Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Pauletta wrote:Mnie boli ta skorka dolna u wejscia do pochwy. Czasami ma, wrazenie ze mi peknie. Wkurza mnie to bo przyjemnosc srednia
-
Nutella potrzebuje namiary lub jakiekolwiek informacje na temat kwater lub jakiś hotelikow blisko śląskiego centrum chorob serca przy Marii Skłodowskiej -Curie. 13 muszę się wstawić z synusiem w szpitalu będzie miał zabieg na serce. Mąż z nim będzie na noc w szpitalu a ja muszę gdzieś się przenocować z małą. Bo niestety musimy Julię ze sobą zabra. Julka jest tylko cyckowa za nic na świecie nie chce butelki. Strasznie się boje ponieważ pierwszy raz z małą jedziemy tak daleko ode mnie to 650 km. Ale nie mam wyjścia. Nie zostawię małej wiedząc ze będzie glodzona:-D. Wiec na prawdę bardzo proszę o jakiekolwiek informacje. Będę bardzo wdzięczna.
-
Dziewczyny wszystkiego dla Was najlepszego!
Podbija pytanie o pływanie bo my też zaczynamy z końcem marca zajęcia.
Tomek jak ma dobry dzień to polerzy na macie całkiem długo ale zazwyczaj i tak tylko na rączki i na rączki. Pierwszy nasz błąd wychowawczy.
Apropo armagedonu ze spaniem... to dzisiaj od 20 do 23:30 mały płakał i to tak się zanosil ze serce pękało;[ myślałam że to ząbki ale okazało się ze to brzuszek. Najgorsze jest to ze nie mam bladego pojęcia co mogłam nie takiego zjeść. Wczoraj na obiad były pierogi ruskie, a dzisiaj kurczak w sosie z piwa - może to ten kurczak? Czy za wcześnie? -
Kurcze ten wyjazd do Gruzji juz coraz bliżej a mnie taki stresior zaczyna łapać!!! Boje się ze nie pozwolą nam zabrać do samolotu stelaża wózka z fotelikiem
Jedyny plus i bardzo się cieszę że przyszły szwagier pożyczy nam nosidełko i nie będę musiała kupować ani wypożyczać. O takie: http://www.lascal.pl/products/nosidelko-m1-carrier -
My na basenie zakładamy pieluszki do pływania z Rossmana. Ale nie liczcie na to że one cokolwiek utrzymają wewnątrz siuśki wypłyną. Zadaniem tych pieluszek jest utrzymać kupę w środku zeby był czas na wyjście z basenu i zmianę pieluszki
Bardzo ważne jest żeby niczym maluszka nie smarować bo bedzie śliski i o nieszczęście nietrudno. Jak się zachłyśnienie wodą to nie Klepacz po pleckach tylko podnieść rączki do góry, samo odkrztusi. To chyba tyle co ważnego mówił nam instruktor
Miłej zabawyrewoppka lubi tę wiadomość
-
A moja mama mówi, że to Magda jest rozpieszczona, bo jak tylko jęknie to zaraz do niej lecę... A ja jej bynajmniej cały dzień nie noszę, wiadomo, wolałaby być na rączkach i jak ją odkładam na kocyk lub matę, to zwykle płacze, ale chwilę się z nią na tej podłodze bawię i wtedy zazwyczaj mogę już ją tam zostawić i tylko zaglądać do niej, bo tak to sama się sobą zajmuje.
-
nick nieaktualnymoni28 wrote:Nutella potrzebuje namiary lub jakiekolwiek informacje na temat kwater lub jakiś hotelikow blisko śląskiego centrum chorob serca przy Marii Skłodowskiej -Curie. 13 muszę się wstawić z synusiem w szpitalu będzie miał zabieg na serce. Mąż z nim będzie na noc w szpitalu a ja muszę gdzieś się przenocować z małą. Bo niestety musimy Julię ze sobą zabra. Julka jest tylko cyckowa za nic na świecie nie chce butelki. Strasznie się boje ponieważ pierwszy raz z małą jedziemy tak daleko ode mnie to 650 km. Ale nie mam wyjścia. Nie zostawię małej wiedząc ze będzie glodzona:-D. Wiec na prawdę bardzo proszę o jakiekolwiek informacje. Będę bardzo wdzięczna.
Kurcze mam zdrowego bobasa i aż mi wstyd że tak stękam z powodu zmęczenia a wy macie takie problemy
Aaa nie doczytałam że to Twój starszy synek ma problemy z serduszkiem. To coś poważnego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 10:22
-
Sroka wrote:Dziewczyny bo za 3-4 tyg chce iść z Mała na basen. Podacie mi linka do tej aukcji gdzie kupiłyście baby swimmer? I czym się kierować przy kupnie.
po za tym, jakie uwagi co do basenu i co ze sobą zabrać? I jakie pieluszki z tej okazji kupić?[/url][/url] -
rewoppka wrote:Kurcze ten wyjazd do Gruzji juz coraz bliżej a mnie taki stresior zaczyna łapać!!! Boje się ze nie pozwolą nam zabrać do samolotu stelaża wózka z fotelikiem
Jedyny plus i bardzo się cieszę że przyszły szwagier pożyczy nam nosidełko i nie będę musiała kupować ani wypożyczać. O takie: http://www.lascal.pl/products/nosidelko-m1-carrier
Ja od początku odradzałam Ci ten wyjazd, więc mnie w ogóle nie dziwi że się denerwujesz. Ja byłam w Gruzji 2 lata temu i z dzieckiem sobie nie wyobrażam.
Ale przechodząc do sedna - to nosidło będzie bardzo niewygodne dla Twojego dziecka. To tzw. wisiadło. Na Twoim miejscu bym wypożyczyła ergonomiczne (tula, ergobaby, meitai itp.), bo w tym będziesz miała wiecznie ryczące dziecko na wyjeździe
A skąd jesteś? Może blisko Warszawy mieszkasz, to coś Ci doradzę konkretnego?
Kakabaka - co ten instruktor gada?! Podnoszenie rączek otwiera tchawicę i to co było jeszcze w miarę daleko od płuc, zaraz może do nich polecieć. Jednymy bezpieczny sposób przy zachłyśnięciu to właśnie klepanie po plecach w pozycji pochylonej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:16
-
poczwarkah wrote:Ja od początku odradzałam Ci ten wyjazd, więc mnie w ogóle nie dziwi że się denerwujesz. Ja byłam w Gruzji 2 lata temu i z dzieckiem sobie nie wyobrażam.
Ale przechodząc do sedna - to nosidło będzie bardzo niewygodne dla Twojego dziecka. To tzw. wisiadło. Na Twoim miejscu bym wypożyczyła ergonomiczne (tula, ergobaby, meitai itp.), bo w tym będziesz miała wiecznie ryczące dziecko na wyjeździe
A skąd jesteś? Może blisko Warszawy mieszkasz, to coś Ci doradzę konkretnego?
Kakabaka - co ten instruktor gada?! Podnoszenie rączek otwiera tchawicę i to co było jeszcze w miarę daleko od płuc, zaraz może do nich polecieć. Jednymy bezpieczny sposób przy zachłyśnięciu to właśnie klepanie po plecach w pozycji pochylonej.
Z warszawy jestem. Właśnie naczytalam się o tym nosidelku i juz zadzwoniłam do wypożyczalni żeby się umówić
Tym wyjazdem przelamiemy lody bo w maju juz kolejny się szykujepoczwarkah, ataga4 lubią tę wiadomość
-
wiedzialam ze tak bedzie. Po rehabilitacji maz kazal sobie kupic co chce i dal mi pieniadze a ja pobieglam szybko do galerii - nie bylo mnie godzinke a chlopaki czekali w samochodzie i co kupilam :............................................................................................................................................................................................................................................
przytulanke dla malego taka szmatke z misiakiem no i buciko- skarpetki
hahahahahaha fajny prezencik dla mnie ale nie potrafilam sie powstrzymac - uwielbiam dziecinne zakupkirewoppka, Anoolka, ataga4, pestka lubią tę wiadomość
-
A my jesteśmy na spacerze. Piękna pogoda, w słońcu to jest dobre 16stopni.
Mała zasnęła a ja biorę kąpiel słoneczną. Jej jak mi brakowało słońca i tych wszystkich śpiewających ptaków. Pomimo że mieszkamy w centrum (na przeciw okien mamy dworzec autobusowy) to jest tu kawałek parku gdzie można odetchnąć.
Nie umiem się doczekać, aż przeniesiemy się do domu na skraju miasta. Tam to już prawie wioska jest;) i wtedy kupimy psa! Naklepiej goldena!Anoolka, ataga4, pestka lubią tę wiadomość