X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Sylwia - profesor Majewskiej już całkowicie odjechał peron... Moim zdaniem kobieta się kwalifikuje na obserwację psychiatryczną.
    Czytałaś to? http://wolna-polska.pl/wiadomosci/bojkot-proszczepiennej-propagandy-prof-maria-majewska-2015-03
    Ta baba jest nie normalna :O W życiu nie leczylabym u niej swojego dziecka.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ta baba jest nie normalna :O W życiu nie leczylabym u niej swojego dziecka.
    dalam mezowi to do przeczytania i uwaza ze artylul jest w 100% prawda i ze ja popiera :/

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Pierwsza marchewka za nami!!!:-) poszło super, jadł ze smakiem, otwierał buzię po jeszcze:-) zjadł kilka malutkich łyżeczek, a w zasadzie tyle co na czubku łyżeczki wiadomo. Kupiłam marchewkę z ziemniaczkiem z hippa. Jutro przerwa i pojutrze chyba znowu spróbujemy marchewkę, tylko nową, no bo ta oczywiście to kosza, bo tylko 2 dni może być otwarta.

Byliśmy dziś u dermatologa, wszystko OK, nawilzac, a pod pachami maść cynkowa.
    szkoda zeby poszlo do kosza - daj jutro tez- ja daje 2 razy dziennie na sniadanie i kolacje po pare lyzeczek i akurat na 2 dni wystarcza malutki sloiczek bo szkoda by mi bylo do kosza wyrzucac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    szkoda zeby poszlo do kosza - daj jutro tez- ja daje 2 razy dziennie na sniadanie i kolacje po pare lyzeczek i akurat na 2 dni wystarcza malutki sloiczek bo szkoda by mi bylo do kosza wyrzucac
    Ja sloiczek daje nawet przez 3 dni, jest przecież napisane że po otwarciu można spożywać przez 48 godzin.

letty, KasiaMJ lubią tę wiadomość

• letty Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja sloiczek daje nawet przez 3 dni, jest przecież napisane że po otwarciu można spożywać przez 48 godzin.

Ja tak samo :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem co mam robić z tym rozszerzaniem diety :( Lekarz też kazał mi już rozszerzać.
    Zamówiłam dzisiaj łyżeczki do karmienia ale nie wiem czy będą potrzebne.

Kurde no..! Myślicie że warto teraz czy czekać do 6 m?

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale znowu dzisiaj miał mały problemy z piciem mleka butelkę chyba pił przez godzinę :-/dzisiaj jeszcze przyjechała do nas siostra mojego m ze swoją roczna córka tak że mi dopiero głowa pęka i jeszcze zostają do jutro nie wyobrażam sobie tak funkcjonować na codzień a ona jest jeszcze bardzobardzo nie grzeczna. ...

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie karmie piersią ale jeśli bym karmiła to pewnie poczekała bym do 6 miesiąc dwa miesiące to nie tak dużo .

Ewelka91
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    A ja nie wiem co mam robić z tym rozszerzaniem diety :( Lekarz też kazał mi już rozszerzać.

mi neurolog mowila zebym powoli wprowadzala cos nowego wiec tak zrobilam ale w bardzo malych ilosciach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 22:43

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a i poczwarkah własnie wczoraj przyszła do mnie książka BLW :) fajnie napisana, ma tez trochę ciekawych przepisów. Jak chcesz BLW też to polecam :)
    A co to za książka?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, pestka, jaka książka? :)
    Sylwia, Twój mąż to niezły agregat w każdej kwestii jak widzę :D To może daj mu jeszcze to - może skorzysta ;)
    http://aszdziennik.pl/114547,przelom-w-nauce-przeciwnicy-szczepionek-beda-mogli-sie-odszczepic-i-zarazic-odra-na-zyczenie

Nelly, Anoolka, pestka, Sisilla, KasiaMJ lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wścieknę się z tą grzybicą. Chyba pimafucin tu nic nie zdziała. Podmyłam się tantum rosa i zasmarowałam clotrimazolem a w sobote na szczepieniu poproszę pediatre żeby mi jakieś globulki wpisała.

Ja tej Majewskiej ani nie czytam.

Ale chętnie poczytam książkę o której była mowa ;) czekam na szczegóły.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka ja miałam grzybicę jak byłam w ciąży i lekarz przepisał mi Nystatynę (na receptę chyba była)i Clotrimazol, jeszcze miałam w domu maść Triderm, ona ma w sobie Clotrimazol i antybiotyk jakiś (ale to już na własną rękę czasem stosowałam jak coś się zaczynało). Po tym już później nie miałam grzybicy (odpukać :) )

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to pewnie jak bym miała takie przeżycia to pewnie bym dała mój aż tak tego nie lubi tak że ja bym nie miała wyrzutów sumienia ...:-)

Ewelka91
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A co to za książka?
    Nie wiem, czy pestka ma tę samą, ja już prawie skończyłam czytać:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1773b77a8033.jpg

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dzieci.pl/kat,1033939,title,Zaszczep-swoje-cholerne-dzieci,wid,17310073,wiadomosc.html?smgputicaid=61474e

Kakabaka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:

Jeśli sięga po jedzenie i w ogóle nie może oderwać wzroku jak jecie to wprowadzaj jedzenie a jak nie to czekaj :)

rewoppka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a i poczwarkah własnie wczoraj przyszła do mnie książka BLW :) fajnie napisana, ma tez trochę ciekawych przepisów. Jak chcesz BLW też to polecam :)

Możesz zdobic foto tej książki i wrzucić na fb? :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:21

• Sroka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde odkąd nie chodzę do pracy to mam takoe braki w apteczce. Tak to nie musiałam iść po receptę tylko brałam z pracy.
    Ahh nic to lekarz mnie nie minie. W ogóle dziś pobudka 5 rano. Chyba sie zastrzele. Taka niewyspana chodzę od dwóch dni.
    Myślałam że odespie dziś popołudniu ale mąż idzie o 17 na impreze z pracy i zapomnij kobieto.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ