X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Superowe! Zajadam się nimi do inki :-) Mają taki lekko orzechowy posmak, to pewnie przez ten prażony słonecznik, a ja uwielbiam wszystko co orzechowe i chrupiące :-)
    Tylko wg mnie to ciasto było zbyt tłuste, i dodałam więcej mąki niż było w przepisie, a żeby było "zdrowiej" to dałam trochę orkiszowej. Następnym razem dam więcej płatków, mam też żytnie i jęczmienne to wymieszam, pomyślałam też o sezamie lub siemieniu lnianym albo żurawinie :-) W sumie dodatki można dać dowolne, co kto lubi :-) aby nie za dużo, bo bez jajka to nie ma "łącznika" składników
    Z sezamem też chyba zrobię ale na razie planuje w sobotę zrobić ciasteczka kokosowo-bananowe i mam nadzieję że też wyjdą dobre :)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Z sezamem też chyba zrobię ale na razie planuje w sobotę zrobić ciasteczka kokosowo-bananowe i mam nadzieję że też wyjdą dobre :)

OooOooo brzmi apteycznie, to też z tej stronki, czy po prostu modyfikacja tych owsianych?

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla bezmlecznych polecam jeszcze tort santiago :) http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_hiszpanska/torta_de_santiago/przepis.html
    mielone migdały jak nie macie blendera można kupić w tesco za 10 zł :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    dla bezmlecznych polecam jeszcze tort santiago :) http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_hiszpanska/torta_de_santiago/przepis.html
    mielone migdały jak nie macie blendera można kupić w tesco za 10 zł :)

Niestety ja jestem też na bezjajecznej :-( Ale jeśli wrócę do jaj, to na pewno spróbuję :-)

Edit: jak tak czytam ten przepis, to kojarzy mi się, że teściowa robiła takie ciasto marchewkowe z mielonymi migdałami i bez maki, bardzo podobne, a jakie pyszne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 16:12

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga jak moja w drugim miesiącu miała problemy z kupa to zastanawiałam się po co kupiłam tyle chusteczek nawilżanych, a teraz jak się wszystko unormowało już przypomniałam sobie po co są i cieszę się, że zrobiłam zapasy ;)

Anoolka wrzuć jeszcze raz adres tej stronki z przepisami, bo mi smaka zrobiłyście z Ataga. A długo się robi takie ciasteczka? Wrzućcie kiedyś zdjęcie tu albo na fb ok?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla tu jest przepis:
    http://mamanadieciebezmlecznej.blogspot.com/2010/12/ciasteczka-owsiane-ze-sonecznikiem.html#comment-form

Robi się ja bardzo bardzo szybko :-)

Sisilla lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis dawalam malemu na probe sok bananowy ale wypil moze ze 2 lyki i koniec i masakra darcie straszne wiec w poczekalni na brehabilitacje cyca musialam dac- dobrze ze parawan byl to sie nie krepowalam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esciowka kupuje gerberki bo mowi ze codziennie musi je jesc caly - ja jestem innego zdania no ale niech kupuje maly bedzie mial bo mi wystarcza jeden na 2 dni
    dzisiaj kupila mu 2 ale jeden od 6 mcy- poczeka wiec w lodowce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 17:31

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Tylko że od wczoraj Kajtek puszcza strasznie smrodliwe bąki :-/ Czyli coś mu tam zalega. Nawet dziś jak byliśmy na tym echu, to podczas badania leżał sobie spokojnie, i nagle bach!! bączala puścił, że ho ho! Fiołkami nie pachniał :-P

Na koniec tak żartobliwie: odkąd tak rzadko robi kupy,to i chusteczek nawilżanych jakoś mniej idzie :-P
    u nas też śmierdzące bączki od wczoraj..czekamy. Mam nadzieję, że szybko ja zrobi bo wydaje mi się niespokojny troszkę ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odkad zaczelam dawac gerberki to masakra bonki powalajace a kupska jeszcze bardziej

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, Sylwia, to jeden z powodów (chociaż akurat najmniej ważny, ale jednak), dla którego nie rozszerzam jeszcze diety! ;)

pestka, MOI lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Hihi, Sylwia, to jeden z powodów (chociaż akurat najmniej ważny, ale jednak), dla którego nie rozszerzam jeszcze diety! ;)
    A co masz w planie dać jako pierwsze?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    OooOooo brzmi apteycznie, to też z tej stronki, czy po prostu modyfikacja tych owsianych?
    Z tej samej, tylko tam są potrzebne jaja przepiórcze ale ja od kilku dni jem już jajka więc dam zwykłe.

ataga4 lubi tę wiadomość

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A co masz w planie dać jako pierwsze?
    Mam zamiar karmić według BLW, więc cieżko powiedzieć co sobie Witu wybierze jako pierwsze, ale do wyboru na początek dostanie warzywka. Z glutenem się na pewno mooocno wstrzymam. Ale jakieś bezglutenowe zboża też się pewnie koło tych warzywek znajdą.
    A jak Ty planujesz?

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! Była kupa!!! :-)

Sroka, Sisilla, pestka, sylwia1985, tofirus, ao12., Anoolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - profesor Majewskiej już całkowicie odjechał peron... Moim zdaniem kobieta się kwalifikuje na obserwację psychiatryczną.
    Czytałaś to? http://wolna-polska.pl/wiadomosci/bojkot-proszczepiennej-propagandy-prof-maria-majewska-2015-03

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Sylwia - profesor Majewskiej już całkowicie odjechał peron... Moim zdaniem kobieta się kwalifikuje na obserwację psychiatryczną.
    Czytałaś to? http://wolna-polska.pl/wiadomosci/bojkot-proszczepiennej-propagandy-prof-maria-majewska-2015-03
    o jaaa, jak weszłam, przeczytałam linijke i zerknęłam na obrazek to mi trochę 'Fakt' przypomina :P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i poczwarkah własnie wczoraj przyszła do mnie książka BLW :) fajnie napisana, ma tez trochę ciekawych przepisów. Jak chcesz BLW też to polecam :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra jak maly dal mi dzisiaj popalic- nareczcie zasnal- czy wy tez nie mozecie juz wytrzymac i glowa was boli od placzu i piskow- mojemu sie buzia nie zamyka wogole a to piszczy a to placze a to gada - zaraz mi glowa eksploduje

jutro idziemy do pediatry zeby go osluchala bo kaszle ostatnio sucho ale kaszle i zeby go wreszcie zwazyc i zmiezyc bo ciekawa jestem jak urosl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 20:52

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza marchewka za nami!!!:-) poszło super, jadł ze smakiem, otwierał buzię po jeszcze:-) zjadł kilka malutkich łyżeczek, a w zasadzie tyle co na czubku łyżeczki wiadomo. Kupiłam marchewkę z ziemniaczkiem z hippa. Jutro przerwa i pojutrze chyba znowu spróbujemy marchewkę, tylko nową, no bo ta oczywiście to kosza, bo tylko 2 dni może być otwarta.

Byliśmy dziś u dermatologa, wszystko OK, nawilzac, a pod pachami maść cynkowa.

Sisilla, ao12., Nelly, ataga4, Kakabaka, pestka, paaolka lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
‹‹ 1327 1328 1329 1330 1331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ