X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny,
    Wasze maluchy tez tak mają, że wolą chwytać zabawkę w którąś rączkę bardziej? Bo u Gabrysi zaobserwowałam, że woli w lewą i nawet dłużej i mocniej w niej trzyma zabawkę. Ciekawe, może będzie leworęczna ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Hello dziewczyny,
    Wasze maluchy tez tak mają, że wolą chwytać zabawkę w którąś rączkę bardziej? Bo u Gabrysi zaobserwowałam, że woli w lewą i nawet dłużej i mocniej w niej trzyma zabawkę. Ciekawe, może będzie leworęczna ;-)

Też to zauważyłam. Lila zdecydowanie częściej używa prawej rączki ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka i uśmiechów dla Waszych dzieciaczków dziewczyny ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    finanse.wp.pl/martykul.html?wid=1728821 0&kat=1035863

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Hello dziewczyny,

U nas ciut częściej używana jest prawa rączka :-)

• pestka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Hello dziewczyny,
    U nas chyba lewa bardziej, ostatnio na to zwróciłam uwage mojemu M :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Italik Znajoma

Wysłany: 1 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    po pierwsze gratuluję wszystkim "solenizantom" kolejnego ukończonego miesiąca, niech wszystkie dzieciaczki zdrowo rosną! :))
    a po drugie mam pytanie do:
    Agrafka wrote:
    Tymczasem żegnam się z wami na krótką chwilę i lecę szukać słońca :)
    Mam nadzieję, że po tygodniu zdołam was nadrobić!

Ciao!

Jak wygląda podróż z tak małym dzieckiem? Wybieramy się za 2 miesiące, nie tak daleko, tylko 2 godz lotu ale i tak mam już niezłego stracha ! Ciekawi mnie jak twoja córeczka zniosła tak długi lot, co jadła, karmisz piersią czy mm? ja karmię mm i nie wiem jak to ogarnąć.. jak zniosła tak wysokie temperatury? braliście ze sobą wózek jako dodatkowy bagaż? uff... mam mnóstwo pytań, będę wdzięczna za odp :))

• Nutella Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane od jutra w biedrze są bodziaki, kocyki i książeczki dla maluszków;)
    Możliwe , że te kocyki to te które mam i jestem mega zadowolona;)

Sroka, ataga4, Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:

Ten dwustronny masz? w mojej najbliższej biedronce są one po 9.90 :) też mam i lubię

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie pączki które robiłam i wyszły super? Z tej samej strony zrobiłam ciasteczka z płatkami owsianymi i slonecznikiem i po prostu boskie :D

• Sroka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest już gazetka? Chętnie przejrze ;) koc za dyszke super sprawa!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Dla Frania tez sto lat w zdrowiu z okazji 5miesiecznicy!

Edit: dla Ali z okazji 4 miesiecznicy zdrowka i radosci kazdego dnia!

Przyłączam się do życzeń i dla waszych maluszków wszystkiego naj,naj,naj!

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:

Kocyki superanckie, jutro też muszę skoczyć, bo są serio super!

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty a jak długo już lecisz na tej jednej piersi? Czy jak odciągasz, to widzisz, że laktacja sie z miesiąca na miesiąc zmniejsza, czy jest na stałym poziomie? Piszesz, że odciągasz ok. 600 ml dziennie, a ile razy w ciągu dnia to robisz i czy w nocy też?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Dziewczyny wrocilam wczoraj od rodzicow, wykapalam Frania, nakarmilam i se mysle to teraz bujanie.... dalam cyca, a on sie bawi, ciagnie sobie (swoja droga to boli), wiec sobie mysle wloze go do lozeczka. Wlaczylam karuzelke, pogasilam prawie wszystko i usiadlam na lozku. Po 15min patrze a on SPI!!! Ja nie wiem czy to pzypadek, ale do teraz jestem w szoku. Dzisiaj bede dalej probowala, oby to nie bylo jednorazowe.

Co prawda budzil sie o 2,4,6-wzielam do lozka, ale i tak super, ze zasnal sam, mimo ze sie wyspal wczesniej.

U na chyba tez szaro, buro, niby patrze przez szare zaslony ;) ale slonca nie ma.

Gratulacje i również trzymam kciuki, żeby się udało tak na stałe, pisz co i jak :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale te maluchy rosna

Mi dzis udalo sie pojsc 2 godzinki na basenik - mama z tata zostali z malym aja sobie pojechalam - ale fajnie bylo

moj Nikus nie robi juz 4 dzien kupki odkad dalam mu gerbera smak dynia- znacie jakies sposoby na wyproznienie? kupilam w aptece czopki glicerynowe i sie zastanawiam czy mu na noc nie wlozyc bo sie meczy biedny

a i chcialam sie pochwalic ze dzisiaj Nikus sam sie pierwszy raz przekrecil z plecow na brzuszek a to taki lniuszek maly ale dzis sie mu udalo i jak chwycil babcyla to caly czas chcial to robic:)

my wlasnie przed chwila przyjechalismy do domku bo jutro o 8 rehabilitacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 20:14

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Bella_Ona Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Gratulacje i również trzymam kciuki, żeby się udało tak na stałe, pisz co i jak :)

Poki co nie dziekuje co by nie zapeszyc dziewczyny.
    Ale dzis spal 1raz ze smoczkiem, co prawda w lozeczku sie nie udalo, ale probujemy dalej.

A Sylwia czopek jest ok, mozesz polowe nawet dac, albo tak oskrobac zeby byl cienszy.

dqprh37129faxikv.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weekend i jaka cisza :)
    mój F juz smacznie śpi, a ja wypoczywam. Weekend super, odpoczęłam bardzo! Naładowałam baterie, jestem gotowa wstawać rano i grzecznie uczyć syna w dzień usypiać w łożeczku, ot co! :)
    no nic, się szykuje, herbatka, książka i łożeczko :) trwaj chwilo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 20:56

Sroka, paaolka, Sisilla lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej kobietki! :* powracam po dłuzszej tu nieobecności, udało mi sie przeczytac zaległe strony a było ich od groma :) niestety nie jestem w stanie odniesc sie do wszystkiego..

W kazdym razie chciałam życzyć dzisiejszym jubilatom wszytskiego co najlepsze z okazji kolejnych miesięcznic :D Dla Frania, Filipka i Ali :*:*:* Dla Ali jeszcze dużo zdrówka, żeby ominął Was szpital...niech te wstrętne wiruski opuszczają szybko malutką!:*

Sroka i dla Ciebie zdrówka jak najwięcej!:*

Jesli chodzi o rozszerzanie diety to my czekamy do skonczenia 6 mca, nie bedziemy sie spieszyc, Krzys dobrze przybiera na moim mleku a dla mnie to po prostu wygoda nie musiec nic przygotowywac jeszcze... ;) no i w sumie zalecenia WHO tez sa by pół roku wyłacznie piersią karmic, na nowe smaki przyjdzie czas jeszcze, ale powiem Wam ze juz mni eto troche przeraza, bo nie bardzo wiem co i jak jeszcze, poczytalam troche o tym wprowadzaniu glutemu, jajek i jakos ciesze sie ze jeszcze mam chwile zanim zaczniemy przygode z innymi pokarmami.. ;)

Pisalyscie o tym kiedy ewentualnie kolejne dziecko...My bysmy chcieli nieduzą różnice wieku, najchetniej to w tym roku bysmy sie juz starali, ale musze przemyslec porządnie co z pracą, bo umowa mi sie konczy w sierpniu i albo ze mną przedluzą, albo zostaje bez pracy, jak przedluzą to wypadaloby troszke popracowac a nie od razu uciekac na kolejne L4 ciązowe, a jak zostane bez pracy to tez średnio, bo nawet macierzynski nie bedzie mi sie należał..no i nie wiem co zrobimy...

Co do wkładki w foteliku samochodowym to juz dawno nie mamy, wyjęłam chyba po pierwszym miesiacu, bo miałam wrazenie że Krzys jest mega ścisnięty, teraz tez jak juz urósł wygląda jakby ten fotelik się skurczył... ;) a nosimy ciuszki 68 w większosci, choc bluzeczki i spodenki jeszcze dobre w większosci na 62, body i pajace tylko 68 i to na styk, a kilka ubranek mamy juz 74, ale tak dziwne te rozmiarówki są że w pudle z większymi ciuszkami znalazłam bluzkę niby na 6-9 mcy która jest mniejsza niz niektore 62 ;)

Sroka, ataga4, Anoolka lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie zamowilam to mojemu maluchowi juz sie nie moge doczekac kiedy go ubiore w to- mam nadzieje ze rozmiar 68 bedzie dobry bo taki zamowilam

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5045750102&ars_source=ars&ars_socket_id=7&ars_rule_id=92

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ