X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w ciągu miesiąca przybralismy ok 500 g, lekarz mówił ze waga ok a Tomek to taki szczypiorek jest:) przy piersi Tomek zaczął mnie szczypać łapką i zaciskać ją na piersi nie zawsze jest to przyjemne. Do tego drugą rączkę trzyma pod moim ramieniem i jak czasami szczypie tam gdzie taka delikatna skóra pod spodem jest to boli masakrycznie!

Zapomniałam ze dzisiaj mamy wizytę u neurologa, dobrze że jest coś takiego jak przypomnienia w kalendarzu :P

A teraz łapiemy wit. D w parku ☺

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też przybieramy około 100- 120 na tydzień. Mam problem dziewczyny. Tak jak według zaleceń doktorki zaczęłam wprowadzać gluten przed ukończeniem 5 miesiąca i masakra. Podawałam tak jak mówili 2-3 gramy . Skończyło się to ogromnym płaczem, biegunką i bólem brzuszka. Robiłam dwa podejścia, teraz jestem juz pewna że to jest powód. W czwartek idę do lekarza, żeby zapytać co robić. Powiedzcie mi jak to u Was było z podawaniem glutenu.
    Ja chyba z niego zrezygnuję całkiem.

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wlasnie po spacerku - widze ze wiekszosc z nas chyba byla bo cisza na forum

moj jak opanowal przewracanie to by to robil non stop - az sie boje go juz samego na lozku zostawiac

ja postanowilam nie podawac glutenu - karmie wylacznie swoim cycem bo skoro mam duzo pokarmu to szkoda mi go tracic a wiem ze jak bym zaczela wprowadzac kaszki i inne takie to by Nikus mniej ssal i coraz mniej mialabym mleka- daje tylko miedzy karmieniami w dzien deserki z gerberka i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 16:17

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja też nie dawałam jej dużo dosłownie po dwie łyżeczki tego albo jedną, tez między karmieniami ale skończyło się jak się skończyło

3i49tv7325tdkkap.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach, po prostu Karolinka nie jest jeszcze gotowa na rozszerzanie diety. Zaczekaj aż skończy 6 miesięcy i spróbuj jeszcze raz.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:24

• Bella_Ona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Kajtek przez 6 tygodni przybrał 1,2kg więc wychodzi 200g na tydzień.
    Bella Kajtek też mruzy oczy jak padają na niego promienie słoneczne.
    Byłam dziś z małym w pracy po pita i zaleglą kaske, i akurat jak byłam to szef akurat gdzieś wychodził i wkrótce wracał, i wiecie co? Nawet nie podszedł do wózka i nie spojrzał na małego, potem jak go trzymałam na rękach też nic, nie zapytał co słychać, już nie mówiąc o tym żeby zapytał kiedy wracam do pracy, normalnie nic, nic! Ale, czego ja się spodziewałam, w końcu nawet na wigilię mnie nie zaprosili. Tylko jest to przykre,bo jak pracowałam to dawałam z siebie wszystko,wykonywalam obowiązki za 2osoby, a jak pracownik idzie na macierzyński to zachowują się tak jakby już tym pracownikiem się nie było.

Moja kierowniczka tez sie tak zachowuje, jakby to ja w jakikolwiek sposob dotknelo. A co najlepsze sama ma 2letnie dziecko!
    Tak to jest, ludzie sa dziwni.

dqprh37129faxikv.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach ja podaję gluten, pod postacią mlecznej kaszki manny, od 2 tyg i zero reakcji póki co, je z chęcią i większych problemów z brzuszkiem nie mamy.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj Nikus jak pada slonce na niego to kreci strasznie glowa

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Agata też mruży i odwraca głowę, ale to wydaje mi się, że jakby nam w oczy świeciło słońce to też byśmy mrużyły, wg mnie to naturalna reakcja.

U nas 7,5kg, i jakieś 300gramów na 2 tygodnie.

Ataga nic się nie martw, ja robiłam w aptece ponad 1,5rok a szefowa nie pamiętała mojego imienia, nie wspomnę o premii albo zapytania sie jak się czuje. Z resztą, to że dała mi umowę do dnia porodu tylko, to o czym świadczy ;]

Właśnie! Help. chce mopa dobrego mopa, albo jakiegoś obrotowego, albo parowego albo odkurzacz wodny. Macie coś sprawdzonego? Kasa tu nawet nie gra roli, tylko żeby był dobry tj, ładnie zmywał bez smug i nie był ciężki w obsłudze.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomkowi też nie pasuje słońce. Wszystko przez to ze jak rodzilysmy to było szaro buro i ponuro! Dzieci nie przyzwyczajone są do słońca.

Ja mam takiego mopa z biedry https://www.google.pl/search?ie=UTF-8&client=ms-android-samsung&source=android-browser&q=mop+obrotowy+biedronka&gfe_rd=cr&ei=sFb_VJiBNpe1bM6bgbAE#imgrc=gw4qypID-XTDsM%253A%3Bundefined%3Bhttp%253A%252F%252Ftugazetka.pl%252Ffiles%252Fg%252F6%252F2_Promocje_2013.02.11_4.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Ftugazetka.pl%252Fbiedronka%252F2013.02.11.gazetka%3B650%3B919
    Dla mnie jest super, z tym ze ja tu mam takie podłogi ze smug nie widać. Jest bardzo wygodny w użyciu i łatwo się czyści.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka ja mam takiego płaskiego z viledy i jestem zadowolona. A żeby nie było smug to jak piore ta końcówkę od kopa to do prania nie dodaje płynu do płukania. Ja to w ogóle do ścierek i ręczników którymi sprzatam nie dodaje płynu do płukania bo gdzieś wyczytalam ze przez to robią się smugi na mytej podłodze czy na innej powierzchni ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Tomkowi też nie pasuje słońce. Wszystko przez to ze jak rodzilysmy to było szaro buro i ponuro! Dzieci nie przyzwyczajone są do słońca.

Ja mam takiego mopa z biedry https://www.google.pl/search?ie=UTF-8&client=ms-android-samsung&source=android-browser&q=mop+obrotowy+biedronka&gfe_rd=cr&ei=sFb_VJiBNpe1bM6bgbAE#imgrc=gw4qypID-XTDsM%253A%3Bundefined%3Bhttp%253A%252F%252Ftugazetka.pl%252Ffiles%252Fg%252F6%252F2_Promocje_2013.02.11_4.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Ftugazetka.pl%252Fbiedronka%252F2013.02.11.gazetka%3B650%3B919
    Dla mnie jest super, z tym ze ja tu mam takie podłogi ze smug nie widać. Jest bardzo wygodny w użyciu i łatwo się czyści.

Miałam go, tyle co go sprzedałam bo nie dla mnie on. Robił mi smugi na panelach. A że mam jeszcze dwa koty to nie dawał sobie rady z sierścią.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Sroka ja mam takiego płaskiego z viledy i jestem zadowolona. A żeby nie było smug to jak piore ta końcówkę od kopa to do prania nie dodaje płynu do płukania. Ja to w ogóle do ścierek i ręczników którymi sprzatam nie dodaje płynu do płukania bo gdzieś wyczytalam ze przez to robią się smugi na mytej podłodze czy na innej powierzchni ;-)

Ja się zastanawiam nad tym z Viledy ale obrotowym. hmm, teraz jest za 99 zł w intermarche.

Dziewczyny nie uwierzycie, ale pomyłam dziś okna ( już na świeta) do tego wyprałam i zmieniłam firany i wyczyściłam łazienkę tak, że capie domestosem ;//

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Byłam dziś z małym w pracy po pita i zaleglą kaske, i akurat jak byłam to szef akurat gdzieś wychodził i wkrótce wracał, i wiecie co? Nawet nie podszedł do wózka i nie spojrzał na małego, potem jak go trzymałam na rękach też nic, nie zapytał co słychać, już nie mówiąc o tym żeby zapytał kiedy wracam do pracy, normalnie nic, nic! Ale, czego ja się spodziewałam, w końcu nawet na wigilię mnie nie zaprosili. Tylko jest to przykre,bo jak pracowałam to dawałam z siebie wszystko,wykonywalam obowiązki za 2osoby, a jak pracownik idzie na macierzyński to zachowują się tak jakby już tym pracownikiem się nie było.

Ataga rozumiem Twoj żal, u mnie tacy sami są w pracy...tez na wigilie nikt mnie nie zaprosił, mimo iz rok wczesniej dziewczyna która byla na macierzyńskim byla zaproszona..Jak bylam tuż po porodzie zaniesc wniosek o urlop macierzyski to nawet nie zapytala sie dyrektorka jak przeżylam poród i nic o malego, tylko wzieła do ręki papier, powiedziala "to wszystko, dziękuje" i tyle. Wydaje mi sie ze dla nich współpraca ze mna sie skonczyla, bo umowe mam do sierpnia, a potem jak nie przedłuzą to wygasa, tylko jeszcze zaległy urlop mam do odebrania a nie sadze zeby ekwiwalent mi chcieli wyplacic...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Ataga rozumiem Twoj żal, u mnie tacy sami są w pracy...tez na wigilie nikt mnie nie zaprosił, mimo iz rok wczesniej dziewczyna która byla na macierzyńskim byla zaproszona..Jak bylam tuż po porodzie zaniesc wniosek o urlop macierzyski to nawet nie zapytala sie dyrektorka jak przeżylam poród i nic o malego, tylko wzieła do ręki papier, powiedziala "to wszystko, dziękuje" i tyle. Wydaje mi sie ze dla nich współpraca ze mna sie skonczyla, bo umowe mam do sierpnia, a potem jak nie przedłuzą to wygasa, tylko jeszcze zaległy urlop mam do odebrania a nie sadze zeby ekwiwalent mi chcieli wyplacic...
    jeśli umowy Ci nie przedłużą, to muszą wypłacić ekwiwalent za urlop, bo kiedy masz go wybrać? Ja tak miałam właśnie.

paaolka lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ja z Piekar Śląskich, ale to faktycznie niedaleko. Co do noclegów to porozglądam się, a czy Ty jedziesz do Zabrza do tej kardiochirurgi od Religii'?

Tak na kardiochirurgie. Synkowi podczas badania przesiwowego wyszło nadciśnienie tętnicze. I okazuje się że ma koarktacje aorty i musi mieć założony stent.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Szukam na Trivago i HRS ale tam doba od 90zł w górę ;/
    Kochana dziękuję za zaangażowanie. Zadz. Do sekretariacie szpitala i dostałam dwa namiary na kwatery na przeciw szpitala. Muszę być blisko żeby sie zmienić z mężem on do Julii a ja do Kuby. Jak mała będzie już głodna to żeby zbyt długo nie czekała na bufet bo będzie afera.

Sroka, Sisilla lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie pomyślałam, że może to się komuś przyda. Moja Magda nie robi kupy codziennie, czasem ma nawet kilkudniową przerwę, przy czym nigdy nie miała zaparć. Ale zauważyłam, że najczęściej wypróżnia się w jednym miejscu: na leżaczku-bujaczku. Najwidoczniej nie odpowiada jej kupkanie w pozycji horyzontalnej, lubi korzystać z pomocy grawitacji. Odkąd to odkryłam, staram się codziennie posadzić ją na bujaku i codziennie mam kupę.

paaolka, pestka, Sisilla, ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly to moze jak tylko Magda zacznie siadac to łatwo Ci bedzie nauczyc ją zalatwiac sie na nocnik :) moja kolezanka tak w zeszlym roku nauczyla córcie, ze majac 7 mcy od razu pierwszego dnia jak sama usiadła posadzila ją na nocnik i juz tylko tam kupe robila, nigdy do pieluszki, z siuśkami róznie ;)

Nelly lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ