X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny..jeżeli chce iśc z małym do dermatologa to musi być dziecięcy tylko, nie? ;) bo już głupieje :P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    dziewczyny..jeżeli chce iśc z małym do dermatologa to musi być dziecięcy tylko, nie? ;) bo już głupieje :P

Najlepiej zapytać dermatologa czy przyjmuje dzieci.
    my mamy 17.03 wizytę:(

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:18

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Mam pytanie.. Dobrze kojarzę, że któraś z Was korzysta z nosidełka Tula?

Ja mam, ale jeszcze sie nie TULimy ;-) bo dziecko musi siedzieć samodzielnie. Były 2 przymiarki, i grzecznie czeka w szafie, choć już się nie mogę doczekać użytkowania :-) Mój mąż jak zobaczył to stwierdził, że nie wie dlaczego to kosztuje tyle pieniędzy...ehh, praktyczny facet. Sisilla jeszcze ma, i pisała że troszkę pomyka jak odprowadza starszaka do przedszkola.

Edit: to ten nasz przewijak musi być mocno zużyty skoro wasze sie nie uginaja :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 10:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Też tak czytałam, ale u mnie w ciągu dwóch tygodni tak się pogorszyły wyniki, że szok. No i czuję się fatalnie - jestem mega słaba :( Ledwo noszę Witka, cała się zlewam potem co chwilę i kręci mi się w głowie. No i niestety mam guzki na tarczycy czyli jest duże prawdopodobieństwo że mi to przejdzie w stałą nadczynność. Na razie wizyty i badania co 2 tygodnie. No ale ja to mogę chodzić do oporu, bo pracodawca opłaca mi abonament w Medicover ;)
    Gdybym ja się czuła tak jak Ty to już też dawno bym była u lekarza. Mam nadzieję że Ci to przejdzie bo to gorsze niż niedoczynność...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    My pobiłyśmy rekord w ilości badań bioderek, bo tydzień temu byliśmy już 6 raz! I za każdym razem słyszę: Jest lepiej, ale jeszcze nie idealnie. Proszę przyjść za 2 (3, 4) tygodnie.
    Muszę spróbować iść do innego ortopedy, bo ten nam każe tylko przychodzić i nie wkładać do chodzika (tak jakbyśmy mięli taki plan) :/
    Ja myślę że to naciąganie nfz-u. Ja mam takiego lekarza który wymyśla dzieciom wady bioderek żeby częściej przychodzili a jak rodzice idą z takim dzieckiem do innego ortopedy to okazuje się że jest wszystko ok.

• tofirus Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja myślę że to naciąganie nfz-u. Ja mam takiego lekarza który wymyśla dzieciom wady bioderek żeby częściej przychodzili a jak rodzice idą z takim dzieckiem do innego ortopedy to okazuje się że jest wszystko ok.

Też mi się tak wydaje. Szczególnie, że jak przychodzimy to prawie zawsze te same dzieci i każdemu mówi to samo :/
    Ja próbuję od zeszłego tygodnia dodzwonić się do poradni ortopedycznej przy szpitalu, ale póki co bezskutecznie. Jak się nie uda, to spróbuję wybrać się gdzieś prywatnie, bo zaczyna mnie to wkurzać.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj przewijak tez stoi na lozeczku nie ugina sie ale Nikus sie okropnie wierci i mam wrazenie ze zaraz spadnie z niego.My na kontroli bioderek bylismy 2 razy raz prv raz na nfz

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój przewijak też się nie ugina :) no, chyba, że ja się na nim opieram ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja mam, ale jeszcze sie nie TULimy ;-) bo dziecko musi siedzieć samodzielnie. Były 2 przymiarki, i grzecznie czeka w szafie, choć już się nie mogę doczekać użytkowania :-) Mój mąż jak zobaczył to stwierdził, że nie wie dlaczego to kosztuje tyle pieniędzy...ehh, praktyczny facet. Sisilla jeszcze ma, i pisała że troszkę pomyka jak odprowadza starszaka do przedszkola.

Edit: to ten nasz przewijak musi być mocno zużyty skoro wasze sie nie uginaja :-/

I jak te dwie przymiarki? Kajtuś protestował? Zastanawiam się właśnie nad zakupem. Myślałam, że dziecko można nosić od razu i nie trzeba czekać jak będzie siedzieć samodzielnie. Mój też już krytykował cenę, że na allegro są tańsze, inne nosidełka :P

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chciałam TULę, ale cena mnei odrzuciła..za to kupiłam ergonomiczme o takie:
    http://allegro.pl/ergonomiczne-nosidlo-dla-niemowlat-3-30-m-do-20kg-i5137324233.html

już mierzylismy, jest bardzo fajne :) Na grupie na fb a chustowaniu i nosidłach tez pisały dziewczyny, że jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:10

paradise lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ? przylazla tesciowka i przyniosla czekolade i powiedziala odkupuje bo wzielam od ciebie czekolade - ale skad ona wiedziala ze mialam czekolade i gdzie? pewnie jak bylam u mamy to musiala pokoj przeszukac bo slodycze chowam zaraz obok lozka w bielizniarce - no makskara.
    Kiedys tez kupilam czekolade i mialm ochote ja zjesc ale jej nie bylo wiec z pytaniem do meza czy ja zjadl bo czasem lubi podkradac a on ze nie - myslalam ze zartowal ale teraz juz wiem kto mi ja mogl zabrac- no masakra zero prywatnosci !!!!!! wkurzylam sie na maxa

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Ja tez chciałam TULę, ale cena mnei odrzuciła..za to kupiłam ergonomiczme o takie:
    http://allegro.pl/ergonomiczne-nosidlo-dla-niemowlat-3-30-m-do-20kg-i5137324233.html

już mierzylismy, jest bardzo fajne :) Na grupie na fb a chustowaniu i nosidłach tez pisały dziewczyny, że jest ok :)
    Pestka wygodne jest? Franio dobrze się w nim czuje? bo ja chyba tez takie lub podobne zamówię na ten nasz najbliższy wyjazd. A mogłabyś wrzucić zdjęcie jak masz założone?

My mamy przewijak taki standardowy z dyktą pod spodem, bardzo delikatnie się ugina jak Tomka kładę, czasami też sama łokcie kładę jak nachylam się nad dzieckiem, wtedy bardziej się wygina. Też już niedługo będę zdejmować go z łóżeczka bo młody leżąc w środku już nogami potrafi mocno w niego przyłożyć.

Ja smaruję buzię Tomkowi tylko kremem Oilatum, krostki są i będą bo teraz on wszystko wkłada do buzi i nie sposób tego opanować!

To w takim razie umówię się jednak do tego ortopedy, bo tak będę się ciągle zastanawiać czy jest ok tym bardziej że Tomek nie daje się posadzić tylko nogi cały czas wyprostowane i stać i kicać by chciał.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedyś któraś z was pisała o szczelinie odbytu, mogę wiedzieć która i jakie zalecenia miała od lekarza?

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Po wizycie u lekarza: waga 6050 g, 63 cm, zdrowy jak ryba!

Mam pytanko ile razy byłyście na kontroli bioderek? Bo my byliśmy tylko raz na początku jak było zalecane i teraz pytałam się lekarza kiedy następna wizyta to powiedział że dopiero w 10 miesiącu.. ale chyba powinna być jeszcze jedna kontrolna 3 miesiące po tej pierwszej? Czy się mylę?

My byliśmy tydzień temu, a na pierwszej było wszystko ok. Teraz też:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pampersy były tanie w carrefurze i Tesco, ale nie wiem czy jeszcze są.

• MOI Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na krostki wokol buzi polecam krem Bioderma Peri Oral -juz po jednym posmarowaniu bylo lepiej, a Julcia miala cala brodke i nad ustami takue drobniutkue czerwone krosteczki. Kremik niestety troche kosztuje, ale jest bardzo wydajny.

Bylismy dzis ba szczepieniu 5 w 1 i druga dawka rotawirusow. Julcia tylko przez chwilke zaplakala przy wyciaganiu igly, ale tak szybko sama sie uspokoila, ze nie zdazylam jej nawet pidniesc :-)
    Moj "klocuszek" wazy juz 8250, czyli przez 6 tygodni przybrala 1,5 kg -niezle jak na 5 karmien na dobe ;-)

Anoolka, ao12., paaolka, pestka, Sisilla lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha mamy dziś 4. urodziny!!!
    Niesamowite, że 4 miesiące temu o tej porze miałam już skurcze parte od godziny, a za godzine Antek był już na świecie ( dokładnie 14:45) :-)

MOI, rewoppka, Anoolka, ao12., paaolka, pestka, sylwia1985, Sisilla, Kasiula09, Kakabaka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Też mi się tak wydaje. Szczególnie, że jak przychodzimy to prawie zawsze te same dzieci i każdemu mówi to samo :/
    Ja próbuję od zeszłego tygodnia dodzwonić się do poradni ortopedycznej przy szpitalu, ale póki co bezskutecznie. Jak się nie uda, to spróbuję wybrać się gdzieś prywatnie, bo zaczyna mnie to wkurzać.

Jeśli by się okazało że Małgosia ma zdrowe bioderka to ja bym to do nfz-u zgłosiła ;)

• pestka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Pestka wygodne jest? Franio dobrze się w nim czuje? bo ja chyba tez takie lub podobne zamówię na ten nasz najbliższy wyjazd. A mogłabyś wrzucić zdjęcie jak masz założone?

My mamy przewijak taki standardowy z dyktą pod spodem, bardzo delikatnie się ugina jak Tomka kładę, czasami też sama łokcie kładę jak nachylam się nad dzieckiem, wtedy bardziej się wygina. Też już niedługo będę zdejmować go z łóżeczka bo młody leżąc w środku już nogami potrafi mocno w niego przyłożyć.

Ja smaruję buzię Tomkowi tylko kremem Oilatum, krostki są i będą bo teraz on wszystko wkłada do buzi i nie sposób tego opanować!

To w takim razie umówię się jednak do tego ortopedy, bo tak będę się ciągle zastanawiać czy jest ok tym bardziej że Tomek nie daje się posadzić tylko nogi cały czas wyprostowane i stać i kicać by chciał.
    ja nie mam zdjęć, ale mój mąż ma :) NO Frankowi na początku sie średnio podobało, żema ograniczone pole widzenia, ale potem juz było ok :)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ