Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od tygodnia motywuję się, żeby umyć okna i nic z tego jak na razie.. Też spędzamy Święta poza domem, więc ogarnę tylko mieszkanie tak jak co weekend, umyję te okna i będzie.
U nas nocka też bardzo dobra. Mała zasnęła przed 21 a wstała o 7. Po 9 znowu już spała i wstała dopiero jakieś 30 minut temu.
My z dodatkowych szczepiliśmy tylko na rota.
-
Sroka wrote:Ataga powiedz mi czy Wy z Kajtkiem się już tulicie w Tuli?
Jeszcze nie. Tzn jakieś 1,5tyg temu założyłam w domu na próbę, żeby zobaczyć jak zareaguje. Ale mam ją już pod ręką, i jak wychodzę sama z wózkiem to wrzucam do koszyka żeby w razie co mieć jak wrócić Z takim typowym chodzeniem czekam aż sam usiądzie, albo raczej czekam na okazję żeby odbyć pierwszą "podróż". Sama jestem bardzo ciekawa jak to będzie -
KasiaMJ wrote:Mieszkam na Górskiej, często spacerujemy w stronę Lidla i Rossmanna;-) Jutro prawdopodobnie młodego zabiera na spacer dziadek, ale we wtorek jestem chętna
W tym tygodniu akurat wyjeżdżamy, ale po świętach bardzo chętnie:)KasiaMJ lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
MOI wrote:Pestka nam lekarka mowila, ze rotawirusy powinny byc zakonczone (czyli podane 2 dawki) w pierwszym polroczu zycia i tak szczepilismy. Teraz w polowie kwietnia pojdziemy na wzw i wezmiemy pierwsza dawke pneumokokow -ta szczepionka moze bycvpodana w dowolnym momencie, choc wiadomo ze im szybciej tym lepiej, bo im mniejsze dziecko, tym powazniejsze skutki zarazenia.
Trzymam kciuki za wasza marchewke
I hurra, marchewka sie udała! zjadł z 50g! i wziął łyżeczkę i sam nią do buzi leciał, wszystko w marchewce, ale super sie cieszę bo i jemu się spodobało MOI teraz trzymam kciuki za Ciebie -
paradise wrote:Ja od tygodnia motywuję się, żeby umyć okna i nic z tego jak na razie.. Też spędzamy Święta poza domem, więc ogarnę tylko mieszkanie tak jak co weekend, umyję te okna i będzie.
U nas nocka też bardzo dobra. Mała zasnęła przed 21 a wstała o 7. Po 9 znowu już spała i wstała dopiero jakieś 30 minut temu.
My z dodatkowych szczepiliśmy tylko na rota.
Sroka super nocka, zazdroszczę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 13:24
Sroka lubi tę wiadomość
-
pestka wrote:ja tez teraz na pneumo szczepić własnie będę
I hurra, marchewka sie udała! zjadł z 50g! i wziął łyżeczkę i sam nią do buzi leciał, wszystko w marchewce, ale super sie cieszę bo i jemu się spodobało MOI teraz trzymam kciuki za Ciebie
Pestka, a pozwalalas dziecku chwytac lyzeczke na ktorej byla papka? Celowalo do buzi? Jaki masz plaz na jutro tzn jaka jarzynka? U nas cd marchewki, moze w koncu sie uda... -
pestka wrote:jejku ile Wasze dzieciaczki śpią! Mój śpi około 3h ale w ciagu całego dnia!
Sroka super nocka, zazdroszczę!
Dzisiaj chyba wyjątkowo przez pogodę bo jest ciemno i ciągle pada, sama pospałam do prawie 11 (z przerwą od 7 do 9). Normalnie mamy pobudkę ok 6
-
ataga4 wrote:No my w sumie też święta poza domem (babcia męża i moja mama) ale te cholerne okna wypadałoby umyć, a mam straszne opory, jakoś nie lubię myć okien.
No i coś upichcę, żeby lodówka taka pusta nie była O, własnie lodówkę powinnam umyć!!
No u mnie też jeszcze lodówka do mycia bo mi przypomniałaś Eh, nie chce mi się strasznie. Jak już mam chwile wolnego to wole rozłożyć się na kanapie i polenić a nie biegać ze szmatką.ataga4, Sroka lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Nelly masz jakiegos dziwnego lekarza. Nie dość że Magda jest na tym samym centylu to jeszcze podwoiła już swoją wagę urodzeniową i nie rozumiem dlaczego się czepia.
DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
Nelly wrote:MOI, u nas marchewka nie podpasowała ani jak sama ugotowałam ani ze słoiczka. Za to dynia oraz brokuł Gerbera zjadła całe
-
rewoppka wrote:My właśnie wszamalismy ziemniaczka z dynia super sam otwierał buzię zuch mały
Aaaa mieszkanie mam w totalnym chaosie! Nie mam nawet kiedy tego ogarnąć! Słabooo strasznie...
My też własnie szamaliśmy pieczone ziemniaczki z kotlecikiem z piersi i cukinia....a przepraszam, to ja wszamałam Ale i młodzieniec chyba głodny bo marudkuje, więc zmykam go karmić
p.s. Lodówka w trakcie mycia :-]rewoppka, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
MOI wrote:Zazdroszcze!!! U nas lipa. Julcia zjadla 2 lyzeczki: jedna przypadkiem a druga podstepem, potem zacisnela usteczka i to byl koniec w koncu postanowilam, ze sama zjem na jej oczach zeby zobaczyla jakie to dobre, ale efekt byl taki, ze chciala pobawic sie moja dorosla metalowa lyzeczka, swojej nie chciala
Pestka, a pozwalalas dziecku chwytac lyzeczke na ktorej byla papka? Celowalo do buzi? Jaki masz plaz na jutro tzn jaka jarzynka? U nas cd marchewki, moze w koncu sie uda...
ja jeszcze jutro z marchewką. Chcę po 3 dni warzywka, żeby widzieć czy coś się dzieje z nim..potem ziemniak, brokól, groszek i dynia...potem kolejna tura po dwa dni każde warzywko a potem owocki i potem już będe mu normalnie gotować warzywką z kaszamia czy ryżem, jak zobacze, że nic go nie uczula -
nick nieaktualnyDziewczyny myslalam ze moje dziecko jest wszystkożerne ale niestety dotyczy to chyba tylko sloiczków Dziś zrobilam mu zupie jarzynowa z indykiem i jeden wielki płacz Z poczatku !myślałam że może za mało zblendowalam ale nawet gladsza konsystencja nie pomogła zbankrutuje na sloikach