Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwszy raz od jakichś 3 tygodni byliśmy dziś na spacerze w wózku głębokim i... okazuje się, że to już był jeden z ostatnich spacerów w nim! Witkowi brakowało po 2 cm z każdej strony albo i mniej. A ta gondola ma 74 cm! i co teraz? Spacerówka? Mały jeszcze nie siedzi...
Nie mam pojęcia sroka czy da się drugą wyrobić - tam są informacje o porodzie przecież itd. -
moj jak ssa cyca zawsze musi miziac moja reke a w nocy szlafrok sobie skubie-inaczej nie zasnie - a wlasnie wasze maluchy juz w spacerowkach? moja gondolka jeszcze dobra a ale za miesiac pewnie juz mala bedzie ale ogladalam dzisiaj spacerowke i jest tam regulacja do prawie lezacej wiec spokojnie mozna juz by w niej sadzac malucha - poczwarkah zobacz moze tez masz co takiego.
Jak bylam u rodzicoe to tam mamy starszy wozek spacerowy od mojego meza brata ( nawet fotke wstawilam z nim ) ale maly spokojnie byl w nim prawie na lezaco a bylo to 2 tyg temu .Jeden minus ze nie przodem do mnie ale jak to sie mowi ,, po wsi obleci,,Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 16:59
-
poczwarkah wrote:Pierwszy raz od jakichś 3 tygodni byliśmy dziś na spacerze w wózku głębokim i... okazuje się, że to już był jeden z ostatnich spacerów w nim! Witkowi brakowało po 2 cm z każdej strony albo i mniej. A ta gondola ma 74 cm! i co teraz? Spacerówka? Mały jeszcze nie siedzi...
Spacerówka w ustawieniu na półleżącosylwia1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySroka wrote:Susze w piekarniku ale zamazane są niektóre dane. Nie wiem co robić ;((
http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/661/wiadomosci/ksiazeczka-zdrowia-dziecka-cenniejsza-niz-dowod-osobistyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 17:22
Sroka, renatkach lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
Ja miałam taaaaki pracowity weekend, że normalnie jestem zmeczona dzisiaj, ale w sumie pozytywnie więc mieliśmy znajomych z Radomia z 2,4 letnią córa. Jest kochana i przesłodka, ale taaaaka głośna, że myslałam, że wyjdę z siebie, jak mi Franka po raz kolejny obudziła...upilnować jej nie szło. Mowiła szeptem aż nagle krzyk i heja. To żóciło mi nieco światła, na drugie dziecko malutkie i większy Franek..no ale nic. Jeszcze troche czasu do tego.
Ponadto przetestowalismy nosidło i Franulo je uwielbia! Dużo w nim widzi i zaciesza i chętnie zasypia! także bosko a wczoraj byliśmy w ZOO i tez było extra! Mały grzeczny, że aż w szoku byłam. Zasnął w foteliku, obudził się, pogadał, bawił zabawkami, trochę go wzięliśmy na rączki, żeby rozprostował kości i było super
a tak to miałam dzisiaj rozprawę w sądzie w sprawie tej kolizji, co koleś nie przyjął mandatu...masakra, oglądałyście Anna Maria Wesołowska? No myslałam, że on się z tamtąd urwał. Zarzucał mi i świadkowi zdarzenia kłamstwo, sędzina musiała go upominać gadał niestworzone rzeczy i kłamał w zywe oczy nie mogłam...jeszce chcą zobaczyć nagranie z monitoringu i werdykt. Jestem spokojna, bo to jest ewidentna wina, ze mi droge zajechał, ale takiego Buca (tak, przez duże B!) już dawno nie spotkałam!
ataga4 wrote:
A czy Wasze dzieciaczki jak je karmicie też dotykają rączką Waszych twarzy? Kajtek smyra mnie po buzi, łapie za bluzkę dekoltu, przytrzymuje sobie pierś, a przed chwilą ściągnął ściągnął mi okulary
tak, Franulo to robi! jest to mega cudowne i urocze! pierś juz dawno trzyma, zaciesza jak je, smieje się, jest cudny!
Mój generalnie jest baaaardzo grzeczny, nie mogę narzekać, noce ostatnio tez się poprawiły, śpi lepiej, poza dzisiejszą....ale zwalam to na nadmiar wrażeń i córkę przyjaciół, która nie szczędziła głosu
We Wro normalnie super wiosna! pięknie było i dziś i wczoraj! mój termometr pokazywał 17 w cieniu!
Dobra ide jeść, a zaraz doczytam resztę :*Anoolka, rewoppka, Sisilla lubią tę wiadomość
-
KasiaMJ wrote:Pestka, a jakie w końcu masz nosidło? bo ja właśnie się rozglądam:-) masz wkładkę? ile waży twój maluch?
wkładki dla niemowlaka nie mam, bo dopiero zaczęłam powoli go w tym nosić Franulo waży około 7300g, głowkę oczywiście trzyma sam, nie siedzi, ale pozycja żabki jest zachowana -
Wysuszyłam. Piekarnik i papier pomógł. Ale i tak pieczatka ze szpitala rozmazana na trzy następne strony i pieczątki ze szczepień jestem wku*wiona na maxa na te koty aż sie popłakałam i chciałam dać ogłoszenie że je oddaję! Ogólnie wszystkie info są czytelne. Ostatnie 3 strony i pierwsze 3 strony to tragedia. Nie wiem zorientuje się jak to wygląda jakby chciała nową wyrabiać.
Moja Agata jak je cyca to ciągnie mnie za stanik albo za koszulkę. Czasem chwyci za usta lub nos
ja za jakieś 2 tygodnie będę mieć nosidło tula;) już się doczekać nie umiem.
w sumie tak dla pewności od kiedy można takie dzieciątko w tych nosidłach nosić? ? -
pestka wrote:o takie: http://allegro.pl/ergonomiczne-nosidlo-dla-niemowlat-3-30-m-do-20kg-i5137324233.html
wkładki dla niemowlaka nie mam, bo dopiero zaczęłam powoli go w tym nosić Franulo waży około 7300g, głowkę oczywiście trzyma sam, nie siedzi, ale pozycja żabki jest zachowana