X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzonka to też daję na razie słoiczki. Indyk, rybka, zupka jarzynowa, dynia,marchewka Julce bardzo smakują. Przed wczoraj dałam jej kurczaka (słoiczek Gerber) i nie smakuje jej w ogóle robiłam podejcie przez dwa dni i beeeee. Ale jak powąchałam to strasznie pietruszką zajeżdża , więc po tatusiu nie będzie lubić pietruchy :-)
    Gotować będę jak będę wiedzieć co jej smakuje najbardziej. Mam taka babeczkę na ryneczku u mnie w mieście i ma sprawdzoną cielencinkę,indyczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 16:22

so22pqr.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    udalo nam sie pojsc do kosciola- maly byl jak anioleczek i patrzyl sie na palmy ani razu nie zaplakal

my po wspolnym obiadku z tesciem :) teraz to ja rzadze w kuchni !!!!! bylo sympatycznie a tesc fajny facet tylko szkoda mi go bo tesciowka mim dyryguje ale on sobie tez teraz odpocznie

Wypoczniecie sobie wszyscy bez tej teściowej ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    http://allegro.pl/krzeselko-stolik-do-karmienia-3w1-z-bujaniem-i5183674111.html
    to mi sie kolorystycznie podoba, brąz w groszki, nam by pasował do mieszkania :)

Moja znajoma polecała mi właśnie to krzesełko ;) Też zastanawiam się nad kupnem.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    http://stemplariusz.pl/eM%20Shop/blue_gif_glow.gif

Ja mam takie krzesełko :)
    kurcze fajne- jak masz daj linka

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Jestem z Lublina :) U nas dużo osób było z krótkim rękawem, bo było goooorąco :)

U nas właśnie przez pępowinę akcja nie postępowała... Stąd po oksytocynie zrobili cc :( Ale lepiej tak niż miałby się "poddusić". Dobrze, że u Was się wszystko dobrze skończyło :)
    Ja też jestem z Lublina, z Czechowa s Ty?:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po dłuuugich przemyśleniach postanowiłam, że kupimy krzesełko z ikei. Czekam tylko, żeby Małgoś zaczęła ładnie sama siedzieć.

Sisilla lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś pierwszy raz na basenie:-) było super, Antkowi się podobało. Zrobił siku przed samym wejściem do wody i mąż był cały mokry. Musieliśmy go przebrać, tzn małego haha:-)

Dziewczyny, które martwią się o przekrecanie maluchów na brzuch. Moja siostrzenica w ogóle się nie przekrecala na brzuch, a teraz ma 10miesiecy i od jakiegoś czasu chodzi za ręce:-) nie ma reguły:-)

Ja obkupilam małego w pepco, f&f tu super jakościowo pajace ale za 16zl i spodenki w h&m nic tu ciekawego nie znalazłam, a wszystko drogie:-/

DeLaCruz, pestka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciuchy to ja kupuje z allegro. Jak juz powoli zbliża się zmiana rozmiarowki to do tej pory przeglądam aż trafie na to co mi trzeba. Ostatnio kupilam ciuszki rozm 80 64 szt
    za 113zl. Kilka było znoszonych ale większość w bardzo dobrym stanie :) Jedyne co to wyrzucilam buciki bo uważam że dziecko powinno mieć nowe bo używane przez inne dziecko są już przecież wyprofilowane i się nie nadają do nauki chodzenia.

• letty Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie te Wasze dzieciaki są duże! Moja chodzi w 68 a nawet jest kilka 62 a do 74 jeszcze daleko :P

Ala jadła pierwszy raz zupkę robioną przez babcię kalafiorowa na kurczaku, smakowało jej bardziej niż słoiczki.

A co do sprawności to nie ma się co przejmować. Alicja przewraca się na brzuch,siada z podparciem ale raz się udaje a raz nie, przesuwa się 360 stopni, podnosi tyłek leżąc na brzuchu i odpycha się obiema nóżkami ale za to ręce zostają, więc jak przesunie się w przód to łapki zostają pod brzuchem :) ale za to absolutnie nie umie przekręcić się z brzucha na plecy, nawet nie próbuje

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłyśmy z małą u teściów. Mąż w pracy od 14 wiec nie chciałam sama siedzieć w domu. Ale co tam Agata dalej płacze jak teście chcą ją ponosić a nawet jak wyjdę na chwile do łazienki to jest ryk. Nie wiem jak to zmienić :( 20 czerwca mamy ślub przyjaciół i chciałam żeby Mała została u teściów ale jak tak dalej będzie to wszyscy się załamią a szczególnie teściowa.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Ja też jestem z Lublina, z Czechowa s Ty?:-)

O ja! Super, ja też z Czechowa. Umawiamy się na spacerek? :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny robila ktoras z was bulki domowe- ja sie zabralam pierwszy raz do robienia bo tesciowka wyjezdzajac do senatorium podarowala mi ksiazke kucharska i wlasnie robie

jutro mam o 10 wizyte u ginekolog- zapisalam sie do babeczki 3 mce temu- a pojde co mi tam i zapytam sie o to nietrzymanie moczu a Nikus bedzie musial zostac z mezem - haaaa i nie zaniesie go do babci bo jej nie ma !!! ciekawe jak sobie poradzi SAM a ja pewnie wracajac zawadze o jakis lumpexik - yupi

kurcze znowu mi sie zrobil zastoj w jednym cycu boli cholernie a kapusty nie mam - musze kupic jutro i przykladac bo sie wiecej guzow porobi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 20:12

Anoolka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buleczki juz zjedzone- wyszly pyszne maz i tesc nie mogli przestac jesc - bylo bulek 10 i nie ma ani jednej juz a robilam je pierwszy raz - bez porownania ze sklepowymi mniam mniam

kurcze maz zapomnial zaplacic tv i nie mamy zadnego programu - musze jutro pojsc zaplacic - ale nuda - maz poszedl do tescia na dol ogladac mecz a ja przed komputerem siedze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymamy kciuki, zeby pod Twoja nieobecnosc Nikus osral sie po pachy, zeby maz musial go calego przebierac i szorowac, a przede wszystkim zeby zrozumial jak to jest byc samemu z dzieckiem :-)

sylwia1985, Anoolka, KasiaMJ, pestka, rewoppka, ataga4, Pauletta, Scęście lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Sylwia trzymamy kciuki, zeby pod Twoja nieobecnosc Nikus osral sie po pachy, zeby maz musial go calego przebierac i szorowac, a przede wszystkim zeby zrozumial jak to jest byc samemu z dzieckiem :-)
    No i żeby powrzeszczał mu troszkę ;) Sylwia broń cie boże wracać szybko do domu. Niech mężuś chociaż raz się nim trochę pozajmuje :)

A jak masz zastój to weź gorący prysznic, wymasuj i niech Nikuś poznęca się nad cycusiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 21:59

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    O ja! Super, ja też z Czechowa. Umawiamy się na spacerek? :)

Mieszkam na Górskiej, często spacerujemy w stronę Lidla i Rossmanna;-) Jutro prawdopodobnie młodego zabiera na spacer dziadek, ale we wtorek jestem chętna :-D

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka prawie caly dzien podstawiam mu tego cycka :) zeby cos ruszylo bo boli jak cholera

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz 92 rozmiar, toż to na dwa lata :D gigant mały :) moja Karolcia dalej w 62 :p

3i49tv7325tdkkap.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    DeLaCruz 92 rozmiar, toż to na dwa lata :D gigant mały :) moja Karolcia dalej w 62 :p
    Moja Magda waży jakieś 6700-6800 g i na każdej wizycie pediatrycznej wysłuchuję, że za mało przybiera. Ale ubranka nosi na 74, na długość są w sam raz, ale nawet w tych wąskich ma z boku luz, taka jest szczupła i długa. Ostatnio założyłam jej półśpiochy, to gumka nawet nie przylegała. Jakie to szczęście, że ktoś wymyślił pajace :-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Moja Magda waży jakieś 6700-6800 g i na każdej wizycie pediatrycznej wysłuchuję, że za mało przybiera. Ale ubranka nosi na 74, na długość są w sam raz, ale nawet w tych wąskich ma z boku luz, taka jest szczupła i długa. Ostatnio założyłam jej półśpiochy, to gumka nawet nie przylegała. Jakie to szczęście, że ktoś wymyślił pajace :-)
    A lekarz zlecił jakieś badania czy tylko marudzi?

‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ