Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeju Monica trzymaj się! Macierzyństwo nie tylko piękne chwile, u Ciebie wydaje się, że więcej jest tych złych, ale to minie. Nie poddawaj się. Na pewno trafiona diagnoza, odpowiednia pielęgnacja i czas pomogą w leczeniu. Życzę wam dużo wytrwałości i sił. Bądź dzielna!!!!
-
pestka wrote:A dziewczyny ja jeszcze tylko w temacie szczepiech, ale tych dodatkowych. Która z Was na co szczepiła? Pneumo, rota...? Te dzieciaczki co do żłobków, szczepiłyście dodatkowymi? Ja sie przymierzam do pneumo i jednocześnie chyba dowiedziałam się, że na rota można tylko do 32 tyg zycia, dobrze zrozumiałam?
-
ataga4 wrote:Dziewczyny, ogarnięte już macie mieszkania na święta? Mnie się tak nie chce ze szooook! ! W tym tyg ma byc kiepska pogoda więc w sumie dobra do sprzątania bo nie będzie mnie ciągnąć na spacer, ale jak tu się zmobilizować...bbf i fb nie pomagają...
lodowke tez mylam ze 2 tyg temu.
a na swieta ruszamy do moich rodzicow i tesciow, wyniesiemy ejdzenie w pudelkach wiec nic nie gotuje -
ataga4 wrote:Mitaka, my prawdopodbnie kupimy recaro young sport
http://www.smyk.com/recaro-young-sport-fotelik-samochodowy-9-36-kg-graphite-2013,p1064493821,swiat-niemowlaka-p?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=oferty_cpc&utm_content=p1064493821&utm_campaign=Recaro--Young--Sport--Fotelik-samochodowy--9-36-kg--Graphite
Monica jak piszą dziewczyny zawsze możemy Cię chociaz wysłuchać, to tez test ważne! Zaglądaj do nas i jak Ci cięzko pisz, wsparciem możemy zawsze służyć
Ej we Wro pada, pada pada i leje i pada i leje na zmianę..Franek dzisiaj rano jak zwykle drzemki po 35 min, wstał i po 30 min zmęczony...w ogóle ostatnio ma tak, żę na swoją długą drzemkę budzi się z płaczem po okoklo 30-40 min. Na początku myslałam, że wyspany, ale jak go dolulam to śpi dalej...może i z godzinę albo półtorej, ale jescze się obudzi z płaczem 1 albo 2...aż się budzi otwiera oczy i wszystko ok...Miała tak któraś? Męczące to, bo on niby śpi, ale trzeba go 'doluliwać'....
ataga ja tez suwaczków od wczoraj nie widzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 13:44
Monica lubi tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Dziewczyny, ja pomału psychicznie przygotowuje się do stałych pokarmów, i mam do Was pytanie: Jak pierwszy raz podawałyście np marcheweczke lub ziemniaczka ze słoika, to ile tego podałyście dziecku? Z 1/3 słoiczka czy parę łyżeczek? Wiem że maluch może nawet tyle nie chcieć zjeść za pierwszym razem, ale to już inna kwestia
Bo te ilości o których pisze Kasia MJ: pół łyżeczki, czy dwie płaskie to dotyczą się kaszek/glutenu i chodzi o ilość produktu sypkiego przed ugotowaniem, czy tyle gotowej kaszki do spożycia podałyście?
sloiczki zaczelam od marchwki, najpierw 2-3 lyzeczki, na drugi dzien ze 4 lyzeczki male, i sloi kwyrzucilam z zawartoscia, nic sie nei pojawilo. i od tamtej pory nei testowalam po malu tylko od razu dostaje po lsloika, co by nie bylo , nowe czy stare. dzis zjadl nawet caly sloik 125g rosolku drobiowo-wolowego. zasnal na koniec i wyplul resztk iz buzi hahaha wiec od dzis bede dawac caly sloiczek 125g. ostatnio nawet lososia jadl.ataga4 lubi tę wiadomość
-
Bella_Ona wrote:Tez mi sie suwaczki nie wyswietlaja od wczoraj, ale myslalam, ze to wina telefonu.
Monika a skad Ty jestes? W krakowie mam najlepszego dermatologa jakiego moglam spotkac! Sama sie u niej leczylam, a poradzily mi Ja kolezanki, ktore maja powazne choroby i sa spoza Krakowa. Moge z czystym sumieniem ja kazdemu polecic, niby nie jest alergologiem, ale moze by cos doradzila.
Jestem z centralnej Polski Płock dokładniej, ale dla mnie najważniejsze jest, aby mały wreszcie zaczął się cieszyć swoim dzieciństwem bo poki co lekarze okreslaja go jako bardzo cierpiace dziecko:( Mozesz mi podac namiary na ta dermatolog bardzo Cie proszę i jednocześnie dziekuje bardzo wszystkim dziewczynom za slowa ptuchy i wsparcie mam nadzieje ze przyjdzie dzien abym moga pokazac mojego syna:)
Nelly lubi tę wiadomość
-
My dzisiaj też pięknie wszamaliśmy marchew Ale nie wiem ile gram, bo robiłam swoją i w mililitrach około 85. Zacieszał, zaś wyrywał łyżeczke, wiec było zabawnie wszystko w marchewce, ale sama radość! Jutro ziemniak, potem spróbujemy, brokół, groszek i dynię..a potem będę sama gotować z ryżem czy kaszami, owocki, i zaczynamy mięska
A co do krzesełka do karmienia juz zmieniłam zdanie i kupuję zaś inne ah być kobietą
Franelek ostatnio tak się garnie do siedzenia, że szok. Na macie owszem poleży, ale jak jest coś lekko pochyłe to sie dźwiga i krzyczy, żeby mu pomoc, bo nie zawsze mu sie uda samemu. na fb Wam wrzuce foty z wczoraj z leżaczka
W ogóle jak patrzę na fb to nasze pociechy juz takie duże, kumate, radosne, normalnie super! Pamiętacie jescze czasy gazów, braku usmiechów? Jak dobrze, że odeszły w niepamięć!Anoolka, MOI, Nelly, paaolka, Sisilla lubią tę wiadomość
-
Sroka wrote:Wcześniej budziła się raz lub dwa. Piersi rano jak naladowane ale jakoś bardzo nie bolą i właśnie się zastanawiam czy w nocy odciągnąć. Jak myślicie? Chciałabym żeby takie nocki były już w naszym standardzie
-
Monica wrote:Jestem z centralnej Polski Płock dokładniej, ale dla mnie najważniejsze jest, aby mały wreszcie zaczął się cieszyć swoim dzieciństwem bo poki co lekarze okreslaja go jako bardzo cierpiace dziecko:( Mozesz mi podac namiary na ta dermatolog bardzo Cie proszę i jednocześnie dziekuje bardzo wszystkim dziewczynom za slowa ptuchy i wsparcie mam nadzieje ze przyjdzie dzien abym moga pokazac mojego syna:)
-
Sroka wrote:Dziewczyny w 5 10 15 jest - 20% do rzeczy przecenionych już! Właśnie oglądam, bo może coś zamówię, bo trzeba wydać tylko 50zł żeby przesyłka była za free
A ja muszę zrobić przegląd czego potrzebuję, bo podobają mi się dwie kurtki i nie wiem czy brać na 74 czy na 80.
zaraz zerkne co tam jest bo moze i ja cos wezme jak duze promocje, bo bez promocj ito juz nie biore bo wydalam za duzo w hm