Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do jedzonka to też daję na razie słoiczki. Indyk, rybka, zupka jarzynowa, dynia,marchewka Julce bardzo smakują. Przed wczoraj dałam jej kurczaka (słoiczek Gerber) i nie smakuje jej w ogóle robiłam podejcie przez dwa dni i beeeee. Ale jak powąchałam to strasznie pietruszką zajeżdża , więc po tatusiu nie będzie lubić pietruchy
Gotować będę jak będę wiedzieć co jej smakuje najbardziej. Mam taka babeczkę na ryneczku u mnie w mieście i ma sprawdzoną cielencinkę,indyczka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 16:22
-
sylwia1985 wrote:udalo nam sie pojsc do kosciola- maly byl jak anioleczek i patrzyl sie na palmy ani razu nie zaplakal
my po wspolnym obiadku z tesciem teraz to ja rzadze w kuchni !!!!! bylo sympatycznie a tesc fajny facet tylko szkoda mi go bo tesciowka mim dyryguje ale on sobie tez teraz odpocznie
Wypoczniecie sobie wszyscy bez tej teściowejsylwia1985 lubi tę wiadomość
-
pestka wrote:http://allegro.pl/krzeselko-stolik-do-karmienia-3w1-z-bujaniem-i5183674111.html
to mi sie kolorystycznie podoba, brąz w groszki, nam by pasował do mieszkania
Moja znajoma polecała mi właśnie to krzesełko Też zastanawiam się nad kupnem.
-
DeLaCruz wrote:Jestem z Lublina U nas dużo osób było z krótkim rękawem, bo było goooorąco
U nas właśnie przez pępowinę akcja nie postępowała... Stąd po oksytocynie zrobili cc Ale lepiej tak niż miałby się "poddusić". Dobrze, że u Was się wszystko dobrze skończyło
[/url][/url] -
Byliśmy dziś pierwszy raz na basenie:-) było super, Antkowi się podobało. Zrobił siku przed samym wejściem do wody i mąż był cały mokry. Musieliśmy go przebrać, tzn małego haha:-)
Dziewczyny, które martwią się o przekrecanie maluchów na brzuch. Moja siostrzenica w ogóle się nie przekrecala na brzuch, a teraz ma 10miesiecy i od jakiegoś czasu chodzi za ręce:-) nie ma reguły:-)
Ja obkupilam małego w pepco, f&f tu super jakościowo pajace ale za 16zl i spodenki w h&m nic tu ciekawego nie znalazłam, a wszystko drogie:-/DeLaCruz, pestka lubią tę wiadomość
[/url][/url] -
nick nieaktualnyJeśli chodzi o ciuchy to ja kupuje z allegro. Jak juz powoli zbliża się zmiana rozmiarowki to do tej pory przeglądam aż trafie na to co mi trzeba. Ostatnio kupilam ciuszki rozm 80 64 szt
za 113zl. Kilka było znoszonych ale większość w bardzo dobrym stanie Jedyne co to wyrzucilam buciki bo uważam że dziecko powinno mieć nowe bo używane przez inne dziecko są już przecież wyprofilowane i się nie nadają do nauki chodzenia. -
Jakie te Wasze dzieciaki są duże! Moja chodzi w 68 a nawet jest kilka 62 a do 74 jeszcze daleko
Ala jadła pierwszy raz zupkę robioną przez babcię kalafiorowa na kurczaku, smakowało jej bardziej niż słoiczki.
A co do sprawności to nie ma się co przejmować. Alicja przewraca się na brzuch,siada z podparciem ale raz się udaje a raz nie, przesuwa się 360 stopni, podnosi tyłek leżąc na brzuchu i odpycha się obiema nóżkami ale za to ręce zostają, więc jak przesunie się w przód to łapki zostają pod brzuchem ale za to absolutnie nie umie przekręcić się z brzucha na plecy, nawet nie próbuje -
Dzisiaj byłyśmy z małą u teściów. Mąż w pracy od 14 wiec nie chciałam sama siedzieć w domu. Ale co tam Agata dalej płacze jak teście chcą ją ponosić a nawet jak wyjdę na chwile do łazienki to jest ryk. Nie wiem jak to zmienić 20 czerwca mamy ślub przyjaciół i chciałam żeby Mała została u teściów ale jak tak dalej będzie to wszyscy się załamią a szczególnie teściowa.
-
dziewczyny robila ktoras z was bulki domowe- ja sie zabralam pierwszy raz do robienia bo tesciowka wyjezdzajac do senatorium podarowala mi ksiazke kucharska i wlasnie robie
jutro mam o 10 wizyte u ginekolog- zapisalam sie do babeczki 3 mce temu- a pojde co mi tam i zapytam sie o to nietrzymanie moczu a Nikus bedzie musial zostac z mezem - haaaa i nie zaniesie go do babci bo jej nie ma !!! ciekawe jak sobie poradzi SAM a ja pewnie wracajac zawadze o jakis lumpexik - yupi
kurcze znowu mi sie zrobil zastoj w jednym cycu boli cholernie a kapusty nie mam - musze kupic jutro i przykladac bo sie wiecej guzow porobiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 20:12
Anoolka lubi tę wiadomość
-
buleczki juz zjedzone- wyszly pyszne maz i tesc nie mogli przestac jesc - bylo bulek 10 i nie ma ani jednej juz a robilam je pierwszy raz - bez porownania ze sklepowymi mniam mniam
kurcze maz zapomnial zaplacic tv i nie mamy zadnego programu - musze jutro pojsc zaplacic - ale nuda - maz poszedl do tescia na dol ogladac mecz a ja przed komputerem siedze -
Sylwia trzymamy kciuki, zeby pod Twoja nieobecnosc Nikus osral sie po pachy, zeby maz musial go calego przebierac i szorowac, a przede wszystkim zeby zrozumial jak to jest byc samemu z dzieckiem
sylwia1985, Anoolka, KasiaMJ, pestka, rewoppka, ataga4, Pauletta, Scęście lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMOI wrote:Sylwia trzymamy kciuki, zeby pod Twoja nieobecnosc Nikus osral sie po pachy, zeby maz musial go calego przebierac i szorowac, a przede wszystkim zeby zrozumial jak to jest byc samemu z dzieckiem
A jak masz zastój to weź gorący prysznic, wymasuj i niech Nikuś poznęca się nad cycusiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 21:59
-
renatkach wrote:DeLaCruz 92 rozmiar, toż to na dwa lata gigant mały moja Karolcia dalej w 62 :p
-
nick nieaktualnyNelly wrote:Moja Magda waży jakieś 6700-6800 g i na każdej wizycie pediatrycznej wysłuchuję, że za mało przybiera. Ale ubranka nosi na 74, na długość są w sam raz, ale nawet w tych wąskich ma z boku luz, taka jest szczupła i długa. Ostatnio założyłam jej półśpiochy, to gumka nawet nie przylegała. Jakie to szczęście, że ktoś wymyślił pajace