Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Monica trzymaj się! Macierzyństwo nie tylko piękne chwile, u Ciebie wydaje się, że więcej jest tych złych, ale to minie. Nie poddawaj się. Na pewno trafiona diagnoza, odpowiednia pielęgnacja i czas pomogą w leczeniu. Życzę wam dużo wytrwałości i sił. Bądź dzielna!!!!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że poruszyłyście temat fotelika. Myślicie, że już czas na zmianę? Julcia jest na styk w nosidełku i chętnie też bym zaraz kupowała kolejny fotelik, ale jak to jest z jej pleckami i kręgosłupem, skoro Mała jeszcze nie siedzi?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja go kupiłam jako pizamke na zimę :-D
    O jaa.. Takie grube? To u Was w nocy chyba mocno zimno. Franek cały czas w nocy w samym bodziaku

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do sklepów internetowych polecam jeszcze rererved kids też są przeceny
    :)

Ewelka91
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:46

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brr, u Was też tak leje i wieje? Chyba nie ma co myć okien na święta :-P Umyję tylko od środka :-D

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas leje ,wieje,zimno ale okna na szczescie pomyłam wczesniej chociaż jeszcze 2 zostały :)

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i sypie :)

Ewelka91
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    A dziewczyny ja jeszcze tylko w temacie szczepiech, ale tych dodatkowych. Która z Was na co szczepiła? Pneumo, rota...? Te dzieciaczki co do żłobków, szczepiłyście dodatkowymi? Ja sie przymierzam do pneumo i jednocześnie chyba dowiedziałam się, że na rota można tylko do 32 tyg zycia, dobrze zrozumiałam?
    ja pneumokoki ... miala za darmo ze wzgledu na wczesniactwo...

• Scęście Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, ogarnięte już macie mieszkania na święta? Mnie się tak nie chce ze szooook! ! W tym tyg ma byc kiepska pogoda więc w sumie dobra do sprzątania bo nie będzie mnie ciągnąć na spacer, ale jak tu się zmobilizować...bbf i fb nie pomagają... :-P
    ja ostatnio na glancus wypicowalam sobie lazienke, od a do z.... poza tym sprzatam jak na codzien, kurze, odkurzanie ,mycie podlog. jeszcze umylam okna ale tylko od wewnatrz i czekam na neidziele by michal zabral kube na spacer a ja umyje z zewnatrz :) no i w kuchni plytki chce przeleciec na dniach :) wszytskie fronty szafek pomylam w salym domu... no i to tyle :)
    lodowke tez mylam ze 2 tyg temu.
    a na swieta ruszamy do moich rodzicow i tesciow, wyniesiemy ejdzenie w pudelkach wiec nic nie gotuje :P

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie to chyba już się nie doczekasz niedzieli przed świętami żeby umyć okna na zewnątrz :-D :-D

paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mitaka, my prawdopodbnie kupimy recaro young sport
    http://www.smyk.com/recaro-young-sport-fotelik-samochodowy-9-36-kg-graphite-2013,p1064493821,swiat-niemowlaka-p?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=oferty_cpc&utm_content=p1064493821&utm_campaign=Recaro--Young--Sport--Fotelik-samochodowy--9-36-kg--Graphite
    my ten sam będziemy kupować :)

Monica jak piszą dziewczyny zawsze możemy Cię chociaz wysłuchać, to tez test ważne! Zaglądaj do nas i jak Ci cięzko pisz, wsparciem możemy zawsze służyć :)

Ej we Wro pada, pada pada i leje i pada i leje na zmianę..Franek dzisiaj rano jak zwykle drzemki po 35 min, wstał i po 30 min zmęczony...w ogóle ostatnio ma tak, żę na swoją długą drzemkę budzi się z płaczem po okoklo 30-40 min. Na początku myslałam, że wyspany, ale jak go dolulam to śpi dalej...może i z godzinę albo półtorej, ale jescze się obudzi z płaczem 1 albo 2...aż się budzi otwiera oczy i wszystko ok...Miała tak któraś? Męczące to, bo on niby śpi, ale trzeba go 'doluliwać'.... :/

ataga ja tez suwaczków od wczoraj nie widzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 13:44

Monica lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, ja pomału psychicznie przygotowuje się do stałych pokarmów, i mam do Was pytanie: Jak pierwszy raz podawałyście np marcheweczke lub ziemniaczka ze słoika, to ile tego podałyście dziecku? Z 1/3 słoiczka czy parę łyżeczek? Wiem że maluch może nawet tyle nie chcieć zjeść za pierwszym razem, ale to już inna kwestia :-P
    Bo te ilości o których pisze Kasia MJ: pół łyżeczki, czy dwie płaskie to dotyczą się kaszek/glutenu i chodzi o ilość produktu sypkiego przed ugotowaniem, czy tyle gotowej kaszki do spożycia podałyście?
    ja jedna lyzke kaszki gotowalam w 3/4 szklanki wody i claosc zjada :)
    sloiczki zaczelam od marchwki, najpierw 2-3 lyzeczki, na drugi dzien ze 4 lyzeczki male, i sloi kwyrzucilam z zawartoscia, nic sie nei pojawilo. i od tamtej pory nei testowalam po malu tylko od razu dostaje po lsloika, co by nie bylo , nowe czy stare. dzis zjadl nawet caly sloik 125g rosolku drobiowo-wolowego. zasnal na koniec i wyplul resztk iz buzi hahaha :D wiec od dzis bede dawac caly sloiczek 125g. ostatnio nawet lososia jadl.

ataga4 lubi tę wiadomość

• Monica Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Tez mi sie suwaczki nie wyswietlaja od wczoraj, ale myslalam, ze to wina telefonu.

Monika a skad Ty jestes? W krakowie mam najlepszego dermatologa jakiego moglam spotkac! Sama sie u niej leczylam, a poradzily mi Ja kolezanki, ktore maja powazne choroby i sa spoza Krakowa. Moge z czystym sumieniem ja kazdemu polecic, niby nie jest alergologiem, ale moze by cos doradzila.

Jestem z centralnej Polski Płock dokładniej, ale dla mnie najważniejsze jest, aby mały wreszcie zaczął się cieszyć swoim dzieciństwem bo poki co lekarze okreslaja go jako bardzo cierpiace dziecko:( Mozesz mi podac namiary na ta dermatolog bardzo Cie proszę i jednocześnie dziekuje bardzo wszystkim dziewczynom za slowa ptuchy i wsparcie mam nadzieje ze przyjdzie dzien abym moga pokazac mojego syna:)

Nelly lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj też pięknie wszamaliśmy marchew :) Ale nie wiem ile gram, bo robiłam swoją i w mililitrach około 85. Zacieszał, zaś wyrywał łyżeczke, wiec było zabawnie :) wszystko w marchewce, ale sama radość! Jutro ziemniak, potem spróbujemy, brokół, groszek i dynię..a potem będę sama gotować z ryżem czy kaszami, owocki, i zaczynamy mięska :)

A co do krzesełka do karmienia juz zmieniłam zdanie i kupuję zaś inne :P ah być kobietą ;)

Franelek ostatnio tak się garnie do siedzenia, że szok. Na macie owszem poleży, ale jak jest coś lekko pochyłe to sie dźwiga i krzyczy, żeby mu pomoc, bo nie zawsze mu sie uda samemu. na fb Wam wrzuce foty z wczoraj z leżaczka :D
    W ogóle jak patrzę na fb to nasze pociechy juz takie duże, kumate, radosne, normalnie super! Pamiętacie jescze czasy gazów, braku usmiechów? Jak dobrze, że odeszły w niepamięć! :D

nick nieaktualny, MOI, Nelly, paaolka, Sisilla lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sie za bardzo nie przejmuje porządkami bo jedziemy do teściów i zostajemy na noc. Ciekawe jak to bedzie pierwsza noc poza domem nie liczac szpitala:)

Ewelka91
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Wcześniej budziła się raz lub dwa. Piersi rano jak naladowane ale jakoś bardzo nie bolą i właśnie się zastanawiam czy w nocy odciągnąć. Jak myślicie? Chciałabym żeby takie nocki były już w naszym standardzie :)
    jesli nei robia ci problemu to ja bym nei odciagal. wtedy organizm sie przestawi ze dzieck ow nocy nei chce i za pare dni nei ebdzie tak w nocy produkowac mleka.

• pestka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Jestem z centralnej Polski Płock dokładniej, ale dla mnie najważniejsze jest, aby mały wreszcie zaczął się cieszyć swoim dzieciństwem bo poki co lekarze okreslaja go jako bardzo cierpiace dziecko:( Mozesz mi podac namiary na ta dermatolog bardzo Cie proszę i jednocześnie dziekuje bardzo wszystkim dziewczynom za slowa ptuchy i wsparcie mam nadzieje ze przyjdzie dzien abym moga pokazac mojego syna:)
    na pewno przyjdzie! Jesteś bardzo silną mamą, jeszcze troche wytrwałości, a na pewno będzie o niebo lepiej! A i jesteś na fb? Tam jest grupa AZS na pewno dziewczyny by Ci doradziły jakiś specjalistów czy kogoś. Może warto spróbować?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a podałybyście mi link do fb na mojego maila bo niestety nie pamiętam hasła do meila z fb a jeśli by się dało to chętnie bym dołączyła :)

Ewelka91
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Dziewczyny w 5 10 15 jest - 20% do rzeczy przecenionych już! Właśnie oglądam, bo może coś zamówię, bo trzeba wydać tylko 50zł żeby przesyłka była za free ;)

A ja muszę zrobić przegląd czego potrzebuję, bo podobają mi się dwie kurtki i nie wiem czy brać na 74 czy na 80.
    5 10 15 ma troszke zawyzona rozmiarowke. jak kuba nosi 68 to z 5 10 15 i 62 sa jeszcze dobre ale juz na styk, a 74 za dlugie rekawy w bluzeczkach i luzne takie... wiec jak chcesz na teraz to wez rozmiar jak iaktualnie nosi... a jak na pozniej to o jeden wyzszy.
    zaraz zerkne co tam jest bo moze i ja cos wezme :) jak duze promocje, bo bez promocj ito juz nie biore bo wydalam za duzo w hm :P

‹‹ 1401 1402 1403 1404 1405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ