X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiam obie te książki, zobaczymy, niech stracę!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam! Będę podawać młodemu jedzonko jak tylko wrócimy z tej Gruzji :) teraz jeszcze nie będę mu nic zmieniać i tam będzie łatwiej bez słoiczków :)

ataga4, pestka lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek w poniedziałek ważył 6050g i miał 63 cm, mało waży bo jest pomiędzy 3 a 10 centylem...

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Powiedzcie mi jakie powinny być ostępy między szczepieniami? I jak się zaszczepi później niż zalecane, o np. 2 tygodnie to jakaś tragedia??
    Jak jest opóźnienie to nie ma tragedii. Dwa tygodnie to nic. Ja już dwie dawki robiłam z dwutygodniowym opóźnieniem bo jak przychodzi czas szczepionki to Witu chory zawsze ;)
    I tym sposobem dzisiaj była dopiero druga dawka :P A Wy już wszystkie trzecią zaszczepiłyście.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my drugą jutro, także jest nas więcej!

Mąż jeszcze nie wrócił, a ja... w sumie nudzę się! Nie wierzę,że to pisze!
    Mała śpi, a ja poprasowane, posprzątane, no ewentualnie podłogi to mycia, ale tego teraz mi się nie chce.

Siedzę na necie i zamawiam! Zakupy online to zło! :P

Właśnie, szukam dla Młodej jakieś zabawki w którą mogłaby kopać, bo uwielbia kopać, polecacie coś?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Tomek w poniedziałek ważył 6050g i miał 63 cm, mało waży bo jest pomiędzy 3 a 10 centylem...
    to malenki jest :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sroka hihi tez tak mam ze jak Nikus pojdzie spac to buszuje po necie- a co ciekawego zamowilas?

ta kaczka jest fajna- na rehabilitacji Nikus sie taka bawi - faja bo moze byc zarowno do zabawy jak i do kapieli

http://allegro.pl/fisher-price-plywajaca-kaczuszka-75676-sklep-wawa-i5135346232.html

ja zamowilam takie cosik do kapieli bo pewnie bedziemy musiec go w wannie kapac bo do wanienki sie nie miesci i strasznie chlapie
    http://allegro.pl/sassy-kapielowi-przyjacie-zabawka-do-kapieli-6m-i5077292566.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 22:47

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy trzecia dawkę szczepien dopiero pod koniec marca!
    No niby mało waży ale lekarze mówią ze wszystko ok :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże wpadła szwagierka z mężem, dopiero poszli, masakra. Ona jest w 9 miesiącu ciąży, siedzieli od 19 aż mąż ich delikatnie wyprosil:-) bo Antek śpi od 20:30 więc pewnie po 24 wstanie,a ja jestem dziś cieniutka:-/ no to mam max godzinę spania:-( ale trzyma mnie myśl o jutrzejszym masażu, który dostałam od nich haha, więc wybaczam ten nietakt;-)

Anoolka lubi tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Z tymi szczepieniami to powiedzieli mi ostatnio w przychodni ze można szczepić pozniej za to wczesniej nie bardzo ;-)

My mamy trzecia dawkę w przyszły piątek i pierwszy raz weźmiemy ta platną. Mój maz ostatnio w pracy się przeciął, musieli go szyć i dostał zastrzyk przeciw tężcowi. Babka powiedziała mu w szpitalu, ze będzie miał dolegliwości takie jak dzieci po szczepieniu. Dziewczynyyyy.... co to się działo w domu, masakra. Połamanych cały chodzil, wszystko go bolało, niedobrze mu bylo. I powiedział ze się nie dziwi, ze Gabrysia po szczepieniach nam ryczała i ze bedziemy ja szczepić tymi na jedno wkłucie :-P Widzicie jak to facet się przekona na własnej skórze to całkiem inna gatka jest :-P

Dowiedziałam się dziś ze moja kumpela jest w ciąży, co prawda to dopiero 6 tydzień ale jest się z czego cieszyć bo dwa lata się starali ;-) Nie wiem kiedy dokładnie ma termin gdyż powiedział mi to mój mąż a jak to chłopy nie pomyślał żeby się zapytać ;-)

Sroka oj masz racje, zakupy online to zło (nie wliczam zamawiania mm przez Neta) :-D
    Wygrałam ostatnio aukcje i kupilam sliczne pantofelki dla mojego Pierdzioszka. Co prawda rozmiar 21 ale myślę ze na lato/jesień będą ok ;-)

http://allegro.pl/show_item.php?item=5126474832#thumb/6

I juz się czaję na następne... O:-)

sylwia1985, ao12., ataga4, Nelly, rewoppka, Anoolka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu że szczepieniem mamy spokój do października :) ufff...

Powiecie mi dziewczyny czy Wy już macie miesiączki? Bo ja jeszcze nie mam i nie wiem czy się martwić czy tylko cieszyć? Jak długo przy kp może nie być?

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam miesisiączkę miesiąc po tym jak zaczelam dokarmiac mm. Czyli jeszcze karmilam piersią i juz dostalam @. Miałam juz dwa razy @ i powiem wam ze jak ma mieć taki przebieg to może być :-P Jakaś taka lajtowa jest- tzn krótko i na temat ;-) Przed ciąża była bolesna i długo trwała bo nawet tydzień.

A i muszę się wam pochwalić, moje dziecko juz szóstą noc budzi się tylko raz w nocy i to nad ranem bo krotko po 4 a zasypia jeszcze przed 19.30 :-D Cud,miód i orzeszki B-)

Anoolka, Nelly, pestka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie mam miesiączki, choć moje dziecię skończyło 5 m-cy

A trzecią dawkę szczepienie mamy za ponad tydzień, więc też jesteśmy opóźnieni.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fajnie masz z ta miesiączką mnie po porodzie boli jeszcze bardziej :/
    a tych nocy to tylko pozazdrościc :)

Ewelka91
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam okres jak mały miał 2,5miesiaca. Do tej pory nie mam i nie wiem kiedy będzie. Zawsze odczuwalam owulacje tak przez 1 - 2 dni, a teraz przez prawie tydzień rwaly mnie jajniki, więc może coś będzie za tydzień. Pierwszy okres był lajtowy, mam nadzieję że tak już zostanie :-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:23

Sisilla, Kakabaka lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Pestka a ile kosztuje ten kubek doidy?
    28 zł :) na doidycup.pl
    można kupić taniej pewnie, ale razem z książką BLW miałam przesyłkę za damo, więc w sumie 58 zł :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja też miesiączki jeszcze nie miałam.
    A 3 dawkę szczepień mamy dopiero po świętach, więc też jesteśmy opóźnieni. Chyba mało które dziecko ma 3 dawki szczepień za sobą (pamiętam że na pewno Jędrek, Zosia, Kubuś, i jeszcze jakieś dziecię mają to na razie z głowy)

My też mamy już 3 dawkę za sobą ;)

ataga4 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Mu że szczepieniem mamy spokój do października :) ufff...

Powiecie mi dziewczyny czy Wy już macie miesiączki? Bo ja jeszcze nie mam i nie wiem czy się martwić czy tylko cieszyć? Jak długo przy kp może nie być?

Ja pierwszy okres miałam jakoś 8 tygodni po porodzie ;) ale my dosyć szybko przeszliśmy na mm.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a wasze maluchy ile teraz waza? pediatra mowila ze duzy chlop i wazy wiecej niz srednio bo patrzyla na te siatki centylowe

Lila ponad tydzień temu ważyła 7800 więc też nie mało ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1331 1332 1333 1334 1335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ