X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to widzę że chyba tylko Aniqa ma raj po ukończeniu MAGICZNEGO 3msc....Tak w ogóle to wszyscy mnie pocieszaja że jak skończy 3 lata to będzie lepiej :O :D

Sisilla, renatkach lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    www.matkaniewariatka.pl/2015/01/oddasz-serce-do-przeszczepu.html?m=1

trudny temat
    Paulina nawet nie chce tego czytać i się nad tym zastanawiać. Człowiek dostaje pierdolca jak słyszy o śmierci łóżeczkowej a co dopiero m myśleć o tym czy by się oddało serce własnego dziecka brrr

• pestka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja to widzę że chyba tylko Aniqa ma raj po ukończeniu MAGICZNEGO 3msc....Tak w ogóle to wszyscy mnie pocieszaja że jak skończy 3 lata to będzie lepiej :O :D
    też tak miałam :D ale nie powiem, F w dzień jest super grzeczny, czasami pomarudzi ale generalnie super :) za to usypianie i spanie....no, przed 3 miesiacem było lepiej.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas noc nie naj gorsza :-)jutro wybieramy się na bal karnawałowy ale jakoś na dzień dzisiejszy nie jestem optymistycznie nastawiona boję się małego zostawić a niedziela po nie przespanej nocy to dopiero będzie ciekawa ...

Ewelka91
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Hej kochane

Fajne te ciuszki z Lidla, tylko mam tak jak MOI ,że mąż w pracy a po południu to nic nie zostanie :-(
    ja mam dobrze ze maz ma wlasna dzialalnosc wiec przyjedzie po mnie, zostanie w wozie z malym, ja do lidla, potem nas odrzuci. lub przyjedzie do domu i zostanie z nim ja pojade sama i jak wroce to on pojedzie do rpacy. albo opcja 3 jesli maz by nie mogl bo moze emic akurat przyjecie towaru albo wyjazd po towar to wtedy obok lidla 50 m jest powiatowy urzad rpacy w ktorym pracuje moja mama i siotsra, wiec albo ide spacerkiem z kuba i ktoras go pilnuje, albo wysylam fotke siostrze czy mamie a ona idzie i kupuje, i tak do roboty maja na 8 rano :P i pewnie skonczy sie na wersji one kupia hahaha, chociaz chcialabym sama pomacac i podotykac a nie wybierac tak z gazetki :P

ao12., Sisilla lubią tę wiadomość

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja obcinam paznokcie u rąk Tomkowi tak co dwa, trzy dni - jak większość. Ale za to ze stopami mam wieczny problem, tak nimi wierzga nawet jak jest śpiący że do tej pory to może ze trzy razy mu obcinałam i to na raty... Ale te na szczęście dużo wolniej rosną :)

My się nigdzie nie wybieramy na karnawał, mój M raczej stroni od takich imprez, no chyba, że są organizowane w gronie najbliższych znajomych. Ale w tym roku jakoś nikt się nie pokusił.

A już za 2 tygodnie Walentynki:) A w tym roku każda z nas ma już swoją wyjątkową bobaskową Walentynkę :*

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejeku co za dzień...
    Dziś był taki ryk...że mała się podrapała w nos az do krwi...
    Nie mogłam jej uspokoić, Jeść też nie chciała aj adła o 8...Musiałam dać jej kropeli Nurofen, i dopiero zasnęła i śpi już 3 godziny...
    A to już 6 godzin od karmienia..

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• paradise Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też obcinam pazurki jak już widzę, że są za długie.. średnio co 4-5 dni.

Byłam dzisiaj z małą u lekarza bo po 1) wysypka ( w sumie dzisiaj już malutko jej zostało ) po 2) wydawało mi się, że ma chrypkę i po 3) ciągle molestuje prawe ucho! Wyszłam cała szczęśliwa bo po dokładnej obserwacji, przebadaniu itd wszystko jest w porządku.. wysypka schodzi, chrypka najprawdopodobniej jest od dużej ilości śliny a ciągle dotykanie ucha to nawyk bo badał dokładnie ucho i jest ok ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez ma chrypke tak chreszczy dziwnie i moze to rzeczywiscie od ilosci sliny- mam taka nadzieje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlag jasny mnie trafi!!! U jednego dzieciaczka z naszej sali wykryli rotawirusa i wzięli go do izolatki, a my wszystkie czekamy jak na szpilkach na wyniki badań naszych dzieci, bo nie wiadomo czy ktoś się nie zaraził. A ja durna na rota nie zaszczepiłam, bo mi odradzono. Że niby jak nie ma kontaktu z dziećmi to nie ma potrzeby. Szlag jasny!!!

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś 15 min w 5 10 15 i obkupiłam Małą że ho ho. Wieczorem wrzuce na bloga zdjęcia to będziecie mogły zerknąć. Były już przeceny przecen i np. Kurtka taka wiosenna (patrząc że u nas wiosna snieg jest) wyszła mnie 34zl ;)

ao12., sylwia1985, Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala znów dzisiaj nie chce jeść...a spanie też jej dzisiaj nie idzie,a ja mam łeb jak sklep zaraz mi eksploduje :'(
    Paznokcie obcinam co 3 dni,na śpiąco nie ma mowy,bo się zaraz wybudza.Jak jej obcinam paznokcie,to zawsze ją zagaduje albo śpiewam-ciekawe do kiedy będzie znosić moje fałszowanie :-P

sylwia1985 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Szlag jasny mnie trafi!!! U jednego dzieciaczka z naszej sali wykryli rotawirusa i wzięli go do izolatki, a my wszystkie czekamy jak na szpilkach na wyniki badań naszych dzieci, bo nie wiadomo czy ktoś się nie zaraził. A ja durna na rota nie zaszczepiłam, bo mi odradzono. Że niby jak nie ma kontaktu z dziećmi to nie ma potrzeby. Szlag jasny!!!
    o matko przewalone macie - kurcze niby szpital powinien pomoc a czasem jest na odwrot- trzymajcie sie cieplutko

Kakabaka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ja byłam dziś 15 min w 5 10 15 i obkupiłam Małą że ho ho. Wieczorem wrzuce na bloga zdjęcia to będziecie mogły zerknąć. Były już przeceny przecen i np. Kurtka taka wiosenna (patrząc że u nas wiosna snieg jest) wyszła mnie 34zl ;)
    to czekam na focie - widze ze nie tylko ja mam bzika na punkcie ubranek :) maz mnie przegania bo maly tyle tego ma ze szok i czasem tylko raz ubierze - tez tak jest u was czy tylko ja jestem taka durna ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 15:29

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

Anoolka potwierdzam, już jak dziecko ma 2,5 roku jest ok, ale wcześniej hmmm. Byliśmy z synkiem jak miał 2 lata na Korfu, wakacje marzenie, ale takiego zapierdzielu na wakacjach jeszcze nie przeżyłam, jesteś na basenie a nie poleżysz na leżaczku, bo młody zapierdziela do basenu, chcesz iść na basen, a młody w,łaśnie chce spać- jedno zostaje drugie odpoczywa ;), wieczorem pokazy, koncerty- super, młody zmarudzony nie będzie tańczył i bawił się z innymi dziećmi, ryczy, wracamy do pokoju- te wakacje nauczyły mnie pokory i zmieniły świat leniwych wakacji w wakacje cierpliwości:)

ataga4 lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepionka na rotawirusy nie chroni w ten sposób że dziecko nigdy nie zachoruje tylkO, że jak juz złapie to przechodzi łagodniej.

Tak Sylwia u nas też kupa ciuchow i czasem założy tylko raz. Nawet się mężowi nie przyznaje.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:

Jejku, oto właśnie polska służba zdrowia, dramat. Właśnie w takich sytuacjach cieszę się, że podałam tą szczepionkę na rotawirusy. Trzymajcie się i oby wirus was ominął i czekamy Kakabaka na wieści! Bądźcie silni!

Kakabaka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    to czekam na focie - widze ze nie tylko ja mam bzika na punkcie ubranek :) maz mnie przegania bo maly tyle tego ma ze szok i czasem tylko raz ubierze - tez tak jest u was czy tylko ja jestem taka durna ?

Sylwia, ja też tak robiłam i czasami robię, ale teraz moje drugie dziecko korzysta, bo przecież kto powiedział, ze dziewczynka nie może chodzić w niebieskim czy zielonym. Gorzej, jak chłopiec dostanie po siostrze różowe ciuszki ;) ale to prawda, wolę sobie nic nie kupić, a żeby dzieciaki ładnie wyglądały.

Polecam wam sklep internetowy MK Golińscy, Sroka oni są bodajże z Chorzowa, ale spokojnie zamawiam przez internet. Ciuszki bardzo fajne gatunkowo i często fajne promocje, polecam.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki za namiar. jakby co do Chorzowa mam rzut kamieniem ;)
    Właśnie mecz ręcznej się zaczyna. Młoda śpi, mąż spi to ja idę leżeć i oddodpoczywać

Sisilla, KasiaMJ, ao12. lubią tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj wlasnie zasiadl przed tv i oglada mecz Nikus zasnal w kolysce ale nie spi w dzien dluzej niz pol godzinki :/

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ