X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na spacer wkładamy body, na to bluzkę z długim rękawem, dresy i ciepłe skarpetki. Na to wiosenna kurtka ortalionowa z podszewką i cienka czapka. To tak na 10-11stopni

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felacruz super, ze sie odwzwalas! Ekstra czyta sie takie pozytywne posty :-) Wszystkiego dobrego i zagldaj do nas czesciej!

DeLaCruz lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *DeLaCruz ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Moi:) kurcze, ale nasze dzieci są już "dorosłe" ;)

MOI lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz fajnie że jesteś! Im nas więcej tym weselej ;) nie raz się tu któras z nas pytała co z Tobą i Frankiem :) Ale masz dużego już synka, super! i 2-3razy dziennie spacer super! my raz wychodzimy :) no i najważniejsze, że zdrowy i uśmiechnięty :D
    Zaglądaj do nas częściej :*

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delacruz! Super że się odezwałaś!
    A dziewczyny mam pytanie, dzisiaj ogladałam główkę Małej i ma suchą skórę głowy. Jak jej to przecieram to się łuszczy. A ma obsesje na tym punkcie bo mam łuszczycę i nie chcę zeby Mała to miała. Czym najlepiej nawilżać?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delacruz zaglądaj do nas częściej :)

Sroka ja smaruję emolium i jest ok.

• Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane....wieki mnie nie było. Tęskno mi było za Wami,ale kompletny brak czasu, a na dodatek same nieszczęścia że gdyby nie Julka i przeprowadzka do Naszego nowego mieszkanka to deprecha murowana:-(

Miesiąc temu dowiedzieliśmy się ,że moja ukochana ciocia ma raka trzustki a wczoraj ją już pochowaliśmy, miała 54lata:-(

Tydzień temu zadzwoniła koleżanka która mieszka w Anglii z wiadomością że ma raka :-( Zaczęło się od jajowodów 8 miesięcy temu a teraz zajęte są już jajniki i macica...immunoterapia nic nie pomogła i teraz szykuję się na chemioterapie:-( Ma dopiero 28 lat i dwójkę dzieci.

A w ten weekend kolega który pracuje w Szkocji zabił się tam w górach, miał 29lat :-(

Międzyczasie moja przyjaciółka miała wycinane znamię na nodze i gdyby pare miesięcy później to zrobiła to wyhodowała by czerniaka...teraz dwa razy w roku musi się badać:-(

Takie to życie niesprawiedliwe ,że Bóg zabiera nam same wartościowe osoby:-(

Muszę się teraz wziąć w garść,bo mam dla kogo żyć . Ostatnio na FB dodałam zdjątko Julci mojego urwiska śmieszka i krzykacza :-) Bo tak się drańciula nauczyła krzyczeć, że uszy bolą.
    We wtorek byliśmy na szczepieniu i waży 6800 i ma 65cm :-)

Co do wprowadzania nowości to Julka jadła już marcheweczke,brokuły,groszek,ziemniaczki z marchewka, zupkę jarzynową która jej najbardziej smakowała i teraz dynie jeszcze jemy i też jej bardzo smakuje. Mięsko teraz będziemy smakować no i gluten. Poza tym dalej na cycusiu,ale przez te stresy i płacze w ostatnich dniach to widze że mam coraz mniej pokarmu. Może uda mi się go jeszcze teraz podratować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 11:34

sylwia1985 lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Delacruz zaglądaj do nas częściej :)

Sroka ja smaruję emolium i jest ok.
    ale emolium do ciała? Czy jakiś inny? Bo ja mam taki co ciała ale jak mam jej to robic przy takiej bujnej fryzurze?

Zielono mi - współczuje tyle nieszczęścia na raz! Masakra jakaś ;*

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    ale emolium do ciała? Czy jakiś inny? Bo ja mam taki co ciała ale jak mam jej to robic przy takiej bujnej fryzurze?

Zielono mi - współczuje tyle nieszczęścia na raz! Masakra jakaś ;*
    Do ciała. Ja Filipowi też smaruję czuprynkę i nie skleja włosków ;)

Sroka lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o tej kurtce? Myślę zamówić r 74 żeby było na wiosne właśnie.

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/kurtka-niemowleca-5a2811?c=4437#free_delivery

sylwia1985 lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi przykro mi bardzo. Niestety zdarzają się czasem takie czarne serie :(

Wysłany: 19 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka , Sroka...no nikomu nie życzę tylu nieszczęśliwych wiadomości w miesiąc ba nawet w rok i w całym życiu:-(

Sroka Śliczna ta kurteczka i w dobrej cenie :-) Może też się na nią skuszę. ta zielona też jest śliczna http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/kurtka-niemowleca-5a2807?c=3017

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 11:41

so22pqr.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam właśnie tą morelową. Niech jest taka wiatrówka, przyda się. A fajnie, bo parę kroków ode mnie jest kiosk RUCHu gdzie za 5,50zł biora za przesyłkę i moge tam odebrać ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Anoolka , Sroka...no nikomu nie życzę tylu nieszczęśliwych wiadomości w miesiąc ba nawet w rok i w całym życiu:-(
    Ehh ja też kiedyś przez to przechodziłam tylko że w najbliższej rodzinie. Najpierw pochowałam ojca. Trzy dni po pogrzebie mojego brata potrącił samochód, ledwo przeżył a po kilku miesiącach mojego faceta napadli i operowali mu głowę...Pocieszenia i ukojenia nerwów szukałam w alkoholu bo nie umiałam na trzeźwo funkcjonować. Już nie mówiąc że nabawiłam się nerwicy. Ale najważniejsze że to już za mną a powiedzenie "co nie zabije to nas wzmocni" w moim przypadku się jak najbardziej sprawdziło :)

Wysłany: 19 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ehh ja też kiedyś przez to przechodziłam tylko że w najbliższej rodzinie. Najpierw pochowałam ojca. Trzy dni po pogrzebie mojego brata potrącił samochód, ledwo przeżył a po kilku miesiącach mojego faceta napadli i operowali mu głowę...Pocieszenia i ukojenia nerwów szukałam w alkoholu bo nie umiałam na trzeźwo funkcjonować. Już nie mówiąc że nabawiłam się nerwicy. Ale najważniejsze że to już za mną a powiedzenie "co nie zabije to nas wzmocni" w moim przypadku się jak najbardziej sprawdziło :)

Oj Anoolka faktycznie "co nas nie zabije to nas wzmocni" tylko dlaczego tak musi być? Dlaczego musimy być tak doświadczani?
    Ciągle powtarzam,że powinniśmy korzystać z życia nie kłocić się,szanować bo nie zna się dnia ani godziny...:-(

Ja na szczęscie mam Julcię i to ona nadaje sens mojemu życiu i nie tylko mojemu w tym momencie bo mojemu tacie a dziadkowi Julci też. Zmarła ciocia to jedyne rodzeństwo mojego taty i powiedział,że Julcia dodaje mu sił i cieszy się że ją ma.

Dosyć smutasków....idzie wiosna trzeba żyć dalej i mieć nadzieję,że teraz już wszystko będzie dobrze.

so22pqr.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz, Zielono_mi miło was znowu widziec i odzywajcie sie częściej :-)

Zielono_mi to straszne ze tyle zlego u was sie dzieje w najblizszym otoczeniu :-(

U nas nocka kiepska o 3 Zuzia obudzila sie na jedzenie pociumkala chwile i przestawala a marudzila wiec sprawdzilam temperature a tam prawie 38 stopni, dalam paracetamol i na szczescie spadla ale 2 godziny meczylismy sie a to z jedzeniem a to ze spaniem, podejrzewam ze jej zeby dokuczają bo caly czas pcha paluszki do buzi a jak posmarowalam zelem to byl spokój

age.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Hej dziewczyny :) wieki mnie tu nie było. ..............
    fajnie ze sie odezwalas :) podczytuj nas troche tez :) Franio super duzy chlopak ;] ale ile on juz smakow poznal :O i sama wsyztsko mu gotujesz :O i jeszcze 3x spacer! no nei moge :)
    Anoolka wrote:
    A karmisz piersią czy mm bo nie pamiętam? Slyszalam że przy KP niemowlak raczej się nie zarazi od własnej matki a jak już to przejdzie to łagodnie.
    tylko piersia :)
    [QUOTE=Zielono mi:-)))))Miesiąc temu dowiedzieliśmy się ,że moja ukochana ciocia ma raka trzustki a wczoraj ją już pochowaliśmy, miała 54lata:-(

Tydzień temu zadzwoniła koleżanka która mieszka w Anglii z wiadomością że ma raka :-( Zaczęło się od jajowodów 8 miesięcy temu a teraz zajęte są już jajniki i macica...immunoterapia nic nie pomogła i teraz szykuję się na chemioterapie:-( Ma dopiero 28 lat i dwójkę dzieci.

A w ten weekend kolega który pracuje w Szkocji zabił się tam w górach, miał 29lat :-(

Międzyczasie moja przyjaciółka miała wycinane znamię na nodze i gdyby pare miesięcy później to zrobiła to wyhodowała by czerniaka...teraz dwa razy w roku musi się badać:-(

Takie to życie niesprawiedliwe ,że Bóg zabiera nam same wartościowe osoby:-([/QUOTE]
    o matko jakie straszne historie!!! 3maj sie dzielnie! wpsolczuje tego wsyztskiego!
    Sroka wrote:
    Co myślicie o tej kurtce? Myślę zamówić r 74 żeby było na wiosne właśnie.

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/kurtka-niemowleca-5a2811?c=4437#free_delivery
    mi sie podoba :)

Smutas lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie sadze zeby byl przegrzany.. bo ta czapka to jednak nie jest jakas nie wiadomo jak zimowa.... mial body z dlugim, bluze na suwak wcale nie gruba, i bardzo cienka wiatrowke. rajstopki i spodenki. zaraz wam fotke wrzuce. i kocykiem nakryty byl jak spal, a jak nei to tlyko nozki mial nakryte.

• tofirus Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz, Zielono mi welcome back! :)

Zielono mi, ogromnie współczuję przeżyć.

DeLaCruz, ja też sama gotuję i super, że mi przypomniałaś o kaszy gryczanej. Też będziemy próbować :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
‹‹ 1363 1364 1365 1366 1367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ