Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka choc watpie czy sie zagoi bo za kazdym razem kiedy sie wyprozniasz rozdziera sie po raz kolejny - mialam tak i po 4 mcach cierpienia wreszcie poszlam do proktologa i wyznaczyl termin na luty czyli mc po wizycie bo nic nie pomoghlo czyli mordowalam sie 5 mcy no i potem jakies 2 tygodnie po zabiegu bo tez cholernie bolalo. Teraz za kazdym razem mam wrazenie ze ponownie sie rozedrze i dlatego powoli to robie choc czasem ciezko jak maly sie drze a ja staram sie skupic na tym by nie zrobilo sie to paskudztwo znowu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 15:01

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:52

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do mojej teściowej mówię mamo, a do mojej mamuś, mamusiu, taka lekka różnica w intonacji i cieplej do mojej rodzicielki oczywiście, tylko my już 8 lat po ślubie i 11 jak jesteśmy parą ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:50

Sisilla, MOI lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe...teściowie, temat rzeka...
    My jesteśmy ponad 5 lat po ślubie, znamy się 10...a ja nigdy nie powiedziałam do teściowej "mamo". Nie potrafię po prostu. Do teścia zdarzyło mi się 2 razy, ale nie miałam wyjścia...podczas obiadu podawałam talerz i było pytanie "czyj to talerz" więc musiałam odpowiedzieć "taty";) hehe...ale łatwo mi nie było, zastanawiałam się czy nie powiedzieć, że kogoś innego, ale to był ostatni ;) Zawsze układam zdania bezosobowo, a po pojawieniu się Piotrusia już łatwiej, bo zawsze można powiedzieć "babcia, dziadek" w obecności dziecka, a teraz już dzieci:)

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszczepiłyśmy się w końcu trzecią dawką. Moje dziecię nawet nie zapłakało. Ostatnio było to samo. Jakaś masochistka z niej ;)

Małgoś waży 6300 g przy 69 cm długości, więc szczupła i długa. Jak pediatra powiedziała "piękna, proporcjonalna dziewczyna" to mi skrzydła urosły :) Teraz sobie odsypia. Mam nadzieję, że nie będzie jakiś powikłań.

Pytałam o wprowadzanie nowych pokarmów i dowiedziałam się, żeby z glutenem i jajkiem poczekać aż do 10 miesiąca. Wydawało mi się, że powinno się podawać po 6 miesiącach, więc wiem mniej niż przed wizytą :/

poczwarkah, pestka lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Pytałam o wprowadzanie nowych pokarmów i dowiedziałam się, żeby z glutenem i jajkiem poczekać aż do 10 miesiąca. Wydawało mi się, że powinno się podawać po 6 miesiącach, więc wiem mniej niż przed wizytą :/
    Mnie pediatra powiedziała, że jeśli się nie wprowadzi glutenu po 4 mcu (tj. do końca 5), to trzeba czekać aż do 10. Ja akurat gluten wprowadziłam ostatniego dnia 5 mca, choć innych produktów jeszcze nie wprowadziłam. Od jakiegoś czasu piekę sama chleb na zakwasie i po prostu zrobiłam dla Magdy mini chlebek wielkości mojego palca. Trzymała sobie w łapce, lizała i z zadowoleniem mlaskała :-)

tofirus, Sisilla lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie drugi dzien zmienna pogoda - a to slonce a to snieg a to za chwile deszcza to wiatr kurde jak w Szkocji i siedze w domu bo na spacer nie ma mowy
    dobrze ze jutro na rehabilitacje to wyjde gdzies z domu - w sumie jakby nie one to bym ocipiala

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z innej beczki: zaczelyscie od sloiczkow czy od kaszek urozmaicac diete malucha - ja od sloiczkow i jeden mi wystarcza na 2 dni bo po troszu daje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuje przeżyć.. Oby nigdy to nie wróciło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi lekarz na wizycie w poniedziałek powiedział żeby już podawać małemu jedzonko i tak żeby do 6 miesiąca już jadł wszystkie warzywka, owoce, zupki warzywne, mięsko itp. ale jakoś tak nie mogę się przemóc żeby dawać mu te papki, nie wiem dlaczego jakieś takie dziwne odczucie mam. Nawet dzisiaj jak byłam w sklepie to miałam kupić gerberki i dopiero teraz sobie przypomniałam o nich i nie kupiłam :P

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a z innej beczki: zaczelyscie od sloiczkow czy od kaszek urozmaicac diete malucha - ja od sloiczkow i jeden mi wystarcza na 2 dni bo po troszu daje

Ja od kaszki a słoiczek mamy 1 na 3 dni bo za bardzo jeszcze nie zjada

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej były poruszane tematy ćwiczeń.

Polecam plank challenge, super efekty i nie trzeba dużo ćwiczyć

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój za kaszkami nie przepada a słoiki zjada całe tak nam pediatra zaleciła żeby pił mniej mleka ze względu na swoją wagę :-)ale nie bardzo lubi owoce tylko banan bo jest słodki ...

Ewelka91
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, nie wiedziałam o tym. Może faktycznie poczekam do 10 miesiąca z glutenem.

U nas z jedzeniem jest teraz tak:
    ok 6 - 150 ml mm
    ok 10 - 150 ml mm
    ok 12.30 - obiadek (słoiczek lub jego równowartość jak gotuję sama) 125 g
    ok 15 - 150 ml mm
    ok 17.30 - deserek (całe jabłko lub pół słoiczka chociaż zacznę dawać cały, bo po połowie jest płacz, że mało)
    ok 19.30 - kolacja, czyli 150 ml mm zagęszczonego 3 miarkami kleiku lub kaszki (ja daję na zmianę codziennie coś innego: kleik ryżowy - kleik kukurydziany - kaszka ryżowa.

Małgoś zaczęła przesypiać całe noce i je chętnie wszystko co jej daje, więc chyba jest ok. Z tym, że każde dziecię inne.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki nr smoczka macie do kaszki?

Ewelka91
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wprowadziłam gluten, moja Zosia dostaje kaszę manna mleczna jedną łyżkę, jak w zaleceniu na opakowaniu. Po skończonym 5 miesiącu wracam do warzyw i zaczynamy wprowadzać najpierw warzywka potem owoce. Chciałabym trochę dać jej już z mięskiem np. Króliczkiem może jej bardziej posmakuje niż same warzywka.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Ja od kaszki a słoiczek mamy 1 na 3 dni bo za bardzo jeszcze nie zjada
    tylko ze tam pisze ze nalezy spozyc nie pozniej niz w ciagu 48 godzin od otwarcia i dlatego staram sie w ciagu 2 dni zuzyc sloiczek i dlatego kupuje te malutkie z gerberka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 23:12

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam parę razy podać kaszę jaglaną i marchewkę, ale żadna z tych rzeczy nie podpasowała Magdzie i wszystko wypluła. Za to chlebek b. jej przypadł do gustu. Miała go sobie tylko lizać, ale jak już go zmiękczyła śliną to nawet trochę okruszków zjadła - było widać jak połyka i potem w kupce były ciemne okruchy (to był chleb razowy). Wczoraj jej kupiłam pierwszy słoiczek, może dziś spróbujemy?

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus ja mam do Ciebie pytanie na wieczor kleik podajesz z butli czy lyzeczka? jak z butli to z jakim numerem?

preg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale jestescie obcykane w temacie rozszerzania diety! Ja caly czas nie ogarniam i nie mam na to pomyslu ;-) Poki co tylko cycki i jakos nie moge sobie wyobrazic Juleczke jedzaca papki.

poczwarkah, renatkach lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ