X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginka super- zbadala mnie dokladnie- @ ani widu ani slychu
    z tym moczem mowila ze czesto kobiety po SN to maja a ze to tylko chirurgicznie mozna poprawic ale jak planuje 2 malca to nie ma sensu narazie tego robic.
    Wstapilam do szmateksu i fajne rzeczy dla malego kupilam i dla siebie bluzeczke- a potem poszlam do rossmana bo kosmetyki sie koncza - maz spisal sie na medal - ani raz nie dzwonil i poradzil sobie- jeden minus maly nic nie jadl czekal na cycora - nie bylo mnie ponad 3 godzin :) teraz robie ryz z jablkami na obiadek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 15:35

Sisilla, ataga4, Anoolka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas marchewka ok, groszek super i kalafior ok, nie polubiła brokuła. Dyni jej w ogóle nie dawałam bo mnie odrzucało, a co dopiero ją.

Ataga nasza Tula będzie w tym tygodniu i się doczekać nie umiem! Też myślę, że poczekam, aż zacznie siadać to wtedy zacznę ją nosić.

ataga4 lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dobrze, że okna ogarnęłam w zeszłym tygodniu, bo teraz z tym bolącym brzucholem chyba bym nie dała rady. Choć dziś jest juz dużo lepiej. Nawet naleśniki upichciłam i delikatny rosołek, źebym miała marchewkę na obiad ;)

Sroka, my używamy tuli, Zosia bardzo lubi w niej podróżować, ja do tej pory nie używałam jej bardzo często, ale młoda wtula się we mnie i szybko robi się śpiąca i usypia. Dziecko faktycznie w pozycji żabki, dla mnie super.

ataga4, ao12. lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ja dobrze, że okna ogarnęłam w zeszłym tygodniu, bo teraz z tym bolącym brzucholem chyba bym nie dała rady. Choć dziś jest juz dużo lepiej. Nawet naleśniki upichciłam i delikatny rosołek, źebym miała marchewkę na obiad ;)

Sroka, my używamy tuli, Zosia bardzo lubi w niej podróżować, ja do tej pory nie używałam jej bardzo często, ale młoda wtula się we mnie i szybko robi się śpiąca i usypia. Dziecko faktycznie w pozycji żabki, dla mnie super.
    A Twoja Malutka już siada czy nie czekałaś na to? Bo ja nie wiem czy Agata już jest gotowa w tym chodzić.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Bo większość dzieci to pulpety, dlatego zapamiętała sobie średnie przyrosty wagi i do nich nas porównuje zamiast spojrzeć na siatkę centylową. To ja jej pokazuję nasze przyrosty na siatce centylowej w tej aplikacji, którą nam kuedyś poleciła DeLaCruz

No Franka się na szczęście nie czekają, bo też bym musiała tłumaczyć

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za aplikacja jak można wiedzieć? Bo też taka chce ;)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z jedzeniem super, do tej pory jadł słoiczki marchew z ziemniakiem, brokuły, kalafior, groszek, zupkę jarzynowa z pietrucha i porem, a z deserkow jabłko a dziś kupiłam z gruszką. Zawsze zjadal pół słoiczka czyli ok 60g plus kaszka manna z nestle, zaczynaliśmy od pół łyżeczki i teraz są już 2 płaskie. Ale dziś po takiej porcji zupki jarzynowej z bobivity tak otwierał buzię, że zjadł resztę słoiczka do końca:-D
    Wystarczyło na godzinę i był cyc:-)

Na jutro kupiłam mrożone brokuły kalafior i marchewkę. Mrożone są w sezonie, więc chyba lepsze niż niby świeże.

DeLaCruz, MOI, rewoppka lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:39

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:39

• Nelly Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    moje dziecko

rewoppka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, ja pomału psychicznie przygotowuje się do stałych pokarmów, i mam do Was pytanie: Jak pierwszy raz podawałyście np marcheweczke lub ziemniaczka ze słoika, to ile tego podałyście dziecku? Z 1/3 słoiczka czy parę łyżeczek? Wiem że maluch może nawet tyle nie chcieć zjeść za pierwszym razem, ale to już inna kwestia :-P
    Bo te ilości o których pisze Kasia MJ: pół łyżeczki, czy dwie płaskie to dotyczą się kaszek/glutenu i chodzi o ilość produktu sypkiego przed ugotowaniem, czy tyle gotowej kaszki do spożycia podałyście?
    Ja słoiczka pierwszego dnia podgrzewam dosłownie łyżeczkę, bo i tak więcej nie zje, drugiego dnia 1/3, a trzeciego wsuwa już całą resztę. Potem pewnie będzie jadła więcej, ale my dopiero zaczęłyśmy dokarmianie i mamy za sobą dopiero 3 słoiczki

ataga4 lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:

Chyba chodzi o aplikację Moje Dziecko na androida.

Też mi się marzy Tula, ale niestety nas nie stać :( dlatego zostajemy przy chuscie. Muszę się w końcu przemoc i nauczyć wiązać plecak prosty

rewoppka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Moje Dziecko w iPhonie

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla, a Ty tylko tulisz się z Zosią w tuli gdy odprowadzasz Dominika do przedszkola, czy chodzisz również w domu lub wychodzisz z nią np na jakieś zakupy?

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzisiaj w końcu odwiedziłam dentystę i na szczęście zachowałem wszystkie zęby ☺a tak poza tym dla zainteresowanych dady są w promocji właśnie się zaopatrzylam☺

Scęście lubi tę wiadomość

Ewelka91
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dzięki ewcia91 :) A te stare czy comfort fit?

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Premium comfort fit

DeLaCruz lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dobrze ze nie czekałyśmy z kupnem aż maluchy zaczną siedzieć, bo teraz po podwyżce cen za Tule to chyba bym się na nią nie zdecydowała... A tak, to Tula czeka sobie grzecznie na Kajtusia a ja jestem happy :-)
    Ja załapałam się w ostatniej partii po starej cenie. Mam mieć ją w piątek ;))

DeLaCruz lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te premium ☺tez jak tak czytam o tych nosidlach to mam ochotę kupić ale czy jest mi to potrzebne ☺

Ewelka91
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, ja pomału psychicznie przygotowuje się do stałych pokarmów, i mam do Was pytanie: Jak pierwszy raz podawałyście np marcheweczke lub ziemniaczka ze słoika, to ile tego podałyście dziecku? Z 1/3 słoiczka czy parę łyżeczek? Wiem że maluch może nawet tyle nie chcieć zjeść za pierwszym razem, ale to już inna kwestia :-P
    Bo te ilości o których pisze Kasia MJ: pół łyżeczki, czy dwie płaskie to dotyczą się kaszek/glutenu i chodzi o ilość produktu sypkiego przed ugotowaniem, czy tyle gotowej kaszki do spożycia podałyście?
    ja daje codziennie od poczatku 1/3 sloiczka tego malutkiego z gerbera lub bobovity

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ