku każda z nas ma już swoją wyjątkową bobaskową Walentynkę :*

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejeku co za dzień...
    Dziś był taki ryk...że mała się podrapała w nos az do krwi...
    Nie mogłam jej uspokoić, Jeść też nie chciała aj adła o 8...Musiałam dać jej kropeli Nurofen, i dopiero zasnęła i śpi już 3 godziny...
    A to już 6 godzin od karmienia..

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• paradise Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też obcinam pazurki jak już widzę, że są za długie.. średnio co 4-5 dni.

Byłam dzisiaj z małą u lekarza bo po 1) wysypka ( w sumie dzisiaj już malutko jej zostało ) po 2) wydawało mi się, że ma chrypkę i po 3) ciągle molestuje prawe ucho! Wyszłam cała szczęśliwa bo po dokładnej obserwacji, przebadaniu itd wszystko jest w porządku.. wysypka schodzi, chrypka najprawdopodobniej jest od dużej ilości śliny a ciągle dotykanie ucha to nawyk bo badał dokładnie ucho i jest ok ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez ma chrypke tak chreszczy dziwnie i moze to rzeczywiscie od ilosci sliny- mam taka nadzieje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlag jasny mnie trafi!!! U jednego dzieciaczka z naszej sali wykryli rotawirusa i wzięli go do izolatki, a my wszystkie czekamy jak na szpilkach na wyniki badań naszych dzieci, bo nie wiadomo czy ktoś się nie zaraził. A ja durna na rota nie zaszczepiłam, bo mi odradzono. Że niby jak nie ma kontaktu z dziećmi to nie ma potrzeby. Szlag jasny!!!

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś 15 min w 5 10 15 i obkupiłam Małą że ho ho. Wieczorem wrzuce na bloga zdjęcia to będziecie mogły zerknąć. Były już przeceny przecen i np. Kurtka taka wiosenna (patrząc że u nas wiosna snieg jest) wyszła mnie 34zl ;)

ao12., sylwia1985, Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala znów dzisiaj nie chce jeść...a spanie też jej dzisiaj nie idzie,a ja mam łeb jak sklep zaraz mi eksploduje :'(
    Paznokcie obcinam co 3 dni,na śpiąco nie ma mowy,bo się zaraz wybudza.Jak jej obcinam paznokcie,to zawsze ją zagaduje albo śpiewam-ciekawe do kiedy będzie znosić moje fałszowanie :-P

sylwia1985 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Szlag jasny mnie trafi!!! U jednego dzieciaczka z naszej sali wykryli rotawirusa i wzięli go do izolatki, a my wszystkie czekamy jak na szpilkach na wyniki badań naszych dzieci, bo nie wiadomo czy ktoś się nie zaraził. A ja durna na rota nie zaszczepiłam, bo mi odradzono. Że niby jak nie ma kontaktu z dziećmi to nie ma potrzeby. Szlag jasny!!!
    o matko przewalone macie - kurcze niby szpital powinien pomoc a czasem jest na odwrot- trzymajcie sie cieplutko

Kakabaka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ja byłam dziś 15 min w 5 10 15 i obkupiłam Małą że ho ho. Wieczorem wrzuce na bloga zdjęcia to będziecie mogły zerknąć. Były już przeceny przecen i np. Kurtka taka wiosenna (patrząc że u nas wiosna snieg jest) wyszła mnie 34zl ;)
    to czekam na focie - widze ze nie tylko ja mam bzika na punkcie ubranek :) maz mnie przegania bo maly tyle tego ma ze szok i czasem tylko raz ubierze - tez tak jest u was czy tylko ja jestem taka durna ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 15:29

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

Anoolka potwierdzam, już jak dziecko ma 2,5 roku jest ok, ale wcześniej hmmm. Byliśmy z synkiem jak miał 2 lata na Korfu, wakacje marzenie, ale takiego zapierdzielu na wakacjach jeszcze nie przeżyłam, jesteś na basenie a nie poleżysz na leżaczku, bo młody zapierdziela do basenu, chcesz iść na basen, a młody w,łaśnie chce spać- jedno zostaje drugie odpoczywa ;), wieczorem pokazy, koncerty- super, młody zmarudzony nie będzie tańczył i bawił się z innymi dziećmi, ryczy, wracamy do pokoju- te wakacje nauczyły mnie pokory i zmieniły świat leniwych wakacji w wakacje cierpliwości:)

ataga4 lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepionka na rotawirusy nie chroni w ten sposób że dziecko nigdy nie zachoruje tylkO, że jak juz złapie to przechodzi łagodniej.

Tak Sylwia u nas też kupa ciuchow i czasem założy tylko raz. Nawet się mężowi nie przyznaje.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:

Jejku, oto właśnie polska służba zdrowia, dramat. Właśnie w takich sytuacjach cieszę się, że podałam tą szczepionkę na rotawirusy. Trzymajcie się i oby wirus was ominął i czekamy Kakabaka na wieści! Bądźcie silni!

Kakabaka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    to czekam na focie - widze ze nie tylko ja mam bzika na punkcie ubranek :) maz mnie przegania bo maly tyle tego ma ze szok i czasem tylko raz ubierze - tez tak jest u was czy tylko ja jestem taka durna ?

Sylwia, ja też tak robiłam i czasami robię, ale teraz moje drugie dziecko korzysta, bo przecież kto powiedział, ze dziewczynka nie może chodzić w niebieskim czy zielonym. Gorzej, jak chłopiec dostanie po siostrze różowe ciuszki ;) ale to prawda, wolę sobie nic nie kupić, a żeby dzieciaki ładnie wyglądały.

Polecam wam sklep internetowy MK Golińscy, Sroka oni są bodajże z Chorzowa, ale spokojnie zamawiam przez internet. Ciuszki bardzo fajne gatunkowo i często fajne promocje, polecam.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki za namiar. jakby co do Chorzowa mam rzut kamieniem ;)
    Właśnie mecz ręcznej się zaczyna. Młoda śpi, mąż spi to ja idę leżeć i oddodpoczywać

Sisilla, KasiaMJ, ao12. lubią tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj wlasnie zasiadl przed tv i oglada mecz Nikus zasnal w kolysce ale nie spi w dzien dluzej niz pol godzinki :/

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ