X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia motywuję się, żeby umyć okna i nic z tego jak na razie.. Też spędzamy Święta poza domem, więc ogarnę tylko mieszkanie tak jak co weekend, umyję te okna i będzie.

U nas nocka też bardzo dobra. Mała zasnęła przed 21 a wstała o 7. Po 9 znowu już spała i wstała dopiero jakieś 30 minut temu.

My z dodatkowych szczepiliśmy tylko na rota.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ataga powiedz mi czy Wy z Kajtkiem się już tulicie w Tuli?

Jeszcze nie. Tzn jakieś 1,5tyg temu założyłam w domu na próbę, żeby zobaczyć jak zareaguje. Ale mam ją już pod ręką, i jak wychodzę sama z wózkiem to wrzucam do koszyka żeby w razie co mieć jak wrócić :-P Z takim typowym chodzeniem czekam aż sam usiądzie, albo raczej czekam na okazję ;-) żeby odbyć pierwszą "podróż". Sama jestem bardzo ciekawa jak to będzie :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:39

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Mieszkam na Górskiej, często spacerujemy w stronę Lidla i Rossmanna;-) Jutro prawdopodobnie młodego zabiera na spacer dziadek, ale we wtorek jestem chętna :-D

W tym tygodniu akurat wyjeżdżamy, ale po świętach bardzo chętnie:)

KasiaMJ lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie lodówkę przydało by się umyć hihihi
    Ja nie mam co piec ani gotować, bo moi teściowie mają fioła na tym punkcie. Teściu zawsze nagotuje jak dla wojska, a teściowa z 10 rodzai ciast!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Pestka nam lekarka mowila, ze rotawirusy powinny byc zakonczone (czyli podane 2 dawki) w pierwszym polroczu zycia i tak szczepilismy. Teraz w polowie kwietnia pojdziemy na wzw i wezmiemy pierwsza dawke pneumokokow -ta szczepionka moze bycvpodana w dowolnym momencie, choc wiadomo ze im szybciej tym lepiej, bo im mniejsze dziecko, tym powazniejsze skutki zarazenia.

Trzymam kciuki za wasza marchewke :-)
    ja tez teraz na pneumo szczepić własnie będę :)

I hurra, marchewka sie udała! zjadł z 50g! :D i wziął łyżeczkę i sam nią do buzi leciał, wszystko w marchewce, ale super sie cieszę bo i jemu się spodobało :D MOI teraz trzymam kciuki za Ciebie :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja od tygodnia motywuję się, żeby umyć okna i nic z tego jak na razie.. Też spędzamy Święta poza domem, więc ogarnę tylko mieszkanie tak jak co weekend, umyję te okna i będzie.

U nas nocka też bardzo dobra. Mała zasnęła przed 21 a wstała o 7. Po 9 znowu już spała i wstała dopiero jakieś 30 minut temu.

My z dodatkowych szczepiliśmy tylko na rota.
    jejku ile Wasze dzieciaczki śpią! Mój śpi około 3h ale w ciagu całego dnia!

Sroka super nocka, zazdroszczę! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 13:24

Sroka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wszamalismy ziemniaczka z dynia :D super sam otwierał buzię zuch mały :)
    Aaaa mieszkanie mam w totalnym chaosie! Nie mam nawet kiedy tego ogarnąć! Słabooo strasznie...

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do gotowania to my idziemy na święta, wieć mieszkania w miarę czyste, ja tylko piekę ciacho, chleb i chce zrobić właśny majonez do jajek ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ja tez teraz na pneumo szczepić własnie będę :)

I hurra, marchewka sie udała! zjadł z 50g! :D i wziął łyżeczkę i sam nią do buzi leciał, wszystko w marchewce, ale super sie cieszę bo i jemu się spodobało :D MOI teraz trzymam kciuki za Ciebie :)
    Zazdroszcze!!! U nas lipa. Julcia zjadla 2 lyzeczki: jedna przypadkiem a druga podstepem, potem zacisnela usteczka i to byl koniec :-( w koncu postanowilam, ze sama zjem na jej oczach zeby zobaczyla jakie to dobre, ale efekt byl taki, ze chciala pobawic sie moja dorosla metalowa lyzeczka, swojej nie chciala :-\
    Pestka, a pozwalalas dziecku chwytac lyzeczke na ktorej byla papka? Celowalo do buzi? Jaki masz plaz na jutro tzn jaka jarzynka? U nas cd marchewki, moze w koncu sie uda...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    jejku ile Wasze dzieciaczki śpią! Mój śpi około 3h ale w ciagu całego dnia!

Sroka super nocka, zazdroszczę! :)

Dzisiaj chyba wyjątkowo przez pogodę bo jest ciemno i ciągle pada, sama pospałam do prawie 11 (z przerwą od 7 do 9). Normalnie mamy pobudkę ok 6 ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    No my w sumie też święta poza domem (babcia męża i moja mama) ale te cholerne okna wypadałoby umyć, a mam straszne opory, jakoś nie lubię myć okien.
    No i coś upichcę, żeby lodówka taka pusta nie była :-P O, własnie lodówkę powinnam umyć!!

No u mnie też jeszcze lodówka do mycia bo mi przypomniałaś :P Eh, nie chce mi się strasznie. Jak już mam chwile wolnego to wole rozłożyć się na kanapie i polenić a nie biegać ze szmatką.

ataga4, Sroka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Nelly masz jakiegos dziwnego lekarza. Nie dość że Magda jest na tym samym centylu to jeszcze podwoiła już swoją wagę urodzeniową i nie rozumiem dlaczego się czepia.
    Bo większość dzieci to pulpety, dlatego zapamiętała sobie średnie przyrosty wagi i do nich nas porównuje zamiast spojrzeć na siatkę centylową. To ja jej pokazuję nasze przyrosty na siatce centylowej w tej aplikacji, którą nam kuedyś poleciła DeLaCruz

DeLaCruz lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI, u nas marchewka nie podpasowała ani jak sama ugotowałam ani ze słoiczka. Za to dynia oraz brokuł Gerbera zjadła całe

km5svcqg6fuae1xg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    MOI, u nas marchewka nie podpasowała ani jak sama ugotowałam ani ze słoiczka. Za to dynia oraz brokuł Gerbera zjadła całe
    Wydaje mi sie, ze u nas problem lezy raczej w ogolnej niecheci do lyzeczki. Obym sie mylila! Jutro jeszcze podejscie do marchewki, a pojutrze bedzie juz ziemniak, zobaczymy.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    My właśnie wszamalismy ziemniaczka z dynia :D super sam otwierał buzię zuch mały :)
    Aaaa mieszkanie mam w totalnym chaosie! Nie mam nawet kiedy tego ogarnąć! Słabooo strasznie...

My też własnie szamaliśmy pieczone ziemniaczki z kotlecikiem z piersi i cukinia....a przepraszam, to ja wszamałam :-P Ale i młodzieniec chyba głodny bo marudkuje, więc zmykam go karmić :-)
    p.s. Lodówka w trakcie mycia :-]

rewoppka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, jak po wizycie u lekarki, i jak mąż sobie poradził?

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Zazdroszcze!!! U nas lipa. Julcia zjadla 2 lyzeczki: jedna przypadkiem a druga podstepem, potem zacisnela usteczka i to byl koniec :-( w koncu postanowilam, ze sama zjem na jej oczach zeby zobaczyla jakie to dobre, ale efekt byl taki, ze chciala pobawic sie moja dorosla metalowa lyzeczka, swojej nie chciala :-\
    Pestka, a pozwalalas dziecku chwytac lyzeczke na ktorej byla papka? Celowalo do buzi? Jaki masz plaz na jutro tzn jaka jarzynka? U nas cd marchewki, moze w koncu sie uda...
    troche na jego (ekhm mojej w sumie :P) łyżeczce było merchewki, i trochę z niej liznął, ale chyba bardziej mu się podobało, że ma coś nowego i wsadzał do buzi i gryzł. Więc to nie tak, że ogarnął, że to łyżeczka i że do jedzenia :D ale będę próbować, chce BLW i własne sztućce dla niego, zobaczymy :)

ja jeszcze jutro z marchewką. Chcę po 3 dni warzywka, żeby widzieć czy coś się dzieje z nim..potem ziemniak, brokól, groszek i dynia...potem kolejna tura po dwa dni każde warzywko a potem owocki :D i potem już będe mu normalnie gotować warzywką z kaszamia czy ryżem, jak zobacze, że nic go nie uczula :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah co do sprzatania to z mężem ogarneliśmy całą lodówkę w weekend:D okna myłam z miesiąc temu, więc w sumie mam wolne :) a nie, przepraszam, zerknęłam właśnie na okno w małym pokoju....idę się za nie od razu zabrać :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myslalam ze moje dziecko jest wszystkożerne ale niestety dotyczy to chyba tylko sloiczków :( Dziś zrobilam mu zupie jarzynowa z indykiem i jeden wielki płacz :( Z poczatku !myślałam że może za mało zblendowalam ale nawet gladsza konsystencja nie pomogła :( zbankrutuje na sloikach

‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ