Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyataga4 wrote:Superowe! Zajadam się nimi do inki Mają taki lekko orzechowy posmak, to pewnie przez ten prażony słonecznik, a ja uwielbiam wszystko co orzechowe i chrupiące
Tylko wg mnie to ciasto było zbyt tłuste, i dodałam więcej mąki niż było w przepisie, a żeby było "zdrowiej" to dałam trochę orkiszowej. Następnym razem dam więcej płatków, mam też żytnie i jęczmienne to wymieszam, pomyślałam też o sezamie lub siemieniu lnianym albo żurawinie W sumie dodatki można dać dowolne, co kto lubi aby nie za dużo, bo bez jajka to nie ma "łącznika" składników -
poczwarkah wrote:dla bezmlecznych polecam jeszcze tort santiago http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_hiszpanska/torta_de_santiago/przepis.html
mielone migdały jak nie macie blendera można kupić w tesco za 10 zł
Niestety ja jestem też na bezjajecznej Ale jeśli wrócę do jaj, to na pewno spróbuję
Edit: jak tak czytam ten przepis, to kojarzy mi się, że teściowa robiła takie ciasto marchewkowe z mielonymi migdałami i bez maki, bardzo podobne, a jakie pyszne!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 16:12
-
Ataga jak moja w drugim miesiącu miała problemy z kupa to zastanawiałam się po co kupiłam tyle chusteczek nawilżanych, a teraz jak się wszystko unormowało już przypomniałam sobie po co są i cieszę się, że zrobiłam zapasy
Anoolka wrzuć jeszcze raz adres tej stronki z przepisami, bo mi smaka zrobiłyście z Ataga. A długo się robi takie ciasteczka? Wrzućcie kiedyś zdjęcie tu albo na fb ok? -
esciowka kupuje gerberki bo mowi ze codziennie musi je jesc caly - ja jestem innego zdania no ale niech kupuje maly bedzie mial bo mi wystarcza jeden na 2 dni
dzisiaj kupila mu 2 ale jeden od 6 mcy- poczeka wiec w lodowceWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 17:31
-
ataga4 wrote:Tylko że od wczoraj Kajtek puszcza strasznie smrodliwe bąki Czyli coś mu tam zalega. Nawet dziś jak byliśmy na tym echu, to podczas badania leżał sobie spokojnie, i nagle bach!! bączala puścił, że ho ho! Fiołkami nie pachniał
Na koniec tak żartobliwie: odkąd tak rzadko robi kupy,to i chusteczek nawilżanych jakoś mniej idzie -
nick nieaktualny
-
Sroka wrote:A co masz w planie dać jako pierwsze?
A jak Ty planujesz? -
poczwarkah wrote:Sylwia - profesor Majewskiej już całkowicie odjechał peron... Moim zdaniem kobieta się kwalifikuje na obserwację psychiatryczną.
Czytałaś to? http://wolna-polska.pl/wiadomosci/bojkot-proszczepiennej-propagandy-prof-maria-majewska-2015-03 -
masakra jak maly dal mi dzisiaj popalic- nareczcie zasnal- czy wy tez nie mozecie juz wytrzymac i glowa was boli od placzu i piskow- mojemu sie buzia nie zamyka wogole a to piszczy a to placze a to gada - zaraz mi glowa eksploduje
jutro idziemy do pediatry zeby go osluchala bo kaszle ostatnio sucho ale kaszle i zeby go wreszcie zwazyc i zmiezyc bo ciekawa jestem jak uroslWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 20:52
-
Pierwsza marchewka za nami!!! poszło super, jadł ze smakiem, otwierał buzię po jeszcze:-) zjadł kilka malutkich łyżeczek, a w zasadzie tyle co na czubku łyżeczki wiadomo. Kupiłam marchewkę z ziemniaczkiem z hippa. Jutro przerwa i pojutrze chyba znowu spróbujemy marchewkę, tylko nową, no bo ta oczywiście to kosza, bo tylko 2 dni może być otwarta.
Byliśmy dziś u dermatologa, wszystko OK, nawilzac, a pod pachami maść cynkowa.Sisilla, ao12., Nelly, ataga4, Kakabaka, pestka, paaolka lubią tę wiadomość
[/url][/url]