X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:52

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Dziewczyny kiedyś któraś z was pisała o szczelinie odbytu, mogę wiedzieć która i jakie zalecenia miała od lekarza?
    ja mialam szczeline odbytu zamrazana bo nie moglam sie wyprozniac z bolu bo jak mialam zatwardzenie to pekl mi odbyt:( dostalam czopki i masc do smarowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:27

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka bardzo fajne to nosidło! :) ja wczoraj zamotałam Krzysia w chuste elastyczną, ale stwierdzam ze ona chyba juz sie nie sprawdzi, bo pod wpływem ciężaru jakos sie tak rozciąga, chyba ze zle zawiązałam cos, no i myslałam nad chustą tkaną albo nad jakims nosidełkiem, to Twoje wygląda fajnie :) tez jestem ciekawa jak sie bedzie sprawdzac :)

Przewijak tez mamy na łózeczku, ale ta dykta pod spodem dośc gruba jest i nic nam sie nie wygina na szczescie, mimo ze Krzys juz swoje wazy.. ;)

KasiaMJ wszystkiego dobrego dla Antosia z okazji 4 miesięcznicy! :* :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:28

pestka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Czym smarujecie buźki maluszków?Ala tak się slini,że aż jej krostki wyskakują na buzi.
    Staram się często wycierać jej ślinę ale to niewiele pomaga.

Ja smaruje na codzien kremem Latopik, a jak cos wiecej sie pojawia to do tego Alantan

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja mialam szczeline odbytu zamrazana bo nie moglam sie wyprozniac z bolu bo jak mialam zatwardzenie to pekl mi odbyt:( dostalam czopki i masc do smarowania
    Sylwia a to było jak już Nikuś się urodził?

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Agrafka wrzuć zdjęcie Twojej małej jaka juz jest duża :) pamiętam te burzę czarnych włosów jak się urodziła :)

Włoski się już w dużej mierze wytarły, czekam na nową burzę :)
    Zdjęcia wrzucę na fb, może dzisiaj.

A jeśli chodzi o nosidła, to jak dla mnie sa niezastąpione podczas wyjazdów i krótkich wyjść do sklepów. Jak sobie pomyślę, że niedawno znosiłam wózek żeby pójść dosłownie na 5 min po pieczywo, to aż słabo mi się robi :D Swoją drogą wózek to jedyna zmora mojego macierzyństwa :D

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dzisiaj na szczepieniu mały trochę się pożalił ale było nie źle waży teraz 9200 i ma 69 mój.duży chłopak :-)

sylwia1985, Sroka, MOI, pestka, Anoolka, Sisilla, ao12. lubią tę wiadomość

Ewelka91
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:18

paradise lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Sylwia a to było jak już Nikuś się urodził?
    przeszlo bo w ciazy mialam wymrazana ale musze ostroznie sie wyprozniac zeby znowu cos nie peklo np samrowac za kazdym razem oliwka lub parafina by byl poslizg

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    My byliśmy dzisiaj na szczepieniu mały trochę się pożalił ale było nie źle waży teraz 9200 i ma 69 mój.duży chłopak :-)
    duzy duzy :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:

Wow, ale duży! Chyba najcięższy z naszej gromadki :-) a ile on teraz ma mies?

• pestka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślące o BLW :) znalazłam baaardzo fajny artykuł :) nie ma dużo konkretów, ale fajnie napisany czego się po metodzie spodziewać i jak sie do niej psychicznie przygotować :)
    http://icyignacy.pl/jedzenie-najprosciej-jak-sie-da/

Ja bardzo chciałam TULę, ale no...kasa. No cóż, jak moje się nie sprawdzi, w co wąpie po paru użyciach, to zakupię TULę :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia cos pisała, że jej dzieciątko jest o tydzień starsze od Nutelowego czyli ma...4miesiące i półtorej tygodnia około :) No to dorodny okaz :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    My na bioderkach byliśmy tylko raz i było wszystko ok. Na ostatnim szczepieniu pediatra proponował nam żebyśmy znowu się wybrali. Będę dzisiaj dzwonić żeby się umówić.

A z przewijaka też korzystam ale nie zauważyłam żeby się uginał.

Mam pytanie.. Dobrze kojarzę, że któraś z Was korzysta z nosidełka Tula?

ja korzystam paradise i super sprawa!
    Fakt kosztowała sporo, ale to jest nosidło ergonomiczne a nie wisiadło, jak większość dostępnych na rynku, dziecko siedzi w pozycji żabki, co jest wskazane dla bioderek i fakt duuużo wygodniejsze niż targanie wózka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 17:01

paradise lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paoolka nie martw się, my dostałyśmy wit. C, calcium i deflegmin i w sumie dopiero dziś słyszę, że Mała jest okej. Czyli ponad 10dni to trwało. Szczepienie nam minęło tydzień temu, ale na szczęście udało mi się umówić teraz na sobotę na 9:10.
    Duuużo zdrówka ;*

paaolka lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Zosia miała raz kontrolę bioderek i lekarka nie widziała konieczności ponownej kontroli, dopiero jak dziecko zacznie chodzić:)

Mój przewijak Ataga też się nie ugina, ale fakt też trochę już mi przeszkadza nad łóżeczkiem, bo młoda kopie w niego od spodu, boję się, żeby nie spadł na nią, dlatego zdejmuję, a często przewijam na łóżku.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Dziewczyny myślące o BLW :) znalazłam baaardzo fajny artykuł :) nie ma dużo konkretów, ale fajnie napisany czego się po metodzie spodziewać i jak sie do niej psychicznie przygotować :)
    http://icyignacy.pl/jedzenie-najprosciej-jak-sie-da/

BLW czyli Bierz Lub Wywal hahaha dobre!!! :-D :-D :-D

Edit: Bardzo fajny ten artykuł :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 17:14

pestka lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi kiedy dziecko można sadzać do siedzenia? Czym się objawia, że jest na to gotowe? Pamiętam, że jak w listopadzie była u mnie znajoma, to jej córka miała 4 miesiące i ona już ją sadzała sobie na kolanach, ale nie wiem czy to nie za wcześnie??

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Powiedzcie mi kiedy dziecko można sadzać do siedzenia? Czym się objawia, że jest na to gotowe? Pamiętam, że jak w listopadzie była u mnie znajoma, to jej córka miała 4 miesiące i ona już ją sadzała sobie na kolanach, ale nie wiem czy to nie za wcześnie??
    Moja znajoma sadzała syna w krzesełku jak miał ponad 3 miesiące ;) No cóż ja nikomu nie będę mówić jak ma wychowywać dziecko ;)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj dzis plul tak ta sliwka ze zabrudzil ubranko i bujak i szybko to prania musialam dac - nie pasuje mu sliwka- narazie dostal marchew, dynie i sliwke i smakowala mu najbardziej marcheweczka

rewoppka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ