X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Powiedzcie mi kiedy dziecko można sadzać do siedzenia? Czym się objawia, że jest na to gotowe? Pamiętam, że jak w listopadzie była u mnie znajoma, to jej córka miała 4 miesiące i ona już ją sadzała sobie na kolanach, ale nie wiem czy to nie za wcześnie??
    nam na rehabilitacji mowila babka ze oni maja zakaz siadania dzieci na rehabilitacji do 6mca dopiero potem mozna powoli bo psuje sie kregoslup dziecka i na tez zabronila ze dopiero po skonczonym pol roku mozna powoli probowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 17:37

Sroka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz ortopeda powiedział że możemy Antka sadzac jeśli sam chce i się ciągnie. Nie ciągnąć za ręce kiedy jest wiotki. My sadzalismy już wcześniej ale tak na pół lezaco, a teraz tak żeby się opierał o nas.czasem sam się odrywa od nas na samych mięśniach brzucha tak ciągnie do przodu.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • ataga4 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, bbiore się za owsiane ciasteczka :-) ciekawe jak mi wyjdą :-D

Anoolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    moj dzis plul tak ta sliwka ze zabrudzil ubranko i bujak i szybko to prania musialam dac - nie pasuje mu sliwka- narazie dostal marchew, dynie i sliwke i smakowala mu najbardziej marcheweczka
    Sylwia ja dobrze pamiętam że Nikuś ma problemy z kupą? Jak tak to nie dawaj marchewki bo przez nią może mieć zatwardzenie.

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jeśli mowa o wadze, to według naszych pomiarów Antek przekroczył 8,5kg i 68cm:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Anoolka, bbiore się za owsiane ciasteczka :-) ciekawe jak mi wyjdą :-D
    Raczej ciężko je schrzanić ;)
    A tak w ogóle dziś zjadłam po raz pierwszy jajko od jakiegoś czasu, mam nadzieje że Filipowi nic nie będzie i będę mogła jeść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 17:43

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie 12 będzie 5 miesięcy ... Mój też nie przepada za owocami a wogóle to naj lepiej mleko bo przynajmniej szybko leci :-)

Ewelka91
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow ewcia ladna waga :-)

my tez dzis mielismy dzis szczepienie, Zuzia dzielna jak zawsze zaplakala chwile jak juz bylo po wszystkim i wazy 6700 :-)

preg.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Dziewczyny kiedyś któraś z was pisała o szczelinie odbytu, mogę wiedzieć która i jakie zalecenia miała od lekarza?

Ja kiedyś pisałam, dostałam czopki proktis m dostępne bez recepty i maść robioną w aptece (maść taka na rozluźnienie), po 4 tyg się zagoiło

rewoppka lubi tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah co jeszcze dzis przeczytałam :D normalnie chyba wypróbuje, Anoolka może Ty tez się skusisz?

http://www.supermamy.pl/wozeczek/4642/LODY-MLECZNE-zrobione-z-matczynego-mleka.html

:*
    Dobranoc baby :)

paradise, Anoolka, ataga4, Nelly lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wypowiedzi na temat nosidełek ;) Kurcze, chyba się zdecyduję. Myślę, że zdołam przekonać Lile do nosidełka a może wcale nie będę musiała bo od razu polubi takie noszenie. Jeśli będzie inaczej to schowam i będę próbować z drugim dzieckiem ;) więc myślę, że pieniążków w błoto nie wyrzucę. Właśnie chciałabym mieć możliwość wsadzenia Lilki szybko do nosidełka i wyjścia z domu np. po śmietanę na dół do spożywczego. Poza tym przy okazji pochwalę się, że wreszcie dostaliśmy becikowe! Więc za te wszystkie trudy mogę zaszaleć i zakupie Tule.

Sisilla, Ty już teraz nosisz Zosie? Masz tą wkładkę dla noworodków?

O! Pestka, to Twoje nosidełko też bardzo fajne no i cena zachęcająca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 21:39

Anoolka, ataga4, Sroka, pestka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Hah co jeszcze dzis przeczytałam :D normalnie chyba wypróbuje, Anoolka może Ty tez się skusisz?

http://www.supermamy.pl/wozeczek/4642/LODY-MLECZNE-zrobione-z-matczynego-mleka.html

haha dobre :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Ja kiedyś pisałam, dostałam czopki proktis m dostępne bez recepty i maść robioną w aptece (maść taka na rozluźnienie), po 4 tyg się zagoiło
    Właśnie zakupiłam czopki proktis m dzisiaj, ale jak byłam u chirurga to powiedział że jak karmie piersią to nie może mi dać tej maści robionej na zamówienie :( i przepisał posterisan H. Jejku jak to boli strasznie :(

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysł z lodami bardzo dobry ale ja niestety co najwyżej mogę Lilce zafundować loda z mleka modyfikowanego :D

Też uciekam na film a potem spać. Dobranoc!

Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dzięki dziewczyny za wypowiedzi na temat nosidełek ;) Kurcze, chyba się zdecyduję. Myślę, że zdołam przekonać Lile do nosidełka a może wcale nie będę musiała bo od razu polubi takie noszenie. Jeśli będzie inaczej to schowam i będę próbować z drugim dzieckiem ;) więc myślę, że pieniążków w błoto nie wyrzucę. Właśnie chciałabym mieć możliwość wsadzenia Lilki szybko do nosidełka i wyjścia z domu np. po śmietanę na dół do spożywczego. Poza tym przy okazji pochwalę się, że wreszcie dostaliśmy becikowe! Więc za te wszystkie trudy mogę zaszaleć i zakupie Tule.

Sisilla, Ty już teraz nosisz Zosie? Masz tą wkładkę dla noworodków?

O! Pestka, to Twoje nosidełko też bardzo fajne no i cena zachęcająca ;)

Ja mam wkładkę, ale ona przeznaczona jest dla niemowlaków, które jeszcze nie trzymają głowy od 3,5-7 kg. Moja głowę już super trzyma a poza tym w tym kombinezonie zimowym jest taka duża ( nosimy rozmiar 68) ze wkładka nie daje rady, ale nóżki ślicznie w pozycji żabki trzyma i uwielbia wychodzić ze mną w Tuli, zawsze mi uśnie i jak już zakładam nosidło to rogal od ucha do ucha. Nie noszę jej non stop, ale myślę, że jak się zrobi ciut cieplej, to będziemy śmigać, że hej :)

paradise lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:

Fajna sprawa z tymi lodami ;)

• letty Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Właśnie zakupiłam czopki proktis m dzisiaj, ale jak byłam u chirurga to powiedział że jak karmie piersią to nie może mi dać tej maści robionej na zamówienie :( i przepisał posterisan H. Jejku jak to boli strasznie :(

A mi dał z mniejszą dawką i powiedział, że bezpieczne. Staraj się codziennie rano chodzić do łazienki nawet jeżeli nie czujesz potrzeby, pij inkę z błonnikiem i jedz jabłka.

Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek to napiszę co jeszcze trzeba zrobić a na bank pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 22:19

rewoppka lubi tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jej ale daje dzisiaj po palić chyba rzeczywiście to 3 szczepienie źle wpływa na malucha musiałam mu dac coś przeciw bólowego bo lut się nie dało wytrzymać biedactwo:|mam nadzieję że jutro będzie lepiej :-)

Ewelka91
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    A mi dał z mniejszą dawką i powiedział, że bezpieczne. Staraj się codziennie rano chodzić do łazienki nawet jeżeli nie czujesz potrzeby, pij inkę z błonnikiem i jedz jabłka.

Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek to napiszę co jeszcze trzeba zrobić a na bank pomoże.
    Tak będę robić! Dziękuję! Zaproszenie przyjęte! :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Tak będę robić! Dziękuję! Zaproszenie przyjęte! :)
    oj pamietam jak ja cierpialam siedzialam w lazience na sedesie a lzy same ciekly z oczu- bol ogromny i tez pamietam ze kazal lekarz mi duzo blonnika jesc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 23:03

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ