X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    A my od wczoraj samodzielnie siedzimy ;) może uda mi się dzisiaj zrobić fotę to wrzucę
    ale czad :) ale siedzi jak posadzisz czy sam usiadzie? :)

• Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    A my od wczoraj samodzielnie siedzimy ;) może uda mi się dzisiaj zrobić fotę to wrzucę

Mi też lekarka powiedziała jak zobaczyła jak Julka się garnie do siedzenia żeby jej nie sadzać i stopować ją,bo kręgosłup i żeberka jeszcze są słabe w tym miesiącu.
    A mi się wydaje ,że jakby słabe były to by nie garnęła się do siadania i w ciągu dnia siedzi troszkę w krzesełku do karmienia albo na sofie ze mną i uchachana jest :-)

A właśnie sam siada? Czy ty go sadzasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 10:49

so22pqr.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Witam sie i ja!

Zielono mi a Ty z krakowa jestes? Czy z Wieliczki?
    Moj M tez oglada mecz eh :D zreszta on oglada ciagle mecze.

Franio dzis obudzil sie o 5:30 ale nie moge miec pretensji, bo przesypia w swoim pokoiku od ok 20 do rana bez budzenia sie, zreszta niedlugo potem zasnal i teraz jeszcze spi :).

A najlepsze jest to, ze kapie juz Frania w johnsons baby, bo skoro nie ma problemow skornych to nie uzywam juz emolium i ja mam wysypke na calych dloniach! A Franek nic .

Wieliczka :-) Ale kibicuje CRACOVII od jakiś 17 lat :-)
    Inne meczyki NP.LIGĘ MISTRZÓW, LIGA ANGIELSKA, HISZPAŃSKA, NIEMIECKA też pooglądam jak ciekawy meczyk :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 10:48

so22pqr.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej koleznak isyn sam sztywno siadal i siedzial jak mial ledwo konczone 5 mcy, a jak mial 6 mcy bez 4 dni to stal na nogach w lozeczku i przy krzesle i nikt go nei stawial, sam stawal z siedzacego ;) tak ze kazde dziecko jest inne, bo moj ma 6 mcy i nie wie co to siedzenie jest :P

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kocha się w Lewandowskim i ogląda wszystkie z nim mecze :P

Brawo dla Frania, że już sam ładnie siedzi :) Lilce jeszcze trochę brakuje poza tym jak już jej się uda to chwieje się do przodu.

Sroka, gratulację dla męża za zdany egzamin!

My też mamy za sobą dobrą noc. Lila poszła spać o 22:00 i obudziła się dopiero o 6:30. Tata zajął się córką a ja wstałam z łóżka dopiero po 9. Ach jak ja kocham weekendy!

Byliśmy wczoraj na kontroli bioderek i jest wszystko pięknie, na swoim miejscu ;)

Sroka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Adama mój mąż zdał! Teraz jest nadsztygarem. Ale nerwów mi napisu bo wybrał się na egzamin bez dokumentów i bez dowodu nie chcieli go wpuścić. Aaah cały on!
    Gratuluję! A ja się wybrałam na egzamin na prawo jazdy bez dokumentów. Na szczęście była śnieżyca i nie mogłam dojechać na czas, więc jak już weszłam do sali, to tylko rzuciłam nazwisko i mnie zagnali do komputera. Dopiero w domu zorientowałam się, że nie miałam dowodu...

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zups zrobiona - zbieram sie na spacerek - maz sklada samochod tzn wymienia siedzenia i kola na letnie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, widzę, że jako tako dziś pospałyście, ja oprócz pięciu pobudek w nocy to wstałam 5:58, bo tak moja kochana , uśmiechnięta od ucha do ucha Zosieńka się przebudziła. Na szczęście weekend i, paradise witaj w klubie, mój M dobrodusznie zajął się swoją córcią a ja pospałam jeszcze godzinkę. Dzień piękny, aż chce się żyć!

Moja Zosia rwie się okropnie do siadania i ja jej nie stopuję, mimo, że moja lekarka jak zwykle w panice i broń Boże nie pozwalać jej siedzieć, hmmm tylko jak to wytłumaczyć dziecku, które za byle co się podciąga do siadania, związać ręce i zakneblować ;) ehh życie.

Sroka, gratulacje dla męża i owocnych zakupów w Smyku, pochwał się potem, co kupiłaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 13:36

Sroka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla witaj w klubie, u mnie też było kilka pobudek w nocy (już nie liczę ile) i pobudka na dobre o 6:18.
    My dziś jedziemy na wieś z babcią, zobaczymy jak się bedzie zachowywał w gościach :-P

Sisilla lubi tę wiadomość

• Smutas Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    To tak jak moj maz wielki fan Cracovii i barcelony! Zreszta sama tez raz bylam na meczu :D dalam sie namowic :)
    Mojej przyjaciółki brat grał w cracovii wiele lat :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, podaję jabłko ze sklepu - myje po obraniu, jesne jak się zetrze to sama woda, inne papka.

Podgrzewacz mam babyono ale służyła bardziej jako szumiący usypiacz, czasem mleko czy picie zarzuce do pogrzania. Głupi jest bo nie można temp ustawić odpowiednio, najlepszy chyba byłby taki żeby pisało np 38 i jest 38.

Kabaka gratulację, ze taka fajna działka Wam się trafiła z taką fajną okolią, my mamy działkę przy lesie-park krajobrazowy i też jest uroczo wyjrzeć przez otwór :P - bo jesteśmy na etapie wstawiania okien.

Wow Sylwia ale Cię odpicowały, nie pogniewałabym się jakbym tak codziennie rano się obudziła i mnie tak robili - ach jakie by zaraz dni były piękne :P

Kakabaka lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nic nie pisałam ale wszystko czytałam, u nas z siadaniem jeszcze słabiutko, na kolanach go już sadzam i w krzesełku do karmienia ale na pół leżaco. Antoś dużo mówi i chętnie je nowości. Noce są w miare boo pobudki przeważnie 2, pierwsza 3-4, i potem 6-7 czasem już wstajemy a czaem jeszcze z godzinke śpimy. Ząbków nie widać.

DLa wszystkich chorowitków dużo zdrowia. My już ponad 2 tyg katar :(

DeLaCruz lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie sroka pochwal sie zdobyczami
    my bylismy dzis jak nigdy 2 godzinki na spacerku bylo sloneczko choc wiaterek byl ale sympatycznie bylo
    dzis taka tu cisza pewnie wszystkie na spacerkach byly

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spędziłam na zakupach ponad 4h. Potem do mamy i jestem tu dalej. Mała zasneła o 17 i śpi do tej pory. Jak się obudzi to zbieramy się do domu bo to jakieś 30min jazdy. Boje się że ona śpi już tak na noc i budzi się koło 22 na karmienie :P a nie chce jej tak na siłe wzbudzać.

Dziewczyny ile ja rzeczy dla Młodej kupiłam. Same cuda. Wrzucę później na bloga to obejrzycie. W H&M same cuda :)
    a w smyku wyczaiłam krzesełko., spacerówkę i kilka zabawek ale to wszystko zamówię przez neta bo o wiele taniej jest.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sroka mowisz ze taniej przez neta? mi sie zawsze wydawalo ze drozej bo trzeba doliczyc koszt przesylki ale zdecydowanie wygodniej bo nie trzeba sie nigdzie ruszac z domu
    no to czekam na fociaki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    sroka mowisz ze taniej przez neta? mi sie zawsze wydawalo ze drozej bo trzeba doliczyc koszt przesylki ale zdecydowanie wygodniej bo nie trzeba sie nigdzie ruszac z domu
    no to czekam na fociaki
    Jeśli chodzi o smyka to taniej jest teraz na necie. W sklepie ten pałąk co chciałam 110zl na ich stronie 75 :)
    Krzesełko to samo w smyku 400zl. A na necie znalazłam za ok. 300

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cisza - ja ide na film , Nikus spi a maz poszedl na piwko na miasto z kumplem :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka gratulacje dla męża :)

DeLaCruz super że maluszek już sobie siedzi :)

Sroka pokaż ciuszki :) ja też uwielbiam H&m tez dzisiaj nakupiłam małej rzeczy :)

Odnośnie spania my mamy jedną pobudką nocną, ale Karolcia pije 5 minut więc potem ją odkładam i śpimy dalej. Poranna pobudka ok 6:30 - 7:30

Odnośnie siadania, Karolcia też się garnie do siadania a ja jej nie bronie :)

Najgorzej z jedzeniem, póki co daje sobie spokój z rozszerzaniem diety, bo niestety co zje to od razu zwraca. Masakra jakaś.

3i49tv7325tdkkap.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na stronie 5-10-15 sa duze promocje teraz, po 60% nawet.. tylko rozmiary nie wszytkiejuz sa...

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    na stronie 5-10-15 sa duze promocje teraz, po 60% nawet.. tylko rozmiary nie wszytkiejuz sa...
    HA namowilas mnie - kupilam 3 rzeczy - fakt malo rozmiarow no ale wzielam komplet roz 74 i pajaca roz 86 i skarpetki 10-14cm - przydadza sie i za wszystko zaplacilam 60 zl bo w weekendy maja przesylke za darmo :)
    zamiast spac to glupia buszuje po necie - znowu mnie maz udusi ze cos kupilam malemu bo komoda sie nie domyka no ale

to
    http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/komplet-niemowlecy-5p2729?c=760

to
    http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/pajac-5r2734?c=4211

i to
    http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/skarpety-5v2720?c=10

dobrej nocki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 00:14

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ