X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, znalazłam taką stronkę. Wydaje mi się przydatna, jak chce się samemu przygotowywać posiłki dla dzieciaczków.

http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/

pestka, Kasiula09, paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety to my chcemy zrobić wszystko w zgodzie z naturą. Czyli cyc dopóki Witu będzie chciał i jedzenie inne niż cyc wtedy kiedy Witu usiądzie i sam po nie zacznie sięgać.
    Sroka wrote:
    Co stosowałyście przy grzybicy pochwy? Ja już ciśnie lactovaginal i smaruje kremem i zero efektu :/
    w ogóle miałam jakieś plamienie wczoraj wieczorem i już myślałam ze to okres. Ale dziś cisza.

Ja już miałam 3 razy od porodu i chyba znowu mam, a stosowałam już wszystko :( Były grane: Macmiror, Pimafucin i Clotrimazol (globulki). Po skończeniu Clotrimazolu zaczęłam też Lactovaginal, ale właśnie mam nawrot, więc nie pomógł. Także polecam tylko wizytę u lekarza... Te specyfiki dopochwowe najczęśniej w ogóle się nie wchłaniają do organizmu, więc można karmić bez przeszkód.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:52

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciagle mialam grzybice i drozdzyce i tylko pomagaly globulki na recepte - te zwykle bez nie dawaly rezultatu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 11:28

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Moja Ala po marchewce ma zatwardzenie :-(
    Dzisiaj idę po jakieś słoiczki,dyni u mnie nie mają,więc będę robić sama.
    W nl gluten wprowadza się w 6 miesiącu.
    A jakie warzywka już probowalyscie podawać? Ja tylko marchewkę. Lekarka mówiła jeszcze o kalafiorze,brokule i zielonej fasolce szparagowej.
    Ja kleik ryżowy podaję przez smoczek nr 3 B-)

Ja podawałam marchewkę, dynie, brokuły, ziemniaki ze szpinakiem i wczoraj dałam jej zupkę jarzynową ;)

Sisilla, ao12. lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    My byliśmy wczoraj u lekarza, bo Kajtek strasznie kichał i nosek zapchany,a jednocześnie katar z jednej dziurki. Myślała że ma 7 miesięcy :-D :-D :-D zanim sprawdziła w karcie. I to tyle z wesołych rzeczy z wizyty u lekarza :-D
    Powiedzieliśmy jej o problemach w brzuszkiem (dziś 5 dzień bez kupy) to powiedziała, żeby wprowadzać mu zupki, bo "jakby Pani jadła tylko mleko to też by się Pani zapchała" :-/ Wg niej warzywa poprawią perystatykę jelit. Mogę również podać mu łyżeczkę wody na czczo (hehe dobre, przecież on nigdy nie jest na czczo :-D ) lub wprowadzić soczki :-/ Nie uśmiecha mi się wprowadzać mu jedzonka,a tym bardziej zaczynać od soczków, bo: 1. planowałam rozszerzanie diety po 6mż, 2.najpierw chciałam wyjaśnić kwestię alergii na jaja i bmk, w tym tygodniu miałam robić prowokację, ale dopóki nie robi kup to muszę się wstrzymać. Oczywiście przepisała mnóstwo lekarstw na to przeziębienie z którym poszliśmy, bo i wypatrzyła zaczerwienione gardełko.
    Wróciłam zła, smutna, i w końcu się popłakałam :-(
    A co Wam przepisała ?
    Spoko moja lekarka też chce zebym już coś wprowadzała, nawet na dawkowaniu wit.c mam napisane 6 kropli do herbatki. Bo myśli że już coś Małej daje.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Moja Ala po marchewce ma zatwardzenie :-(
    Dzisiaj idę po jakieś słoiczki,dyni u mnie nie mają,więc będę robić sama.
    W nl gluten wprowadza się w 6 miesiącu.
    A jakie warzywka już probowalyscie podawać? Ja tylko marchewkę. Lekarka mówiła jeszcze o kalafiorze,brokule i zielonej fasolce szparagowej.
    Ja kleik ryżowy podaję przez smoczek nr 3 B-)

ja juz dalam marchewke, marchewke z ziemniaczkiem i dynie z ziemniaczkiem.

A jeszcze co do kleiku to podajecie np. te miarki od mleka czy lyzeczki?

ao12. lubi tę wiadomość

preg.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    ja juz dalam marchewke, marchewke z ziemniaczkiem i dynie z ziemniaczkiem.

ja na opakowaniu mam proporcje podane w łyżkach np.
    na 200 ml mleka z piersi lub mm 2-3 łyżek kleiku- do karmienia butelką
    a do karmienia łyżeczką 200 ml mleka + 6 łyżek kleiku.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:

Ja daję 3 miarki od mleka na 150 ml mm

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    My byliśmy wczoraj u lekarza, bo Kajtek strasznie kichał i nosek zapchany,a jednocześnie katar z jednej dziurki. Myślała że ma 7 miesięcy :-D :-D :-D zanim sprawdziła w karcie. I to tyle z wesołych rzeczy z wizyty u lekarza :-D
    Powiedzieliśmy jej o problemach w brzuszkiem (dziś 5 dzień bez kupy) to powiedziała, żeby wprowadzać mu zupki, bo "jakby Pani jadła tylko mleko to też by się Pani zapchała" :-/ Wg niej warzywa poprawią perystatykę jelit. Mogę również podać mu łyżeczkę wody na czczo (hehe dobre, przecież on nigdy nie jest na czczo :-D ) lub wprowadzić soczki :-/ Nie uśmiecha mi się wprowadzać mu jedzonka,a tym bardziej zaczynać od soczków, bo: 1. planowałam rozszerzanie diety po 6mż, 2.najpierw chciałam wyjaśnić kwestię alergii na jaja i bmk, w tym tygodniu miałam robić prowokację, ale dopóki nie robi kup to muszę się wstrzymać. Oczywiście przepisała mnóstwo lekarstw na to przeziębienie z którym poszliśmy, bo i wypatrzyła zaczerwienione gardełko.
    Wróciłam zła, smutna, i w końcu się popłakałam :-(

Hej, nie przejmuj się moja Ala to kupy robi co 7 dni i nie zauważyłam żeby było coś z nią ok.
    A co do lekarki to mi podobnie nagadała alergolog. Też twierdziła, że słoiczki poprawią pracę jelit i mam jej podawać (Mała miała 3,5 msc), Olałam temat i do 6 msc nie podam nic oprócz mleczka. Mój pediatra mimo, że młody i wydawałoby się obeznany w sprawach rozszerzania diety co wizytę pyta mnie czy znalazłam przepis już na marchewkę. Ja mu odpowiadam, że jeszcze szukam;p

Niestety u mnie rodzina naciska na rozszerzanie:/ herbatki, przepajanie... wrrr. Dobrze, że mąż jest po mojej stronie bo inaczej byłby mi ciężko.

U nas problemu skórne dalej są i dopóki się nie dowiem o co chodzi to nawet nie myślę o wprowadzaniu czegoś nowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 13:13

ataga4, pestka lubią tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:19

Sisilla, pestka, rewoppka lubią tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Nelly, a w jaki sposób podawałaś kaszę jaglaną?
    Ja właśnie dziś zjadłam na mleku z bananem na śniadanie i z chęcią zrobiłabym też Małgosi tylko nie wiem jak.
    Pediatra mi poradziła, żeby zmielić trochę w młynku i potem to parę minut podgotować na wodzie. Próbowałam dawać łyżeczką, ale ponieważ entuzjazmu nie było, odpuściłam. Nie wiem, czy łącznie z pół łyżeczki połknęła.
    Pediatra powiedziała, że na początku można podawać kleik ryżowy, kukurydziany albo kaszkę jaglaną - ta ostatnia jest najbardziej wartościowa.

tofirus lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:19

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofirus, a Ta tą kaszę jaglaną to po prostu ugotowałaś na mleku? czy ugotowałaś na wodzie a potem dodałaś do mleka? Zabrzmiało mi to apetycznie, a jak jeszcze banan do tego...mniam :-) Z tym że ja oczywiście bym zrobiła na "mleku" ryżowym (pomimo że niespecjalnie mi podeszło, ale kupiłam ostatnio w rossmanie i szkoda wyrzucić)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:20

paaolka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja ciagle mialam grzybice i drozdzyce i tylko pomagaly globulki na recepte - te zwykle bez nie dawaly rezultatu

A ja Wam powiem że przed ciążą, jak brałam tabletki anty, to też ciągle coś miałam... A przez całą ciążę super, i teraz po porodzie też nic mi się nie przypałętało. Oby jak najdłużej :-)

• renatkach Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Co stosowałyście przy grzybicy pochwy? Ja już ciśnie lactovaginal i smaruje kremem i zero efektu :/
    w ogóle miałam jakieś plamienie wczoraj wieczorem i już myślałam ze to okres. Ale dziś cisza.

Sroka u mnie się nie obyło bez wizyty u gina, najpierw stosowałam przez dwa tygodnie ie clotrimazolum dopochwowo ale i tak nie wybiło to wszystkich grzybów i dobiłam gyno-femidazol

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kupy to ja się poddałam presji i daje jabluszko ;) Tylko że Filip uwielbia jeść więc nie żałuje swojej decyzji. Gorzej jest z kupa, przed jabluszkiem była raz na tydzień robiona bez problemu a teraz raz na tydzień ze stekaniem i płaczem. Ciekawe co na to moja położna bo jabluszko miało przecież pomóc.
    Ataga a jak wyszły ciasteczka?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ataga a jak wyszły ciasteczka?

Superowe! Zajadam się nimi do inki :-) Mają taki lekko orzechowy posmak, to pewnie przez ten prażony słonecznik, a ja uwielbiam wszystko co orzechowe i chrupiące :-)
    Tylko wg mnie to ciasto było zbyt tłuste, i dodałam więcej mąki niż było w przepisie, a żeby było "zdrowiej" to dałam trochę orkiszowej. Następnym razem dam więcej płatków, mam też żytnie i jęczmienne to wymieszam, pomyślałam też o sezamie lub siemieniu lnianym albo żurawinie :-) W sumie dodatki można dać dowolne, co kto lubi :-) aby nie za dużo, bo bez jajka to nie ma "łącznika" składników

• tofirus Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Tofirus, a Ta tą kaszę jaglaną to po prostu ugotowałaś na mleku? czy ugotowałaś na wodzie a potem dodałaś do mleka? Zabrzmiało mi to apetycznie, a jak jeszcze banan do tego...mniam :-) Z tym że ja oczywiście bym zrobiła na "mleku" ryżowym (pomimo że niespecjalnie mi podeszło, ale kupiłam ostatnio w rossmanie i szkoda wyrzucić)

Ugotowałam na mleku, ale musiałam go wlać dość dużo ponieważ wchłaniało się w kaszę. Konsystencja klejąca, ale ja taką lubię :)

ataga4 lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ