X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na spacer wkładamy body, na to bluzkę z długim rękawem, dresy i ciepłe skarpetki. Na to wiosenna kurtka ortalionowa z podszewką i cienka czapka. To tak na 10-11stopni

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felacruz super, ze sie odwzwalas! Ekstra czyta sie takie pozytywne posty :-) Wszystkiego dobrego i zagldaj do nas czesciej!

DeLaCruz lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *DeLaCruz ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Moi:) kurcze, ale nasze dzieci są już "dorosłe" ;)

MOI lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz fajnie że jesteś! Im nas więcej tym weselej ;) nie raz się tu któras z nas pytała co z Tobą i Frankiem :) Ale masz dużego już synka, super! i 2-3razy dziennie spacer super! my raz wychodzimy :) no i najważniejsze, że zdrowy i uśmiechnięty :D
    Zaglądaj do nas częściej :*

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delacruz! Super że się odezwałaś!
    A dziewczyny mam pytanie, dzisiaj ogladałam główkę Małej i ma suchą skórę głowy. Jak jej to przecieram to się łuszczy. A ma obsesje na tym punkcie bo mam łuszczycę i nie chcę zeby Mała to miała. Czym najlepiej nawilżać?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delacruz zaglądaj do nas częściej :)

Sroka ja smaruję emolium i jest ok.

• Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane....wieki mnie nie było. Tęskno mi było za Wami,ale kompletny brak czasu, a na dodatek same nieszczęścia że gdyby nie Julka i przeprowadzka do Naszego nowego mieszkanka to deprecha murowana:-(

Miesiąc temu dowiedzieliśmy się ,że moja ukochana ciocia ma raka trzustki a wczoraj ją już pochowaliśmy, miała 54lata:-(

Tydzień temu zadzwoniła koleżanka która mieszka w Anglii z wiadomością że ma raka :-( Zaczęło się od jajowodów 8 miesięcy temu a teraz zajęte są już jajniki i macica...immunoterapia nic nie pomogła i teraz szykuję się na chemioterapie:-( Ma dopiero 28 lat i dwójkę dzieci.

A w ten weekend kolega który pracuje w Szkocji zabił się tam w górach, miał 29lat :-(

Międzyczasie moja przyjaciółka miała wycinane znamię na nodze i gdyby pare miesięcy później to zrobiła to wyhodowała by czerniaka...teraz dwa razy w roku musi się badać:-(

Takie to życie niesprawiedliwe ,że Bóg zabiera nam same wartościowe osoby:-(

Muszę się teraz wziąć w garść,bo mam dla kogo żyć . Ostatnio na FB dodałam zdjątko Julci mojego urwiska śmieszka i krzykacza :-) Bo tak się drańciula nauczyła krzyczeć, że uszy bolą.
    We wtorek byliśmy na szczepieniu i waży 6800 i ma 65cm :-)

Co do wprowadzania nowości to Julka jadła już marcheweczke,brokuły,groszek,ziemniaczki z marchewka, zupkę jarzynową która jej najbardziej smakowała i teraz dynie jeszcze jemy i też jej bardzo smakuje. Mięsko teraz będziemy smakować no i gluten. Poza tym dalej na cycusiu,ale przez te stresy i płacze w ostatnich dniach to widze że mam coraz mniej pokarmu. Może uda mi się go jeszcze teraz podratować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 11:34

sylwia1985 lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Delacruz zaglądaj do nas częściej :)

Sroka ja smaruję emolium i jest ok.
    ale emolium do ciała? Czy jakiś inny? Bo ja mam taki co ciała ale jak mam jej to robic przy takiej bujnej fryzurze?

Zielono mi - współczuje tyle nieszczęścia na raz! Masakra jakaś ;*

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    ale emolium do ciała? Czy jakiś inny? Bo ja mam taki co ciała ale jak mam jej to robic przy takiej bujnej fryzurze?

Zielono mi - współczuje tyle nieszczęścia na raz! Masakra jakaś ;*
    Do ciała. Ja Filipowi też smaruję czuprynkę i nie skleja włosków ;)

Sroka lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o tej kurtce? Myślę zamówić r 74 żeby było na wiosne właśnie.

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/kurtka-niemowleca-5a2811?c=4437#free_delivery

sylwia1985 lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi przykro mi bardzo. Niestety zdarzają się czasem takie czarne serie :(

Wysłany: 19 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka , Sroka...no nikomu nie życzę tylu nieszczęśliwych wiadomości w miesiąc ba nawet w rok i w całym życiu:-(

Sroka Śliczna ta kurteczka i w dobrej cenie :-) Może też się na nią skuszę. ta zielona też jest śliczna http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/kurtka-niemowleca-5a2807?c=3017

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 11:41

so22pqr.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam właśnie tą morelową. Niech jest taka wiatrówka, przyda się. A fajnie, bo parę kroków ode mnie jest kiosk RUCHu gdzie za 5,50zł biora za przesyłkę i moge tam odebrać ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Anoolka , Sroka...no nikomu nie życzę tylu nieszczęśliwych wiadomości w miesiąc ba nawet w rok i w całym życiu:-(
    Ehh ja też kiedyś przez to przechodziłam tylko że w najbliższej rodzinie. Najpierw pochowałam ojca. Trzy dni po pogrzebie mojego brata potrącił samochód, ledwo przeżył a po kilku miesiącach mojego faceta napadli i operowali mu głowę...Pocieszenia i ukojenia nerwów szukałam w alkoholu bo nie umiałam na trzeźwo funkcjonować. Już nie mówiąc że nabawiłam się nerwicy. Ale najważniejsze że to już za mną a powiedzenie "co nie zabije to nas wzmocni" w moim przypadku się jak najbardziej sprawdziło :)

Wysłany: 19 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ehh ja też kiedyś przez to przechodziłam tylko że w najbliższej rodzinie. Najpierw pochowałam ojca. Trzy dni po pogrzebie mojego brata potrącił samochód, ledwo przeżył a po kilku miesiącach mojego faceta napadli i operowali mu głowę...Pocieszenia i ukojenia nerwów szukałam w alkoholu bo nie umiałam na trzeźwo funkcjonować. Już nie mówiąc że nabawiłam się nerwicy. Ale najważniejsze że to już za mną a powiedzenie "co nie zabije to nas wzmocni" w moim przypadku się jak najbardziej sprawdziło :)

Oj Anoolka faktycznie "co nas nie zabije to nas wzmocni" tylko dlaczego tak musi być? Dlaczego musimy być tak doświadczani?
    Ciągle powtarzam,że powinniśmy korzystać z życia nie kłocić się,szanować bo nie zna się dnia ani godziny...:-(

Ja na szczęscie mam Julcię i to ona nadaje sens mojemu życiu i nie tylko mojemu w tym momencie bo mojemu tacie a dziadkowi Julci też. Zmarła ciocia to jedyne rodzeństwo mojego taty i powiedział,że Julcia dodaje mu sił i cieszy się że ją ma.

Dosyć smutasków....idzie wiosna trzeba żyć dalej i mieć nadzieję,że teraz już wszystko będzie dobrze.

so22pqr.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz, Zielono_mi miło was znowu widziec i odzywajcie sie częściej :-)

Zielono_mi to straszne ze tyle zlego u was sie dzieje w najblizszym otoczeniu :-(

U nas nocka kiepska o 3 Zuzia obudzila sie na jedzenie pociumkala chwile i przestawala a marudzila wiec sprawdzilam temperature a tam prawie 38 stopni, dalam paracetamol i na szczescie spadla ale 2 godziny meczylismy sie a to z jedzeniem a to ze spaniem, podejrzewam ze jej zeby dokuczają bo caly czas pcha paluszki do buzi a jak posmarowalam zelem to byl spokój

preg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Hej dziewczyny :) wieki mnie tu nie było. ..............
    fajnie ze sie odezwalas :) podczytuj nas troche tez :) Franio super duzy chlopak ;] ale ile on juz smakow poznal :O i sama wsyztsko mu gotujesz :O i jeszcze 3x spacer! no nei moge :)
    Anoolka wrote:
    A karmisz piersią czy mm bo nie pamiętam? Slyszalam że przy KP niemowlak raczej się nie zarazi od własnej matki a jak już to przejdzie to łagodnie.
    tylko piersia :)
    [QUOTE=Zielono mi:-)))))Miesiąc temu dowiedzieliśmy się ,że moja ukochana ciocia ma raka trzustki a wczoraj ją już pochowaliśmy, miała 54lata:-(

Tydzień temu zadzwoniła koleżanka która mieszka w Anglii z wiadomością że ma raka :-( Zaczęło się od jajowodów 8 miesięcy temu a teraz zajęte są już jajniki i macica...immunoterapia nic nie pomogła i teraz szykuję się na chemioterapie:-( Ma dopiero 28 lat i dwójkę dzieci.

A w ten weekend kolega który pracuje w Szkocji zabił się tam w górach, miał 29lat :-(

Międzyczasie moja przyjaciółka miała wycinane znamię na nodze i gdyby pare miesięcy później to zrobiła to wyhodowała by czerniaka...teraz dwa razy w roku musi się badać:-(

Takie to życie niesprawiedliwe ,że Bóg zabiera nam same wartościowe osoby:-([/QUOTE]
    o matko jakie straszne historie!!! 3maj sie dzielnie! wpsolczuje tego wsyztskiego!
    Sroka wrote:
    Co myślicie o tej kurtce? Myślę zamówić r 74 żeby było na wiosne właśnie.

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/kurtka-niemowleca-5a2811?c=4437#free_delivery
    mi sie podoba :)

Smutas lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie sadze zeby byl przegrzany.. bo ta czapka to jednak nie jest jakas nie wiadomo jak zimowa.... mial body z dlugim, bluze na suwak wcale nie gruba, i bardzo cienka wiatrowke. rajstopki i spodenki. zaraz wam fotke wrzuce. i kocykiem nakryty byl jak spal, a jak nei to tlyko nozki mial nakryte.

• tofirus Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz, Zielono mi welcome back! :)

Zielono mi, ogromnie współczuję przeżyć.

DeLaCruz, ja też sama gotuję i super, że mi przypomniałaś o kaszy gryczanej. Też będziemy próbować :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
‹‹ 1363 1364 1365 1366 1367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ