X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak podgrzewacie posiłki dla dzieci? W mikrofalówce czy w kąpieli wodnej?

• pestka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    A ja nie wiem co mam robić z tym rozszerzaniem diety :( Lekarz też kazał mi już rozszerzać.
    Zamówiłam dzisiaj łyżeczki do karmienia ale nie wiem czy będą potrzebne.

Kurde no..! Myślicie że warto teraz czy czekać do 6 m?
    rewoppka rób jak Ci serce dyktuje :) sama widzisz co lekarz to opinia :) zalecenia WHO są, że do 6mż mleko mamy jest wystarczające, pełnowartościowe i nie trzeba nic innego dziecku podawać :) ale oczywiście zrobisz jak uważasz :) kiedyś karmili nas tylko piersią z 3 miesiące i dawali papu i też było dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 08:28

Bella_Ona, Anoolka, rewoppka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Właśnie, pestka, jaka książka? :)
    Sylwia, Twój mąż to niezły agregat w każdej kwestii jak widzę :D To może daj mu jeszcze to - może skorzysta ;)
    http://aszdziennik.pl/114547,przelom-w-nauce-przeciwnicy-szczepionek-beda-mogli-sie-odszczepic-i-zarazic-odra-na-zyczenie
    poczwarkah mistrz :D

a no książka 'Bobas Lubi Wybór' :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny a jak podgrzewacie posiłki dla dzieci? W mikrofalówce czy w kąpieli wodnej?

ja w kapieli wodnej :-)

preg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podgrzewam w kąpieli wodnej.

Kurde, przygotowałam dziś Małgosiowi kaszę jaglaną z jabłkiem i mm, ale po trzech łyżeczkach pogardziła, bo była niewyspana i nic jej się w ogóle nie podobało.
    Może następnym razem zje, bo przygotowywanie zajęło mi pół godziny :/

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podgrzewam w mikrofal i. Ale ze mnie wyrodna matka :D

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka ja też w mikrofali, podobno tylko mleczka maminego nie można w mikrofali podgrzewać, więc dlaczego masz być wyrodną matką ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziewczynki właśnie dziś skończyłyśmy, dokładnie moja Zosia skończyła, 5 miesięcy!!!

Zaczynamy 6 miesiąc i w związku z tym mam pytanie do was. Czy wasze dzieciaki są też takie mega aktywne. Moja od momentu wstania wierzga jak koń, kopie nogami, prostuje je, obraca się na jeden i drugi bok i bez przerwy próbuje siadać, już nawet jej nie zabraniam, bo ona tylko chwyci palca już siedzi, masakra. w leżaczku już nie wytrzymuje tyle, co wcześniej, wygina się, próbuje obracać, a na przewijaku nie mogę jej spuścić z oka, bo tak się gimnastykuje. Teraz mamy etap oglądania swoich stóp, za chwilę będzie je brała do buzi, tak robił mój syn, przesłodki widok:) I tak jak u was moja Zosia zaczyna piszczeć. Świetne te wasze filmiki na fb, mnie jeszcze nie udało się jej nagrać.

tofirus, pestka, ataga4, paaolka, ao12., rewoppka, MOI, Kakabaka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Zosi!

Oj tak, moja jest nadaktywna. 3 minuty nie poleży spokojnie, tylko od razu coś kombinuje.

Sisilla lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak spędzacie dzień ze swoimi dzieciaczkami?
    Jesteście przy nich ciągle i się z nimi bawicie?
    Czy pozwalacie się samym bawić.

Moja Ala nie chce się sama bawić i straszna maruda się z niej zrobiła i nic w domy nie mogę zrobić bo co rusz to płacze. Leżaczek nie, mata nie, przewijak nie, ręce nie ehhh....

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:21

Sisilla lubi tę wiadomość

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od wczoraj nowa umiejetnosc, mega gaworzenia i piski. Tak pol dnia potrafi.

Ja Maje daje np do hustawki tak jak teraz i buja sie i piszczy i gada sama do siebie. Koncert jak talala. Mam nagrane :-)

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem kiedy wprowadzac cokolwiek. Maja ma dopiero 4 mc. Ewentualnie cos dopiero jak skonczy 5 mc

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chciała bym do was dołączyć na fb no tylko jak jeśli zapomniałam hasła do maila:-/

Ewelka91
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super że kupa była. Ja też jestem spokojniejsza jak Agata robi codziennie. A czasem nawet 3x dziennie i zazwyczaj tak do 12 potem same siuski i tak prawie codzień. Dziś była pobudka 5 razem z tatą a ja padam. Ledwo do siebie doszłam. Chyba zacznę Mała poznien kłaść niż o 19

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Sylwia - profesor Majewskiej już całkowicie odjechał peron... Moim zdaniem kobieta się kwalifikuje na obserwację psychiatryczną.
    Czytałaś to? http://wolna-polska.pl/wiadomosci/bojkot-proszczepiennej-propagandy-prof-maria-majewska-2015-03

To dobre, ona sama sobie zaprzecza. Pisze, że choroby na które się szczepi są w dzisiejszych czasach łagodne, albo w ogóle już ich nie ma ????????????????????????? halo halo, a dlaczego ich nie ma????????????????????? bo zostały wykluczone przez szczepienia :-D

Anoolka, pestka lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    A ja nie wiem co mam robić z tym rozszerzaniem diety :( Lekarz też kazał mi już rozszerzać.
    Zamówiłam dzisiaj łyżeczki do karmienia ale nie wiem czy będą potrzebne.

Kurde no..! Myślicie że warto teraz czy czekać do 6 m?

Wiesz każdy ma swoje zdanie, ale moja siostra rozszerzała po 4 miesiącu i jest bardzo zadowolona, mała je wszystko :-) Koleżanka znowu uparła się, że dopiero od 6 miesiąca i teraz żałuje. Sama tak powiedziała, bo potem dziecko już jest "mądrzejsze" i nie zawsze chce jeść coś nowego. Wiadomo każde dziecko jest inne, ale już tak pomimo wszystko - to świetna frajda dawać dziecku coś innego do jedzenia niż tylko mleko i patrzeć ja mu smakuje, jak sobie radzi z nową konsystencją :-D

Sisilla, rewoppka, Anoolka, pestka, ao12. lubią tę wiadomość

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek przez 3 dni pluł robiąc takie brrrrr wargami, potem zapomniał, ale za to zaczął piszczeć, a dziś jest na zmianę plucie i piszczenie - niesamowite. A jak coś mi tłumaczył dziś z bujaczka, jak jadłam śniadanie - super:-) Antek jest jednym z młodszych dzieciaczków na forum, dlatego czytam wasze wpisy z ciekawością i widzę, że on też jest mega aktywny, jak wasze dzieci i to mnie bardzo cieszy - że nie zostajemy w tyle haha :-) Za ok 2 tygodnie uderzamy na basen, zapisałam małego na zajęcia - jestem mega ciekawa jak to będzie:-)

Aha jutro o 12 mam MASAŻ!!!!!!!!! Będzie cudownie :-D

Może faktycznie spróbujemy dziś jeszcze z marchewką. Po prostu pomyślałam, że zrobić mu przerwę po pierwszej porcji i dać dopiero jutro. Ale skoro mówicie, że dajecie codziennie, to przecież mu nie zaszkodzi :-)

Idę coś porobić, bo Antek z dziadkiem już 1,5 godziny na spacerze, a ja tylko serial i komputer, a pewnie za jakieś 30 - 40 min wrócą.

rewoppka, Anoolka, ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oesuuuuu, dziewczyny, jaki on jest rozkoszny!!!! Normalnie nie mogę!!!! :-) <3 <3 <3

Sisilla, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kosztowała ta książka BLW? Bo ja znalazłam na allegro dwie za 55zł z przesyłką, czy to dobra cena?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1329 1330 1331 1332 1333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ