Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Po wizycie u lekarza: waga 6050 g, 63 cm, zdrowy jak ryba!
Mam pytanko ile razy byłyście na kontroli bioderek? Bo my byliśmy tylko raz na początku jak było zalecane i teraz pytałam się lekarza kiedy następna wizyta to powiedział że dopiero w 10 miesiącu.. ale chyba powinna być jeszcze jedna kontrolna 3 miesiące po tej pierwszej? Czy się mylę?sylwia1985 lubi tę wiadomość
-
poczwarkah wrote:Też tak czytałam, ale u mnie w ciągu dwóch tygodni tak się pogorszyły wyniki, że szok. No i czuję się fatalnie - jestem mega słaba Ledwo noszę Witka, cała się zlewam potem co chwilę i kręci mi się w głowie. No i niestety mam guzki na tarczycy czyli jest duże prawdopodobieństwo że mi to przejdzie w stałą nadczynność. Na razie wizyty i badania co 2 tygodnie. No ale ja to mogę chodzić do oporu, bo pracodawca opłaca mi abonament w Medicover
My też mamy abonament w medicoverze, chodzimy całą familią -
Bella_Ona wrote:My 4-tego idziemy 3 raz, ale Franio za ppierwszym razem mial lekkie odchylenie, a za drugim nue byly widoczne jadra kostnienia, a jak jest wszystko dobrze to chyba nie trzeba, chociaz pewnosci nie mam.
Też mamy medicover -
rewoppka wrote:Po wizycie u lekarza: waga 6050 g, 63 cm, zdrowy jak ryba!
Mam pytanko ile razy byłyście na kontroli bioderek? Bo my byliśmy tylko raz na początku jak było zalecane i teraz pytałam się lekarza kiedy następna wizyta to powiedział że dopiero w 10 miesiącu.. ale chyba powinna być jeszcze jedna kontrolna 3 miesiące po tej pierwszej? Czy się mylę?
bylismy dwa razy i w kwietniu idziemy trzeci raz -
Mam pytanko ile razy byłyście na kontroli bioderek? Bo my byliśmy tylko raz na początku jak było zalecane i teraz pytałam się lekarza kiedy następna wizyta to powiedział że dopiero w 10 miesiącu.. ale chyba powinna być jeszcze jedna kontrolna 3 miesiące po tej pierwszej? Czy się mylę?
My byliśmy 2x (jak mial 8 i 16tyg), w kwietniu trzecia wizyta, będzie mial wtedy ok 24tyg. A potem to rzeczywiście okolo roku. U nas nie bylo nieprawidłowosci. -
My też używamy takiego przewijaka, nie zauważyliśmy, żeby się uginał. Jeśli Magda śpi albo ma iść spać, zasuwam go poza krawędź łóżeczka (wystaje poza łóżeczko), żeby się nie uderzyła jak podniesie do góry nóżki i żeby nam było wygodniej ją włożyć lub wyjąć
-
My tez mamy przewijak nakladany na lozeczko, ale sie nie ugina. Podobno jest dostosowany do max polrocznego dziecka, ale moja siostra uzywala taki dluzej, chyba do 1,5 roku i bylo ok. U nas przewijak nie przeszkadza, ale mamy to wiekszr lozeczko 140 x 70.
-
My pobiłyśmy rekord w ilości badań bioderek, bo tydzień temu byliśmy już 6 raz! I za każdym razem słyszę: Jest lepiej, ale jeszcze nie idealnie. Proszę przyjść za 2 (3, 4) tygodnie.
Muszę spróbować iść do innego ortopedy, bo ten nam każe tylko przychodzić i nie wkładać do chodzika (tak jakbyśmy mięli taki plan) -
Ala w piątek ważyła tyle samo tylko mniejsza jest bo 61 cm
My na bioderkach też tylko raz byliśmy bo za pierwszym razem było wszystko ok;)rewoppka lubi tę wiadomość
-
Mam pytanko ile razy byłyście na kontroli bioderek? Bo my byliśmy tylko raz na początku jak było zalecane i teraz pytałam się lekarza kiedy następna wizyta to powiedział że dopiero w 10 miesiącu.. ale chyba powinna być jeszcze jedna kontrolna 3 miesiące po tej pierwszej? Czy się mylę? -
My na bioderkach byliśmy tylko raz i było wszystko ok. Na ostatnim szczepieniu pediatra proponował nam żebyśmy znowu się wybrali. Będę dzisiaj dzwonić żeby się umówić.
A z przewijaka też korzystam ale nie zauważyłam żeby się uginał.
Mam pytanie.. Dobrze kojarzę, że któraś z Was korzysta z nosidełka Tula?
-
U mnie jest deska. I jest dość mocny że nawet nie przyszło mi do głowy że mógłby się wygiąć. Mamy nad łóżeczkiem a jak kładziemy Agate spać to go zdejmuje.
Dziewczyny wczoraj zamówiłam ciuchy z 5 10 15, właśnie był kurier otwieram a tam na dwóch rzeczach inna cena na metce a inna na paragonie. Tj. Na paragonie 15zl metka 10zl. Myślicie że idzie coś z tym zrobić? -
ao12. wrote:Czym smarujecie buźki maluszków?Ala tak się slini,że aż jej krostki wyskakują na buzi.
Staram się często wycierać jej ślinę ale to niewiele pomaga.ao12. lubi tę wiadomość