X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • letty Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    O matko to współczuję,ja miałam 5 szwów które kończą się na posladku (po nacięciu pękłam) i jak czasem siedzę to mnie boli.

Nie było tak źle :) szycie trochę bolało a poźniej bez środków przeciwbólowych.

To Ty pękłaś w tym najgorszym punkcie... mnie aż tam nie poleciało, tylko w górę

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona napisała:
    A ja po cesarce ciagle odczuwam dyskomfort w brzuchu, tak pomiedzy blizna a pempkiem (taki dIwny rodzaj bolu), a tak to tez nic zupelnie.

Ja z kolei mam trochę zdrętwiałe miejsce gdzie jest szef... dziwne uczucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 22:32

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bylam nacinana az po sam odbyt:( najbardziej boli kolo odbytu jak dotkne to czuje guleczke tak gdzie konczylo sie szycie i byla najwieksza petla z nici i jak sie wyprozniam to czuje jakby zaraz mialo peknac wiec jest delikatniejsze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    kakabaka Ty 6w1 szczepiłaś? :)
    Si, plus pneumokoki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 05:34

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prawie 2 miesiącach, zjadłam dziś 1 jajko... Trzymajcie kciukasy żeby nie było sensacji!!!

MOI, Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Po prawie 2 miesiącach, zjadłam dziś 1 jajko... Trzymajcie kciukasy żeby nie było sensacji!!!
    Ja od kilku dni już jem i jak na razie jest ok :)

ataga4, MOI, pestka lubią tę wiadomość

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli ta skorka dolna u wejscia do pochwy. Czasami ma, wrazenie ze mi peknie. Wkurza mnie to bo przyjemnosc srednia :-(

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek - piekna pogoda u mnie wiec wybieram sie dzisiaj do kosciola z malym - zobaczymy czy bedzie spokojny

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od rana cichy dzień. Wstałam a mąż na kanapie spał. jak zapytałam czemu to ponoć się budził co 5min i chciał odespaodespać. Wstałam wiec i zrobiłam zajebiste śniadanie. W trakcie usłyszałam to zimne tam to teZ i bla bla. Już się odechciało. Potem że jestem jakaś bez życia i że to ostatnio tylko on się dzieckiem zajmuje a musi się do egzaminu uczyć. Bla bla. Jaka ja jestem czasem naiwna.. Myślałam że to będzie fajny dzień. Teraz leżę i rycze w łóżku bo przecież on się tak zajmuje non stop daieckiem że nawet mi nic nie kupił. Bo kiedy kobieto?! Kurwa.. a mówią że dla chcącego nic trudnego.
    Czasem się czuje jakbym miala być mu wdzieczna za to że jest i daje kase a Ty babo sprzątaj gotuj prasuj i badz z dzieckiem iii nie pyskuj!
    Ahh sorry że taki wywód ale musialam to wyrzucić z siebie.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo wlasnie dzisiaj Dzien Kobiet - a mojego nie ma :(

sroka nie przejmuj sie - faceci tacy sa - nic nie doceniaja bo uwazaja ze im sie cos nalezy np snaidanie - ja zawsze robie sniadanie kiedy moj jeszcze slodko spi a potem go budze na gotowe a i tak zawsze slysze ze a czemu nie dalas tego czy tamtego

ps. wy chodzicie z maluchami do kosciola - bierzecie ze soba- ja zaraz ide pierwszy raz od chrztu i mam obawy ale zobaczymy moze pod bedziemy bo sliczne sloneczko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 11:18

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śniadania, to mąż mi robi codziennie. Dziewczyny nie bądźcie głupie, nie dajcie sobie wejść na głowę. Pewnie ze super jest razem zjeść pyszne śniadanko, ale nie z takim niewdziecznym chlopczykiem. Facet musi doceniać kobietę i to okazywać. Wiem, że to brzmi jak banał, ale sama łapie się na tym, że czasem wole coś zrobić sama, a nie czekać i przypominać żeby to On zrobił. Ale potem sobie tłumacze, że to się na mnie odbije. Nie można tak, lepiej zaczekać ale nie odpuszczac.

Kobieto nie rycz w sypialni tylko powiedz mu o co chodzi, bo on i tak się nie zorientuje sam:-) Glowa do góry!!! Dziś piękny dzień, szkoda płakać:-)

Anoolka lubi tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia masz rację wyrzygałam mu że myślałam że to będzie fajny dzień, że specjalnie to śniadanie dla nas a tu taki cyrk. Że nawet zdechłego kwiatka nie dostałam i widocznie tyle dla niego jestem warta że najważniejsze że jestem i sama wszystko robie bo jak o coś poproszę to jest zaraz hasło że zrzędzę.

To wziął z tego wszystkiego auto i powiedział że jedzie na myjnie.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może po drodze jakiś prezencik kupi no i przynajmniej auto bedzie czyste:) ja w to nasze święto też siedze sama w domu z dziecmi i raczej wątpię że m będzie o mnie pamiętał on twierdzi że to jest bez sensu ;/

Ewelka91
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przejmujcie się, mój m nie celebruje Dnia Kobiet (tak samo jak Walentynek), ja już do tego przywyklam, i nie rusza mnie to "święto" :-)

• Sroka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywiózł faktycznie kwiaty. Buziak był a 25min później: ty ostatnio jesteś nie do zniesienia. Zastanów się nad sobą i Twoim zachowaniem... aż się odechciewa.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzień faktycznie piękny dziś! Właśnie wróciłam z kościoła, byłam sama, K został z M :-) Ale były 2 wózki - gondole z takimi maluchami jak nasze :-) jedno bylo mega grzeczne a drugie troszkę mniej, ale obyło się bez placzu :-) młody prawie śpi, biorę sie za obiad. A m pojechał umyć auto :-D

• Nelly Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze chodzimy razem do kościoła, Magda część mszy prześpi, pozostałą część bujamy. Płaczu nigdy nie było.

Wszystkiego najlepszego dla Was wszystkich z okazji Dnia Kobiet! Bądźcie szczęśliwe, doceniane i pełne życia, a maluchy niech Wam sprawiają każdego dnia wiele radości!

ataga4, Sisilla, Anoolka, paaolka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    My zawsze chodzimy razem do kościoła, Magda część mszy prześpi, pozostałą część bujamy. Płaczu nigdy nie było.

Nelly, pisałaś kiedyś że Magda je co 1,5-2h, rozumiem ze karmisz ją, ubierasz i idziecie do kościoła? czy jak? A co w sytuacji gdy pora jedzenia nie zbiegnie się w czasie z porą mszy?

• tofirus Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wróciłyśmy z kościoła. Młoda całą mszę "zwiedzała", zasnęła dopiero jak wracałyśmy i śpi już godzinę w wózku :)

Dziś same celebrujemy Dzień Kobiet, bo mąż pojechał na narty na Słowację, żeby godnie zakończyć sezon. No ale przed wyjazdem dostałyśmy z Małgosią prezenty, więc jest mu wybaczone ;)

Wczoraj upiekłam swój pierwszy w życiu tort na urodziny dla męża, bo dziś wieczorem mają przyjść teściowie i szwagier z narzeczoną. Już nie mogę się doczekać jak rozkroję, bo jestem ciekawa jaki wyszedł.

MOI, Sisilla, Sroka lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nelly, pisałaś kiedyś że Magda je co 1,5-2h, rozumiem ze karmisz ją, ubierasz i idziecie do kościoła? czy jak? A co w sytuacji gdy pora jedzenia nie zbiegnie się w czasie z porą mszy?
    Magda zawsze ma 30-50 min. drzemkę między 9 a 11, do kościoła chodzimy na 9:30, więc wiadomo, że chwilę nam pośpi. Oczywiście tuż przed wyjściem i zaraz po powrocie ją karmię. Ma 2-godzinną przerwę, zwykle wytrzymuje, a jeśli chwilę po drodze pomarudzi, to też tragedii nie ma.
    Ciekawe, że jak jesteśmy w domu, to co chwilę domaga się karmienia, a jak gdzieś wychodzimy albo mamy gości, to nawet 3 godziny potrafi wytrzymać bez jedzenia i bez płaczu.

Sroka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ