Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiam obie te książki, zobaczymy, niech stracę!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam! Będę podawać młodemu jedzonko jak tylko wrócimy z tej Gruzji :) teraz jeszcze nie będę mu nic zmieniać i tam będzie łatwiej bez słoiczków :)

ataga4, pestka lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek w poniedziałek ważył 6050g i miał 63 cm, mało waży bo jest pomiędzy 3 a 10 centylem...

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Powiedzcie mi jakie powinny być ostępy między szczepieniami? I jak się zaszczepi później niż zalecane, o np. 2 tygodnie to jakaś tragedia??
    Jak jest opóźnienie to nie ma tragedii. Dwa tygodnie to nic. Ja już dwie dawki robiłam z dwutygodniowym opóźnieniem bo jak przychodzi czas szczepionki to Witu chory zawsze ;)
    I tym sposobem dzisiaj była dopiero druga dawka :P A Wy już wszystkie trzecią zaszczepiłyście.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my drugą jutro, także jest nas więcej!

Mąż jeszcze nie wrócił, a ja... w sumie nudzę się! Nie wierzę,że to pisze!
    Mała śpi, a ja poprasowane, posprzątane, no ewentualnie podłogi to mycia, ale tego teraz mi się nie chce.

Siedzę na necie i zamawiam! Zakupy online to zło! :P

Właśnie, szukam dla Młodej jakieś zabawki w którą mogłaby kopać, bo uwielbia kopać, polecacie coś?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Tomek w poniedziałek ważył 6050g i miał 63 cm, mało waży bo jest pomiędzy 3 a 10 centylem...
    to malenki jest :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sroka hihi tez tak mam ze jak Nikus pojdzie spac to buszuje po necie- a co ciekawego zamowilas?

ta kaczka jest fajna- na rehabilitacji Nikus sie taka bawi - faja bo moze byc zarowno do zabawy jak i do kapieli

http://allegro.pl/fisher-price-plywajaca-kaczuszka-75676-sklep-wawa-i5135346232.html

ja zamowilam takie cosik do kapieli bo pewnie bedziemy musiec go w wannie kapac bo do wanienki sie nie miesci i strasznie chlapie
    http://allegro.pl/sassy-kapielowi-przyjacie-zabawka-do-kapieli-6m-i5077292566.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 22:47

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy trzecia dawkę szczepien dopiero pod koniec marca!
    No niby mało waży ale lekarze mówią ze wszystko ok :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże wpadła szwagierka z mężem, dopiero poszli, masakra. Ona jest w 9 miesiącu ciąży, siedzieli od 19 aż mąż ich delikatnie wyprosil:-) bo Antek śpi od 20:30 więc pewnie po 24 wstanie,a ja jestem dziś cieniutka:-/ no to mam max godzinę spania:-( ale trzyma mnie myśl o jutrzejszym masażu, który dostałam od nich haha, więc wybaczam ten nietakt;-)

Anoolka lubi tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Z tymi szczepieniami to powiedzieli mi ostatnio w przychodni ze można szczepić pozniej za to wczesniej nie bardzo ;-)

My mamy trzecia dawkę w przyszły piątek i pierwszy raz weźmiemy ta platną. Mój maz ostatnio w pracy się przeciął, musieli go szyć i dostał zastrzyk przeciw tężcowi. Babka powiedziała mu w szpitalu, ze będzie miał dolegliwości takie jak dzieci po szczepieniu. Dziewczynyyyy.... co to się działo w domu, masakra. Połamanych cały chodzil, wszystko go bolało, niedobrze mu bylo. I powiedział ze się nie dziwi, ze Gabrysia po szczepieniach nam ryczała i ze bedziemy ja szczepić tymi na jedno wkłucie :-P Widzicie jak to facet się przekona na własnej skórze to całkiem inna gatka jest :-P

Dowiedziałam się dziś ze moja kumpela jest w ciąży, co prawda to dopiero 6 tydzień ale jest się z czego cieszyć bo dwa lata się starali ;-) Nie wiem kiedy dokładnie ma termin gdyż powiedział mi to mój mąż a jak to chłopy nie pomyślał żeby się zapytać ;-)

Sroka oj masz racje, zakupy online to zło (nie wliczam zamawiania mm przez Neta) :-D
    Wygrałam ostatnio aukcje i kupilam sliczne pantofelki dla mojego Pierdzioszka. Co prawda rozmiar 21 ale myślę ze na lato/jesień będą ok ;-)

http://allegro.pl/show_item.php?item=5126474832#thumb/6

I juz się czaję na następne... O:-)

sylwia1985, ao12., ataga4, Nelly, rewoppka, Anoolka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu że szczepieniem mamy spokój do października :) ufff...

Powiecie mi dziewczyny czy Wy już macie miesiączki? Bo ja jeszcze nie mam i nie wiem czy się martwić czy tylko cieszyć? Jak długo przy kp może nie być?

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam miesisiączkę miesiąc po tym jak zaczelam dokarmiac mm. Czyli jeszcze karmilam piersią i juz dostalam @. Miałam juz dwa razy @ i powiem wam ze jak ma mieć taki przebieg to może być :-P Jakaś taka lajtowa jest- tzn krótko i na temat ;-) Przed ciąża była bolesna i długo trwała bo nawet tydzień.

A i muszę się wam pochwalić, moje dziecko juz szóstą noc budzi się tylko raz w nocy i to nad ranem bo krotko po 4 a zasypia jeszcze przed 19.30 :-D Cud,miód i orzeszki B-)

Anoolka, Nelly, pestka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie mam miesiączki, choć moje dziecię skończyło 5 m-cy

A trzecią dawkę szczepienie mamy za ponad tydzień, więc też jesteśmy opóźnieni.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fajnie masz z ta miesiączką mnie po porodzie boli jeszcze bardziej :/
    a tych nocy to tylko pozazdrościc :)

Ewelka91
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam okres jak mały miał 2,5miesiaca. Do tej pory nie mam i nie wiem kiedy będzie. Zawsze odczuwalam owulacje tak przez 1 - 2 dni, a teraz przez prawie tydzień rwaly mnie jajniki, więc może coś będzie za tydzień. Pierwszy okres był lajtowy, mam nadzieję że tak już zostanie :-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:23

Sisilla, Kakabaka lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Pestka a ile kosztuje ten kubek doidy?
    28 zł :) na doidycup.pl
    można kupić taniej pewnie, ale razem z książką BLW miałam przesyłkę za damo, więc w sumie 58 zł :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja też miesiączki jeszcze nie miałam.
    A 3 dawkę szczepień mamy dopiero po świętach, więc też jesteśmy opóźnieni. Chyba mało które dziecko ma 3 dawki szczepień za sobą (pamiętam że na pewno Jędrek, Zosia, Kubuś, i jeszcze jakieś dziecię mają to na razie z głowy)

My też mamy już 3 dawkę za sobą ;)

ataga4 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Mu że szczepieniem mamy spokój do października :) ufff...

Powiecie mi dziewczyny czy Wy już macie miesiączki? Bo ja jeszcze nie mam i nie wiem czy się martwić czy tylko cieszyć? Jak długo przy kp może nie być?

Ja pierwszy okres miałam jakoś 8 tygodni po porodzie ;) ale my dosyć szybko przeszliśmy na mm.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a wasze maluchy ile teraz waza? pediatra mowila ze duzy chlop i wazy wiecej niz srednio bo patrzyla na te siatki centylowe

Lila ponad tydzień temu ważyła 7800 więc też nie mało ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1331 1332 1333 1334 1335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ