X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia motywuję się, żeby umyć okna i nic z tego jak na razie.. Też spędzamy Święta poza domem, więc ogarnę tylko mieszkanie tak jak co weekend, umyję te okna i będzie.

U nas nocka też bardzo dobra. Mała zasnęła przed 21 a wstała o 7. Po 9 znowu już spała i wstała dopiero jakieś 30 minut temu.

My z dodatkowych szczepiliśmy tylko na rota.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ataga powiedz mi czy Wy z Kajtkiem się już tulicie w Tuli?

Jeszcze nie. Tzn jakieś 1,5tyg temu założyłam w domu na próbę, żeby zobaczyć jak zareaguje. Ale mam ją już pod ręką, i jak wychodzę sama z wózkiem to wrzucam do koszyka żeby w razie co mieć jak wrócić :-P Z takim typowym chodzeniem czekam aż sam usiądzie, albo raczej czekam na okazję ;-) żeby odbyć pierwszą "podróż". Sama jestem bardzo ciekawa jak to będzie :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:39

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Mieszkam na Górskiej, często spacerujemy w stronę Lidla i Rossmanna;-) Jutro prawdopodobnie młodego zabiera na spacer dziadek, ale we wtorek jestem chętna :-D

W tym tygodniu akurat wyjeżdżamy, ale po świętach bardzo chętnie:)

KasiaMJ lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie lodówkę przydało by się umyć hihihi
    Ja nie mam co piec ani gotować, bo moi teściowie mają fioła na tym punkcie. Teściu zawsze nagotuje jak dla wojska, a teściowa z 10 rodzai ciast!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Pestka nam lekarka mowila, ze rotawirusy powinny byc zakonczone (czyli podane 2 dawki) w pierwszym polroczu zycia i tak szczepilismy. Teraz w polowie kwietnia pojdziemy na wzw i wezmiemy pierwsza dawke pneumokokow -ta szczepionka moze bycvpodana w dowolnym momencie, choc wiadomo ze im szybciej tym lepiej, bo im mniejsze dziecko, tym powazniejsze skutki zarazenia.

Trzymam kciuki za wasza marchewke :-)
    ja tez teraz na pneumo szczepić własnie będę :)

I hurra, marchewka sie udała! zjadł z 50g! :D i wziął łyżeczkę i sam nią do buzi leciał, wszystko w marchewce, ale super sie cieszę bo i jemu się spodobało :D MOI teraz trzymam kciuki za Ciebie :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja od tygodnia motywuję się, żeby umyć okna i nic z tego jak na razie.. Też spędzamy Święta poza domem, więc ogarnę tylko mieszkanie tak jak co weekend, umyję te okna i będzie.

U nas nocka też bardzo dobra. Mała zasnęła przed 21 a wstała o 7. Po 9 znowu już spała i wstała dopiero jakieś 30 minut temu.

My z dodatkowych szczepiliśmy tylko na rota.
    jejku ile Wasze dzieciaczki śpią! Mój śpi około 3h ale w ciagu całego dnia!

Sroka super nocka, zazdroszczę! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 13:24

Sroka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wszamalismy ziemniaczka z dynia :D super sam otwierał buzię zuch mały :)
    Aaaa mieszkanie mam w totalnym chaosie! Nie mam nawet kiedy tego ogarnąć! Słabooo strasznie...

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do gotowania to my idziemy na święta, wieć mieszkania w miarę czyste, ja tylko piekę ciacho, chleb i chce zrobić właśny majonez do jajek ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ja tez teraz na pneumo szczepić własnie będę :)

I hurra, marchewka sie udała! zjadł z 50g! :D i wziął łyżeczkę i sam nią do buzi leciał, wszystko w marchewce, ale super sie cieszę bo i jemu się spodobało :D MOI teraz trzymam kciuki za Ciebie :)
    Zazdroszcze!!! U nas lipa. Julcia zjadla 2 lyzeczki: jedna przypadkiem a druga podstepem, potem zacisnela usteczka i to byl koniec :-( w koncu postanowilam, ze sama zjem na jej oczach zeby zobaczyla jakie to dobre, ale efekt byl taki, ze chciala pobawic sie moja dorosla metalowa lyzeczka, swojej nie chciala :-\
    Pestka, a pozwalalas dziecku chwytac lyzeczke na ktorej byla papka? Celowalo do buzi? Jaki masz plaz na jutro tzn jaka jarzynka? U nas cd marchewki, moze w koncu sie uda...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    jejku ile Wasze dzieciaczki śpią! Mój śpi około 3h ale w ciagu całego dnia!

Sroka super nocka, zazdroszczę! :)

Dzisiaj chyba wyjątkowo przez pogodę bo jest ciemno i ciągle pada, sama pospałam do prawie 11 (z przerwą od 7 do 9). Normalnie mamy pobudkę ok 6 ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    No my w sumie też święta poza domem (babcia męża i moja mama) ale te cholerne okna wypadałoby umyć, a mam straszne opory, jakoś nie lubię myć okien.
    No i coś upichcę, żeby lodówka taka pusta nie była :-P O, własnie lodówkę powinnam umyć!!

No u mnie też jeszcze lodówka do mycia bo mi przypomniałaś :P Eh, nie chce mi się strasznie. Jak już mam chwile wolnego to wole rozłożyć się na kanapie i polenić a nie biegać ze szmatką.

ataga4, Sroka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Nelly masz jakiegos dziwnego lekarza. Nie dość że Magda jest na tym samym centylu to jeszcze podwoiła już swoją wagę urodzeniową i nie rozumiem dlaczego się czepia.
    Bo większość dzieci to pulpety, dlatego zapamiętała sobie średnie przyrosty wagi i do nich nas porównuje zamiast spojrzeć na siatkę centylową. To ja jej pokazuję nasze przyrosty na siatce centylowej w tej aplikacji, którą nam kuedyś poleciła DeLaCruz

DeLaCruz lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI, u nas marchewka nie podpasowała ani jak sama ugotowałam ani ze słoiczka. Za to dynia oraz brokuł Gerbera zjadła całe

km5svcqg6fuae1xg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    MOI, u nas marchewka nie podpasowała ani jak sama ugotowałam ani ze słoiczka. Za to dynia oraz brokuł Gerbera zjadła całe
    Wydaje mi sie, ze u nas problem lezy raczej w ogolnej niecheci do lyzeczki. Obym sie mylila! Jutro jeszcze podejscie do marchewki, a pojutrze bedzie juz ziemniak, zobaczymy.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    My właśnie wszamalismy ziemniaczka z dynia :D super sam otwierał buzię zuch mały :)
    Aaaa mieszkanie mam w totalnym chaosie! Nie mam nawet kiedy tego ogarnąć! Słabooo strasznie...

My też własnie szamaliśmy pieczone ziemniaczki z kotlecikiem z piersi i cukinia....a przepraszam, to ja wszamałam :-P Ale i młodzieniec chyba głodny bo marudkuje, więc zmykam go karmić :-)
    p.s. Lodówka w trakcie mycia :-]

rewoppka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, jak po wizycie u lekarki, i jak mąż sobie poradził?

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Zazdroszcze!!! U nas lipa. Julcia zjadla 2 lyzeczki: jedna przypadkiem a druga podstepem, potem zacisnela usteczka i to byl koniec :-( w koncu postanowilam, ze sama zjem na jej oczach zeby zobaczyla jakie to dobre, ale efekt byl taki, ze chciala pobawic sie moja dorosla metalowa lyzeczka, swojej nie chciala :-\
    Pestka, a pozwalalas dziecku chwytac lyzeczke na ktorej byla papka? Celowalo do buzi? Jaki masz plaz na jutro tzn jaka jarzynka? U nas cd marchewki, moze w koncu sie uda...
    troche na jego (ekhm mojej w sumie :P) łyżeczce było merchewki, i trochę z niej liznął, ale chyba bardziej mu się podobało, że ma coś nowego i wsadzał do buzi i gryzł. Więc to nie tak, że ogarnął, że to łyżeczka i że do jedzenia :D ale będę próbować, chce BLW i własne sztućce dla niego, zobaczymy :)

ja jeszcze jutro z marchewką. Chcę po 3 dni warzywka, żeby widzieć czy coś się dzieje z nim..potem ziemniak, brokól, groszek i dynia...potem kolejna tura po dwa dni każde warzywko a potem owocki :D i potem już będe mu normalnie gotować warzywką z kaszamia czy ryżem, jak zobacze, że nic go nie uczula :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah co do sprzatania to z mężem ogarneliśmy całą lodówkę w weekend:D okna myłam z miesiąc temu, więc w sumie mam wolne :) a nie, przepraszam, zerknęłam właśnie na okno w małym pokoju....idę się za nie od razu zabrać :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myslalam ze moje dziecko jest wszystkożerne ale niestety dotyczy to chyba tylko sloiczków :( Dziś zrobilam mu zupie jarzynowa z indykiem i jeden wielki płacz :( Z poczatku !myślałam że może za mało zblendowalam ale nawet gladsza konsystencja nie pomogła :( zbankrutuje na sloikach

‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ