Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hello dziewczyny,
Wasze maluchy tez tak mają, że wolą chwytać zabawkę w którąś rączkę bardziej? Bo u Gabrysi zaobserwowałam, że woli w lewą i nawet dłużej i mocniej w niej trzyma zabawkę. Ciekawe, może będzie leworęczna -
mama86 wrote:Hello dziewczyny,
Wasze maluchy tez tak mają, że wolą chwytać zabawkę w którąś rączkę bardziej? Bo u Gabrysi zaobserwowałam, że woli w lewą i nawet dłużej i mocniej w niej trzyma zabawkę. Ciekawe, może będzie leworęczna
Też to zauważyłam. Lila zdecydowanie częściej używa prawej rączki
-
Wasze maluchy tez tak mają, że wolą chwytać zabawkę w którąś rączkę bardziej? Bo u Gabrysi zaobserwowałam, że woli w lewą i nawet dłużej i mocniej w niej trzyma zabawkę. Ciekawe, może będzie leworęczna
U nas ciut częściej używana jest prawa rączka -
Wasze maluchy tez tak mają, że wolą chwytać zabawkę w którąś rączkę bardziej? Bo u Gabrysi zaobserwowałam, że woli w lewą i nawet dłużej i mocniej w niej trzyma zabawkę. Ciekawe, może będzie leworęczna -
cześć dziewczyny
po pierwsze gratuluję wszystkim "solenizantom" kolejnego ukończonego miesiąca, niech wszystkie dzieciaczki zdrowo rosną! )
a po drugie mam pytanie do:
Agrafka wrote:Tymczasem żegnam się z wami na krótką chwilę i lecę szukać słońca
Mam nadzieję, że po tygodniu zdołam was nadrobić!
Ciao!
Jak wygląda podróż z tak małym dzieckiem? Wybieramy się za 2 miesiące, nie tak daleko, tylko 2 godz lotu ale i tak mam już niezłego stracha ! Ciekawi mnie jak twoja córeczka zniosła tak długi lot, co jadła, karmisz piersią czy mm? ja karmię mm i nie wiem jak to ogarnąć.. jak zniosła tak wysokie temperatury? braliście ze sobą wózek jako dodatkowy bagaż? uff... mam mnóstwo pytań, będę wdzięczna za odp )
-
nick nieaktualny
-
letty a jak długo już lecisz na tej jednej piersi? Czy jak odciągasz, to widzisz, że laktacja sie z miesiąca na miesiąc zmniejsza, czy jest na stałym poziomie? Piszesz, że odciągasz ok. 600 ml dziennie, a ile razy w ciągu dnia to robisz i czy w nocy też?
-
Bella_Ona wrote:Dziewczyny wrocilam wczoraj od rodzicow, wykapalam Frania, nakarmilam i se mysle to teraz bujanie.... dalam cyca, a on sie bawi, ciagnie sobie (swoja droga to boli), wiec sobie mysle wloze go do lozeczka. Wlaczylam karuzelke, pogasilam prawie wszystko i usiadlam na lozku. Po 15min patrze a on SPI!!! Ja nie wiem czy to pzypadek, ale do teraz jestem w szoku. Dzisiaj bede dalej probowala, oby to nie bylo jednorazowe.
Co prawda budzil sie o 2,4,6-wzielam do lozka, ale i tak super, ze zasnal sam, mimo ze sie wyspal wczesniej.
U na chyba tez szaro, buro, niby patrze przez szare zaslony ale slonca nie ma.
Gratulacje i również trzymam kciuki, żeby się udało tak na stałe, pisz co i jak -
ale te maluchy rosna
Mi dzis udalo sie pojsc 2 godzinki na basenik - mama z tata zostali z malym aja sobie pojechalam - ale fajnie bylo
moj Nikus nie robi juz 4 dzien kupki odkad dalam mu gerbera smak dynia- znacie jakies sposoby na wyproznienie? kupilam w aptece czopki glicerynowe i sie zastanawiam czy mu na noc nie wlozyc bo sie meczy biedny
a i chcialam sie pochwalic ze dzisiaj Nikus sam sie pierwszy raz przekrecil z plecow na brzuszek a to taki lniuszek maly ale dzis sie mu udalo i jak chwycil babcyla to caly czas chcial to robic:)
my wlasnie przed chwila przyjechalismy do domku bo jutro o 8 rehabilitacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 20:14
-
Sisilla wrote:Gratulacje i również trzymam kciuki, żeby się udało tak na stałe, pisz co i jak
Poki co nie dziekuje co by nie zapeszyc dziewczyny.
Ale dzis spal 1raz ze smoczkiem, co prawda w lozeczku sie nie udalo, ale probujemy dalej.
A Sylwia czopek jest ok, mozesz polowe nawet dac, albo tak oskrobac zeby byl cienszy. -
weekend i jaka cisza
mój F juz smacznie śpi, a ja wypoczywam. Weekend super, odpoczęłam bardzo! Naładowałam baterie, jestem gotowa wstawać rano i grzecznie uczyć syna w dzień usypiać w łożeczku, ot co!
no nic, się szykuje, herbatka, książka i łożeczko trwaj chwiloWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 20:56
Sroka, paaolka, Sisilla lubią tę wiadomość
-
Heeej kobietki! :* powracam po dłuzszej tu nieobecności, udało mi sie przeczytac zaległe strony a było ich od groma niestety nie jestem w stanie odniesc sie do wszystkiego..
W kazdym razie chciałam życzyć dzisiejszym jubilatom wszytskiego co najlepsze z okazji kolejnych miesięcznic Dla Frania, Filipka i Ali :*:*:* Dla Ali jeszcze dużo zdrówka, żeby ominął Was szpital...niech te wstrętne wiruski opuszczają szybko malutką!:*
Sroka i dla Ciebie zdrówka jak najwięcej!:*
Jesli chodzi o rozszerzanie diety to my czekamy do skonczenia 6 mca, nie bedziemy sie spieszyc, Krzys dobrze przybiera na moim mleku a dla mnie to po prostu wygoda nie musiec nic przygotowywac jeszcze... no i w sumie zalecenia WHO tez sa by pół roku wyłacznie piersią karmic, na nowe smaki przyjdzie czas jeszcze, ale powiem Wam ze juz mni eto troche przeraza, bo nie bardzo wiem co i jak jeszcze, poczytalam troche o tym wprowadzaniu glutemu, jajek i jakos ciesze sie ze jeszcze mam chwile zanim zaczniemy przygode z innymi pokarmami..
Pisalyscie o tym kiedy ewentualnie kolejne dziecko...My bysmy chcieli nieduzą różnice wieku, najchetniej to w tym roku bysmy sie juz starali, ale musze przemyslec porządnie co z pracą, bo umowa mi sie konczy w sierpniu i albo ze mną przedluzą, albo zostaje bez pracy, jak przedluzą to wypadaloby troszke popracowac a nie od razu uciekac na kolejne L4 ciązowe, a jak zostane bez pracy to tez średnio, bo nawet macierzynski nie bedzie mi sie należał..no i nie wiem co zrobimy...
Co do wkładki w foteliku samochodowym to juz dawno nie mamy, wyjęłam chyba po pierwszym miesiacu, bo miałam wrazenie że Krzys jest mega ścisnięty, teraz tez jak juz urósł wygląda jakby ten fotelik się skurczył... a nosimy ciuszki 68 w większosci, choc bluzeczki i spodenki jeszcze dobre w większosci na 62, body i pajace tylko 68 i to na styk, a kilka ubranek mamy juz 74, ale tak dziwne te rozmiarówki są że w pudle z większymi ciuszkami znalazłam bluzkę niby na 6-9 mcy która jest mniejsza niz niektore 62Sroka, ataga4, Anoolka lubią tę wiadomość