X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga mozna robic usg piersi jak sie karmi bo sama bylam sie pytac i sie zapisalam na kwiecien - wynik wyjdzie normalny bo usg przeciez wychwytuje co sie dzieje wewnatrz piersi a mleko w piersi nie przeszkadza
    ja musze co roku sie badac a teraz i tak minelo prawie 1,5 roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 10:26

ataga4 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na ciemieniuche pomogla zwykla oliwka z hippa, smarowalam główkę zakladałam czapecze, po okolo 30 minutach wyczeslam i umylam glowke po kilku takich razach po ciemieniusze ani sladu

pestka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ej właśnie u nas też ciemieniucha....i walcze ale nie chce zejść :/ p;ej kokosowy tez nei pomoaga. Jakieś pomysły?
    u mnie pomogl krem dexeryl, pomaga tez mycie glowki szmaponem baby dream z rosmana i czesanie, cale luski odpadaja.

pestka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny strasznie mi przykro że macie w domach takie problemy :(

Moi no wygląda na zapalenie. Weź ibuprom i przystawiaj jak najczęściej Julke, może obejdzie się bez antybiotyku.

MOI lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Zielono mi wspolczuje! Wiem co czujesz, my wlasnie czekamy na wyniki biopsji mojej mamy. Diagnoza rak szyjki macicy.
    o boze, wsplczuje!! 3maj sie! musi byc dobrze! przytulam :*

MOI lubi tę wiadomość

• Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    zielono mi jak dowiedziala sie ze ma raka? badania jakies robila? cos ja bolalo?

Jedynymi objawami były silniejsze krwawienia i plamienia miedzy miesiączkowe i czasami pobolewał ją brzuch. Poszła do ginekologa i wtedy zajęte były już jajowody i pomału na jajniki w trakcie leczenia przeszło na macicę. Bardzo szybko to wszystko u niej postąpiło,bo to ponoć jest najgorzej jak zaczyna się od jajowodów:-( Mówi mi,że ma bardzo dobrych lekarzy...szczerze to boję się o nią bo mieszka w Anglii, a nie wiem jak tam naprawdę jest. Dają jej 50%na wyleczenie :-(

so22pqr.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od 3 sie jak wrobel na galezi bo moja przyjaciolka pojechala rodzic!! dala m iznac o 3 ;] to taka bardzo bliska przyjaciolka. codzienny kontakt telefoniczny, fejsbukowy, spotkania .... pol rok uroznicy bedzie i razem na spacery! cudownie ;) nawet wozki mamy takie same bo jej sie moj podobal i kupila inny kolor hihi ;)

poza tym o 12:30 jade z kuba do lekarza zbey go osluchala... bo goraczka, katar nie przechodza, a kaszelek sie zaczyna :(

• tofirus Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Jak gotujecie same tzn jakie dajcie proporcje bo ja też już się przymierzam do pichcenia bo słoiczki mnie z torbami puszczą. Najbardziej to nie wiem co z mięsem bo daje się 20g żeby zrobiło się 10 po ugotowaniu... czyli trzeba kupić większą porcję i jak by szło do obiadu to ok, ale nie zawsze obiad mięsny no i ja we wsi mieszkam to kupuję i mrożę. Takiemu małemu można mrożone? A tej kaszy to ile? No i oczywiście potem wszystko bziiiiiiii blenderkiem?

Mitaka, ja mam mięso poporcjowane i zamrożone. Rano wyjmuję, rozmrażam i gotuję. Zamrażanie raczej nie szkodzi i żywność zachowuje swoje wartości.
    Ja dziś gotuję marchewkę, pietruszkę i do tego czubata łyżka kaszy jaglanej, a osobno w małym garnuszku kawałek cielęciny. Potem daję wszystko do blendera i dodaję odrobinę oliwy z oliwek. No i bziiiii i gotowe :)

mitaka, ao12., pestka lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png

Wysłany: 20 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas też ciemieniuch powróciła.....malutko,ale jest i oliwką smaruję 30min czapeczka i spłukuje. Tak ostatnio mi pomogło. Emolium na ciemieniuchę też miałam ale kicha straszna w naszym przypadku.

Jak byłam teraz z Julą do szczepienia to lekarka powiedziała ,że taka ciemieniucha może się pojawiać nawet do 12 miesiąca.

so22pqr.png

Wysłany: 20 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę dziewczynki oglądać zaćmienie słońca :-)

ataga4, Anoolka lubią tę wiadomość

so22pqr.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Oj dziewczyny strasznie mi przykro że macie w domach takie problemy :(

Moi no wygląda na zapalenie. Weź ibuprom i przystawiaj jak najczęściej Julke, może obejdzie się bez antybiotyku.
    Mozna brac Ibuprom przy KP? Myslalam, ze tylko paracetamol?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:

Ja już widziałam :) chwile na ganku przez jakieś szkiełko bo mój m to astronom amator :P wszędzie jakieś mapy nieba się warlają i "armata" stoi tzn teleskop :P Z rana dzwonił żebym oglądała. Hobby jak hobby ale żeby o 3 nad ranem przy -20 stać i się gapić w niebo bo niby najbardziej przejrzyste to żeby mnie wołami ciągnęli nie poszłabym ;)

Tofirus a coś oprócz cięlęcinki jeszcze porcjujesz? I gdzie to "dobrą" cielęcinke kupić...bo w supermarkecie to nie wiem...

Współczuję Wam dziewczyny z całego serca wszelkich rakowych przeżyć, myślę że nie ma rodziny gdzie by się coś nie działo takie to popaprane życie, ale musimy być silni i wspierać się nawzajem.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:

poza tym o 12:30 jade z kuba do lekarza zbey go osluchala... bo goraczka, katar nie przechodza, a kaszelek sie zaczyna :(
    Scęście noś Kubusia jak najczęściej na rękach bo leżenie sprzyja zapaleniu płuc i oskrzeli. Mam nadzieję że nic mu się tam znowu nie rozwija.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Ja się martwiłam że nie mam przez co oglądać a tu sąsiadka sytuację uratowała i przyniosła szkiełko spawalnicze :)

Zielono mi:-))))), pestka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Mozna brac Ibuprom przy KP? Myslalam, ze tylko paracetamol?
    Skoro można podawać to tym bardziej można samemu łykać. Zresztą po porodzie brałam w szpitalu ketonal i tramal przez kilka dni a ibuprom to przy nich pikuś. Najważniejsze to żebyś zapalenie zwalczyła.

MOI lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Mitaka, ja mam mięso poporcjowane i zamrożone. Rano wyjmuję, rozmrażam i gotuję. Zamrażanie raczej nie szkodzi i żywność zachowuje swoje wartości.
    Ja dziś gotuję marchewkę, pietruszkę i do tego czubata łyżka kaszy jaglanej, a osobno w małym garnuszku kawałek cielęciny. Potem daję wszystko do blendera i dodaję odrobinę oliwy z oliwek. No i bziiiii i gotowe :)
    A Filip ma mega zaparcia po wprowadzeniu słoiczków:( A nie daje marchewki ani innych zapierających pokarmów. Kilka dni temu dałam czopka a teraz znowu to samo, już nie wiem co mam robić :/

Wysłany: 20 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja się martwiłam że nie mam przez co oglądać a tu sąsiadka sytuację uratowała i przyniosła szkiełko spawalnicze :)

Hehe mnie brat z mamcią poratowali też szkiełkiem spawalniczym...są teraz u mnie w odwiedzinkach :-) Jula smakuje zupki jarzynowej z indykiem i zjadła już pół słoiczka...głodomorek :-)

Sroka, Sisilla lubią tę wiadomość

so22pqr.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu przez przypadek polubiłam post chyba Sylwi oj z tym telefonem ☺współczuję wam dziewczyny tych strasznych przeżyć. .. a zaćmienia nie widziałam bo nie mam przez co ☺

Ewelka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Moze wody troche podawaj, u nas to pomoglo, bo to jednak inne konsystencje niz samo mleko.
    Daje wodę z sokiem jabłkowym i też nic :(

• MOI Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A Filip ma mega zaparcia po wprowadzeniu słoiczków:( A nie daje marchewki ani innych zapierających pokarmów. Kilka dni temu dałam czopka a teraz znowu to samo, już nie wiem co mam robić :/
    Anoolka wlasnie tez pomyslalam, zebys podawala troche wody. A jesli Filipek nie zechce, to moze sprobuj rozcienczac papki woda?

A propos gotowania obiadkow to zastanawiam sie czy mozna dziecku przygotowac jedzonko na 2 dni, czy musi byc zawsze swieze?
    Zastabawiam sie tez jak podgrzewacie papki? Czy garnek z woda nie jest upierdliwy, czy lepiej sprawilby sie podgrzewacz do butelek, a jesli tak, to czy jakus konkretny polecacie?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ