X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Superowe! Zajadam się nimi do inki :-) Mają taki lekko orzechowy posmak, to pewnie przez ten prażony słonecznik, a ja uwielbiam wszystko co orzechowe i chrupiące :-)
    Tylko wg mnie to ciasto było zbyt tłuste, i dodałam więcej mąki niż było w przepisie, a żeby było "zdrowiej" to dałam trochę orkiszowej. Następnym razem dam więcej płatków, mam też żytnie i jęczmienne to wymieszam, pomyślałam też o sezamie lub siemieniu lnianym albo żurawinie :-) W sumie dodatki można dać dowolne, co kto lubi :-) aby nie za dużo, bo bez jajka to nie ma "łącznika" składników
    Z sezamem też chyba zrobię ale na razie planuje w sobotę zrobić ciasteczka kokosowo-bananowe i mam nadzieję że też wyjdą dobre :)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Z sezamem też chyba zrobię ale na razie planuje w sobotę zrobić ciasteczka kokosowo-bananowe i mam nadzieję że też wyjdą dobre :)

OooOooo brzmi apteycznie, to też z tej stronki, czy po prostu modyfikacja tych owsianych?

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla bezmlecznych polecam jeszcze tort santiago :) http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_hiszpanska/torta_de_santiago/przepis.html
    mielone migdały jak nie macie blendera można kupić w tesco za 10 zł :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    dla bezmlecznych polecam jeszcze tort santiago :) http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_hiszpanska/torta_de_santiago/przepis.html
    mielone migdały jak nie macie blendera można kupić w tesco za 10 zł :)

Niestety ja jestem też na bezjajecznej :-( Ale jeśli wrócę do jaj, to na pewno spróbuję :-)

Edit: jak tak czytam ten przepis, to kojarzy mi się, że teściowa robiła takie ciasto marchewkowe z mielonymi migdałami i bez maki, bardzo podobne, a jakie pyszne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 16:12

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga jak moja w drugim miesiącu miała problemy z kupa to zastanawiałam się po co kupiłam tyle chusteczek nawilżanych, a teraz jak się wszystko unormowało już przypomniałam sobie po co są i cieszę się, że zrobiłam zapasy ;)

Anoolka wrzuć jeszcze raz adres tej stronki z przepisami, bo mi smaka zrobiłyście z Ataga. A długo się robi takie ciasteczka? Wrzućcie kiedyś zdjęcie tu albo na fb ok?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla tu jest przepis:
    http://mamanadieciebezmlecznej.blogspot.com/2010/12/ciasteczka-owsiane-ze-sonecznikiem.html#comment-form

Robi się ja bardzo bardzo szybko :-)

Sisilla lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis dawalam malemu na probe sok bananowy ale wypil moze ze 2 lyki i koniec i masakra darcie straszne wiec w poczekalni na brehabilitacje cyca musialam dac- dobrze ze parawan byl to sie nie krepowalam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esciowka kupuje gerberki bo mowi ze codziennie musi je jesc caly - ja jestem innego zdania no ale niech kupuje maly bedzie mial bo mi wystarcza jeden na 2 dni
    dzisiaj kupila mu 2 ale jeden od 6 mcy- poczeka wiec w lodowce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 17:31

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Tylko że od wczoraj Kajtek puszcza strasznie smrodliwe bąki :-/ Czyli coś mu tam zalega. Nawet dziś jak byliśmy na tym echu, to podczas badania leżał sobie spokojnie, i nagle bach!! bączala puścił, że ho ho! Fiołkami nie pachniał :-P

Na koniec tak żartobliwie: odkąd tak rzadko robi kupy,to i chusteczek nawilżanych jakoś mniej idzie :-P
    u nas też śmierdzące bączki od wczoraj..czekamy. Mam nadzieję, że szybko ja zrobi bo wydaje mi się niespokojny troszkę ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odkad zaczelam dawac gerberki to masakra bonki powalajace a kupska jeszcze bardziej

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, Sylwia, to jeden z powodów (chociaż akurat najmniej ważny, ale jednak), dla którego nie rozszerzam jeszcze diety! ;)

pestka, MOI lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Hihi, Sylwia, to jeden z powodów (chociaż akurat najmniej ważny, ale jednak), dla którego nie rozszerzam jeszcze diety! ;)
    A co masz w planie dać jako pierwsze?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    OooOooo brzmi apteycznie, to też z tej stronki, czy po prostu modyfikacja tych owsianych?
    Z tej samej, tylko tam są potrzebne jaja przepiórcze ale ja od kilku dni jem już jajka więc dam zwykłe.

ataga4 lubi tę wiadomość

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A co masz w planie dać jako pierwsze?
    Mam zamiar karmić według BLW, więc cieżko powiedzieć co sobie Witu wybierze jako pierwsze, ale do wyboru na początek dostanie warzywka. Z glutenem się na pewno mooocno wstrzymam. Ale jakieś bezglutenowe zboża też się pewnie koło tych warzywek znajdą.
    A jak Ty planujesz?

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! Była kupa!!! :-)

Sroka, Sisilla, pestka, sylwia1985, tofirus, ao12., Anoolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - profesor Majewskiej już całkowicie odjechał peron... Moim zdaniem kobieta się kwalifikuje na obserwację psychiatryczną.
    Czytałaś to? http://wolna-polska.pl/wiadomosci/bojkot-proszczepiennej-propagandy-prof-maria-majewska-2015-03

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Sylwia - profesor Majewskiej już całkowicie odjechał peron... Moim zdaniem kobieta się kwalifikuje na obserwację psychiatryczną.
    Czytałaś to? http://wolna-polska.pl/wiadomosci/bojkot-proszczepiennej-propagandy-prof-maria-majewska-2015-03
    o jaaa, jak weszłam, przeczytałam linijke i zerknęłam na obrazek to mi trochę 'Fakt' przypomina :P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i poczwarkah własnie wczoraj przyszła do mnie książka BLW :) fajnie napisana, ma tez trochę ciekawych przepisów. Jak chcesz BLW też to polecam :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra jak maly dal mi dzisiaj popalic- nareczcie zasnal- czy wy tez nie mozecie juz wytrzymac i glowa was boli od placzu i piskow- mojemu sie buzia nie zamyka wogole a to piszczy a to placze a to gada - zaraz mi glowa eksploduje

jutro idziemy do pediatry zeby go osluchala bo kaszle ostatnio sucho ale kaszle i zeby go wreszcie zwazyc i zmiezyc bo ciekawa jestem jak urosl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 20:52

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza marchewka za nami!!!:-) poszło super, jadł ze smakiem, otwierał buzię po jeszcze:-) zjadł kilka malutkich łyżeczek, a w zasadzie tyle co na czubku łyżeczki wiadomo. Kupiłam marchewkę z ziemniaczkiem z hippa. Jutro przerwa i pojutrze chyba znowu spróbujemy marchewkę, tylko nową, no bo ta oczywiście to kosza, bo tylko 2 dni może być otwarta.

Byliśmy dziś u dermatologa, wszystko OK, nawilzac, a pod pachami maść cynkowa.

Sisilla, ao12., Nelly, ataga4, Kakabaka, pestka, paaolka lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
‹‹ 1327 1328 1329 1330 1331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ