Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny w 5 10 15 jest - 20% do rzeczy przecenionych już! Właśnie oglądam, bo może coś zamówię, bo trzeba wydać tylko 50zł żeby przesyłka była za free
A ja muszę zrobić przegląd czego potrzebuję, bo podobają mi się dwie kurtki i nie wiem czy brać na 74 czy na 80.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 09:13
-
ataga4 wrote:A tak w ogole to od kilku dni kąpiel sprawia Kajtkowi tyle radości ze szok!!! Wcześniej podczas kąpieli był po prostu grzeczny, nie płakał, ale i nie skakał z radości. A teraz tak macha raczkami, nogami, chlapie, jakby był na zawodach "kto pierwszy wychlapie wodę z wanienki" My z mężem cali mokrzy i musimy rozkladac dookola ręczniki bo dywan i panele byłyby całe mokre Raz jak go za wcześniej wyjelismy to się prawie rozplakal...
Skąd ja to znam U nas jest zabawa: ochlapać wszystkich członków rodziny włącznie z psem. Za tatusia 1000pkt, za mamusię 100pkt, a za piesię 10pkt (reguły jak widać wymyślał mój mąż)Sroka, ataga4 lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Coś na temat nosideł BB. Moim zdaniem na forach zbyt dużo jest negatywnych, nie sprawdzonych opini. Stwierdzenie, że to "wisiadła" są powtarzane jak mantra, a mało która z tych mam widziała je chyba na oczy..
http://www.bemam.pl/nosidlo-babybjorn-okiem-fizjoterapeuty/ -
Sroka zdecydowanie odciagaj jeslu chcesz karmic jeszcze przez dluzszy czas. Ja nie dopuszczam do nocnej przerwy powyzej 8 godzin i jesli nie zaspie to odciagam. Planuje tak jeszcze ze 2-3 miesiace, potem odpuszcze i zobaczymy co sie stanie z laktacja.
-
Agrafka, to jest jakiś inny BB. Widać, że miękki i ergonomiczny, czyli super, wszystko, co trzeba Ja widziałam zupełnie inny (u koleżanki), tamten był twardy i nogi rzeczywiście wisiały "na kroku". I często ludzie w tym noszą przodem do świata. To z Twojego linku jest całkiem fajne💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
MOI wrote:Sroka zdecydowanie odciagaj jeslu chcesz karmic jeszcze przez dluzszy czas. Ja nie dopuszczam do nocnej przerwy powyzej 8 godzin i jesli nie zaspie to odciagam. Planuje tak jeszcze ze 2-3 miesiace, potem odpuszcze i zobaczymy co sie stanie z laktacja.
-
Sroka ale masz fajnie teraz z nockami normalnie marzenie przesypiac całe noce choc u nas tez juz sie poprawilo i ostatnio są tylko 2 pobudki co do odciągania to ja bym pewnie nie wstawała, choc po kilku godzinach nie wiem..moze nie dalabym rady ze skamieniałymi piersiami, w sumie racjia, ze laktacja urzymuje sie dlugo wlasnie dzieki nocnym karmieniom, wiec moze odciagaj z raz jednak..
Ataga jak tam dzis Kajtus po Twojej prowokacji nabialem? mowisz ze 2,5 miesiaca bylas na tej diecie? matko..dlugo...ja prawie 3 tyg i juz mam dosc, w swieta zamierzam zjesc jajko i zobaczymy co bedzie sie dzialo... Zazdroszcze Ci tego cappucino z ekspresu...mmmmmusialo byc cudowne w smaku wlasnie kawki z mlekiem mi bardzo brakuje teraz, poza czekoladą i pizzą najbardziej..
Co do światecznych porzadków to az tak sie nie przykładam, bo wyjezdzamy tez do moich rodziców, ale umyłam 2 tyg temu okna, no i łazienke dokładnie wysprzątałam, mialam robic przegląd szafek z ciuchami, bo duzo tego zalega, a w wiekszosci juz nie chodze, ale zebrac sie nei moge jakos lodówke tez by sie przydalo wyczyscic...heh
-
Byłam wczoraj z Krzysiem u fizjoterapeutki. Ogolnie wszystko jest ok, ale pokazala nam jak stymulowac miesnie brzucha,no i ramionka ma Krzys nadal za wysoko,wiec mamy mu masowac w dol, nosic mamy tylko do przodu,powiedziala ze na tym etapie juz tylko do przodu sie powinno zeby dziecko musialo wychylac sie do przodu, a nie głowe do tylu i na boki zeby cos zobaczyc. Zabawki tylko na plasko, najlepiej nie klasc go na macie zeby mu cos dyndalo nad glowa, jak juz to jedna zabawka i na wysokosci nog, karuzelka w lozeczku tez bardziej nad nozkami, mam mu ograniczyc jak najbardziej patrzenie do tylu, w lozeczku z drugiej strony go klasc, bo okno ma teraz za glowa,a ma byc odwrotnie, i maz ma go nie podnosic pod paszki do gory i nie robic samolotow, bo to tez powoduje ze ramionka sie do gory unosza a maja w dol. Acha i stopek ani dloni nie masowac mu od wewnatrz tylko z wierzchu. I chyba tyle, zadna rehabilitacja nam nie potrzebna Pani powiedziala ze Krzys sie rozwija w swoim tempie, ale że bardzo silny i charakterny z niego facet i dlatego to jego napinanie, pręzenie, wyginanie do tylu i zdenerwowwanie moglam odebrac jako wzmozone napiecie miesniowe.
A po powrocie do domu synek mnie zadziwił - SAM obrócił sie z pleców na brzuch 2 razy! normalnie magia ćwiczeń
MOI, ataga4, DeLaCruz, Scęście, Sisilla lubią tę wiadomość
-
pestka wrote:Mój ma taki lęk, ale po paru minutach mija W ogóle mój nie lubi ludzi ubranych całych na czarno.
Ok dziewczyny, jakie krzesło do karmienia? tylko my chcemy, żeby potem się rozkładało i można byłe je ściagnąć na dół i, żeby było krzesełko ze stolikiem
W Smyku wszystko drogie, ale znalazłam parę fajnych, o takich:
http://allegro.pl/krzeselko-stolik-do-karmienia-3w1-z-bujaniem-i5183674111.html
to mi sie kolorystycznie podoba, brąz w groszki, nam by pasował do mieszkania
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-4w1-stolik-bujaczek-hit-i5204799330.html
http://allegro.pl/nowe-krzeselko-do-karmienia-4w1-stolik-bujanie-i5174225811.html
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-stolik-2w1-kinderplay-2-kol-i5215829727.html
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-5w1-plozy-kolka-6-kolorow-i5180911726.html
Jakies opinie? na coś powinnam zwrócić uwagę? Doradźcie bo ja jestem w tym temacie zielona, tyle cow necie poczytałam.
Ahhh i dzień zaczęliśmy od pięknej kupki podczas przewijania, nie wspomne, że cały przewijak do prania, a na to wszystko jeszcze siku ale nic to, ważne, że przyszła kupa -
Paoolka ale to ogólnie lepiej dziecka za paszki nie podnosiç? Bo ja właśnie tak moją Agate dźwigam.
U mnie też coś bliżej nie określone za oknem ale raczej bliżej mu do śniegu. Masakra... piękne święta się szykują
Ja kupiłam to krzesełko Chicco za 200zl od babki z Koszalina ma mi we czwartek przjechać. Na zdjęciach wygląda jak nówka. Okaże się.
A teraz mam na oku spacerowke i dzisiaj do Bielsko białej jedziemy obejrzeć. Jak okaże się ok to bierzemy -
Tak Sroka, podnoszenie za paszki w ogóle nie wskazane, ale ta babka mówila ze jest świadomoa tego ze tak 90% ludzi dzieci podnosi i kiedys nikt do tego wagi nie przykładał jak sie podnosi w ogole. W kazdym razie najlepsze dla dziecka jest takie podnoszenie bokiem, po sobie jakby, z ręką miedzy nózkami, cos takiego:
https://www.maluchy.pl/artykul/179
To wcale łatwe nie jest tak podnosic szczególnie juz takiego koloska jak nasz, tak samo jak z noszeniem przodem do swiata, mnie np to troche bardziej meczy..bo pod udkami musze go podtrzymywac.
Ale babeczka powiedziala ze sporo ludzi ma wady postawy czesto przez to jak byli pielęgnowani za czasów niemowlęcych... -
Racja patrząc na ten artykuł to nigdy nie widziałam żeby ktoś z moich znajomych tak podnosił swoje dziecię.
Kurcze mnie się marzy ekspres do kawy! Mąż mi obiecał że jak się przeprowadzimy na dom to kupimy. W sumie ja i tak cały czas na ince bo bez sensu teraz. Za to już ponad pół roku nie pije coca coli o gazowanych napoi i jakoś mi nie tęskno
Za jakieś dwie godziny moja mama wpadnie jakąś rozrywka.
Kurcze musimy materac w sypialni zmienić bo codziennie wstaje z bólem krzyża. Już się buły porobiły i koniec a w black red whit jest 30rat 0% to coś weźmiemy tylko my musimy mieć niestandardowe wymiary bo na 220cm :o