X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim w ten cudowny poranek Pierwszego Dnia Wiosny :)
    Jestem przepełniona radością i miłością do świata i ludzi :)
    Jest Bosko :)

Wczoraj kupiliśmy działkę :) Przepiękna :)
    Pod lasem, blisko jeziora, wspaniała!
    Na wiosnę przyszłego roku chcemy zacząć budowę :)
    Dzisiaj po basenie jedziemy na NASZĄ działkę ponapawać się widokiem :)

Scęście, Anoolka, tofirus, Sroka, MOI, Kasiula09, DeLaCruz, Zielono mi:-))))), pestka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    To jak cos siadzie np na płuca to można w domu leczyć? To może w razie jak by mu się pogorszyło w weekend to zamiast do szpitala jedź z nim na dyżur pediatryczny. Ja sama za chiny nie chciałabym do szpitala :/
    no jak np ja z kuba wyladowalam w szpitalu w srode prawda? bo juz byly oskrzela zawalone, ale w pon 2 dni wczesniej bylam u niej i slyszala ze kuba ma mocny kaszel, sama mowila ze brzydki itd... ale osluchowo byl czysty i nic mu nei dala, a juz wtedy powinna moze zalecic mi w domu nhalacje z pulmicortu i berodualu? i do srody moze by nei zdarzylo zejsc na oskrzela i bysm ysie wyleczyli w domu na sterydach na plucka a nie an antybiotyku dozylnym.. albo mogla wlasnie dac antybiotyk doustny... a ona nic nei zrobila tylko pozwolila sie rozwinac chorobie. znaczy dala mu wtedy syrop fenspogal ale wczoraj twierdzila ze jednak yropow takim malym nie mozna.

u mnei dyzur pediatryczny jest wlasnie w szpitalu w weekendy i po 20 wieczorami..

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A możesz może zrobić mi zdjęcie tego zakraplacza? Jestem ciekawa.

Kurde dziewczyny załamka! Mała od 2 dni ma na policzku taką czerwoną plamę - placek i do okoła kilka krostek. I dzisiaj się tak temu przyglądam czy to czasem nie taka zmiana łuszczycowa jak ja mam na rękach i nie wiem . Już się nakręcam że może mieć to po mnie ;(((((( A właśnie, bo czy po marchewce moze mieć uczulenie? TZn czy może taka plama wyjść na policzku?!
    mysle ze moze... roznie dzieci reaguja... ja tez sie nakrecam ze kuba ma po mnie zapalenie skory glowy. co prawda nie ma zadnych zmian ale ciagle drapie sie po glowie i w srodk uw uszach! jak ja.. tlyk oja mam ejszcze strupy do tego i rany przez to ze rozdrapuje :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Też mi się tak wydaję. Teraz jedynym moim zmartwieniem to ta plamka na policzku. Jutro zrobię Wam zdjęcie i pokaże. Jak na razie smaruje to sudocremem. Oby zeszło!!
    posmaruj moze linomagiem.... mojemu kubie schodzilo jak mial na policzku suche placki od przebiałczenia...

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Dzień dobry wszystkim w ten cudowny poranek Pierwszego Dnia Wiosny :)
    Jestem przepełniona radością i miłością do świata i ludzi :)
    Jest Bosko :)

Wczoraj kupiliśmy działkę :) Przepiękna :)
    Pod lasem, blisko jeziora, wspaniała!
    Na wiosnę przyszłego roku chcemy zacząć budowę :)
    Dzisiaj po basenie jedziemy na NASZĄ działkę ponapawać się widokiem :)
    gratuluje zakupu dzialki!! i opcji budowania sie ;) u mnie juz stoja fundamenty, od lipca lecimy ze stanem surowym otwartym :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj kuba to dobry jest hahaha... okreca sie na brzuch i odwrotnie ale tylko przez lewe ramie.. no i chcialam zeby przez prawe zaczal wiec polozylam poduszke po jego lewej stronie gdy lezal na plecach. chcial sie okrecic a tu kiszka - poduszka.. zaczal tak walic nogami o podloge i sie drzec ze szok! haha, podeszlam, zabralam poduszke, okrecil sie i suszy dziasla :P

Anoolka, Zielono mi:-))))), ataga4, Kakabaka, pestka lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek zapowiada sie sliczna pogoda- nie spimy od 7 :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w pierwszy dzień wiosny :) w końcu :D
    Ja dziś jadę do teściowej na urodziny a jeszcze prezentu nie mam ;)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez od 7 ;] ale wlasnie 5 min temu kuba odlecial na drzemke :)

• Sroka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    posmaruj moze linomagiem.... mojemu kubie schodzilo jak mial na policzku suche placki od przebiałczenia...
    Tak też zrobię dzisiaj. Bo na noc posmarowałam sudocremem dzisiaj jest lepsze. Myślałam czy np. Tormentiol ewentualnie można? Bo on ładnie goi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 09:09

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas super nocka. Agata zasnęła kołódź 19.30 a pobudka na jedzenie była o 1.20 a druga juz 6.40 z konkretnym zamiarem wstania. wyspałam się jak nigdy:)

My dzisiaj jedziemy na dziecięce zakupy bo wczoraj nas odwiedzili znajomi by trzeba było przełożyć. A po zakupach do mojej mamy.
    myślę dzisiaj nie dawać słoiczka bo jeszcze kupy nie było od wczoraj. A pićku podałam jej dziś łyżeczką. Kupiłam bobofruta marchew i jabłko i może uda się przemścić.
    Adama mój mąż zdał! Teraz jest nadsztygarem. Ale nerwów mi napisu bo wybrał się na egzamin bez dokumentów i bez dowodu nie chcieli go wpuścić. Aaah cały on!

ataga4, Anoolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    My walczymy z ciemieniucha juz prawie miesiac. W ruch poszla oliwka, olej kokosowy i specjalne smarowidlo Emolium. Po tym ostatnim jeszcze jako tako daje sie cos wyczesac, ale szalu nie ma :-\

Dziewczyny ratujcie, wczoraj piczulam sie strasznie slabo, boli mnie piers, ale nie mam guzkow. Mialam w nocy goraczke 38 stopni i czuje sie jakby mnie przejechal czolg :-( To zapalenie piersi???

Ja w najgorszym momencie zapalenia, czyli mniej więcej 3 dnia miałam 40 stopni i pół czerwonego gorącego cycka. Mleko miało kolor beżowy i Ala nie chciała go pić. Dostałam antybiotyk, po 4 dniach zapalenia nie było, i pokarmu też nie, więc jeśli to zapalenie to przystawiaj jak najczęściej

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Powiem;) on jest dla dzieci od 3 miesiąca. Zaskakująco szybko łapią, o co chodzi. Tylko trzeba się liczyć z rozlewaniem wody. Ale my to traktujemy jak świetną zabawę:)
    Ale przytrzymujesz kubek, czy pozwalasz dziecku samemu trzymac i rozlewac? ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Ja w najgorszym momencie zapalenia, czyli mniej więcej 3 dnia miałam 40 stopni i pół czerwonego gorącego cycka. Mleko miało kolor beżowy i Ala nie chciała go pić. Dostałam antybiotyk, po 4 dniach zapalenia nie było, i pokarmu też nie, więc jeśli to zapalenie to przystawiaj jak najczęściej
    U mnie na szczescie lepiej tzn cycek dalej boli, ale mniej. Nie jest czerwony i nie czuje guzkow, a Julcia pije z niego jak gdyby nic sie nie dzialo. Natomiast bardzo poprawilo sie moje samopoczucie i czuje sie silniejsza, goraczki tez brak.
    Moze tylko przewialo mi tego cycka czy co? Chodzilam na spacery w te wiatrzysko, wiec moze wtedy?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ale przytrzymujesz kubek, czy pozwalasz dziecku samemu trzymac i rozlewac? ;-)

Przytrzymuję dno, ale i tak rozlewa:)

MOI, pestka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od wczoraj samodzielnie siedzimy ;) może uda mi się dzisiaj zrobić fotę to wrzucę

Sroka, sylwia1985, paradise, Zielono mi:-))))), Nelly, ao12., Sisilla, Anoolka, Kasiula09, pestka, paaolka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi, to pewnie zastój był i córcia Ci osiągnęła

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka a co kupujesz fajnego dzieciecego?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    A my od wczoraj samodzielnie siedzimy ;) może uda mi się dzisiaj zrobić fotę to wrzucę
    wow szybko - mi na rehabilitacji mowili zebym nie probowala go zasadzac dopiero jak skonczy 6 mcy powoli zaczynac bo z kregoslupem mozna podobno cos zrobic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 10:22

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek mamuśki!!!
    W ten piękny dzionek, smutki powoli mijają :-)
    My nie spimy od 6:30, ale za to teraz spi już od 9.
    A ja przez ten przypływ energii to w 1,5godz.posprzątałam już mieszkanko, do obiadku przyszykowałam i teraz kawkę piję .
    Wieczorkiem przychodzą znajomi na meczyk Derby Krakowa, a ja wielka fanka piłki nożnej:-) To może troszkę się rozerwę.

Sroka gratulacje dla mężusia :-)

Miłego dzionka kochane!!!

Sroka lubi tę wiadomość

so22pqr.png
‹‹ 1369 1370 1371 1372 1373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ