X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest okej, nawet lepiej niż przed porodem. Po szwach nie ma śladu.

My dziś po szczepieniu, trochę lamentu było ale jest wszystko okej. Ja wróciłam o 18 z zakupów a tu Mała śpi. teraz siedzę i czekam aż się obudzi bo chce ją wykąpać. Już 4 dni nie widziała wody bo właśnie kolo 18 zasypia mi ale dziś juz chce ją wykąpać. W ogóle myślałam czy jej nie kąpać rano, ale boje się że zaburzy jej to rytm Dnia.

Jutro ma być piękna pogoda. Aż się Wisony nie umiem doczekać.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie nazywały te apteki internetowe oprócz gemini?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie planuje któraś może chrztu? :) Bo właśnie sprzedaję ubranko po Witusiu ;)
    http://allegro.pl/chrzest-chlopiec-zestaw-5-wiosna-abrakadabra-r-68-i5156544076.html

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciup Młoda śpi dalej. Chyba dzisiaj znowu nici z kąpania :o zasnęła na dobre. A trudno nic jej się nie stanie

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Bella_Ona Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ciup Młoda śpi dalej. Chyba dzisiaj znowu nici z kąpania :o zasnęła na dobre. A trudno nic jej się nie stanie

Jejciu.... zazdrosc! Moj jest szybki, on szybko zasnie, szybko sie obudzi, nie chce zebym sie nudzila :D dba o to zebym miala zajety w 100% czas, a szkoda :(

dqprh37129faxikv.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja też miesiączki jeszcze nie miałam.
    A 3 dawkę szczepień mamy dopiero po świętach, więc też jesteśmy opóźnieni. Chyba mało które dziecko ma 3 dawki szczepień za sobą (pamiętam że na pewno Jędrek, Zosia, Kubuś, i jeszcze jakieś dziecię mają to na razie z głowy)
    I moja Ala już po trzeciej dawce. Ja od grudnia dokarmiam mm i okresu jeszcze nie miałam :-P

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze bez okresu, kurde zapomniałam jak to jest go mieć:)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

Jak ja ci zazdroszczę, moja Zosia nie śpi do teraz, próbowałam ją uśpić przy cycusiu ale zapomnij, najadła się a teraz wierzga nogami w wyrku, ehhh a ja tak marzę o wolnym wieczorze ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikus spi a ja ogladam mali giganci :) tesciowka przed chwila byal to pojechalam jej rowno po jej synusiu !!!! na koniec powiedzialam ze jak tak dalej bedzie to nie wyobrazam sobie bycia dalej z nim i ze wyprowadze sie z dzieckiem a ona na to ,, zebym tego nie robila zebym poczekala az znajdzie prace bo wtedy sie zmieni bo ze brak pracy go przytlacza ,, zobaczymy jesli znajdzie prace i sie nie zmieni to postanowilam ze odchodze i juz !!!!

ale mi ulzylo a mina tesciowki bezcenna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 21:10

poczwarkah, Sroka, Sisilla, Anoolka, ao12., letty, rewoppka, pestka, Kasiula09 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Jejciu.... zazdrosc! Moj jest szybki, on szybko zasnie, szybko sie obudzi, nie chce zebym sie nudzila :D dba o to zebym miala zajety w 100% czas, a szkoda :(
    Czyli atrakcje na okrągło. Agata wstała pp 20 zjadła i do teraz leży i gapi się w karuzele, a spać nie chce. Teraz żałuję ze ją do kąpania nie wzięłam.
    A mnie zaś coś trzyma. Kaszel tym razem suxhy i śpiki w nosie. Nie chce zeby Mała coś ze mnie zlapala bo pp szczepieniu wiadomo jak jest.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Nikus spi a ja ogladam mali giganci :) tesciowka przed chwila byal to pojechalam jej rowno po jej synusiu !!!! na koniec powiedzialam ze jak tak dalej bedzie to nie wyobrazam sobie bycia dalej z nim i ze wyprowadze sie z dzieckiem a ona na to ,, zebym tego nie robila zebym poczekala az znajdzie prace bo wtedy sie zmieni bo ze brak pracy go przytlacza ,, zobaczymy jesli znajdzie prace i sie nie zmieni to postanowilam ze odchodze i juz !!!!

ale mi ulzylo a mina tesciowki bezcenna :)
    No i dobrze. Ja rozumiem że jest lipnie z pracą ale ile idzie siedzieć w domu. No nie w sumie Twoj mąż ma zawsze jakieś zajęcie typu wypad z kolegami i spa. Zazdroszcze Ci cierpliwości bo mnie za przeproszeniem coś trafiło. Juz pewnie dawno bym była u mojej mamy a papiery rozwodowe były u adwokata.

sylwia1985, ao12., pestka lubią tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ja to samo, okresu już rok i 2 miesiące nie mam i wcale nie tęsknię. Pare dni temu miałam jakieś delikatne krwawienie ale okazało się ściemą na szczęście :)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham moją Agate! Matka może bujac nosić. A weź jej włącz karuzele na 20min i zasnęła sama. Ahh chyba się na słuchała że mnie kręgosłup boli ;)

Aa dziś na szczepieniu waga 7500g i obwód głowy 42. Co do długości nie wiem bo nie zdążyliśmy zmierzyć ;c

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka jakby nie dziecko to dawno bym odeszla a tak to mam nadzieje ze moze cos sie zmieni bo chce by Nikus mial normalny dom, normalna rodzine i poki jeszcze nie rozumie chce dac mezowi szanse - moze sie opamieta

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojedzmy do galerii kupie sobie fajna torebkę w witchenie w promocji - efekt: 2x body, spodenki, zabawka, smoczki, do torebki nie dotarłam haha:-) a i ciacho w kawiarni:-)

@ numer dwa witam cię ;-)

sylwia1985, rewoppka, pestka lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • letty Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    A ja po cesarce ciagle odczuwam dyskomfort w brzuchu, tak pomiedzy blizna a pempkiem (taki dIwny rodzaj bolu), a tak to tez nic zupelnie.

Letty, 50szwow po sn??

tak... i wyrwana cewka :P wszystko przez kleszcze

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Też nie ma okresu i podejrzewam że jeszcze długo nie będę mieć ;) Bo karmię strasznie często ostatnio. Bo Witu jak był noworodkiem to jadł jakieś 40 minut (po 20 minut z każdej piersi), ale co 3h. A teraz je 5 minut z jednej, ale za to co 1,5-2h...

U mnie jeśli chodzi o seks to jest w miarę ok, chociaż też czuję trochę kłucie na początku :( Ale szybko przechodzi na szczęście.
    Karmię tak samo, a @ jak wyżej - nie ma reguły.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • letty Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    witaj w klubie dlatego ja unikam serduchowania jak ognia bo mam wrazenie ze zaraz popekam - mam dolegliwosc nietrzymania moczu - tak troszeczke no ale dla mnie krepujace i caly czas chodze we wkladkach :( ale 30 ide do innego gina- babeczki wiec sie zapytam co robic z tym

ćwicz mięśnie kegla, działa na 100% ja po porodzie też nagle nietrzymanie moczu i tak napiszę brzydko... czarna dziura, lekarz mi zalecił ćwiczyć i czarnej dziury już nie ma :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:

Ja dostałam @ 4 miesiące po porodzie... szybko... myślałam, że dłużej będzie trwała moja wolność :P a teraz spóźnia mi się tydzień, ale na pewno przez hormony co nie? :)
    Moja Niunia już po 3 dawce szczepionki, waga 6200, urodzona 1 października :)

km5sgu1rsgnmyz2x.png

bfaregz2oa0msiyl.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 22:26

• ao12. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    tak... i wyrwana cewka :P wszystko przez kleszcze
    O matko to współczuję,ja miałam 5 szwów które kończą się na posladku (po nacięciu pękłam) i jak czasem siedzę to mnie boli.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ