X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Mu że szczepieniem mamy spokój do października :) ufff...

Powiecie mi dziewczyny czy Wy już macie miesiączki? Bo ja jeszcze nie mam i nie wiem czy się martwić czy tylko cieszyć? Jak długo przy kp może nie być?

ja jeszcze tez nie mam :) obstawiam, że jak zaczne małego rozszerzać dietę, to franca przylezie :P
    Sroka wrote:
    Powiedzcie mi jakie powinny być ostępy między szczepieniami? I jak się zaszczepi później niż zalecane, o np. 2 tygodnie to jakaś tragedia??

Sroka szczepienia moga być później, nie ma problemu, byleby nie prędzej jak 6 tyg. po ostatnim.
    sylwia1985 wrote:
    a wasze maluchy ile teraz waza? pediatra mowila ze duzy chlop i wazy wiecej niz srednio bo patrzyla na te siatki centylowe

Franulo wagowo jest cały czas na 25 centylu, wzrostowo na 75, też szczypior :) nie wiem ile teraz waży, ale półtorej tygodnia temu 7140g :)

my akurat ze szczepieniami na bierząco, ale jeszcze na przełomie 6/7miesiąca nas czeka, bo szczepilismy 5w1.

kakabaka Ty 6w1 szczepiłaś? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 11:34

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jeszcze nie dostalam miesiaczki.

A 3 dawke szczepienia mielismy w ostatni wtorek

preg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jeszcze bez @, ale czasem czuje jajniki, wiec moze szykuje sie wredota.
    Julcia tez po 3 dawkach szczepien. Nastepne wzw i chyba wezmiemy pneumokoki.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie mam jeszcze @ ale gin mi mowil jak czesto sie karmi piersia i dlugo to mozna nawet przez rok jej nie miec- mi tam nie spieszno do niej
    a ja poki co karmie bardzo czesto cycem a w miedzy czasie daje gerberki deserek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 12:34

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jeszcze jakieś dolegliwości po porodzie? Ja np. miałam 50 szwów a rany bardzo szybko się zagoiły ale jak przychodzi do zbliżeń to na początku boli jakbym pękała i nie wiem czy to minie... Do tego po kleszczach bardzo mnie porozciągali i muszę ćwiczyć mięśnie kegla... ale to już praktycznie wraca do stanu sprzed ciąży

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Dziewczyny a macie jeszcze jakieś dolegliwości po porodzie? Ja np. miałam 50 szwów a rany bardzo szybko się zagoiły ale jak przychodzi do zbliżeń to na początku boli jakbym pękała i nie wiem czy to minie... Do tego po kleszczach bardzo mnie porozciągali i muszę ćwiczyć mięśnie kegla... ale to już praktycznie wraca do stanu sprzed ciąży
    ja nic, tylko jeszcze mała fałdka na brzuchu :) tak to jestem jak nowa :D (no i te 2-3kg...eh).
    Ale zapowiedziałam mężowi, że kochasm syna, ale musze coś z tymi kilogramami zrobić i, że od kwietnia, jak Franulo skończy 6 miesięcy, będę go trochę mniej karmić ustalamy turnusy i wracam biegać! mamy 4 wesela w tym roku, w czerwcu jestem świadkową muszę jakoś wyglądać! w związku z ztym wracam do biegania! :D ale się podjarałam! normalnie nie moge się doczekać :D
    wiadomo, od razu 10k nie machnę, ale po trochu i jakoś to będzie :)

MOI, Sisilla, Anoolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Tomek w poniedziałek ważył 6050g i miał 63 cm, mało waży bo jest pomiędzy 3 a 10 centylem...

Nasza Zośka w środę miała 5,4kg :D (było ważenie z okazji skończenia 4 miesięcy). Na długość tak jak Tomek - 63cm.
    Długa chudzinka :)

Daaaawno mnie tu nie było :P nie wyrabiam się już z czytaniem. Ale pogoniłam właśnie męża do mycia naczyń i gotowania obiadu, bo mnie wkurzył (a co niech wie, że w domu samo się nie zrobi), a ja sobie siedzę na kompie i przeglądam internet popijając kawkę :D

rewoppka lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja tez nie mam jeszcze @ ale gin mi mowil jak czesto sie karmi piersia i dlugo to mozna nawet przez rok jej nie miec- mi tam nie spieszno do niej
    a ja poki co karmie bardzo czesto cycem a w miedzy czasie daje gerberki deserek

Ja karmię piersią i to naprawdę często i jestem po pierwszej @ i chyba kolejna się szykuje:-/

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze @ nie dostałam. Mam nadzieję, że będzie jak najpóźniej.
    Z dolegliwości po porodzie to mam tylko za mocno spiety mięsień tam w środku i ze współżycie jest bardzo ciężko. no i ta szczelina ale nie wiem czy to jest związane z porodem czy nie bo było miesiąc po rodzeniu.
    Waga super bo -5 kg :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Nasza Zośka w środę miała 5,4kg :D (było ważenie z okazji skończenia 4 miesięcy). Na długość tak jak Tomek - 63cm.

Daaaawno mnie tu nie było :P nie wyrabiam się już z czytaniem. Ale pogoniłam właśnie męża do mycia naczyń i gotowania obiadu, bo mnie wkurzył (a co niech wie, że w domu samo się nie zrobi), a ja sobie siedzę na kompie i przeglądam internet popijając kawkę :D
    Agatas twoja Zosia to kruszynka!!!
    Mój M ma teraz tyyyyyle pracy, że nawet nie pomyśli o obiedzie :/

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprawy lozkowe jeszcze nie wróciły do normy a bardzo tego bym chciała :'( Jak dochodzi co do czego to czuje niesamowite kłucie w środku (na początku). Wydaje mi się ze może mam tam za sucho ale nie wiem. Bralam globulki z kwasem hialuronowym ale nie dały rady wiec chyba czeka mnie wizyta u gina. Masakra jakas,tego najbardziej się balam jak byłam w ciąży, ze po porodzie nie będzie tak jak kiedyś :-(

A tak na poprawę humoru to 50 twarzy Greya jest juz w sieci i można sobie zobaczyć. Szczerze to mi nie podpasował ten film. Oglądałam go z mężem w poniedziałek i jeszcze nie mogę dojść do siebie :-P
    A oto link:
    http://www.cda.pl/video/18878441/Piecdziesiat-Twarzy-Greya---Fifty-Shades-of-Grey-2015-Napisy-PL

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 16:50

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kryzysu ciąg dalszy. Mam wrażenie że ząbki stanęły w miejscu i na złość mi nie chcą wyjść :O Dziś moja mama wyjechała na wczasy a pod koniec miesiąca jedzie do pracy i tak jak nie mogłam się doczekać kiedy przyjedzie tak teraz nie mogę się doczekać kiedy wyjedzie. Miałam nadzieję że dzięki niej odpocznę a tu jeszcze bardziej mnie swoją obecnością zmęczyła :/ Jestem wykończona a tu jeszcze mężuś TWIERDZI że go przeziębienie łapie. Coś mi nie pasuje bo ciąga nosem tylko wtedy gdy się go zapytam jak się czuje ;) Pewnie po to żeby nie zajmować się Filipkiem :P
    Sorki że się znowu żale ale mam dosyć wszystkiego :/

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    witaj w klubie dlatego ja unikam serduchowania jak ognia bo mam wrazenie ze zaraz popekam - mam dolegliwosc nietrzymania moczu - tak troszeczke no ale dla mnie krepujace i caly czas chodze we wkladkach :( ale 30 ide do innego gina- babeczki wiec sie zapytam co robic z tym

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:

a moj pojechal do Krakowa do kolegi i wroci jutro wieczorem ( pewnie pojda na jakas impreze bo kolega kobieciarz i singiel) a ja ledwo zywa bo Nikus nie spal dzis wogole dopiero teraz zasnal wiec mam czas tak 20 min na nadrobienie ale duzo nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 17:47

Sisilla lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 a mi sie podobal film - moze dlatego ze czytalam ksiazke ale fajny a chcialabym pojsc na disco polo bo podobno swietny i smieszny

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tez bym chciała iść na to disco polo, ale u nas to nie ma kto z Gabrysia zostac wiec będę czatowac aż się w sieci pojawi ;-)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A tez bym chciała iść na to disco polo, ale u nas to nie ma kto z Gabrysia zostac wiec będę czatowac aż się w sieci pojawi ;-)
    a ogladalas wkreceni 2 ? - supcio mozna sie posmiac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 18:00

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie ze moj nadal nie uzywa tego telefonu co ode mnie dostal na urodziny? bo mowi ze moze go sprzeda albo cos innego
    pytal sie co chce na dzien kobiet - hmmmm co wymyslic?

dlugo nie spal !!!! pobudka od ogromnego wrzasku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 18:12

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie ma okresu i podejrzewam że jeszcze długo nie będę mieć ;) Bo karmię strasznie często ostatnio. Bo Witu jak był noworodkiem to jadł jakieś 40 minut (po 20 minut z każdej piersi), ale co 3h. A teraz je 5 minut z jednej, ale za to co 1,5-2h...

U mnie jeśli chodzi o seks to jest w miarę ok, chociaż też czuję trochę kłucie na początku :( Ale szybko przechodzi na szczęście.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Rozumiem Cie doskonale, tez mam wrazenie, ze jestem zdana sama na siebie. A u mojego meza identycznie objawia sie przeziebienie, eh..
    A w ta noc Frania tak meczyl brzuszek, ze plakal, no i budzil sie co 1,5-2h masakra...
    A myślałam że tylko mój jest taki pomysłowy ;) Nawet za bardzo się na niego nie złoszczę bo on też jest wykończony, po raz pierwszy w życiu widziałam wczoraj jak ledwo stał na nogach ze zmęczenia.
    A Filipa też boli brzuszek ale przez te wstrętne zatwardzenia :(

‹‹ 1332 1333 1334 1335 1336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ