X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie u lekarza: waga 6050 g, 63 cm, zdrowy jak ryba!

Mam pytanko ile razy byłyście na kontroli bioderek? Bo my byliśmy tylko raz na początku jak było zalecane i teraz pytałam się lekarza kiedy następna wizyta to powiedział że dopiero w 10 miesiącu.. ale chyba powinna być jeszcze jedna kontrolna 3 miesiące po tej pierwszej? Czy się mylę?

sylwia1985 lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Też tak czytałam, ale u mnie w ciągu dwóch tygodni tak się pogorszyły wyniki, że szok. No i czuję się fatalnie - jestem mega słaba :( Ledwo noszę Witka, cała się zlewam potem co chwilę i kręci mi się w głowie. No i niestety mam guzki na tarczycy czyli jest duże prawdopodobieństwo że mi to przejdzie w stałą nadczynność. Na razie wizyty i badania co 2 tygodnie. No ale ja to mogę chodzić do oporu, bo pracodawca opłaca mi abonament w Medicover ;)

My też mamy abonament w medicoverze, chodzimy całą familią:)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    My 4-tego idziemy 3 raz, ale Franio za ppierwszym razem mial lekkie odchylenie, a za drugim nue byly widoczne jadra kostnienia, a jak jest wszystko dobrze to chyba nie trzeba, chociaz pewnosci nie mam.
    No u nas było dobrze ale sam ortopeda mówił żeby kontrolnie się zgłosić za 3 miesiące dlatego już zgłupiałam.. co lekarz to opinia.

Też mamy medicover :D

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy 2 razy i teraz mamy przyjść jak zacznie siedzieć:-)

Ewelka91
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Kochane robicie coś ze sobą po ciąży? Tzn. ćwiczenia, dieta?

ja cwicze, diety jako tako nie stosuje unikam slodyczy i bialego pieczywa

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:

Mam pytanko ile razy byłyście na kontroli bioderek? Bo my byliśmy tylko raz na początku jak było zalecane i teraz pytałam się lekarza kiedy następna wizyta to powiedział że dopiero w 10 miesiącu.. ale chyba powinna być jeszcze jedna kontrolna 3 miesiące po tej pierwszej? Czy się mylę?

bylismy dwa razy i w kwietniu idziemy trzeci raz

preg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:

My byliśmy 2x (jak mial 8 i 16tyg), w kwietniu trzecia wizyta, będzie mial wtedy ok 24tyg. A potem to rzeczywiście okolo roku. U nas nie bylo nieprawidłowosci.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:17

• Nelly Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też używamy takiego przewijaka, nie zauważyliśmy, żeby się uginał. Jeśli Magda śpi albo ma iść spać, zasuwam go poza krawędź łóżeczka (wystaje poza łóżeczko), żeby się nie uderzyła jak podniesie do góry nóżki i żeby nam było wygodniej ją włożyć lub wyjąć

km5svcqg6fuae1xg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy przewijak nakladany na lozeczko, ale sie nie ugina. Podobno jest dostosowany do max polrocznego dziecka, ale moja siostra uzywala taki dluzej, chyba do 1,5 roku i bylo ok. U nas przewijak nie przeszkadza, ale mamy to wiekszr lozeczko 140 x 70.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pobiłyśmy rekord w ilości badań bioderek, bo tydzień temu byliśmy już 6 raz! I za każdym razem słyszę: Jest lepiej, ale jeszcze nie idealnie. Proszę przyjść za 2 (3, 4) tygodnie.
    Muszę spróbować iść do innego ortopedy, bo ten nam każe tylko przychodzić i nie wkładać do chodzika (tak jakbyśmy mięli taki plan) :/

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Podaj e-mail na priv to wyślę Ci zaproszenie do październikowych mamuś z bbf :-D

Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:

Ala w piątek ważyła tyle samo tylko mniejsza jest bo 61 cm ;)
    My na bioderkach też tylko raz byliśmy bo za pierwszym razem było wszystko ok;)

rewoppka lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:

My byliśmy w 6 tyg a później w 14 i kazał nam jeszcze po 1 maju przyjść po mimo że wszystko okej i jądra kostne już są. Szczerze nie wiem czy pojdziemy bo koleżanka mi mówiła że nawet oni z córką byli 2 razy i dopiero po 10 miesiącu a Mała miała odchylenia i rehabilitację.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze dopytam o ten przewijak: co macie pod gąbka, czyli co tworzy "plecy" przewijaka? U nas to jest taka "dykta", cos jak tył szafki, dość cienka, pewnie dlatego sie ugina

• ao12. Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    To jeszcze dopytam o ten przewijak: co macie pod gąbka, czyli co tworzy "plecy" przewijaka? U nas to jest taka "dykta", cos jak tył szafki, dość cienka, pewnie dlatego sie ugina
    U mnie też dykta i się nie ugina.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym smarujecie buźki maluszków?Ala tak się slini,że aż jej krostki wyskakują na buzi.
    Staram się często wycierać jej ślinę ale to niewiele pomaga.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na bioderkach byliśmy tylko raz i było wszystko ok. Na ostatnim szczepieniu pediatra proponował nam żebyśmy znowu się wybrali. Będę dzisiaj dzwonić żeby się umówić.

A z przewijaka też korzystam ale nie zauważyłam żeby się uginał.

Mam pytanie.. Dobrze kojarzę, że któraś z Was korzysta z nosidełka Tula?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest deska. I jest dość mocny że nawet nie przyszło mi do głowy że mógłby się wygiąć. Mamy nad łóżeczkiem a jak kładziemy Agate spać to go zdejmuje.

Dziewczyny wczoraj zamówiłam ciuchy z 5 10 15, właśnie był kurier otwieram a tam na dwóch rzeczach inna cena na metce a inna na paragonie. Tj. Na paragonie 15zl metka 10zl. Myślicie że idzie coś z tym zrobić?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Czym smarujecie buźki maluszków?Ala tak się slini,że aż jej krostki wyskakują na buzi.
    Staram się często wycierać jej ślinę ale to niewiele pomaga.
    Ja smaruję Oilanem. U nas też są te krostki itp. Pytałam o to pediatrię właśnie powiedziała że to od wkładania wszystkiego do buzi i nie jest groźne;)

ao12. lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ