X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak ostrożnie wprowadzanie te jedzonko. Ja jej daje to co my jemy :p był rosół w niedziele i dzisiaj to jadła rosół. Zblendowałam jej marchewk,ę pietruszkę, seler, wołowina z zupy i trochę wywaru i ziemniak i szamała aż miło :) ostatnio miałam pomidorowa z ryżem tez jadła :p owoce też jej blenduje i je :p nie kapuja żadnych bio ani nic :p a małej nic nie jest. Tylko mięso mam od rzeźnika, a nie z marketu

DeLaCruz, Sroka, tofirus, mitaka lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga mój dziś też po raz 1 zjadł 1/3 słoiczka około :) ale myślę, że za jakiś czas będzie jadł więcej i więcej, ale nie daje mu na siłe za dużo. jak będzie chciał to nie ma problemu :)
    Dobra, ja sie idę zagrzebac pod kołdre, F śpi, wiec mogę sobie w spokoju poleniuchować :)
    dobranoc dziewczęta ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Wy tak ostrożnie wprowadzanie te jedzonko. Ja jej daje to co my jemy :p był rosół w niedziele i dzisiaj to jadła rosół. Zblendowałam jej marchewk,ę pietruszkę, seler, wołowina z zupy i trochę wywaru i ziemniak i szamała aż miło :) ostatnio miałam pomidorowa z ryżem tez jadła :p owoce też jej blenduje i je :p nie kapuja żadnych bio ani nic :p a małej nic nie jest. Tylko mięso mam od rzeźnika, a nie z marketu
    odwazna jestes :) ja boje sie mu dawac inne rzeczy zeby go nie czyscilo a zreszta dalej na cycku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 21:28

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    renatkah gdzies przeczytałam, ale za cholere nie wiem gdzie, że nie można na wywarze mięsnym dawać dziecku zup i jedzenia do 1 rż. Jak znajdę to prześlę.
    Ale super, że ci wszystko wcina :) Kiedyś przecież dzieciaczki tak jadły, nie było słoiczków i innych cudów. Ja chce zobaczyć, czy coś go nie uczuli, bo mój to raczej wrazliwiec jest, ale jestem dobrej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 21:33

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A Twoja Malutka już siada czy nie czekałaś na to? Bo ja nie wiem czy Agata już jest gotowa w tym chodzić.

Sroka spróbuj jak tylko dostaniesz, ja noszę Zosię w tuli od 1,5 miesiąca na początku czasami, jak pilnie potrzebiwałam mieć wolne ręce teraz trochę częściej. Zosia siada, ale sama nie siedzi natomiast w tuli wygląda tak przekomicznie, bo ta pozycja żabki jest faktycznie ciut inna niż w zwykłych wisiadłach. Mam porównanie, bo mój syn był noszony przez nas w wisiadła, teraz widzę, że różnica ogromna, na szczęście nic mu nie jest:)

Ataga, nosimy się czasem po domu, jak jest marudna a nie umie usnąć, do sklepu po szybkie zakupy, na spacer, po brata do przedszkola, nawet na giełdzie samochodowej z nami była, ale co najlepsze, nie była jedyna tam w tuli :) najbardziej lubi wychodzić ze mną na spacer z psem. Zaznaczam jednak, że noszenie nie trwa długo max do 1,5h. Aha i wkłada się dziecko dość dziwnie, przynajmniej ja miałam takie wrażenie, bo wszystko na czym siedzi jest wiotkie nie ma podparcia, nie jest sztywne, ale jak dupka dobrze się ułoży i nóżki przyjmą odpowiednią pozycję super, Zosia zadowolona i wtulona w mamy cycusie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 22:12

DeLaCruz, ataga4 lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    renatkah gdzies przeczytałam, ale za cholere nie wiem gdzie, że nie można na wywarze mięsnym dawać dziecku zup i jedzenia do 1 rż. Jak znajdę to prześlę.
    Ale super, że ci wszystko wcina :) Kiedyś przecież dzieciaczki tak jadły, nie było słoiczków i innych cudów. Ja chce zobaczyć, czy coś go nie uczuli, bo mój to raczej wrazliwiec jest, ale jestem dobrej myśli :)

Jakiś czas temu rzeczywiście tak pisano, ale teraz wg zaleceń polecają na wywarze. I bądź tu człowieku mądry ;)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, nie można, bo uczula. Jak nie uczula to można :) chodzi o to, że jest bardzo duże stężenie białka bodajże a to jest mocny alergen. A jej nic nie jest więc stwierdziłam, że niech ma :)

DeLaCruz, pestka, Nelly lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stosunkowo dobrej nocki :)
    wypralam rzeczy ze szmateksu- poprostu cudenka - fakt nie byly za tanie ale wszystkie z metkami i widac ze angielskie bo pisala cena w funtach i np. za bodziaka ale takiego lepszego GEORGE dalam 8 zl a na metce bylo 5 funciakow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 22:56

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia pochwal się ubrankami jak wyschna :-)

A mój syn o 4 nad ranem zmajstrowal na spiocha kupę, a ja wyrodna matka przebralam go dopiero o 6 :-P

DeLaCruz, paaolka lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to od kilku dni kąpiel sprawia Kajtkowi tyle radości ze szok!!! Wcześniej podczas kąpieli był po prostu grzeczny, nie płakał, ale i nie skakał z radości. A teraz tak macha raczkami, nogami, chlapie, jakby był na zawodach "kto pierwszy wychlapie wodę z wanienki" :-D My z mężem cali mokrzy i musimy rozkladac dookola ręczniki bo dywan i panele byłyby całe mokre :-D Raz jak go za wcześniej wyjelismy to się prawie rozplakal... :-D

Nelly, paaolka, Sisilla lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Pestka, nie można, bo uczula. Jak nie uczula to można :) chodzi o to, że jest bardzo duże stężenie białka bodajże a to jest mocny alergen. A jej nic nie jest więc stwierdziłam, że niech ma :)
    no to super! ja własnie nie wiedziałam dlaczego, a chciałam tylko się podzielić, że takie info znalazłam. Jak super to super :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A tak w ogole to od kilku dni kąpiel sprawia Kajtkowi tyle radości ze szok!!! Wcześniej podczas kąpieli był po prostu grzeczny, nie płakał, ale i nie skakał z radości. A teraz tak macha raczkami, nogami, chlapie, jakby był na zawodach "kto pierwszy wychlapie wodę z wanienki" :-D My z mężem cali mokrzy i musimy rozkladac dookola ręczniki bo dywan i panele byłyby całe mokre :-D Raz jak go za wcześniej wyjelismy to się prawie rozplakal... :-D
    my zaczęliś,y Franka kąpać w nasze wannie, poprzyczepialismy mu zabawki po bokach takie do wanny, ale najlepsza frajda to..gabka. Mamy gąbkę kolorową, która wygląda jak miś. Gada z nią, macha nią, chlapie, śmieje się :D super, tak można brzdąca kąpać :)

MOI, Nelly, ataga4, paaolka, Sisilla lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórka z rozrywki! Zasneła o 20 obudziła się dzisiaj o 7. 30 :) ahh piękny jest świat!

pestka, Nelly, Anoolka, paaolka, sylwia1985, Sisilla, Scęście lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Powtórka z rozrywki! Zasneła o 20 obudziła się dzisiaj o 7. 30 :) ahh piękny jest świat!
    no to super, może będzie Ci pięknie juz przesypiać noc :) wcześniej ile razy Cię budziła na karmienie?
    a właśnie, a jak Twoje piersi? odciągasz w nocy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 08:12

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej budziła się raz lub dwa. Piersi rano jak naladowane ale jakoś bardzo nie bolą i właśnie się zastanawiam czy w nocy odciągnąć. Jak myślicie? Chciałabym żeby takie nocki były już w naszym standardzie :)

Scęście lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ale ci dobrze mój ostatnio zasypial o o 22 wstawał o 7 z jedna pobudka i się z tego cieszyłam a tyle godzin snu to dopiero szał ☺ teraz już mi się budzi 2 razy

Ewelka91
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam podziękować za ten cynk o Latopicu! Super krem. Smaruje Agate od 3 dni i kaszka zginęła a ta plamka to tylko jeszcze minimalny strupek :) ja sama dzisiaj po smarowalam moją łuszczyce tym i zobaczymy reakcje.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnei też dwie pobudki, ale ja w sumie to chciałabym 1 dopóki tyle karmie, bo ja bym do 7 nie wytrzymała z bólu :P

Sroko co do odciagania...ja bym musiała, bo bym nie spała ;) ale jak dajesz rade to może śpij? Albo zrób sobie raz na jakiś czas zapasy mleka w zamrażalniku :P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Chciałam Wam podziękować za ten cynk o Latopicu! Super krem. Smaruje Agate od 3 dni i kaszka zginęła a ta plamka to tylko jeszcze minimalny strupek :) ja sama dzisiaj po smarowalam moją łuszczyce tym i zobaczymy reakcje.
    to ja to ja! proszę :D
    Dla mnei jest genialny! My mamy emulsje do smarowania i Franek ma piękną skórkę! Nic suchego! Teraz własnie zamówiłam emulsje do kąpieli i znów do smarowania, bo kuracja ma trwać około 2 miesięcy. A data ważności długa, więc się nie zmarnuje :)
    także proszę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 08:41

Sroka, Anoolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    to ja to ja! proszę :D
    Dla mnei jest genialny! My mamy emulsje do smarowania i Franek ma piękną skórkę! Nic suchego! Teraz własnie zamówiłam emulsje do kąpieli i znów do smarowania, bo kuracja ma trwać około 2 miesięcy. A data ważności długa, więc się nie zmarnuje :)
    także proszę :*
    To dziękuję ślicznie. Szczerze od kilku lat pracowałam w aptece a nigdy o tym nie słyszałam, a tu taki dobry specyfik. Też myślę kupić i emulsje do ciała i do kąpieli może to będzie nasza tańsza alternatywa do emolium.

Co do odciągania to zobaczę ile to jeszcze potrwa bo może faktycznie raz na jakiś czas zrobie sobie zapas. Bo boje się że przy takiej długiej przerwie laktacja mi się zaburzy.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ