Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
pestka wrote:a i nie wiem jak wy, ale ja mam taki kombinezon wiosenny misia z H&M, tylko powoli z niego wyrastamy. Teraz jako, że go uwielbiam zamawiam rozmiar 68(mamy 62, jeszcze dobry). Generalnei bardzo polecam go, bo jest fajny, ciepły ale nie taki super na zimę, ale własnie na wiosne, czy takie +8 stopni jak najbardziej o taki:
http://allegro.pl/kombinezon-na-wiosne-hm-mis-uszka-cudny-56-62-i5132857743.html
A powiedz mi czy nie ma ciasnych rękawów. BO mnie do szewskiej pasji doprowadzają takie małe i ciasne otwory w tych kombinezonach i kurtkach zimowych. Normalnie jakby dziecko miało tylko body ubrać i zaraz na to tą kurtkę/kombinezon. Tak tam ciasno!Bella_Ona lubi tę wiadomość
-
Bella_Ona wrote:Mam do Was pytanie, moze troche nie na miejscu... sama nie wiem. Jak po urodzeniu dziecka uklada sie Wam w zwiazkach? Jest lepiej? Gorzej? A moze bez zmian?
Coz , u mnie wizja rozwodu coraz blizej. W zyciu bym nie pomyslala, ze narodziny dziecka, najcudowniejszy moment zycia, przemienia tak zycie. A dziecko jest moim calym swiatem.
U nas chyba się polepszyło, na pewno w nocy hhihi
Mój mąż to i tak choleryk i szybko się wkurza więc u nas wymiany zdań jest na porządku dziennym. Np. wczoraj się pokłóciliśmy i po raz kolejny rzucił mi hasłem idź sobie, a sam sobie poradzę ( a chodziło o przebranie Małej do snu) ja mu na to : żebyś się nie zdziwił jak kiedyś faktycznie sobie wyjdę i pójdę! No to zonk i od razu inna gadka. Ogólnie jest fajniej
Przykro mi, że u Ciebie jest w drugą stronę. Trzymam kciuki, że może się naprawiAnoolka lubi tę wiadomość
-
Bella_Ona wrote:Mam do Was pytanie, moze troche nie na miejscu... sama nie wiem. Jak po urodzeniu dziecka uklada sie Wam w zwiazkach? Jest lepiej? Gorzej? A moze bez zmian?
Coz , u mnie wizja rozwodu coraz blizej. W zyciu bym nie pomyslala, ze narodziny dziecka, najcudowniejszy moment zycia, przemienia tak zycie. A dziecko jest moim calym swiatem. -
Sroka wrote:A powiedz mi czy nie ma ciasnych rękawów. BO mnie do szewskiej pasji doprowadzają takie małe i ciasne otwory w tych kombinezonach i kurtkach zimowych. Normalnie jakby dziecko miało tylko body ubrać i zaraz na to tą kurtkę/kombinezon. Tak tam ciasno!
-
Kochane dziękuję za życzenia dla Ali:)
Idę z nią dzisiaj do lekarza na osłuchanie.
weekend był masakryczny:/ lejacy katar + kaszel.
Dziś jest odrobinę lepiej ale kaszel dalej jest brzydki:(
Dziewczyny kiedy Wasze maluchy zaczęły się śmiać w głos?
Mojej zdarzyło się to kilka razy i zastanawiam się co robię źle, że nie chce:(
Próbuje już wszystkiego.
Sroka lubi tę wiadomość
-
Nutella wrote:Kochane dziękuję za życzenia dla Ali:)
Idę z nią dzisiaj do lekarza na osłuchanie.
weekend był masakryczny:/ lejacy katar + kaszel.
Dziś jest odrobinę lepiej ale kaszel dalej jest brzydki:(
Dziewczyny kiedy Wasze maluchy zaczęły się śmiać w głos?
Mojej zdarzyło się to kilka razy i zastanawiam się co robię źle, że nie chce:(
Próbuje już wszystkiego. -
To dobrze że rękawy są okej. Może się skuszę na takiego misia.
dziewczyny dzwoniła moja kuzynka co urodziła w piątek córkę. Dzisiaj na obchodzi pediatra oglądał mała i ma takie odparzenia na tyłku że łzy się kręcą w oku. Kuzynka mówi że caly czas położne ją przewijaly bo ona dopiero dzisian wstała po CC. Co jej poradzić? Ponoć to od pieluch. A ma białe pampersy. Lekarka powiedziała że nawet sucodrem juz jest tu za słaby. -
Cześć dziewczyny! Po weekendzie u teściów się witam! Kurcze nie mogłam nic pisać bo nie miałam na czym, a na telefonie czytać tylko mogę!
Wszystkiego najlepszego dla miesięczniaczków! My dzisiaj kończymy 4 miesiące! Ale czas zasuwa! i mamy po południu kontrolę u pediatry to będę wiedziała ile młody waży, na domowej wadze wychodzi ok 6 kg.
Strasznie współczuje dziewczyny że wasze związki się psują, czasami jak nic już nie pomaga a pretensje narastają warto udać się po pomoc. U mnie są różne dni i też były myśli o tym żeby się rozstać ale na szczęście tylko myśli. Ja się nauczyłam że ten mój chłop to taki "tępy" jest i czasami trzeba mu coś powiedzieć wprost, bo w życiu się nie domyśli albo sam coś zaangażuje, nawet takie rzeczy jak zmiana pieluszki małemu.. Trzymam kciuki za Was! nie poddawajcie się i bądźcie silne! :*
Takiego misia z h&m też mam i cały czas go używam, a do fotelika jest super! Rękawy są w miarę szerokie chociaż same wyjście na łapki mogłoby być szersze.
Apropo fotelika to my z wkładki zrezygnowaliśmy już po miesiącu, ale ciągle podkładam młodemu pod pupę dwie pieluszki flanelowe, bo jest trochę jeszcze za głęboki.
sylwia1985, Anoolka, paradise, Sisilla lubią tę wiadomość
-
Sroka wrote:To dobrze że rękawy są okej. Może się skuszę na takiego misia.
dziewczyny dzwoniła moja kuzynka co urodziła w piątek córkę. Dzisiaj na obchodzi pediatra oglądał mała i ma takie odparzenia na tyłku że łzy się kręcą w oku. Kuzynka mówi że caly czas położne ją przewijaly bo ona dopiero dzisian wstała po CC. Co jej poradzić? Ponoć to od pieluch. A ma białe pampersy. Lekarka powiedziała że nawet sucodrem juz jest tu za słaby. -
ja dzisiaj po rehabilitacji odwiedzilam szmateks i kupilam 2 pajace , 2 spodnie i kurteczke ale drogi szmateks jak cholera - no ale nie moglam sie powstrzymac - kupilam tez suszone sliwki z gerbera w rossmanie to moze mu posci bo biedak sie meczy bo kupki nie robi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 11:54
-
U teściów mamy taką fajną wanienkę gdzie mogę młodego na brzuszek położyć i tak zrobiliśmy przy kąpieli pierwszy raz... Dziewczyny jak on się zaczął śmiać! Normalnie jakby go ktoś cały czas gilgotał, zanosił się tak że cały dom się zwalił do łazienki To było super! Strasznie żałowałam że nie nagrałam tego aparatem bo już na drugi dzień radość była ale bez śmiechu. Te nasze dzieciaczki śmiać też się muszą nauczyć
MOI, paradise, Sisilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySroka wrote:U nas chyba się polepszyło, na pewno w nocy hhihi
Mój mąż to i tak choleryk i szybko się wkurza więc u nas wymiany zdań jest na porządku dziennym. Np. wczoraj się pokłóciliśmy i po raz kolejny rzucił mi hasłem idź sobie, a sam sobie poradzę ( a chodziło o przebranie Małej do snu) ja mu na to : żebyś się nie zdziwił jak kiedyś faktycznie sobie wyjdę i pójdę! No to zonk i od razu inna gadka. Ogólnie jest fajniej
Przykro mi, że u Ciebie jest w drugą stronę. Trzymam kciuki, że może się naprawiSroka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySroka wrote:Miło, że nie tylko ja wyszłam za choleryka
-
Sroka wrote:To dobrze że rękawy są okej. Może się skuszę na takiego misia.
dziewczyny dzwoniła moja kuzynka co urodziła w piątek córkę. Dzisiaj na obchodzi pediatra oglądał mała i ma takie odparzenia na tyłku że łzy się kręcą w oku. Kuzynka mówi że caly czas położne ją przewijaly bo ona dopiero dzisian wstała po CC. Co jej poradzić? Ponoć to od pieluch. A ma białe pampersy. Lekarka powiedziała że nawet sucodrem juz jest tu za słaby.
Sroka ja polecam krem do pośladków Weleda, stosowałam u swojej niuni jak po antybiotyku miała biegunki i ranki na pupie-nic innego nie pomagało.
http://natura24.pl/krem-dla-niemowlat-przeciwko-odparzeniom-z-nagietkiem-75ml-weleda.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:08