Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
rewoppka wrote:Dziewczyny kiedyś któraś z was pisała o szczelinie odbytu, mogę wiedzieć która i jakie zalecenia miała od lekarza?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:27
-
Pestka bardzo fajne to nosidło! ja wczoraj zamotałam Krzysia w chuste elastyczną, ale stwierdzam ze ona chyba juz sie nie sprawdzi, bo pod wpływem ciężaru jakos sie tak rozciąga, chyba ze zle zawiązałam cos, no i myslałam nad chustą tkaną albo nad jakims nosidełkiem, to Twoje wygląda fajnie tez jestem ciekawa jak sie bedzie sprawdzac
Przewijak tez mamy na łózeczku, ale ta dykta pod spodem dośc gruba jest i nic nam sie nie wygina na szczescie, mimo ze Krzys juz swoje wazy..
KasiaMJ wszystkiego dobrego dla Antosia z okazji 4 miesięcznicy! :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:28
pestka lubi tę wiadomość
-
renatkach wrote:Agrafka wrzuć zdjęcie Twojej małej jaka juz jest duża pamiętam te burzę czarnych włosów jak się urodziła
Włoski się już w dużej mierze wytarły, czekam na nową burzę
Zdjęcia wrzucę na fb, może dzisiaj.
A jeśli chodzi o nosidła, to jak dla mnie sa niezastąpione podczas wyjazdów i krótkich wyjść do sklepów. Jak sobie pomyślę, że niedawno znosiłam wózek żeby pójść dosłownie na 5 min po pieczywo, to aż słabo mi się robi Swoją drogą wózek to jedyna zmora mojego macierzyństwa -
Dziewczyny myślące o BLW znalazłam baaardzo fajny artykuł nie ma dużo konkretów, ale fajnie napisany czego się po metodzie spodziewać i jak sie do niej psychicznie przygotować
http://icyignacy.pl/jedzenie-najprosciej-jak-sie-da/
Ja bardzo chciałam TULę, ale no...kasa. No cóż, jak moje się nie sprawdzi, w co wąpie po paru użyciach, to zakupię TULę -
paradise wrote:My na bioderkach byliśmy tylko raz i było wszystko ok. Na ostatnim szczepieniu pediatra proponował nam żebyśmy znowu się wybrali. Będę dzisiaj dzwonić żeby się umówić.
A z przewijaka też korzystam ale nie zauważyłam żeby się uginał.
Mam pytanie.. Dobrze kojarzę, że któraś z Was korzysta z nosidełka Tula?
ja korzystam paradise i super sprawa!
Fakt kosztowała sporo, ale to jest nosidło ergonomiczne a nie wisiadło, jak większość dostępnych na rynku, dziecko siedzi w pozycji żabki, co jest wskazane dla bioderek i fakt duuużo wygodniejsze niż targanie wózkaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 17:01
paradise lubi tę wiadomość
-
Paoolka nie martw się, my dostałyśmy wit. C, calcium i deflegmin i w sumie dopiero dziś słyszę, że Mała jest okej. Czyli ponad 10dni to trwało. Szczepienie nam minęło tydzień temu, ale na szczęście udało mi się umówić teraz na sobotę na 9:10.
Duuużo zdrówka ;*paaolka lubi tę wiadomość
-
Nasza Zosia miała raz kontrolę bioderek i lekarka nie widziała konieczności ponownej kontroli, dopiero jak dziecko zacznie chodzić
Mój przewijak Ataga też się nie ugina, ale fakt też trochę już mi przeszkadza nad łóżeczkiem, bo młoda kopie w niego od spodu, boję się, żeby nie spadł na nią, dlatego zdejmuję, a często przewijam na łóżku. -
pestka wrote:Dziewczyny myślące o BLW znalazłam baaardzo fajny artykuł nie ma dużo konkretów, ale fajnie napisany czego się po metodzie spodziewać i jak sie do niej psychicznie przygotować
http://icyignacy.pl/jedzenie-najprosciej-jak-sie-da/
BLW czyli Bierz Lub Wywal hahaha dobre!!!
Edit: Bardzo fajny ten artykuł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 17:14
pestka lubi tę wiadomość
-
Powiedzcie mi kiedy dziecko można sadzać do siedzenia? Czym się objawia, że jest na to gotowe? Pamiętam, że jak w listopadzie była u mnie znajoma, to jej córka miała 4 miesiące i ona już ją sadzała sobie na kolanach, ale nie wiem czy to nie za wcześnie??
-
nick nieaktualnySroka wrote:Powiedzcie mi kiedy dziecko można sadzać do siedzenia? Czym się objawia, że jest na to gotowe? Pamiętam, że jak w listopadzie była u mnie znajoma, to jej córka miała 4 miesiące i ona już ją sadzała sobie na kolanach, ale nie wiem czy to nie za wcześnie??