X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy idzie wyrobić nową książeczkę zdrowia dla dziecka? Właśnie mi koty wylały wodę z wazony na książeczkę od Młodej?! Help!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz od jakichś 3 tygodni byliśmy dziś na spacerze w wózku głębokim i... okazuje się, że to już był jeden z ostatnich spacerów w nim! Witkowi brakowało po 2 cm z każdej strony albo i mniej. A ta gondola ma 74 cm! i co teraz? Spacerówka? Mały jeszcze nie siedzi...

Nie mam pojęcia sroka czy da się drugą wyrobić - tam są informacje o porodzie przecież itd.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:24

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, w sumie to szpital powinien wydać Ci duplikat książeczki, wg mnie powinni byc przygotowani na taką ewentualność, ale jak jest w rzeczywistości to nie wien

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj jak ssa cyca zawsze musi miziac moja reke a w nocy szlafrok sobie skubie-inaczej nie zasnie - a wlasnie wasze maluchy juz w spacerowkach? moja gondolka jeszcze dobra a ale za miesiac pewnie juz mala bedzie ale ogladalam dzisiaj spacerowke i jest tam regulacja do prawie lezacej wiec spokojnie mozna juz by w niej sadzac malucha - poczwarkah zobacz moze tez masz co takiego.
    Jak bylam u rodzicoe to tam mamy starszy wozek spacerowy od mojego meza brata ( nawet fotke wstawilam z nim ) ale maly spokojnie byl w nim prawie na lezaco a bylo to 2 tyg temu .Jeden minus ze nie przodem do mnie ale jak to sie mowi ,, po wsi obleci,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 16:59

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Dziewczyny czy idzie wyrobić nową książeczkę zdrowia dla dziecka? Właśnie mi koty wylały wodę z wazony na książeczkę od Młodej?! Help!
    a nie wysuszysz jej?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Pierwszy raz od jakichś 3 tygodni byliśmy dziś na spacerze w wózku głębokim i... okazuje się, że to już był jeden z ostatnich spacerów w nim! Witkowi brakowało po 2 cm z każdej strony albo i mniej. A ta gondola ma 74 cm! i co teraz? Spacerówka? Mały jeszcze nie siedzi...

Spacerówka w ustawieniu na półleżąco

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susze w piekarniku ale zamazane są niektóre dane. Nie wiem co robić ;((

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Susze w piekarniku ale zamazane są niektóre dane. Nie wiem co robić ;((
    Lepiej poprzekładać papierem.

http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/661/wiadomosci/ksiazeczka-zdrowia-dziecka-cenniejsza-niz-dowod-osobisty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 17:22

Sroka, renatkach lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    Ja miałam taaaaki pracowity weekend, że normalnie jestem zmeczona dzisiaj, ale w sumie pozytywnie :P więc mieliśmy znajomych z Radomia z 2,4 letnią córa. Jest kochana i przesłodka, ale taaaaka głośna, że myslałam, że wyjdę z siebie, jak mi Franka po raz kolejny obudziła...upilnować jej nie szło. Mowiła szeptem aż nagle krzyk i heja. To żóciło mi nieco światła, na drugie dziecko malutkie i większy Franek..no ale nic. Jeszcze troche czasu do tego.

Ponadto przetestowalismy nosidło i Franulo je uwielbia! Dużo w nim widzi i zaciesza i chętnie zasypia! także bosko :) a wczoraj byliśmy w ZOO i tez było extra! Mały grzeczny, że aż w szoku byłam. Zasnął w foteliku, obudził się, pogadał, bawił zabawkami, trochę go wzięliśmy na rączki, żeby rozprostował kości i było super :)

a tak to miałam dzisiaj rozprawę w sądzie w sprawie tej kolizji, co koleś nie przyjął mandatu...masakra, oglądałyście Anna Maria Wesołowska? No myslałam, że on się z tamtąd urwał. Zarzucał mi i świadkowi zdarzenia kłamstwo, sędzina musiała go upominać :D gadał niestworzone rzeczy i kłamał w zywe oczy :D nie mogłam...jeszce chcą zobaczyć nagranie z monitoringu i werdykt. Jestem spokojna, bo to jest ewidentna wina, ze mi droge zajechał, ale takiego Buca (tak, przez duże B!) już dawno nie spotkałam!

ataga4 wrote:

A czy Wasze dzieciaczki jak je karmicie też dotykają rączką Waszych twarzy? Kajtek smyra mnie po buzi, łapie za bluzkę dekoltu, przytrzymuje sobie pierś, a przed chwilą ściągnął ściągnął mi okulary :-D

tak, Franulo to robi! jest to mega cudowne i urocze! pierś juz dawno trzyma, zaciesza jak je, smieje się, jest cudny!

Mój generalnie jest baaaardzo grzeczny, nie mogę narzekać, noce ostatnio tez się poprawiły, śpi lepiej, poza dzisiejszą....ale zwalam to na nadmiar wrażeń i córkę przyjaciół, która nie szczędziła głosu ;)

We Wro normalnie super wiosna! pięknie było i dziś i wczoraj! mój termometr pokazywał 17 w cieniu! :D

Dobra ide jeść, a zaraz doczytam resztę :*

Anoolka, rewoppka, Sisilla lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    U mnie to samo i jak przegladam się w luterku to mam wrażenie jakby zapomnieli dac tam szwa i się do końca nie zagoiło bo jest czerwone :-(

Az musze tam zajrzec :-)

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś użyłyśmy po raz pierwszy spacerówkę i super było, bo nasza rozkłada się całkiem na płasko, a ze względu na to, że jest mniej zabudowana niż gondola, to Małgoś mogła podziwiać trochę świat :)

ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, a jakie w końcu masz nosidło? bo ja właśnie się rozglądam:-) masz wkładkę? ile waży twój maluch?

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Pestka, a jakie w końcu masz nosidło? bo ja właśnie się rozglądam:-) masz wkładkę? ile waży twój maluch?
    o takie: http://allegro.pl/ergonomiczne-nosidlo-dla-niemowlat-3-30-m-do-20kg-i5137324233.html

wkładki dla niemowlaka nie mam, bo dopiero zaczęłam powoli go w tym nosić :) Franulo waży około 7300g, głowkę oczywiście trzyma sam, nie siedzi, ale pozycja żabki jest zachowana :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysuszyłam. Piekarnik i papier pomógł. Ale i tak pieczatka ze szpitala rozmazana na trzy następne strony i pieczątki ze szczepień:/ jestem wku*wiona na maxa na te koty aż sie popłakałam i chciałam dać ogłoszenie że je oddaję! Ogólnie wszystkie info są czytelne. Ostatnie 3 strony i pierwsze 3 strony to tragedia. Nie wiem zorientuje się jak to wygląda jakby chciała nową wyrabiać.

Moja Agata jak je cyca to ciągnie mnie za stanik albo za koszulkę. Czasem chwyci za usta lub nos ;)

ja za jakieś 2 tygodnie będę mieć nosidło tula;) już się doczekać nie umiem.
    w sumie tak dla pewności od kiedy można takie dzieciątko w tych nosidłach nosić? ?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze super to nosidło i jakie tanie w porównaniu z Tulą np. a wygląda tak samo:-) łatwo je założyć? A jaki masz kolor?:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tuli jest napisane że od 7kg, ale ja słyszałam że dziecko powinno samo siedzieć...

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie, proszę cos więcej, bo też się już rozglądam, a na tulę mnie nie stać

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata zasnęła po 18. Teraz przebudziła się na cyca, pojadła i wiecie co? Już 3 dzień z rzędu zasnęła oglądając karuzelę. Mam nadzieję, że ta tendencja się u niej utrzyma.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    o takie: http://allegro.pl/ergonomiczne-nosidlo-dla-niemowlat-3-30-m-do-20kg-i5137324233.html

wkładki dla niemowlaka nie mam, bo dopiero zaczęłam powoli go w tym nosić :) Franulo waży około 7300g, głowkę oczywiście trzyma sam, nie siedzi, ale pozycja żabki jest zachowana :)
    tez sie zastanawiam zeby sobie nie kupic takiego ale bardziej myslalam na poczatek lata

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ