Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia1985 wrote:zielono mi przez przypadek kliknelam lubie to ale lubie tylko za ostatni akapit
tez mialam kolezanke i usuneli jej cala macice a ze majuz 2 corki to nie rozpaczala z tego powodu i tfu tfu zyje do dzis
Też myślałam ,że jej usuną ale po badaniach twierdzą ,że bardzo szybko pójdą przeżuty na inne organy i w pierwszej kolejności zastosowali immunoterapie ale nie przyniosła żadnych efektów a teraz ta chemia Jakiegoś cholernego złośliwca ma ,bo minęło 8 mies.i poszły dwa przeżuty.
Dziewczyny badajmy się...badajmy i jeszcze raz badajmy i tak jak Sylwia pisze nie bagatelizujmy niczego!!!!!!!
-
MOI oby wszystko dobrze się skończyło, a ty musisz być silna, bo mama twoja będzie potrzebowała silnego ramienia, skoro zarówno fizycznie, jak i psychicznie jest słaba.
Jak już mówimy o smutnych rzeczach, to też się wyżalę. Moja jedyna 87 letnia babcia do tej pory była okazem zdrowia, chodziła na jogę i tylko jeden jej minus, to fakt, że całe życie sie odchudzała i nie jadła. Ostatnio była jakaś słabsza, poszła na początku marca na jogę, przewróciła się i złamała szyjkę kości udowej. Jest po zabiegu endoprotezy, leży, waży 40 kg, lekarz mówi, że jeszcze chwila, a zagłodziłaby się na śmierć, a do tego jest przykuta do łóżka. Zaczęły się problemy z głową, określa się to demencja starczą, gaśnie w oczach, jest w pampersie, mówi od rzeczy. Serio mówię wam, jestem załamana. Chodzę do niej do szpitala w każdej wolnej chwili i nie mogę uwierzyć, że ze sprawnej, ruchliwej starszej pani robi się taka staruszka, bez większych szans na powrót do sprawności. -
MOI ja też mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy.
Fajnie,że dziewczyny się odezwały zielono mi i DeLaCruz
Ja ledwie wyrabiam jak wychodzę raz dziennie na spacer z Alą,trochę polubiła ubieranie-a może bardziej przywykła,że nie ma innego wyjścia Też zagadujecie swoje maluchy podczas ubierania przed wyjściem na dwór? -
Podpowiedzcie mi! przez 3 dni dawałam marchewkę. Czy mam dawać dalej? czy zrobić przerwę? czy iść za ciosem i dać np. marchewkę i ziemniak?
Koleżanka oglądała wczoraj główkę Agaty i mówi, że moźe to być ciemieniuszka -
Sroka wrote:Podpowiedzcie mi! przez 3 dni dawałam marchewkę. Czy mam dawać dalej? czy zrobić przerwę? czy iść za ciosem i dać np. marchewkę i ziemniak?
Koleżanka oglądała wczoraj główkę Agaty i mówi, że moźe to być ciemieniuszka
Jeśli nic jej nie było po marchewce to możesz dawać dalej i np. dzisiaj spróbować z łyżką ziemniaka.
Na ciemieniuchę fajnie pomaga parafina 30 minut przed kąpielą a potem wyczesanie
-
dzięki, spróbuje z parafiną. A myślałam, że jak po porodzie nie pojawiła się, to już się nie pokaże ;/
Myślę, że nic jej nie było. Zrobiła kupy po marchewce, wiadomo już byłą inna konsystencja i zapach, ale po za tym nic. hmm, to może dam jej dzisiaj z ziemniakiem : )
Maż ma dzisiaj o 13 egzamin w Katowicach u Prezesa Urzędu Górniczego i od rana posrany w gacie! Ale ja jestem pewna, że zda bo już ponad 2 tygodnie uczy się.
A po wszystkim zakuuupy jedziemy do mega wielkiego Smyka obczaić krzesełko i inne -
pestka wrote:ej właśnie u nas też ciemieniucha....i walcze ale nie chce zejść p;ej kokosowy tez nei pomoaga. Jakieś pomysły?
A my już mamy 2 zębypestka, Anoolka lubią tę wiadomość
-
pestka wrote:ej właśnie u nas też ciemieniucha....i walcze ale nie chce zejść p;ej kokosowy tez nei pomoaga. Jakieś pomysły?
pestka, u nas pomogła zwykła oliwka i wyczesywanie, że 3 razy tak zrobiłam i po ciemieniusze śladu nie ma. Ale fakt, że u nas była niewielka.
A Scescie kiedyś pisała o jakimś specyfiku co doktor przepisał KUbusiowi na "wychodzące bokiem mleczko", może to by pomogło? -
Bella_Ona wrote:Ja spiewam, tancze, recytuje- z tym tanczeniem i recytowaniem przesadzam,ale jak zegnie raczku to za cholere nie da wyprostowac i jak tu zalozyc rekawki?!
Hehe u mnie przy wieczornym ubieraniu po kapieli nie chce zgiac rączki....i jak tu założyć rekawki?! na dodatek drze się jak oparzony -
My walczymy z ciemieniucha juz prawie miesiac. W ruch poszla oliwka, olej kokosowy i specjalne smarowidlo Emolium. Po tym ostatnim jeszcze jako tako daje sie cos wyczesac, ale szalu nie ma
Dziewczyny ratujcie, wczoraj piczulam sie strasznie slabo, boli mnie piers, ale nie mam guzkow. Mialam w nocy goraczke 38 stopni i czuje sie jakby mnie przejechal czolg To zapalenie piersi???