X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra mamuski zmykam, mezan ie bylo od 3 w nocy i wlasnie wrocil. najpierw do 10 w pracy a potem gnal pol Polski na pogrzeb brata ciotecznego do Gdyni.... wrocil ledwo zywy wiec jak tu psoiedze jeszcze troche to zastane go spiacego, a chcemy pogadac i sie poprzytulac bo dzis mamy 4 rocznice zwiazku.. za meisiac 2 rocznica slubu :)

pestka, rewoppka, Zielono mi:-))))), Sisilla, Nelly, tofirus, renatkach lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Kurcze... urwało mi posta!
    Brokuły... i bardzo mu smakowały. Daje mu też jabłko w siateczce żeby sobie wysysał :)
    Tomek to chyba wszystkojedzacy będzie bo ładnie otwiera buzię nawet na nowości :) chlebek tez juz mielil ale pod kontrolą :)
    Ja podaje tak z pół słoiczków zaśmiał więcej jak jest mały. Następnego dnia coś innego.
    ej o co chodzi z tą siateczką....? Juz któraś z Was to pisze, a ja zapomniałam wczesniej zapytac co i jak :P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widze, ze dzis byl dzien brokulowy :-D
    U nas jutro brokula ciag dalszy a potem moze dynia :-)

pestka, rewoppka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    dobra mamuski zmykam, mezan ie bylo od 3 w nocy i wlasnie wrocil. najpierw do 10 w pracy a potem gnal pol Polski na pogrzeb brata ciotecznego do Gdyni.... wrocil ledwo zywy wiec jak tu psoiedze jeszcze troche to zastane go spiacego, a chcemy pogadac i sie poprzytulac bo dzis mamy 4 rocznice zwiazku.. za meisiac 2 rocznica slubu :)
    miłego.. przytulania :D :*

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ooo widze, ze dzis byl dzien brokulowy :-D
    U nas jutro brokula ciag dalszy a potem moze dynia :-)
    no dzień brokuła jak nic :D
    dynia smaczna, ja kocham dynię :P

MOI lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Pestka super ze mąż będzie szybciej w domu! Ja też zawsze tylko czekam aż wróci żeby choć chwile odetchnąć! A po świętach czeka mnie ponad tydzień samotności, bo M leci na Kubę z kumplami.
    eh..dałam like, że piszesz, że dla mnie super, nie ciesze sie, że Twojego męża przez tydzień nie będzie :/

iabql8x.png
    x8msush.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie mam problemów z usypianiem Tomka, kładę go na łóżku daje smoka i pieluszke i miziam aż zaśnie czasami daje też cycka . jak zaśnie to przenoszę do łóżeczka w nocy a w dzień tak go zostawiam na łóżku naszym. Oczywiście czasami potrafię tak z godzinę z nim poleżeć ale zazwyczaj kładę go jak widzę już jak ziewa i trze oczki

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh sroka chyba przez Ciebie kupię tą Tulę....chodzi za mną wzór 'Chloe' już od dawna, ale dostałam to moje nosidło, które mam na życzenie i jest super! Boże...kobietą być..muszę iśc spac, bo jeszce ją kupię!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 21:47

rewoppka, Sroka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    eh..dałam like, że piszesz, że dla mnie super, nie ciesze sie, że Twojego męża przez tydzień nie będzie :/
    Spoko :)
    Scęście ma podobną siatkę tylko silikonową. A ja mam z canpola taka z materiału wsadza się do niej kawałek owocami i zamyka z taką rączka jest ze dziecko samo trzyma i sobie wysysa. Siateczka jest bardzo drobna wiec dziecko nie ma się czym zakrztusic i nie trzeba przemielac :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.pl/search?q=canpol.siateczka+do+owocow&client=ms-android-samsung&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Ae8eVbOHIIersgH5m4HYDw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=360&bih=615#imgrc=jAcdDQSbia8dPM%253A%3B8aFfXynwrIgqhM%3Bhttp%253A%252F%252Fcanpolbabies.com%252Fpl%252Fthumb.php%253Fsrc%253DZmlsZXMvcHJvZHVjdC81Nl8xMDVhLmpwZw%2526w%253D800%2526h%253D600%2526f%253Dresize%3Bhttp%253A%252F%252Fcanpolbabies.com%252Fpl%252Fprodukty%252Fprodukt%252F471-siateczka-do-podawania-pokarmow%3B738%3B600

pestka, Sroka lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to nam pykło wczoraj 5 m ! ♡♡♡♡♡♡

pestka, Zielono mi:-))))), Agrafka, Sisilla, Nelly, Anoolka, Kasiula09, tofirus, Scęście, Pauletta, paaolka lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka mój Bartuś tez ma jedno uszko inne od drugiego. To od tej strony co leżał miał takie jakby przyklejone do główki a drugie normalne i na początku było widać różnicę teraz to przyklejone uszko zaczyna podobnie wyglądać jak to drugie ale i tak lekko jest różnica ale to każdy człowiek tak ma. Jak dzieciom naszym urosną główki to nic nie będzie widać ze jedno uszko mniej odstaje od drugiego.

powiem Wam ze nigdy w ciazy nie myślałam że dziecko może się źle ułożyć w brzuszku i zniekształceń nabawić. A teraz nie ma dnia żebym nie oglądała małego z każdej strony czy jest poprawa. ehh ile ja się na myślałam czy to nie moja wina czy może ja coś źle zrobiłam...
    jak tak patrzę na synka nie widać tych różnic na zdj tez nie zawsze widac a widać w odbiciu lustra. Kiedyś syn mi powie ze nie może na siebie patrzeć w lustro.
    ale modlę się żeby był zdrowy i żeby się to zarównalo.

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze chciałabym być z Wami w tej grupie fb. Tylko czy mogłabym się tam zapisać przez konto męża? czy muszę założyć nowe swoje.

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    ja urodziłam dwa tyg przed terminem wiec w sumie można pow ze i o czasie. Odeszły mi wody o 6 rano o 7 byłam ja izbie skurcze jakieś sporadyczne mało bolące takie konkretne skurcze zaczely się około 10. Położne w szoku były ze tak szybko idzie i o 11.50 urodził się synek. Pierwsza faza porodu 4,5 godz druga faza 15 min. 2 iść szybko jak na pierwsze dziecko.

co do asymetrii to może nie jest duża ale spędza mi to sen z powiek mam tylko nadzieje ze z tego wyrośnie i nie będzie dużego śladu po tym.

To ja od przebicia wód 2,45 cały poród,pierwszy.

DeLaCruz lubi tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowałyście! Ledwo doczytałam. Mąż przerabia zdjęcia wiec pisze z tel. Co łatwe nie jest.

1. Pestka tula jest super piękna i nie umiem się doczekać jak Agatka trosze podrośnie i będzie w nim się super czuła. Na grupie dziewczyny piszą że jest nie zastąpiona przy ząbkowaniu. :)
    2. Gratuluję że mąż ma nową pracę i to jeszcze w takim wymiarze :)
    3. Witam nową koleżankę! Szkoda Twojej dzidzi że od początku takie niedogodności ale wszystko minie, zobaczysz :) każda z mam chce jak najlepiej dla dziecka.
    4. Delacruz ja chce dla siebie czapkę z tego materiału z kotami ;D zmierze sobie łeb i dam Ci. A może i Młodej coś zechce. Wrzuć na fb co robisz i za ile :)
    5. O tej siateczce słyszałam i zastanawiałam się nad kupnem. Może się skuszę:)
    6. U nas dzisiaj była zupka warzywna ale okazała się bardzo fuj. Korci mi podać już np. Troszkę rosołku albo jakiegoś mięska blendowanego z warzywkiem. W ogóle jak z tą kaszką manną? Dawać już?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Wychodze z tego samego zalozenia :D

I ja! I ja! Podpisuję się pod tym! :-D

• Sroka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa a co do spania to ja usypiam we wózku ale chcę niedługo przestawić się na łóżeczko ale nie wiem jak :(

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    To ja od przebicia wód 2,45 cały poród,pierwszy.

A dlatego przebijali blony plodowe?

• letty Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A dlatego przebijali blony plodowe?

11 dni po terminie, 10-tej doby miałam oksytocyne przez 5h i 0 skurczy

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas samodzielnego zasypiania tez nie ma...ech. Na spacerze w wózku, w domu w dzień w chuście, a wieczory to masakra...cyc, a później na rękach. Ale to nic w porownaniu do Piotrusia-to dopiero był człowiek walczący ze snem...pocieszam się tym, że z tego wyrosl:-) Z kolei Magda to taki przutulasek...w chuście jest przeszczesliwa, patrzy mi w oczy, usmiecha się i tak fajnie mruczy jak ja całuje w główkę. Cudowne,:-) ale zazdroszczę tego samodzielnego zasypiania. U nas niestety jest histeria.

Sisilla lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ