Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wy tak ostrożnie wprowadzanie te jedzonko. Ja jej daje to co my jemy :p był rosół w niedziele i dzisiaj to jadła rosół. Zblendowałam jej marchewk,ę pietruszkę, seler, wołowina z zupy i trochę wywaru i ziemniak i szamała aż miło ostatnio miałam pomidorowa z ryżem tez jadła :p owoce też jej blenduje i je :p nie kapuja żadnych bio ani nic :p a małej nic nie jest. Tylko mięso mam od rzeźnika, a nie z marketu
DeLaCruz, Sroka, tofirus, mitaka lubią tę wiadomość
-
ataga mój dziś też po raz 1 zjadł 1/3 słoiczka około ale myślę, że za jakiś czas będzie jadł więcej i więcej, ale nie daje mu na siłe za dużo. jak będzie chciał to nie ma problemu
Dobra, ja sie idę zagrzebac pod kołdre, F śpi, wiec mogę sobie w spokoju poleniuchować
dobranoc dziewczęta -
renatkach wrote:Wy tak ostrożnie wprowadzanie te jedzonko. Ja jej daje to co my jemy :p był rosół w niedziele i dzisiaj to jadła rosół. Zblendowałam jej marchewk,ę pietruszkę, seler, wołowina z zupy i trochę wywaru i ziemniak i szamała aż miło ostatnio miałam pomidorowa z ryżem tez jadła :p owoce też jej blenduje i je :p nie kapuja żadnych bio ani nic :p a małej nic nie jest. Tylko mięso mam od rzeźnika, a nie z marketu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 21:28
-
renatkach wrote:Wy tak ostrożnie wprowadzanie te jedzonko. Ja jej daje to co my jemy :p był rosół w niedziele i dzisiaj to jadła rosół. Zblendowałam jej marchewk,ę pietruszkę, seler, wołowina z zupy i trochę wywaru i ziemniak i szamała aż miło ostatnio miałam pomidorowa z ryżem tez jadła :p owoce też jej blenduje i je :p nie kapuja żadnych bio ani nic :p a małej nic nie jest. Tylko mięso mam od rzeźnika, a nie z marketu
Ale super, że ci wszystko wcina Kiedyś przecież dzieciaczki tak jadły, nie było słoiczków i innych cudów. Ja chce zobaczyć, czy coś go nie uczuli, bo mój to raczej wrazliwiec jest, ale jestem dobrej myśliWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 21:33
-
Sroka wrote:A Twoja Malutka już siada czy nie czekałaś na to? Bo ja nie wiem czy Agata już jest gotowa w tym chodzić.
Sroka spróbuj jak tylko dostaniesz, ja noszę Zosię w tuli od 1,5 miesiąca na początku czasami, jak pilnie potrzebiwałam mieć wolne ręce teraz trochę częściej. Zosia siada, ale sama nie siedzi natomiast w tuli wygląda tak przekomicznie, bo ta pozycja żabki jest faktycznie ciut inna niż w zwykłych wisiadłach. Mam porównanie, bo mój syn był noszony przez nas w wisiadła, teraz widzę, że różnica ogromna, na szczęście nic mu nie jest:)
Ataga, nosimy się czasem po domu, jak jest marudna a nie umie usnąć, do sklepu po szybkie zakupy, na spacer, po brata do przedszkola, nawet na giełdzie samochodowej z nami była, ale co najlepsze, nie była jedyna tam w tuli najbardziej lubi wychodzić ze mną na spacer z psem. Zaznaczam jednak, że noszenie nie trwa długo max do 1,5h. Aha i wkłada się dziecko dość dziwnie, przynajmniej ja miałam takie wrażenie, bo wszystko na czym siedzi jest wiotkie nie ma podparcia, nie jest sztywne, ale jak dupka dobrze się ułoży i nóżki przyjmą odpowiednią pozycję super, Zosia zadowolona i wtulona w mamy cycusieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 22:12
DeLaCruz, ataga4 lubią tę wiadomość
-
pestka wrote:renatkah gdzies przeczytałam, ale za cholere nie wiem gdzie, że nie można na wywarze mięsnym dawać dziecku zup i jedzenia do 1 rż. Jak znajdę to prześlę.
Ale super, że ci wszystko wcina Kiedyś przecież dzieciaczki tak jadły, nie było słoiczków i innych cudów. Ja chce zobaczyć, czy coś go nie uczuli, bo mój to raczej wrazliwiec jest, ale jestem dobrej myśli
Jakiś czas temu rzeczywiście tak pisano, ale teraz wg zaleceń polecają na wywarze. I bądź tu człowieku mądry💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
stosunkowo dobrej nocki
wypralam rzeczy ze szmateksu- poprostu cudenka - fakt nie byly za tanie ale wszystkie z metkami i widac ze angielskie bo pisala cena w funtach i np. za bodziaka ale takiego lepszego GEORGE dalam 8 zl a na metce bylo 5 funciakowWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 22:56
-
A tak w ogole to od kilku dni kąpiel sprawia Kajtkowi tyle radości ze szok!!! Wcześniej podczas kąpieli był po prostu grzeczny, nie płakał, ale i nie skakał z radości. A teraz tak macha raczkami, nogami, chlapie, jakby był na zawodach "kto pierwszy wychlapie wodę z wanienki" My z mężem cali mokrzy i musimy rozkladac dookola ręczniki bo dywan i panele byłyby całe mokre Raz jak go za wcześniej wyjelismy to się prawie rozplakal...
Nelly, paaolka, Sisilla lubią tę wiadomość
-
renatkach wrote:Pestka, nie można, bo uczula. Jak nie uczula to można chodzi o to, że jest bardzo duże stężenie białka bodajże a to jest mocny alergen. A jej nic nie jest więc stwierdziłam, że niech ma
-
ataga4 wrote:A tak w ogole to od kilku dni kąpiel sprawia Kajtkowi tyle radości ze szok!!! Wcześniej podczas kąpieli był po prostu grzeczny, nie płakał, ale i nie skakał z radości. A teraz tak macha raczkami, nogami, chlapie, jakby był na zawodach "kto pierwszy wychlapie wodę z wanienki" My z mężem cali mokrzy i musimy rozkladac dookola ręczniki bo dywan i panele byłyby całe mokre Raz jak go za wcześniej wyjelismy to się prawie rozplakal...
MOI, Nelly, ataga4, paaolka, Sisilla lubią tę wiadomość
-
Sroka wrote:Powtórka z rozrywki! Zasneła o 20 obudziła się dzisiaj o 7. 30 ahh piękny jest świat!
a właśnie, a jak Twoje piersi? odciągasz w nocy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 08:12
-
Wcześniej budziła się raz lub dwa. Piersi rano jak naladowane ale jakoś bardzo nie bolą i właśnie się zastanawiam czy w nocy odciągnąć. Jak myślicie? Chciałabym żeby takie nocki były już w naszym standardzie
Scęście lubi tę wiadomość
-
Sroka wrote:Powtórka z rozrywki! Zasneła o 20 obudziła się dzisiaj o 7. 30 ahh piękny jest świat!Ewelka91
-
Chciałam Wam podziękować za ten cynk o Latopicu! Super krem. Smaruje Agate od 3 dni i kaszka zginęła a ta plamka to tylko jeszcze minimalny strupek ja sama dzisiaj po smarowalam moją łuszczyce tym i zobaczymy reakcje.
-
U mnei też dwie pobudki, ale ja w sumie to chciałabym 1 dopóki tyle karmie, bo ja bym do 7 nie wytrzymała z bólu
Sroko co do odciagania...ja bym musiała, bo bym nie spała ale jak dajesz rade to może śpij? Albo zrób sobie raz na jakiś czas zapasy mleka w zamrażalniku -
Sroka wrote:Chciałam Wam podziękować za ten cynk o Latopicu! Super krem. Smaruje Agate od 3 dni i kaszka zginęła a ta plamka to tylko jeszcze minimalny strupek ja sama dzisiaj po smarowalam moją łuszczyce tym i zobaczymy reakcje.
Dla mnei jest genialny! My mamy emulsje do smarowania i Franek ma piękną skórkę! Nic suchego! Teraz własnie zamówiłam emulsje do kąpieli i znów do smarowania, bo kuracja ma trwać około 2 miesięcy. A data ważności długa, więc się nie zmarnuje
także proszę :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 08:41
Sroka, Anoolka lubią tę wiadomość
-
pestka wrote:to ja to ja! proszę
Dla mnei jest genialny! My mamy emulsje do smarowania i Franek ma piękną skórkę! Nic suchego! Teraz własnie zamówiłam emulsje do kąpieli i znów do smarowania, bo kuracja ma trwać około 2 miesięcy. A data ważności długa, więc się nie zmarnuje
także proszę :*
Co do odciągania to zobaczę ile to jeszcze potrwa bo może faktycznie raz na jakiś czas zrobie sobie zapas. Bo boje się że przy takiej długiej przerwie laktacja mi się zaburzy.