X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Czy Wasze maluchy też już są takie cwane że nie chcą się same zabawiać?
    No dziś normalnie ani do kibla nie umiem wyjść, bo Agata zaraz krzyczy z maty do mnie. A kiedyś potrafiła dobre pół godziny leżeć i się sama bawić.

U mnie to samo, ledwo zniknę ryk, a nie daj Boże jak bawi się chwilkę sama i się pokażę to dopiero się zaczyna :) Ja ją zabieram wszędzie w leżaczku nawet do kibla :0 człowiek ile zrobi, żeby nie zlać się w majtki heheh

Anoolka, rewoppka, ao12. lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:51

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, współczuję Wam pogorszenia relacji z mężami. Przy małym dziecku jest dość stresu, a tu jeszcze nie można liczyć na partnera :-(

Moja córa jak chce potrafi się bawić sama na macie, na podłodze czy na bujaku. Oczywiście muszę do niej zaglądać, gadać i odwzajemniać uśmiechy choćby z drugiego końca pokoju, ale zdecydowanie nie muszę brać jej ze sobą do toalety.

A my dziś dołączamy do 5-miesięczniaków :-)

Anoolka, pestka, rewoppka, Sisilla lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole rano zaniepokoil mnie Krzysia kaszel, taki jakby mokry...potem zmierzyłam mu temperature w pupie i mial 37,7, czyli odejmujac pół stopnia to i tak 37,2, ale nic sie teraz caly dzien nie dzieje, kaszlu juz nie ma, takze nie wiem skąd to...moze zakatarzony mąż sie przyczynil..mam nadzieje ze jednak nic mu sie nie rozwinie bo w środe teoretycznie mamy szczepienie..
    Strasznie chcialabym wiosne juz, zresztą jak pewnie Wy wszystkie ;) taka paskudna ta zima..tyle wirusów dzieciaczkom przyniosła...oby juz wiecej nikt nie chorowal!

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czekam na wiosnę jak na zbawienie ;)
    ja podobnie jak u Nelly, nie mam problemów z małym. Na prawdę sam potrafi sie bawić, wariować, gadać i bić się z zabawkami ;) ale często rano, zanim zaczniemy zabawę biorę go w leżaczku pod prysznic, żeby mieć go na oku :) a on uwielbia szum wody, zaciesza niesamowicie :D więc mam radośnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 18:46

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Hurra!!! :) Mogę dalej karmić :) :) :)
    Dostałam na razie małą dawkę leku i przy zachowaniu 3 godzinnej przerwy między tabletką a karmieniem, mogę karmić spokojnie :) Muszę brać dwa razy dziennie - wieczorem to nie problem bo mały śpi minimum 3 godziny, ale rano to on je co 1,5 więc będę musiała raz dziennie dawać odciągane, ale to nic :)
    Mam nadzieję, że ta dawka przyniesie jakąś poprawę... Moja tarczyca niestety nie czuje się najlepiej, na USG dzisiaj nawet jakieś guzki wykryli... No ale może jakoś to będzie.
    Ja się przyznam bez bicia że nie byłam u lekarza z wynikami tylko odstawiłam euthyrox. Kurcze nie chce mi się płacić 120zł żeby usłyszeć "proszę odstawić euthyrox i widzimy się za miesiąc". Razem z wynikami to jest 160zł a ja mam na co teraz pieniądze wydawać ;) Jak za miesiąc będę dalej miała złe wyniki to pójdę...Zresztą czytałam że przy nadczynności poporodowej nie powinno się podawać leków, no chyba że telepie to Propranolol bo taka nadczynność podobno przechodzi po kilku miesiącach. Mam przynajmniej nadzieję że tak będzie u mnie ;)

poczwarkah lubi tę wiadomość

• Nutella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane byłam dzisiaj w biedrze i pomacałam te kocyki.
    To są te które ja mam tylko wzory inne. Gdyby nie to, że mam 2 sztuki kupiłabym jeszcze jeden:p

Te kocyki są cudowne!

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Czy Wasze maluchy też już są takie cwane że nie chcą się same zabawiać?
    No dziś normalnie ani do kibla nie umiem wyjść, bo Agata zaraz krzyczy z maty do mnie. A kiedyś potrafiła dobre pół godziny leżeć i się sama bawić.
    mam to samo :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy macie taki sklep, bo u mnie to nowość ale w NETTO są pampersy sleep & play x2 za 48 zł

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Italik wrote:
    Jak wygląda podróż z tak małym dzieckiem? Wybieramy się za 2 miesiące, nie tak daleko, tylko 2 godz lotu ale i tak mam już niezłego stracha ! Ciekawi mnie jak twoja córeczka zniosła tak długi lot, co jadła, karmisz piersią czy mm? ja karmię mm i nie wiem jak to ogarnąć.. jak zniosła tak wysokie temperatury? braliście ze sobą wózek jako dodatkowy bagaż? uff... mam mnóstwo pytań, będę wdzięczna za odp :))

JAk najbardziej zachęcam do podróży z dziećmi!
    Im mniejsze dziecko tym mniejszy problem :D takie jest moje zdanie.
    Ja też podaję mm, nie ma żadnych przeszkód, by na pokładzie samolotu obsługa podała ciepłą wodę. Na miejscu w hotelu gotowałam wodę mineralną i nosiłam w termobutelce.
    Mała bardzo dobrze zniosła 18 godz podróży... nigdy tak długo na raz nie była na rękach :D Martwiłam się trochę jak zareaguje na taką zmianę temperatury, ale też było ok :)
    Wózek braliśmy, ale na plażę tylko w nosidle.
    Już kiedyś wspominałam, że mam zupełnie bezproblemowe dziecko i ta podróż tylko to potwierdziła :)

renatkach, rewoppka, ao12., Sisilla, pestka, tofirus lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygralam aukcje i maly bedzie mial butki za 3 zl

http://allegro.pl/show_item.php?item=5121716626

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 20:45

rewoppka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zazdroszczę w zimie tak sobie na słonecznej plaży po leżeć :-)

Ewelka91
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrzuć zdjęcie Twojej małej jaka juz jest duża :) pamiętam te burzę czarnych włosów jak się urodziła :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane robicie coś ze sobą po ciąży? Tzn. ćwiczenia, dieta?

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja się przyznam bez bicia że nie byłam u lekarza z wynikami tylko odstawiłam euthyrox. Kurcze nie chce mi się płacić 120zł żeby usłyszeć "proszę odstawić euthyrox i widzimy się za miesiąc". Razem z wynikami to jest 160zł a ja mam na co teraz pieniądze wydawać ;) Jak za miesiąc będę dalej miała złe wyniki to pójdę...Zresztą czytałam że przy nadczynności poporodowej nie powinno się podawać leków, no chyba że telepie to Propranolol bo taka nadczynność podobno przechodzi po kilku miesiącach. Mam przynajmniej nadzieję że tak będzie u mnie ;)
    Też tak czytałam, ale u mnie w ciągu dwóch tygodni tak się pogorszyły wyniki, że szok. No i czuję się fatalnie - jestem mega słaba :( Ledwo noszę Witka, cała się zlewam potem co chwilę i kręci mi się w głowie. No i niestety mam guzki na tarczycy czyli jest duże prawdopodobieństwo że mi to przejdzie w stałą nadczynność. Na razie wizyty i badania co 2 tygodnie. No ale ja to mogę chodzić do oporu, bo pracodawca opłaca mi abonament w Medicover ;)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak nazywa się Wasza grupa na fb? Mogę dołączyć?

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Kochane robicie coś ze sobą po ciąży? Tzn. ćwiczenia, dieta?

Diety żadnej a od stycznia wróciłam na pole fitness, podobne do pole dance tyle, że bez dance :) same figury

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    jak nazywa się Wasza grupa na fb? Mogę dołączyć?
    Podaj e-mail na priv to wyślę Ci zaproszenie do październikowych mamuś z bbf :-D

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ja przejrzałam gazetkę z biedry na czwartek i będzie tam Karcher parowy! A akurat miałam mopa parowego kupować, to w sam raz ;)
    Sroka poczytaj opinie nt. tego karchera (oni w biedrze raz na kilka miesięcy dają te same albo podobne rzeczy), kiedyś teściowa chciała właśnie kupić mop parowy z biedry i poprosiła mnie żebym sprawdziła czy warto bo za nieduże pieniądze był, na forach obsmarowali go od góry do dołu więc się nie opłacało.

Ubranka wyprane i jak na razie nic się z nimi złego nie stało, nawet się nie rozciągnęły, jestem dobrej myśli :)

Sroka lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam fora, ma bardzo dobre opinie, także się skuszę. Z resztą Biedra jest bezproblemowa, idzie tam zawsze zwrócić.

rewoppka lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ