X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Sylwia - profesor Majewskiej już całkowicie odjechał peron... Moim zdaniem kobieta się kwalifikuje na obserwację psychiatryczną.
    Czytałaś to? http://wolna-polska.pl/wiadomosci/bojkot-proszczepiennej-propagandy-prof-maria-majewska-2015-03
    Ta baba jest nie normalna :O W życiu nie leczylabym u niej swojego dziecka.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ta baba jest nie normalna :O W życiu nie leczylabym u niej swojego dziecka.
    dalam mezowi to do przeczytania i uwaza ze artylul jest w 100% prawda i ze ja popiera :/

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Pierwsza marchewka za nami!!!:-) poszło super, jadł ze smakiem, otwierał buzię po jeszcze:-) zjadł kilka malutkich łyżeczek, a w zasadzie tyle co na czubku łyżeczki wiadomo. Kupiłam marchewkę z ziemniaczkiem z hippa. Jutro przerwa i pojutrze chyba znowu spróbujemy marchewkę, tylko nową, no bo ta oczywiście to kosza, bo tylko 2 dni może być otwarta.

Byliśmy dziś u dermatologa, wszystko OK, nawilzac, a pod pachami maść cynkowa.
    szkoda zeby poszlo do kosza - daj jutro tez- ja daje 2 razy dziennie na sniadanie i kolacje po pare lyzeczek i akurat na 2 dni wystarcza malutki sloiczek bo szkoda by mi bylo do kosza wyrzucac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    szkoda zeby poszlo do kosza - daj jutro tez- ja daje 2 razy dziennie na sniadanie i kolacje po pare lyzeczek i akurat na 2 dni wystarcza malutki sloiczek bo szkoda by mi bylo do kosza wyrzucac
    Ja sloiczek daje nawet przez 3 dni, jest przecież napisane że po otwarciu można spożywać przez 48 godzin.

letty, KasiaMJ lubią tę wiadomość

• letty Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja sloiczek daje nawet przez 3 dni, jest przecież napisane że po otwarciu można spożywać przez 48 godzin.

Ja tak samo :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem co mam robić z tym rozszerzaniem diety :( Lekarz też kazał mi już rozszerzać.
    Zamówiłam dzisiaj łyżeczki do karmienia ale nie wiem czy będą potrzebne.

Kurde no..! Myślicie że warto teraz czy czekać do 6 m?

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale znowu dzisiaj miał mały problemy z piciem mleka butelkę chyba pił przez godzinę :-/dzisiaj jeszcze przyjechała do nas siostra mojego m ze swoją roczna córka tak że mi dopiero głowa pęka i jeszcze zostają do jutro nie wyobrażam sobie tak funkcjonować na codzień a ona jest jeszcze bardzobardzo nie grzeczna. ...

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie karmie piersią ale jeśli bym karmiła to pewnie poczekała bym do 6 miesiąc dwa miesiące to nie tak dużo .

Ewelka91
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    A ja nie wiem co mam robić z tym rozszerzaniem diety :( Lekarz też kazał mi już rozszerzać.

mi neurolog mowila zebym powoli wprowadzala cos nowego wiec tak zrobilam ale w bardzo malych ilosciach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 22:43

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a i poczwarkah własnie wczoraj przyszła do mnie książka BLW :) fajnie napisana, ma tez trochę ciekawych przepisów. Jak chcesz BLW też to polecam :)
    A co to za książka?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, pestka, jaka książka? :)
    Sylwia, Twój mąż to niezły agregat w każdej kwestii jak widzę :D To może daj mu jeszcze to - może skorzysta ;)
    http://aszdziennik.pl/114547,przelom-w-nauce-przeciwnicy-szczepionek-beda-mogli-sie-odszczepic-i-zarazic-odra-na-zyczenie

Nelly, Anoolka, pestka, Sisilla, KasiaMJ lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wścieknę się z tą grzybicą. Chyba pimafucin tu nic nie zdziała. Podmyłam się tantum rosa i zasmarowałam clotrimazolem a w sobote na szczepieniu poproszę pediatre żeby mi jakieś globulki wpisała.

Ja tej Majewskiej ani nie czytam.

Ale chętnie poczytam książkę o której była mowa ;) czekam na szczegóły.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka ja miałam grzybicę jak byłam w ciąży i lekarz przepisał mi Nystatynę (na receptę chyba była)i Clotrimazol, jeszcze miałam w domu maść Triderm, ona ma w sobie Clotrimazol i antybiotyk jakiś (ale to już na własną rękę czasem stosowałam jak coś się zaczynało). Po tym już później nie miałam grzybicy (odpukać :) )

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to pewnie jak bym miała takie przeżycia to pewnie bym dała mój aż tak tego nie lubi tak że ja bym nie miała wyrzutów sumienia ...:-)

Ewelka91
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A co to za książka?
    Nie wiem, czy pestka ma tę samą, ja już prawie skończyłam czytać:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1773b77a8033.jpg

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dzieci.pl/kat,1033939,title,Zaszczep-swoje-cholerne-dzieci,wid,17310073,wiadomosc.html?smgputicaid=61474e

Kakabaka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:

Jeśli sięga po jedzenie i w ogóle nie może oderwać wzroku jak jecie to wprowadzaj jedzenie a jak nie to czekaj :)

rewoppka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a i poczwarkah własnie wczoraj przyszła do mnie książka BLW :) fajnie napisana, ma tez trochę ciekawych przepisów. Jak chcesz BLW też to polecam :)

Możesz zdobic foto tej książki i wrzucić na fb? :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:21

• Sroka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde odkąd nie chodzę do pracy to mam takoe braki w apteczce. Tak to nie musiałam iść po receptę tylko brałam z pracy.
    Ahh nic to lekarz mnie nie minie. W ogóle dziś pobudka 5 rano. Chyba sie zastrzele. Taka niewyspana chodzę od dwóch dni.
    Myślałam że odespie dziś popołudniu ale mąż idzie o 17 na impreze z pracy i zapomnij kobieto.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ