X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Daje wodę z sokiem jabłkowym i też nic :(
    A rumianek? Tylko tu jest ryzyko wystapienia alergii :-\

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A rumianek? Tylko tu jest ryzyko wystapienia alergii :-\
    Właśnie mi się przypomniało że na zaparcia dobre jest siemię lniane bo kupka idzie wtedy z poślizgiem. Spróbuję i mam nadzieję że pomoże :)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od czasu gdy je surowe jabłko kupa czasem 3 razy na dzień, standardowo 2 albo jedna a wcześniej tragedia co 2-3-4 dni. Ale każde dziecko inne...

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka chce iść na dwór a dziecko jak na złość śpi, ale szkoda mi go budzić.....

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi ja jak gotuje to na dwa dni wstwiam czesc do lodowki i na drugi dzien dodaje cieplej wody i mieszam, a podgrzewam wszystko w kapieli wodnej

preg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Anoolka wlasnie tez pomyslalam, zebys podawala troche wody. A jesli Filipek nie zechce, to moze sprobuj rozcienczac papki woda?

A propos gotowania obiadkow to zastanawiam sie czy mozna dziecku przygotowac jedzonko na 2 dni, czy musi byc zawsze swieze?
    Zastabawiam sie tez jak podgrzewacie papki? Czy garnek z woda nie jest upierdliwy, czy lepiej sprawilby sie podgrzewacz do butelek, a jesli tak, to czy jakus konkretny polecacie?
    można spokojnie na dwa dni czy nawet dłużej :) koleżanka nie robi codziennie, ale gotuję większą porcję różnych obiadów i porcjuje i mrozi, a potem w kąpieli wodnej podgrzewa. Ja będę w podgrzewaczu do butelek, wygodniej :)

Bardzo dziękuję za wszystkie ciemieniuchowe rady! Dam znac jak dziadostwo odejdzie ;)

Scęście noś Kubę jak Anoolka napisała i daj znac po lekarzu, trzymamy kciuki, żeby nic się nie przypałętało! :*

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Daje wodę z sokiem jabłkowym i też nic :(
    U nas ani woda, ani woda z jabłkowym ani woda z jabłkowym i winogronowym sokiem nie przechodzi. Niekapek źle, butelka źle, łyżeczka źle.
    Teraz ją karmiłam marchewką z ziemniakiem i dolałam wody na koniec, wymieszałam. To jak była sama papka okej, a jak poczuła wodę to się krzywiła.
    mam nadzieję, ze przyjdzie taki czas że zacznie pić choćby z niekapka

Bella_Ona lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka a masz juz podgrzwacz? Jakiej firmy? Moja siostra ma Aventa, ale drogie to dziadostwo. Wolalabym cos tanszego.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Tofirus a coś oprócz cięlęcinki jeszcze porcjujesz? I gdzie to "dobrą" cielęcinke kupić...bo w supermarkecie to nie wiem...

Oprócz cielęciny mam jeszcze królika. Załatwiła nam teściowa takie ekozwierzątka. A teraz sama kupiła sobie dwa małe króliki i je hoduje dla Małgosia.

MOI lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Pestka a masz juz podgrzwacz? Jakiej firmy? Moja siostra ma Aventa, ale drogie to dziadostwo. Wolalabym cos tanszego.
    my dostalismy Smiki...ale z tego co wiem to około 99zł kosztuje. Ale to w smyku( widziałam tam), a może na allegro taniej? Mój jest ok :)
    Wiesz to podgrzewacz, więc według mnie nie musi być jakas super firma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:12

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    o zobacz, np:
    http://allegro.pl/podgrzewacz-do-butelek-mleka-babyono-uniwersalny-i5072806182.html
    i 50 zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:12

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziołchy ja kończe pakowanie i po 14 M ma być w domu i ruszamy do Radomia :) Franuliński zabawia się na macie, musze korzystać póki ma dobry humor :D
    nie wiem czy tam znajdę chwilę, żeby zajrzeć, więc miłego kochane, słonecznego, zdrowia dla maluszków, dużo snu i usmiechów :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:14

tofirus, ao12., Sisilla, MOI, Anoolka, Zielono mi:-))))), Kakabaka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A propos gotowania obiadkow to zastanawiam sie czy mozna dziecku przygotowac jedzonko na 2 dni, czy musi byc zawsze swieze?
    Zastabawiam sie tez jak podgrzewacie papki? Czy garnek z woda nie jest upierdliwy, czy lepiej sprawilby sie podgrzewacz do butelek, a jesli tak, to czy jakus konkretny polecacie?

Moi, ja zawsze robię na dwa dni. Wkładam w słoiku do lodówki i potem podgrzewam. Nigdy jeszcze nie zaszkodziło.
    A podgrzewam w podgrzewaczu. Mam taki niedrogi, ale się sprawdza http://www.smyk.com/abakusbaby-podgrzewacz-i-sterylizator-5w1,p1081992268,swiat-niemowlaka-p

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wlasnie wrocilismy ze spacerku- i wkurzylam sie okropnie bo chcialam sobie zrobic spaghetti i patrze nie ma makaronu a przed wczoraj dopiero kupilam potem patrze a tam polowa bulki tartej a pamietam ze jej nie rozpakowywalam no i zagladam do lodowki a tam cala jedna polka zawalona tesciowki rzeczami no kurwa szlag mnie zaraz trafi - czy ona nie moze o cos poprosic tylko mi podkradac !!!! mam dosc chce drzwi ale mam nadzieje ze mi maz zamontuje bo 27 marca jedzie na 3 tygodnie do senatorium juz sie doczekac nie moge :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 14:06

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    U nas od czasu gdy je surowe jabłko kupa czasem 3 razy na dzień, standardowo 2 albo jedna a wcześniej tragedia co 2-3-4 dni. Ale każde dziecko inne...
    Ale takie sklepowe jabłko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    my wlasnie wrocilismy ze spacerku- i wkurzylam sie okropnie bo chcialam sobie zrobic spaghetti i patrze nie ma makaronu a przed wczoraj dopiero kupilam potem patrze a tam polowa bulki tartej a pamietam ze jej nie rozpakowywalam no i zagladam do lodowki a tam cala jedna polka zawalona tesciowki rzeczami no kurwa szlag mnie zaraz trafi - czy ona nie moze o cos poprosic tylko mi podkradac !!!! mam dosc chce drzwi ale mam nadzieje ze mi maz zamontuje bo 27 marca jedzie na 3 tygodnie do senatorium juz sie doczekac nie moge :)
    Sylwia idź do niej i powiedz że nie masz z czego obiadu ugotować :P

ao12., ataga4 lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    A my już mamy 2 zęby :-)
    gratuluje zabkow! u nas stanely w meisjcu a dziasla spuchniete jak hcolera!! ale w miejscu dolnych jedynek zapadaja sie wiec chyba juz blizej jak dalej! :)

ao12., Nelly lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A Filip ma mega zaparcia po wprowadzeniu słoiczków:( A nie daje marchewki ani innych zapierających pokarmów. Kilka dni temu dałam czopka a teraz znowu to samo, już nie wiem co mam robić :/
    moze dawaj mu duzo pic ?

• ao12. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się nie mogę doczekać,aż Ali przebiją się ząbki,ostatnio była taka marudna...na szczęście dzisiaj mamy lepszy dzień ;-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podgrzewam w mikrofalowce na 10 sekund obiadki kuby.. moze nie zdrowo ale i tak go cale zycie nei uchronie od zlych rzeczy i oby tylko takie zle go psotykaly jak zupka z mikrofali :P

‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ