X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Daje wodę z sokiem jabłkowym i też nic :(
    A rumianek? Tylko tu jest ryzyko wystapienia alergii :-\

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A rumianek? Tylko tu jest ryzyko wystapienia alergii :-\
    Właśnie mi się przypomniało że na zaparcia dobre jest siemię lniane bo kupka idzie wtedy z poślizgiem. Spróbuję i mam nadzieję że pomoże :)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od czasu gdy je surowe jabłko kupa czasem 3 razy na dzień, standardowo 2 albo jedna a wcześniej tragedia co 2-3-4 dni. Ale każde dziecko inne...

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka chce iść na dwór a dziecko jak na złość śpi, ale szkoda mi go budzić.....

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi ja jak gotuje to na dwa dni wstwiam czesc do lodowki i na drugi dzien dodaje cieplej wody i mieszam, a podgrzewam wszystko w kapieli wodnej

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Anoolka wlasnie tez pomyslalam, zebys podawala troche wody. A jesli Filipek nie zechce, to moze sprobuj rozcienczac papki woda?

A propos gotowania obiadkow to zastanawiam sie czy mozna dziecku przygotowac jedzonko na 2 dni, czy musi byc zawsze swieze?
    Zastabawiam sie tez jak podgrzewacie papki? Czy garnek z woda nie jest upierdliwy, czy lepiej sprawilby sie podgrzewacz do butelek, a jesli tak, to czy jakus konkretny polecacie?
    można spokojnie na dwa dni czy nawet dłużej :) koleżanka nie robi codziennie, ale gotuję większą porcję różnych obiadów i porcjuje i mrozi, a potem w kąpieli wodnej podgrzewa. Ja będę w podgrzewaczu do butelek, wygodniej :)

Bardzo dziękuję za wszystkie ciemieniuchowe rady! Dam znac jak dziadostwo odejdzie ;)

Scęście noś Kubę jak Anoolka napisała i daj znac po lekarzu, trzymamy kciuki, żeby nic się nie przypałętało! :*

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Daje wodę z sokiem jabłkowym i też nic :(
    U nas ani woda, ani woda z jabłkowym ani woda z jabłkowym i winogronowym sokiem nie przechodzi. Niekapek źle, butelka źle, łyżeczka źle.
    Teraz ją karmiłam marchewką z ziemniakiem i dolałam wody na koniec, wymieszałam. To jak była sama papka okej, a jak poczuła wodę to się krzywiła.
    mam nadzieję, ze przyjdzie taki czas że zacznie pić choćby z niekapka

Bella_Ona lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka a masz juz podgrzwacz? Jakiej firmy? Moja siostra ma Aventa, ale drogie to dziadostwo. Wolalabym cos tanszego.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Tofirus a coś oprócz cięlęcinki jeszcze porcjujesz? I gdzie to "dobrą" cielęcinke kupić...bo w supermarkecie to nie wiem...

Oprócz cielęciny mam jeszcze królika. Załatwiła nam teściowa takie ekozwierzątka. A teraz sama kupiła sobie dwa małe króliki i je hoduje dla Małgosia.

MOI lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Pestka a masz juz podgrzwacz? Jakiej firmy? Moja siostra ma Aventa, ale drogie to dziadostwo. Wolalabym cos tanszego.
    my dostalismy Smiki...ale z tego co wiem to około 99zł kosztuje. Ale to w smyku( widziałam tam), a może na allegro taniej? Mój jest ok :)
    Wiesz to podgrzewacz, więc według mnie nie musi być jakas super firma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:12

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    o zobacz, np:
    http://allegro.pl/podgrzewacz-do-butelek-mleka-babyono-uniwersalny-i5072806182.html
    i 50 zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:12

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziołchy ja kończe pakowanie i po 14 M ma być w domu i ruszamy do Radomia :) Franuliński zabawia się na macie, musze korzystać póki ma dobry humor :D
    nie wiem czy tam znajdę chwilę, żeby zajrzeć, więc miłego kochane, słonecznego, zdrowia dla maluszków, dużo snu i usmiechów :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:14

tofirus, ao12., Sisilla, MOI, Anoolka, Zielono mi:-))))), Kakabaka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A propos gotowania obiadkow to zastanawiam sie czy mozna dziecku przygotowac jedzonko na 2 dni, czy musi byc zawsze swieze?
    Zastabawiam sie tez jak podgrzewacie papki? Czy garnek z woda nie jest upierdliwy, czy lepiej sprawilby sie podgrzewacz do butelek, a jesli tak, to czy jakus konkretny polecacie?

Moi, ja zawsze robię na dwa dni. Wkładam w słoiku do lodówki i potem podgrzewam. Nigdy jeszcze nie zaszkodziło.
    A podgrzewam w podgrzewaczu. Mam taki niedrogi, ale się sprawdza http://www.smyk.com/abakusbaby-podgrzewacz-i-sterylizator-5w1,p1081992268,swiat-niemowlaka-p

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wlasnie wrocilismy ze spacerku- i wkurzylam sie okropnie bo chcialam sobie zrobic spaghetti i patrze nie ma makaronu a przed wczoraj dopiero kupilam potem patrze a tam polowa bulki tartej a pamietam ze jej nie rozpakowywalam no i zagladam do lodowki a tam cala jedna polka zawalona tesciowki rzeczami no kurwa szlag mnie zaraz trafi - czy ona nie moze o cos poprosic tylko mi podkradac !!!! mam dosc chce drzwi ale mam nadzieje ze mi maz zamontuje bo 27 marca jedzie na 3 tygodnie do senatorium juz sie doczekac nie moge :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 14:06

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    U nas od czasu gdy je surowe jabłko kupa czasem 3 razy na dzień, standardowo 2 albo jedna a wcześniej tragedia co 2-3-4 dni. Ale każde dziecko inne...
    Ale takie sklepowe jabłko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    my wlasnie wrocilismy ze spacerku- i wkurzylam sie okropnie bo chcialam sobie zrobic spaghetti i patrze nie ma makaronu a przed wczoraj dopiero kupilam potem patrze a tam polowa bulki tartej a pamietam ze jej nie rozpakowywalam no i zagladam do lodowki a tam cala jedna polka zawalona tesciowki rzeczami no kurwa szlag mnie zaraz trafi - czy ona nie moze o cos poprosic tylko mi podkradac !!!! mam dosc chce drzwi ale mam nadzieje ze mi maz zamontuje bo 27 marca jedzie na 3 tygodnie do senatorium juz sie doczekac nie moge :)
    Sylwia idź do niej i powiedz że nie masz z czego obiadu ugotować :P

ao12., ataga4 lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    A my już mamy 2 zęby :-)
    gratuluje zabkow! u nas stanely w meisjcu a dziasla spuchniete jak hcolera!! ale w miejscu dolnych jedynek zapadaja sie wiec chyba juz blizej jak dalej! :)

ao12., Nelly lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A Filip ma mega zaparcia po wprowadzeniu słoiczków:( A nie daje marchewki ani innych zapierających pokarmów. Kilka dni temu dałam czopka a teraz znowu to samo, już nie wiem co mam robić :/
    moze dawaj mu duzo pic ?

• ao12. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się nie mogę doczekać,aż Ali przebiją się ząbki,ostatnio była taka marudna...na szczęście dzisiaj mamy lepszy dzień ;-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podgrzewam w mikrofalowce na 10 sekund obiadki kuby.. moze nie zdrowo ale i tak go cale zycie nei uchronie od zlych rzeczy i oby tylko takie zle go psotykaly jak zupka z mikrofali :P

‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ