X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka przypomnialam sobie nazwe tej masci doodbytniczej : posterisan - bardzo dobra i ja uzywalam ja bedac w ciazy bo wtedy mialam ta szczeline i ona byla bez recepty wiec raczej mozna jej uzywac jak sie karmi i napewno Ci pomoze
    czopki tez mialam ale one rozrzedzaly tylko stolec a masc goila rane - a przy ranie nie mozna miec biegunkowatego wyproznienia bo dojsc moze do tego ze w ranie beda namnazac sie bakterie
    oj przeszlam duzo z tya szczelina- prawie 4 mce sie mordowalam zanim doszlo do zabiegu i akurat robilam go w lutym rok temu a to byl poczatek ciazy i mialam mega stresa bo bolalo jak cholera a potem na pupie nie moglam tydzien usiasc bo tak mi ja rozdarli zeby wymrozic porzadnie wszystko- uffff wole nie wspominac bo ciary mam

jak masz jeszcze pytania to pytaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 23:20

rewoppka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    rewoppka przypomnialam sobie nazwe tej masci doodbytniczej : posterisan - bardzo dobra i ja uzywalam ja bedac w ciazy bo wtedy mialam ta szczeline i ona byla bez recepty - takze kup sobie ja
    Tak właśnie tą maść mam posterisan H, ale ona była na receptę.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    o widzisz ja chyba bez recepty kupowalam
    jeszcze mialam jedna masc no ale jak sie dowiedzialam o ciazy to kazal odstawic bo to niby pobudzalo ukrwienie bardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 23:23

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka a nie mowil nic o wymrazaniu? bo mi sie nie zagoilo i niestety musialam miec zabieg - moze ty tez bedziesz musiala miec jak nie pomoze nic

ataga4 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    rewoppka a nie mowil nic o wymrazaniu? bo mi sie nie zagoilo i niestety musialam miec zabieg - moze ty tez bedziesz musiala miec jak nie pomoze nic

Ja się męczyłam ok 1,5 roku bo myślałam, że to hemoroidy. I wyleczyłam bez zabiegu w 4 tygodnie. Tyle, że ja mam bardzo wysoki próg bólu i poszłam do lekarza dopiero jak zrobiła mi się 2 szczelina bo zaczęło boleć :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Bo są dwa rodzaje tej maści. Posterisan jest bez recepty a posterisan H jest na receptę; )
    a mnie przy antybiotyku jakaś grzybica złapała :/

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie co do gorączki po szczepieniu jak ona długo może się utrzymywać bo u nas nie dosc że stan podgoraczkowy to jeszcze katar :-/

Ewelka91
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Sorki, niechcący wcisnelam "lubie to"

• pestka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    A ja mam pytanie co do gorączki po szczepieniu jak ona długo może się utrzymywać bo u nas nie dosc że stan podgoraczkowy to jeszcze katar :-/
    hmmm u nas po 3 szczepieniu tylko w nocy była, nad ranem juz ok.daj mu jeszcze przeciwgorączkowy, jak będzie cały dzień się utrzymywac to był zadzwoniła do przychodni zapytac czy wszystko ok.

ewcia91 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Pyt na śniadanie rozmowa nt "jak zwracać sie do teściowej, mamo, Krysiu czy proszę pani" - a jak to jest u Was? Od kiedy i jak zwracacie się do teściowej, czy nie mialyscie na początku blokady przechodzac na "mamo"? :-)

• pestka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    W Pyt na śniadanie rozmowa nt "jak zwracać sie do teściowej, mamo, Krysiu czy proszę pani" - a jak to jest u Was? Od kiedy i jak zwracacie się do teściowej, czy nie mialyscie na początku blokady przechodzac na "mamo"? :-)
    oj ja miałam...w ogóle nie mogło mi to przejść przez gardło. A to chyba dlatego, że rodzice M są czasami tacy baaaardzo poważni dla mnie. Dzwonią do mnie i mówią 'dzieńdobry' ;) to tak z żartem, ale coś w tym jest.
    a przełamałam się dopiero będąc w szpitalu z Frankiem po porodzie. Czyli..rok po ślubie ponad :P i jest 'mamo' ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:53

MOI lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja już 3 lata po ślubie i też jakoś mama nie może mi przejść przez gardło raczej tak bez osobowo :-)

Sroka lubi tę wiadomość

Ewelka91
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj też ciężko było. Mamo pojawiło się jakieś pół roku po ślubie. Ale i tak jeszcze to dla mnie dziwne :P

pestka a jak nie było mamo to jak do niej się zwracałaś?
    Moi teściowie też ja do mnie dzwonią to dzien dobry rzucają. Dlatego ja ostatnio jak się z nimi widzę to mówię cześć albo witam ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z tym wielki problem, bo z M znaliśmy się 10 lat przed ślubem i wtedy raczej bezosobowo się zwracalam chyba nigdy nawet Pan/Pani nie użyłam. Po ślubie teściowa kazała po imieniu bo taka niby luzacka, powiedziałam jej ze w życiu mi to przez gardło nie przejdzie. Chciałam mówić mamo, ale miałyśmy kilka trudnych sytuacji i już nie mam na to ochoty. Mówię bezosobowo, za mało czasu spędzamy same, żeby się zbliżyć. Ona jest główną księgową w szpitalu w którym pracujemy razem z M i ma mało czasu ma zwykle życie. Co innego teść, do niego nawet mam ochotę powiedzieć tato, 3 razy w tygodniu chodzi z małym na spacery, gadamy i w ogóle, no ale jak do niego to i do niej:-/ także 2 lata po ślubie i nic z tym nie umiem zrobić:-(

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

U nas trochę inna sytuacja bo nie jesteśmy po ślubie ;) Jesteśmy ze sobą od 6 lat i dosyć długo już ze sobą mieszkamy ale do teściowej "mamo" nie wyobrażam sobie powiedzieć i myślę, że ślub nie wiele by tu zmienił. Jak dla mnie mama jest jedna <3 A teściowa jak dzwoni to zawsze zaczyna rozmowę od "Dzień dobry" ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze ani raz nie powiedzialam jej ,, mamo,, tylko zwracam sie tak bezosobowo ani nie po imieniu ani nie przez pani , choc moj maz mowi do moich po imieniku ale sa duzo mlodsi wiec moze sobie na to pozwolic a ja sobie nie wyobrazam do 70 letniej tesciowki powiedziec Olu

chyba nigdy nie powiem do niej mamo bo uwazam ze mame ma sie jedna i ze mama kocha swoje dziecko i chce dla niego jak najlepiej a nie obgaduje za plecami wiec jak sie kiedys zapyta czemu nie mowie do niej mamo to wlasnie tak jej powiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 11:47

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, mnie mamo też przez usta nie przeszło, a już 2 lata po ślubie. Na szczęście u nas jest jeszcze tradycja zwracania się do starszych przez "Wy", co bardzo ułatwia mi życie ;) A mój do mojej mamy mówi per "Teściowo". Mama na początku trochę się na to wkurzała, potem śmiała, a teraz już się przyzwyczaiła :D

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Powiedział że jak się nie zagoi to wtedy zabieg trzeba będzie zrobić ale nie mówił jaki konkretnie, chyba nie chciał mnie straszyć :P ale jak się nie zagoi to ten zabieg już nawet chciałabym mieć bo już mam dość spinania się i tego bólu, a przyznam sie.. że to trwa już 3 miesiąc.. tylko zawsze było coś i do lekarza daleko... i ja też taka jestem że od razu do lekarza nie lecę no i teraz masz babo klops!

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem że mam super teściów, od początku byli do mnie bardzo przyjaźnie nastawieni i traktowali tak jak swoje córki więc dobrze się u nich czułam. Po ślubie mówiłam Pani/Pan ale szybko mnie opieprzyli że mam mówić mamo/tato. Na początku wiadomo, tak dziwnie jest ale teraz to już luzik, jest mamuśka i tatusiek no. 2 :D

paradise, Anoolka, Nutella, MOI, sylwia1985, pestka, Kasiula09 lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Powiedział że jak się nie zagoi to wtedy zabieg trzeba będzie zrobić ale nie mówił jaki konkretnie, chyba nie chciał mnie straszyć :P ale jak się nie zagoi to ten zabieg już nawet chciałabym mieć bo już mam dość spinania się i tego bólu, a przyznam sie.. że to trwa już 3 miesiąc.. tylko zawsze było coś i do lekarza daleko... i ja też taka jestem że od razu do lekarza nie lecę no i teraz masz babo klops!
    bidulka oby sie zagoilo bo bol jest ogromny przy wymrazaniu - mi lzy ciekly jak cholera, cala sie trzeslam a potem nie moglam wstac tak mnie dupsko bolalo ale najgorsza jest pozycja ktora trzeba przyjac od tylu tak jakby ktos sie mial posuwac od tylu- okropne uczucie.

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1323 1324 1325 1326 1327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ