X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co stosowałyście przy grzybicy pochwy? Ja już ciśnie lactovaginal i smaruje kremem i zero efektu :/
    w ogóle miałam jakieś plamienie wczoraj wieczorem i już myślałam ze to okres. Ale dziś cisza.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Wow ale jestescie obcykane w temacie rozszerzania diety! Ja caly czas nie ogarniam i nie mam na to pomyslu ;-) Poki co tylko cycki i jakos nie moge sobie wyobrazic Juleczke jedzaca papki.

Ja mam tak samo;p W ogóle nie wiem co i jak z tymi kakszkami, papkami i obiadkami;p

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Wow ale jestescie obcykane w temacie rozszerzania diety! Ja caly czas nie ogarniam i nie mam na to pomyslu ;-) Poki co tylko cycki i jakos nie moge sobie wyobrazic Juleczke jedzaca papki.
    hah, ja w sumie zaczęłam czytać :D
    ale co do glutenu to ponoć juz tak nie ma, można spokojnie wprowadzać po 6mż, bo czas kiedy się go wprowadzi nie ma wpływu na rozwój celiakli czy jak to sie tam nazywa. Ja będe gluten normalnie po 6mż podawać :) razem z warzywkami ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    tofirus ja mam do Ciebie pytanie na wieczor kleik podajesz z butli czy lyzeczka? jak z butli to z jakim numerem?

Z butli, smoczkiem nr 2, z tym że samo mleko ciągnie jeszcze przez nr 1.

Zastanawiam się czy to szkodliwe i muszę zmienić na nr 2 skoro nie ma problemów z ciągnięciem z mniejszego smoczka?

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez na razie ciemna jestem jesli chodzi o to wprowadzanie nowych pokarmów, takze jeszcze troszke poczekamy ;) a na razie mleczko nam spokojnie wystarcza :) kiedys dalam Krzysiowi na czubeczku łyzeczki spróbowac troche marchewki, wtedy mu chyba zasmakowalo, ale ciekawa jestem czy potem tez tak bedzie, i jak w ogole bedzie jadł łyzeczką, bo ostatnio jak daje mu kropelki to zawsze próbuje mi tą łyzkę wyrwać, wszystko sie wylewa i musze próbowac znowu, on w ogole denerwuje sie jak mu cos przy twarzy robie teraz, fride mi wyrywa i sie rzuca, jak mu oczy przemywam gazikiem tez mi ręke ciągnie i głową rzuca, nie wiem czy cos zle robie, czy on taki wrazliwy jest..ech

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Z butli, smoczkiem nr 2, z tym że samo mleko ciągnie jeszcze przez nr 1.

Zastanawiam się czy to szkodliwe i muszę zmienić na nr 2 skoro nie ma problemów z ciągnięciem z mniejszego smoczka?

hmmm to ja chyba coś zle zrobiłam bo moja mleko pije ze smoczka nr 2 a jak do kleiku wzięłam smoczek 3 to nie chciało nic jej leciec dopiero po pewnym czasie jak sie ustało

preg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też pije z 2 a kaszka ani kleik przez to nie leci chyba że dam nie cała łyżeczkę ale wtedy to w sumie takie jak mleko ...

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gluten należy zacząć podawać niemowlakowi nie wcześniej niż w 5 miesiącu i nie później jak w 6 miesiącu życia. Dzisiaj we wszystkim jest gluten, jeżeli za późno podamy go dziecku, może mieć trudności z tolerancją. A wtedy bieda, dieta bezglutenowa.. koszmar.
    Moja córcia wsuwa kaszkę manną gotowaną na wodzie i myślę, że za tydzień zacznę podawać marcheweczkę gotowaną na parze, z dodatkiem oleju rzepakowego bądź oliwą z oliwek. Ciekawa jestem jaka będzie reakcja na coś nowego.

relggu1r6ydxbi54.png

• ao12. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ala po marchewce ma zatwardzenie :-(
    Dzisiaj idę po jakieś słoiczki,dyni u mnie nie mają,więc będę robić sama.
    W nl gluten wprowadza się w 6 miesiącu.
    A jakie warzywka już probowalyscie podawać? Ja tylko marchewkę. Lekarka mówiła jeszcze o kalafiorze,brokule i zielonej fasolce szparagowej.
    Ja kleik ryżowy podaję przez smoczek nr 3 B-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 10:22

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Co stosowałyście przy grzybicy pochwy? Ja już ciśnie lactovaginal i smaruje kremem i zero efektu :/
    w ogóle miałam jakieś plamienie wczoraj wieczorem i już myślałam ze to okres. Ale dziś cisza.

U mnie super się spawdził Pimafucin, tylko 3 globulki a efekt już po drugiej.

• Sroka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    U mnie super się spawdził Pimafucin, tylko 3 globulki a efekt już po drugiej.
    Oo ja mam krem pimafucin to zacznę się smarować. bo do lekarza mi nie podrodze ostatnio.

Hmm na też z rozszerzeniem diety jestem w xiemnym tyłku. Czyli co najpierw podać jakaś kaszkę a później słoiczek?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona super że Franio taki dzielny jest :) spory chłopiec juz z niego ale taki wlasnie proporcjonalny :) u nas waga wieksza o jakis kilogram.. :P

Co do dnia tesciowej to wlasnie musze swoją dzis na skypie ulopowac, pewnie bedzie sie smiala ze jest taki dzien jak święto teściowej :D

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:18

paaolka lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Gluten należy zacząć podawać niemowlakowi nie wcześniej niż w 5 miesiącu i nie później jak w 6 miesiącu życia. Dzisiaj we wszystkim jest gluten, jeżeli za późno podamy go dziecku, może mieć trudności z tolerancją. A wtedy bieda, dieta bezglutenowa.. koszmar.
    Moja córcia wsuwa kaszkę manną gotowaną na wodzie i myślę, że za tydzień zacznę podawać marcheweczkę gotowaną na parze, z dodatkiem oleju rzepakowego bądź oliwą z oliwek. Ciekawa jestem jaka będzie reakcja na coś nowego.

relggu1r6ydxbi54.png
    już teraz tak nie jest :) przynajmniej zalecienia sie zmieniły i badania wykazuja, że nie ma znaczenia kiedy się go poda czy w 4mż czy w 7mż, nie ma on wplywu na rozwój nietolerancji :)

paradise lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można dać dziecku gluten, sprawdzić czy jest ok i potem zrobić dłuższą przerwę (np miesiąc)? A po glutenie wprowadzac warzywa ?

• pestka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    My byliśmy wczoraj u lekarza, bo Kajtek strasznie kichał i nosek zapchany,a jednocześnie katar z jednej dziurki. Myślała że ma 7 miesięcy :-D :-D :-D zanim sprawdziła w karcie. I to tyle z wesołych rzeczy z wizyty u lekarza :-D
    Powiedzieliśmy jej o problemach w brzuszkiem (dziś 5 dzień bez kupy) to powiedziała, żeby wprowadzać mu zupki, bo "jakby Pani jadła tylko mleko to też by się Pani zapchała" :-/ Wg niej warzywa poprawią perystatykę jelit. Mogę również podać mu łyżeczkę wody na czczo (hehe dobre, przecież on nigdy nie jest na czczo :-D ) lub wprowadzić soczki :-/ Nie uśmiecha mi się wprowadzać mu jedzonka,a tym bardziej zaczynać od soczków, bo: 1. planowałam rozszerzanie diety po 6mż, 2.najpierw chciałam wyjaśnić kwestię alergii na jaja i bmk, w tym tygodniu miałam robić prowokację, ale dopóki nie robi kup to muszę się wstrzymać. Oczywiście przepisała mnóstwo lekarstw na to przeziębienie z którym poszliśmy, bo i wypatrzyła zaczerwienione gardełko.
    Wróciłam zła, smutna, i w końcu się popłakałam :-(
    mój dzis też 4 dzień bez kupy, spokojnie! jak nie chcesz to nie wprowadzaj, bo lekarka tak zasugerowała..moja tez mi mówiła, że po skończonym piątym zupki, warzywka itp. ale nie mam zamiaru się do tego stosować. Co lekarz to opinia, inni już zalecają po 4mż wprowadzać jedzonko. Rób jak Ci serce i intuicja dyktuje :) I co za pierdoły, że mleko zapycha? Dziecko to je tyle czasu i nagle się zapchało, bo to 'oooo już mam 5 miesięcy! dawaj matka inne żarło, albo nie zrobie kupy?!' no błagam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 10:45

tofirus, ataga4, Sisilla, Nelly lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle siedze sobie na podłodze teraz, piszę z Wami a obok mnie Franek. I nagle słyszę: ejjj ejj! patrzę a mały na mnie patrzy i ej ej :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 10:44

tofirus, paaolka, paradise, ao12., Sisilla, Anoolka, Nelly, rewoppka, Kakabaka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A można dać dziecku gluten, sprawdzić czy jest ok i potem zrobić dłuższą przerwę (np miesiąc)? A po glutenie wprowadzac warzywa ?
    z tego co wiem to jak juz się zacznie to trzeba przez 2 miesiące podować non stop, codziennie po trochu.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie, co lekarz to opinia. Jedni każą rozszerzać dietę malucha po 4 m.ż. mimo, że jest na piersi, a moja cały czas mówi, żeby powoli mimo, że Małgoś na mm, bo to czy tamto jest alergizujące.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, a w jaki sposób podawałaś kaszę jaglaną?
    Ja właśnie dziś zjadłam na mleku z bananem na śniadanie i z chęcią zrobiłabym też Małgosi tylko nie wiem jak.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ