X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Karolka waży jakieś 6200 - 6300 i pediatra mowi, że jest ok :) bo się mała urodziła :) a przybiera prawidłowo :) wiec się nie przejmuje :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly i Renatkah, Julcia chetnie odda waszym szkrabom troche cialka, bo zaczyna wygladac jak pulpet :-P

Wczoraj podalam Julci piewszy raz papke marchewkowa z Gerbera, a wlasciwie to skonczylo sie na pobrudzeniu usteczek, bo Julcia nawet nie otworzyla buzi :-( Dzisiaj podejscie nr 2, ale chyba nie wrozy to niczego dobrego :-( Nie wiem o co chodzi, bo mala byla glodna, a poza tym lubi patrzec jak cos jem, przyglada sie z ciejawoscia. :-\

Nelly lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A lekarz zlecił jakieś badania czy tylko marudzi?
    Oczywiście, że zleca! Krew i mocz wybadane na co tylko można było, z posiewem i oceną mikroskopową włącznie. Wyniki zawsze prawidłowe, tylko transaminazy podwyższone (spadają), ale mogła się już z nimi urodzić, bo ja miałam cholestazę.
    renatkach wrote:
    Moja Karolka waży jakieś 6200 - 6300 i pediatra mowi, że jest ok :) bo się mała urodziła :) a przybiera prawidłowo :) wiec się nie przejmuje :)
    Magda urodziła się z wagą 3050 g, więc też mieści się w normie i ciągle jest w tym samym przedziale centylowym, tylko na tle innych dzieci (zazwyczaj pulpetów) wypada słabo. Ale tylko wagowo, bo mała nie jest. Też się nie przejmuję jej gadaniem, w sumie stwierdziliśmy z mężem, że lepiej zrobić więcej badań niż coś przegapić

km5svcqg6fuae1xg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Nelly i Renatkah, Julcia chetnie odda waszym szkrabom troche cialka, bo zaczyna wygladac jak pulpet :-P

Wczoraj podalam Julci piewszy raz papke marchewkowa z Gerbera, a wlasciwie to skonczylo sie na pobrudzeniu usteczek, bo Julcia nawet nie otworzyla buzi :-( Dzisiaj podejscie nr 2, ale chyba nie wrozy to niczego dobrego :-( Nie wiem o co chodzi, bo mala byla glodna, a poza tym lubi patrzec jak cos jem, przyglada sie z ciejawoscia. :-\
    u mnie to samo :) próbuję też z marchewką dzień drugi, zobaczymy.w kańcu cos pewnie zjedzxą, tylko co i kiedy :P

MOI lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny ja jeszcze tylko w temacie szczepiech, ale tych dodatkowych. Która z Was na co szczepiła? Pneumo, rota...? Te dzieciaczki co do żłobków, szczepiłyście dodatkowymi? Ja sie przymierzam do pneumo i jednocześnie chyba dowiedziałam się, że na rota można tylko do 32 tyg zycia, dobrze zrozumiałam?

Bella_Ona lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie, a moja urodziła się 2690 g, a teraz waży prawie 7 kg i nasza pediatra twierdzi, że za to dużo :D

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka nam lekarka mowila, ze rotawirusy powinny byc zakonczone (czyli podane 2 dawki) w pierwszym polroczu zycia i tak szczepilismy. Teraz w polowie kwietnia pojdziemy na wzw i wezmiemy pierwsza dawke pneumokokow -ta szczepionka moze bycvpodana w dowolnym momencie, choc wiadomo ze im szybciej tym lepiej, bo im mniejsze dziecko, tym powazniejsze skutki zarazenia.

Trzymam kciuki za wasza marchewke :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:38

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po godzinnym płaczu z byle powodu! Ech juz drugi dzień taki marudny, nie wiem co jest grane musze cyba sprawdzić tabelkę skoków rozwojowych.
    Tomek był szczepiony tylko na rotawirus, jeśli dobrze kojarzę to pierwsza dawkę tej szczepionki można podać do 12 tyg życia dziecka ale musze się upewnić.
    Nad krzesełkiem do karmienia jeszcze za dużo nie myśleliśmy ale podoba mi się takie z chicco 3 w 1 z tym ze strasznie drogie jest kosztuje ok 500 zł.
    Wyobraźcie sobie ze ta reakcja alergiczna Tomka była prawdopodobnie od tabletek na gardło Prenalen! One są z malina i propolisem. Przedwczoraj wieczorem Tomkowi ta wysypka się mega powiększyła wyglądał jak poparzony aż się wysztraszylismy, a ja po obiedzie zjadłam jescze dwie kanapki z miodem i reakcja była natychmiastowa po karmieniu wieczornym. Od razu tabletki odstawiłam i juz wczoraj ich nie brałam. A dzisiaj już tej wysypki praktycznie nie ma! Zostały pojedyncze krostki które juz bledna. Tak więc Prenalen na gardło tabletki dla kobiet karmiących nas uczulaja przez miodek.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewoopka, czyli miodek jest u was na czarnej liscie, tak jak u nas kminek, kumin, anyz, koper i chyba curry. Wczoraj zjadlam sucharki z kminkiem i sprawdze, czy to faktycznie to.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Magda urodziła się z wagą 3050 g, więc też mieści się w normie i ciągle jest w tym samym przedziale centylowym, tylko na tle innych dzieci (zazwyczaj pulpetów) wypada słabo. Ale tylko wagowo, bo mała nie jest. Też się nie przejmuję jej gadaniem, w sumie stwierdziliśmy z mężem, że lepiej zrobić więcej badań niż coś przegapić
    Nelly masz jakiegos dziwnego lekarza. Nie dość że Magda jest na tym samym centylu to jeszcze podwoiła już swoją wagę urodzeniową i nie rozumiem dlaczego się czepia.

• MOI Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam wczoraj mleczną prowokację u Kajtka. Po 2,5 mies. O 14 wypiłam cappuccino (z ekspresu - teraz już wiem jakie jest pyszne!! :-P ) Na razie nie ma żadnych zmian skórnych. Zachowanie - hmmmm - w sumie normalne, ale w nocy źle spał, gorzej niż wczoraj czy przedwczoraj, chociaż na bezmlecznej tez zdarzały się takie nocki z wybudzaniem co godzinę. Ale. Od rana były już 2 kupy. 1 normalna, taka jak do tej pory. W 2 zauważyłam chyba pasma śluzu :-/ Nie wiem czy za 2 dni znów coś zjeść z nabiału i obserwować, czy dać sobie znów spokój na jakiś czas?
    Wg mnie mozesz spokojnie probowac dalej i obserwowac. Jesli nie ma wysypki, suchych i chropowatych miejsc, to chyba nie jest zle. A sluz w kupie chyba moze byc odpowiedzia na nowe, moze potem juz nie wystapi.

ataga4 lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z MOI, na twoim miejscu dalej bym próbowała. Dzieciaczkom naszym po woli ten układ pokatmowy dojrzewa i juz można więcej próbować :)

ataga4 lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł! Dziewczyny cud, Agata zasnęła wczoraj o 19:30 a obudziła się dzisiaj 7 rano! Bez wybudzenia się na jedzenie w nocy. Taaaaka wyspana jestem. Teraz od 9.40 śpi , kolejny szok! Oby tak jak najdłużej było ;)

Anoolka, rewoppka, paradise, MOI, pestka, Scęście lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    A dziewczyny ja jeszcze tylko w temacie szczepiech, ale tych dodatkowych. Która z Was na co szczepiła? Pneumo, rota...? Te dzieciaczki co do żłobków, szczepiłyście dodatkowymi? Ja sie przymierzam do pneumo i jednocześnie chyba dowiedziałam się, że na rota można tylko do 32 tyg zycia, dobrze zrozumiałam?
    Nam pediatra mówiła, że drugą dawkę rota trzeba podać do 24 tygodnia, później szczepionka jest nieskuteczna

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Helloł! Dziewczyny cud, Agata zasnęła wczoraj o 19:30 a obudziła się dzisiaj 7 rano! Bez wybudzenia się na jedzenie w nocy. Taaaaka wyspana jestem. Teraz od 9.40 śpi , kolejny szok! Oby tak jak najdłużej było ;)

Zazdroszczę!!

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ogarnięte już macie mieszkania na święta? Mnie się tak nie chce ze szooook! ! W tym tyg ma byc kiepska pogoda więc w sumie dobra do sprzątania bo nie będzie mnie ciągnąć na spacer, ale jak tu się zmobilizować...bbf i fb nie pomagają... :-P

• Sroka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, ogarnięte już macie mieszkania na święta? Mnie się tak nie chce ze szooook! ! W tym tyg ma byc kiepska pogoda więc w sumie dobra do sprzątania bo nie będzie mnie ciągnąć na spacer, ale jak tu się zmobilizować...bbf i fb nie pomagają... :-P
    Okna umyłam jakieś 2 tygodnie temu. Sprzątam tak ogólnie, bo i tak święta mamy po za domem, Nie musze nic gotować ani piec. Haj lajf ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga powiedz mi czy Wy z Kajtkiem się już tulicie w Tuli?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ