X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest okej, nawet lepiej niż przed porodem. Po szwach nie ma śladu.

My dziś po szczepieniu, trochę lamentu było ale jest wszystko okej. Ja wróciłam o 18 z zakupów a tu Mała śpi. teraz siedzę i czekam aż się obudzi bo chce ją wykąpać. Już 4 dni nie widziała wody bo właśnie kolo 18 zasypia mi ale dziś juz chce ją wykąpać. W ogóle myślałam czy jej nie kąpać rano, ale boje się że zaburzy jej to rytm Dnia.

Jutro ma być piękna pogoda. Aż się Wisony nie umiem doczekać.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie nazywały te apteki internetowe oprócz gemini?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie planuje któraś może chrztu? :) Bo właśnie sprzedaję ubranko po Witusiu ;)
    http://allegro.pl/chrzest-chlopiec-zestaw-5-wiosna-abrakadabra-r-68-i5156544076.html

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciup Młoda śpi dalej. Chyba dzisiaj znowu nici z kąpania :o zasnęła na dobre. A trudno nic jej się nie stanie

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Bella_Ona Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ciup Młoda śpi dalej. Chyba dzisiaj znowu nici z kąpania :o zasnęła na dobre. A trudno nic jej się nie stanie

Jejciu.... zazdrosc! Moj jest szybki, on szybko zasnie, szybko sie obudzi, nie chce zebym sie nudzila :D dba o to zebym miala zajety w 100% czas, a szkoda :(

dqprh37129faxikv.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja też miesiączki jeszcze nie miałam.
    A 3 dawkę szczepień mamy dopiero po świętach, więc też jesteśmy opóźnieni. Chyba mało które dziecko ma 3 dawki szczepień za sobą (pamiętam że na pewno Jędrek, Zosia, Kubuś, i jeszcze jakieś dziecię mają to na razie z głowy)
    I moja Ala już po trzeciej dawce. Ja od grudnia dokarmiam mm i okresu jeszcze nie miałam :-P

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze bez okresu, kurde zapomniałam jak to jest go mieć:)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

Jak ja ci zazdroszczę, moja Zosia nie śpi do teraz, próbowałam ją uśpić przy cycusiu ale zapomnij, najadła się a teraz wierzga nogami w wyrku, ehhh a ja tak marzę o wolnym wieczorze ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikus spi a ja ogladam mali giganci :) tesciowka przed chwila byal to pojechalam jej rowno po jej synusiu !!!! na koniec powiedzialam ze jak tak dalej bedzie to nie wyobrazam sobie bycia dalej z nim i ze wyprowadze sie z dzieckiem a ona na to ,, zebym tego nie robila zebym poczekala az znajdzie prace bo wtedy sie zmieni bo ze brak pracy go przytlacza ,, zobaczymy jesli znajdzie prace i sie nie zmieni to postanowilam ze odchodze i juz !!!!

ale mi ulzylo a mina tesciowki bezcenna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 21:10

poczwarkah, Sroka, Sisilla, Anoolka, ao12., letty, rewoppka, pestka, Kasiula09 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Jejciu.... zazdrosc! Moj jest szybki, on szybko zasnie, szybko sie obudzi, nie chce zebym sie nudzila :D dba o to zebym miala zajety w 100% czas, a szkoda :(
    Czyli atrakcje na okrągło. Agata wstała pp 20 zjadła i do teraz leży i gapi się w karuzele, a spać nie chce. Teraz żałuję ze ją do kąpania nie wzięłam.
    A mnie zaś coś trzyma. Kaszel tym razem suxhy i śpiki w nosie. Nie chce zeby Mała coś ze mnie zlapala bo pp szczepieniu wiadomo jak jest.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Nikus spi a ja ogladam mali giganci :) tesciowka przed chwila byal to pojechalam jej rowno po jej synusiu !!!! na koniec powiedzialam ze jak tak dalej bedzie to nie wyobrazam sobie bycia dalej z nim i ze wyprowadze sie z dzieckiem a ona na to ,, zebym tego nie robila zebym poczekala az znajdzie prace bo wtedy sie zmieni bo ze brak pracy go przytlacza ,, zobaczymy jesli znajdzie prace i sie nie zmieni to postanowilam ze odchodze i juz !!!!

ale mi ulzylo a mina tesciowki bezcenna :)
    No i dobrze. Ja rozumiem że jest lipnie z pracą ale ile idzie siedzieć w domu. No nie w sumie Twoj mąż ma zawsze jakieś zajęcie typu wypad z kolegami i spa. Zazdroszcze Ci cierpliwości bo mnie za przeproszeniem coś trafiło. Juz pewnie dawno bym była u mojej mamy a papiery rozwodowe były u adwokata.

sylwia1985, ao12., pestka lubią tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ja to samo, okresu już rok i 2 miesiące nie mam i wcale nie tęsknię. Pare dni temu miałam jakieś delikatne krwawienie ale okazało się ściemą na szczęście :)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham moją Agate! Matka może bujac nosić. A weź jej włącz karuzele na 20min i zasnęła sama. Ahh chyba się na słuchała że mnie kręgosłup boli ;)

Aa dziś na szczepieniu waga 7500g i obwód głowy 42. Co do długości nie wiem bo nie zdążyliśmy zmierzyć ;c

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka jakby nie dziecko to dawno bym odeszla a tak to mam nadzieje ze moze cos sie zmieni bo chce by Nikus mial normalny dom, normalna rodzine i poki jeszcze nie rozumie chce dac mezowi szanse - moze sie opamieta

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojedzmy do galerii kupie sobie fajna torebkę w witchenie w promocji - efekt: 2x body, spodenki, zabawka, smoczki, do torebki nie dotarłam haha:-) a i ciacho w kawiarni:-)

@ numer dwa witam cię ;-)

sylwia1985, rewoppka, pestka lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • letty Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    A ja po cesarce ciagle odczuwam dyskomfort w brzuchu, tak pomiedzy blizna a pempkiem (taki dIwny rodzaj bolu), a tak to tez nic zupelnie.

Letty, 50szwow po sn??

tak... i wyrwana cewka :P wszystko przez kleszcze

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Też nie ma okresu i podejrzewam że jeszcze długo nie będę mieć ;) Bo karmię strasznie często ostatnio. Bo Witu jak był noworodkiem to jadł jakieś 40 minut (po 20 minut z każdej piersi), ale co 3h. A teraz je 5 minut z jednej, ale za to co 1,5-2h...

U mnie jeśli chodzi o seks to jest w miarę ok, chociaż też czuję trochę kłucie na początku :( Ale szybko przechodzi na szczęście.
    Karmię tak samo, a @ jak wyżej - nie ma reguły.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • letty Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    witaj w klubie dlatego ja unikam serduchowania jak ognia bo mam wrazenie ze zaraz popekam - mam dolegliwosc nietrzymania moczu - tak troszeczke no ale dla mnie krepujace i caly czas chodze we wkladkach :( ale 30 ide do innego gina- babeczki wiec sie zapytam co robic z tym

ćwicz mięśnie kegla, działa na 100% ja po porodzie też nagle nietrzymanie moczu i tak napiszę brzydko... czarna dziura, lekarz mi zalecił ćwiczyć i czarnej dziury już nie ma :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:

Ja dostałam @ 4 miesiące po porodzie... szybko... myślałam, że dłużej będzie trwała moja wolność :P a teraz spóźnia mi się tydzień, ale na pewno przez hormony co nie? :)
    Moja Niunia już po 3 dawce szczepionki, waga 6200, urodzona 1 października :)

km5sgu1rsgnmyz2x.png

bfaregz2oa0msiyl.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 22:26

• ao12. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    tak... i wyrwana cewka :P wszystko przez kleszcze
    O matko to współczuję,ja miałam 5 szwów które kończą się na posladku (po nacięciu pękłam) i jak czasem siedzę to mnie boli.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ