Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
MOI wrote:Aaaa jeszcze jedno. Odkrylam podczas odciagania laktatorem, ze kiedy pomysle o dziecku z miloscia, jakie jest piekne, smieszne i kochane, to pochwili mleko leci jak szalone
mam to samo MOI w ogóle np jak mały śpi jakoś dłużej a ja juz czuje że piersi nabrzmiały i jak pomyśle o karmieniu to zaczyna mi samo cieknąć mleko niesamowite to jestMOI lubi tę wiadomość
-
dziewczynki jak często obcinacie swoim dzieciaczkom pazurki?
Ja staram sie tak co 3 dni, choć to trudne jest i tylko przy włączonym tv jakoś daje rade ale i tak nawet w pierwszą noc po obcięciu, tak jak dzisiaj, potrafi sie podrapac do krwi, dzis rano obudził sie znów ze szramą na głowce..zauważyłam że jak go męczą bączki nad ranem to własnie te rączki krążą mu koło główki, ściska sobie główkę, majstruje przy twarzy i stęka wtedy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 10:22
-
nick nieaktualny
-
Pestka, dzięki za podpowiedź, jakoś o tym szumie nie pomyślałam, mam szumisia, to faktycznie następnym razem, oby go nie było, spróbuję. W tej złości i zmęczeniu nawet mi to do głowy nie przyszło. A moja gwiazgdunia o 8 pospałam 20 min i do teraz rządzi, co to jest kurna dziś, dzień męczenia mamusi, bo piątek
pestka, ao12. lubią tę wiadomość
-
MOI wrote:Kpchana jeszcze nie wszystko stracone, pobudzisz cycki laktatorem. Poza tym bardzo duzo pij i jednak przystawiaj dzidzie jak najczesciej -to najlepszy pobudzacz Jesli nie madz oporow, podpijak czasem Karmi, albo kup Femaltiker i postaraj sie czasem wypoczac. To podstawa!
A co dlugosci ssania, Julcia juz od dawno nie ciagnie tak dlugo, a mleko jest. Teraz cale karmienie z 2 cyckow zalatwiamy w 10 minut
Dzięki kochana....Jak bedzie dalej to trwało to zobaczę ile mi laktator ściągnie.
Jestem na fb w grupie karmienie piersią i tam jest kilka dziewczyn które niestety jak pojawiła się miesiączka zauważyły spadek laktacji np.przez dni kiedy mają okres a inna że w ogóle zaczął jej zanikać pokarm.
Mam nadzieje,że u mnie to albo kryzys albo Julcia ma skok (bo już tak miała że ssała jakby nie umiała ssać) albo po prostu to przemęczenie. -
A pazurki obcinam jak zobaczę że już są długie , średnio tak co 3 dni, Julcia siedzi na foteliku i przygląda mi się co ja jej takiego robie:-)
A z tym częstym dostawianiem Julci to nie wypala,bo nie chce ssać jak nie jest głodnaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 10:52
-
Sisilla wrote:Pestka, dzięki za podpowiedź, jakoś o tym szumie nie pomyślałam, mam szumisia, to faktycznie następnym razem, oby go nie było, spróbuję. W tej złości i zmęczeniu nawet mi to do głowy nie przyszło. A moja gwiazgdunia o 8 pospałam 20 min i do teraz rządzi, co to jest kurna dziś, dzień męczenia mamusi, bo piątek
paaolka wrote:dziewczynki jak często obcinacie swoim dzieciaczkom pazurki?
Ja staram sie tak co 3 dni, choć to trudne jest i tylko przy włączonym tv jakoś daje rade ale i tak nawet w pierwszą noc po obcięciu, tak jak dzisiaj, potrafi sie podrapac do krwi, dzis rano obudził sie znów ze szramą na głowce..zauważyłam że jak go męczą bączki nad ranem to własnie te rączki krążą mu koło główki, ściska sobie główkę, majstruje przy twarzy i stęka wtedy.
Zielono mi lakatoruj się częęęsto, a będzie git Mleko tak szybko nie zanika, wystarczy trochę o nie zawalczyć
-
a i słuchajcie apropos puzzli na podłogę było..my dostalismy z Pepco w prezencie. I otworzyłam je dziś i nie smierdzą niczym, żadną chemią czy 'chińszczyzną'. więc może kupcie w Pepco?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 11:08
Anoolka, ataga4 lubią tę wiadomość
-
Może mleko i nie zanika samo,ja mam go za mało i od 8 tygodnia życia Ali muszę ja dokarmiać mm.
Ale cieszę się,że zawsze trochę mojego mleczka się też napije (w nocy je tylko z piersi i jej wystarcza).
Ja też dziś miałam kiepską nocke...ale zasnelam z Alą po 7 i spałyśmy do 9 wypiłam kawę i heja dalej do roboty
Mamusie głowy do góry będzie coraz lepiejpestka, Anoolka, Sisilla lubią tę wiadomość
-
Antek usnal wczoraj 21:30 (my 22:30) wstał o 1, 4, 6-8:30 spał do 9:05 i teraz zdrzemnal się 25 min od 11. No masakra!!! Ja mam drugi dzień pierwszego okresu i jeszcze to ciśnienie!!!! O Boże co za dzień. Za godzinę idziemy na spacer, usne na stojąco[/url][/url]
-
KasiaMJ wrote:Antek usnal wczoraj 21:30 (my 22:30) wstał o 1, 4, 6-8:30 spał do 9:05 i teraz zdrzemnal się 25 min od 11. No masakra!!! Ja mam drugi dzień pierwszego okresu i jeszcze to ciśnienie!!!! O Boże co za dzień. Za godzinę idziemy na spacer, usne na stojąco
-
pestka wrote:
Sisila twoja nie lubi szumu, tak? bo mój jak dzis po 6 sie obudził a ja nieprzytomna to puściłam mu szum...i pospał jeszcze 40 min..na to wychodzi, że mógłby jeszcze spać tylko coś go budzi..tylko co i po co?!
Ja czasem mam podobnie, i wtedy włączam naszą mega głośną suszarkę (2000W) i oczka mu się zamykają. Tylko że jak za szybko ją wyłączę, to otwiera
W ogóle jak chcę żeby się "wyciszył" to włączam mu tą suszarę, taki paradoks!
My dzisiaj wstaliśmy przed 8, ja oczy na zapałkach, przetrwałam karmienia, odbijania, karmienia, trwało to trochę ale w końcu zasnął jak się najadł, więc i ja się z nim położyłam. Było coś koło 9:30. Wstaliśmy 20 minut temu
Pazurki obcinam średnio raz na tydzień, ale to za długo, bo rosną mu jak szalone, i ciągle włazi mu za nie brudek który trudno jest potem wyciągnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 11:50
pestka lubi tę wiadomość