Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Sroka wrote:Powiedzcie mi kiedy dziecko można sadzać do siedzenia? Czym się objawia, że jest na to gotowe? Pamiętam, że jak w listopadzie była u mnie znajoma, to jej córka miała 4 miesiące i ona już ją sadzała sobie na kolanach, ale nie wiem czy to nie za wcześnie??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 17:37
Sroka lubi tę wiadomość
-
Nasz ortopeda powiedział że możemy Antka sadzac jeśli sam chce i się ciągnie. Nie ciągnąć za ręce kiedy jest wiotki. My sadzalismy już wcześniej ale tak na pół lezaco, a teraz tak żeby się opierał o nas.czasem sam się odrywa od nas na samych mięśniach brzucha tak ciągnie do przodu.[/url][/url]
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:moj dzis plul tak ta sliwka ze zabrudzil ubranko i bujak i szybko to prania musialam dac - nie pasuje mu sliwka- narazie dostal marchew, dynie i sliwke i smakowala mu najbardziej marcheweczka
-
nick nieaktualnyataga4 wrote:Anoolka, bbiore się za owsiane ciasteczka ciekawe jak mi wyjdą
A tak w ogóle dziś zjadłam po raz pierwszy jajko od jakiegoś czasu, mam nadzieje że Filipowi nic nie będzie i będę mogła jeśćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 17:43
-
rewoppka wrote:Dziewczyny kiedyś któraś z was pisała o szczelinie odbytu, mogę wiedzieć która i jakie zalecenia miała od lekarza?
Ja kiedyś pisałam, dostałam czopki proktis m dostępne bez recepty i maść robioną w aptece (maść taka na rozluźnienie), po 4 tyg się zagoiłorewoppka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wypowiedzi na temat nosidełek Kurcze, chyba się zdecyduję. Myślę, że zdołam przekonać Lile do nosidełka a może wcale nie będę musiała bo od razu polubi takie noszenie. Jeśli będzie inaczej to schowam i będę próbować z drugim dzieckiem więc myślę, że pieniążków w błoto nie wyrzucę. Właśnie chciałabym mieć możliwość wsadzenia Lilki szybko do nosidełka i wyjścia z domu np. po śmietanę na dół do spożywczego. Poza tym przy okazji pochwalę się, że wreszcie dostaliśmy becikowe! Więc za te wszystkie trudy mogę zaszaleć i zakupie Tule.
Sisilla, Ty już teraz nosisz Zosie? Masz tą wkładkę dla noworodków?
O! Pestka, to Twoje nosidełko też bardzo fajne no i cena zachęcającaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 21:39
Anoolka, ataga4, Sroka, pestka lubią tę wiadomość
-
letty wrote:Ja kiedyś pisałam, dostałam czopki proktis m dostępne bez recepty i maść robioną w aptece (maść taka na rozluźnienie), po 4 tyg się zagoiło
-
paradise wrote:Dzięki dziewczyny za wypowiedzi na temat nosidełek Kurcze, chyba się zdecyduję. Myślę, że zdołam przekonać Lile do nosidełka a może wcale nie będę musiała bo od razu polubi takie noszenie. Jeśli będzie inaczej to schowam i będę próbować z drugim dzieckiem więc myślę, że pieniążków w błoto nie wyrzucę. Właśnie chciałabym mieć możliwość wsadzenia Lilki szybko do nosidełka i wyjścia z domu np. po śmietanę na dół do spożywczego. Poza tym przy okazji pochwalę się, że wreszcie dostaliśmy becikowe! Więc za te wszystkie trudy mogę zaszaleć i zakupie Tule.
Sisilla, Ty już teraz nosisz Zosie? Masz tą wkładkę dla noworodków?
O! Pestka, to Twoje nosidełko też bardzo fajne no i cena zachęcająca
Ja mam wkładkę, ale ona przeznaczona jest dla niemowlaków, które jeszcze nie trzymają głowy od 3,5-7 kg. Moja głowę już super trzyma a poza tym w tym kombinezonie zimowym jest taka duża ( nosimy rozmiar 68) ze wkładka nie daje rady, ale nóżki ślicznie w pozycji żabki trzyma i uwielbia wychodzić ze mną w Tuli, zawsze mi uśnie i jak już zakładam nosidło to rogal od ucha do ucha. Nie noszę jej non stop, ale myślę, że jak się zrobi ciut cieplej, to będziemy śmigać, że hej
paradise lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
rewoppka wrote:Właśnie zakupiłam czopki proktis m dzisiaj, ale jak byłam u chirurga to powiedział że jak karmie piersią to nie może mi dać tej maści robionej na zamówienie i przepisał posterisan H. Jejku jak to boli strasznie
A mi dał z mniejszą dawką i powiedział, że bezpieczne. Staraj się codziennie rano chodzić do łazienki nawet jeżeli nie czujesz potrzeby, pij inkę z błonnikiem i jedz jabłka.
Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek to napiszę co jeszcze trzeba zrobić a na bank pomoże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 22:19
rewoppka lubi tę wiadomość
-
letty wrote:A mi dał z mniejszą dawką i powiedział, że bezpieczne. Staraj się codziennie rano chodzić do łazienki nawet jeżeli nie czujesz potrzeby, pij inkę z błonnikiem i jedz jabłka.
Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek to napiszę co jeszcze trzeba zrobić a na bank pomoże. -
rewoppka wrote:Tak będę robić! Dziękuję! Zaproszenie przyjęte!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 23:03