X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu doczytałam do końca, ale miałam zaległości ;) ale widzę, że nie byłam sama :)

Witaj Melissa, fajnie, ze jesteś :) mój M też widzi u Zosi odstające uszko, ale mnie tam nie przeszkadza, jak bedzie miała włoski to nie będzie widać ;) dobrze, że z serduszkiem u Bartoszka już lepiej, zdrówka dla maluszka!

Sroka, ja jestem zakochana w mojej Tuli, dziś się tulilyśmy całe rano, zaprowadzilyśmy starszaka do przedszkola, byłyśmy na spacerze z psem i Zosia tak się uśpiła, że spała 2 h :)

My rozszerzamy dietę pełną parą, najbardziej smakuje młodej rybka, a tego się nie spodziewałam. Za nami też wołowinka, królik, indyk, cielęcinka, kurczak, rybka, troszkę owocków i soczków, ale boje się jej jeszcze podawać całych kawałków nawet do mamlania, muszę sobie sprawić tą polecaną przez was siatkę do owocków, bo boję się zakrztuszenia, u starszego kilka razy przeżyłam i dramat, trauma masakryczna, ale przynajmniej wiem, co robić w takiej sytuacji.

Co do teściów, mam tylko teściową, nasze stosunki są raczej na dystans, ale jak już kiedyś pisałam bardzo mi pomaga przy dzieciach i nie mam problemu, żeby je z nią zostawić. Moja mama z natury nie lubi małych dzieci, ale dzieci kochają ją, mało czasu spędza z moimi dziećmi, ale mój syn za nią szaleje, mój tata jest raczej na dystans, kocha, ale mało przy nich pomaga.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    DeLaCruz, biznes Ci się rozkręca! :-) Niedługo wieść o Twoich "wyrobach" pewnie rozejdzie się i po innych wątkach! :-)

Weeź.. gorzej jak się wyroby nie spodobają:p

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Hahaha a kiedys bylam taaaaaka mądra w wychowywaniu dzieci (oczywiscie jak Go jeszcze nie mialam!)
    Dokladnie;-) odkąd urodziłam pierwsze dziecko już nigdy nie skrytykuje zachowań innych dzieci i metod wychowawczych...

DeLaCruz, ataga4 lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My póki co, muszę się pochwalić, usypiamy Zosię na leżąco. Jak widzę, że trze oczka kładę się z nią do łóżka, czasem trwa to 5 min czasem, a najczęściej wieczorem 40 min, ale usypia sama. Ja tylko leże przy niej, trzymam ja za rękę, czasem coś zanuce, choć talentu do śpiewania, to nie mam za grosz ;)

DeLaCruz, Sroka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    jajko tez :P

Jajko Franiowi najbardziej smakowało :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla...no właśnie ja też się boję kawałków, pamiętam jak Piotrek się zakrztusil gruszka, miałam wrażenie, że to trwa wieczność.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    oj tak błyskawicznie poszło. Tym bardziej ze takie lekkie skurcze były a potem nagle mowie do męża ze czuje jakby się mi chciało kupkę tez zawołał położna zbadał mnie a tam noooo prawie całe rozwarcie zbadał mnie na skurczu- boszeee jak to bolało i nagle krzyczą szybko zestaw porodów mamy akcje pełna i rach ciach 15 min i po krzyku.
    Nie boje się kolejnego porodu ale wiadomo strach o dziecko zawsze będzie.
    chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko a nawet dwoje ale po tych przejściach z Bartoszkiem trochę się boję i następne dziecko.

Jeeju zazdroszczę. U nas po 35h z braku postępu zrobili cc :/

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Weeź.. gorzej jak się wyroby nie spodobają:p

Na pewno będzie dobrze:-) wysłałam zaproszenie, a zamówienie złoże po świętach.

DeLaCruz lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik juz upieczony, jutro ruszamy z naszą dwojeczka do moich rodziców do Lublina. Przeraża mnie ilość bagaży, a myślę, że jutro dopakujemy samochód na maxa, a to tylko kilka dni ;-)

Sisilla, paaolka lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś miał dziwny dzień dziś. Od 12 do 21 "uruchominy" tylko miał 1h drzemkę. Wciągnął w tym czasie 3x 210ml zadkiej kaszki z butli, 2x 210ml mm Bebiko 2 i całego zmiksowanego banana (jest uwiecznione na fb). Następnie mnie obsikał przy wycieraniu po kąpieli. Położyliśmy Go spać a ten "nieee" i gada coś. Usiedliśmy na kanapie słuchając Go. Po 5 minutach ucichło - patrzymy a ten na kołderce z głową (w miescu gdzie miał mieć nogi) i śpi. No to przykryłam Go wolnym kocykiem i niech śpiocha.

Sroka, ataga4 lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:52

pestka, paradise, paulina.b.1991, Kasiula09, Nelly, Scęście, Sroka, Anoolka, Sisilla, MOI, rewoppka, ao12., paaolka lubią tę wiadomość

• Kkasia Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Moje dziecko lubi tylko brokuły:) Zadne inne słoiczki nie wchodzą w grę, nawet słodkim jabłkiem gardzi. Niejadek mi rośnie.

Moja Zuzia ma podobnie, do tej pory zjadła w sumie tylko brokuły, dynie, dynie z ziemniaczkiem, marchewkę, która ją zatwardziła, marchewkę z jabłuszkiem i zielony groszek, który już średnio podszedł, pogardziła natomiast np. jabłuszkiem po prostu zamyka usta i koniec:)

relgh3715cfcrqnh.png
  • Kkasia Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale Wy dużo piszecie, nie nadążam Was nadrabiać;) widziałam, że pisałyście o usypianiu dzieciaczków, tu się muszę pochwalić, bo moja malutka od samego początku śpi w łóżeczku, bywało różnie, ale teraz jest tak, że na wieczorne spanie odkładam ją do łóżeczka, puszczam karuzelę, daję smoka i przytulanke i po prostu wychodze, a ona zasypia sama;) w ciągu dnia teraz sypia na łóżku w innym pokoju i też wystarczy, że się z nią położe, poprzytulam, pośpiewam i usypia;)

pestka, Anoolka, paaolka lubią tę wiadomość

relgh3715cfcrqnh.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też z usypianiem lux włączam kołysanki, chwilę poprzytulam, odkładam daję misia i smoczka i wychodzę ;)

Co do jedzenia to szamie wszystko równo a najbardziej - polędwiczkę z ziemniakiem, marchewka, pietruszka, masełkiem i jajkiem :)

WESOŁYCH ŚWIĄT DZIEWCZYNKI! :):):)

Sroka, Anoolka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam, nowa mamusie :) Fajnie, ze napisalas. Miło Was poznać! A dla Twojego synka zycze dużo zdrowka, mam nadzieję, ze z serduszkiem bedzie tylko lepiej.

Co do porodu mi też sprawnie poszło. Po 1:00 byłam w swoim łóżku a o 4:05 tulilam już Lile. Tak to ja rodzic moge.

U nas ostatnio z rozszerzeniem diety bardzo kiepsko. Szliśmy jak burza a teraz Lile wysypalo i muszę poczekać jak wszystko zejdzie i zaczac od nowa bo mam wrażenie ze teraz wszystko ja uczula. Kupiłam latopic i mam nadzieję ze jakoś dotrwamy do wizyty u alergologa.

WESOŁYCH ŚWIAT :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 09:34

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Urocze foteczki :) również Wesołych Świat mały przystojniaku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:30

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • perswazja7 Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, też jestem mamą październikową. Czytam Was od ok 3 tygodni. Nie wiedziałam o istnieniu tego forum wcześniej, czego załuję. Myślałam, że już na tym etapie, jest późno aby się przyłączyć do rozmowy. Jednak pare dziewczyn się ujawniło, to też postanowiłam.

Urodziłam "małą" Kasię 28 pażdziernika przez planowane cc, z uwagi na duży płód i cukrzycę ciążową z wagą 4400 g i 61 cm, 10 pkt.

Nelly, Anoolka, DeLaCruz, ao12., Kakabaka, renatkach lubią tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    jajko tez
    DeLaCruz wrote:
    Jajko Franiowi najbardziej smakowało :)
    A mnie pediatra powiedziała, żeby jajko dawać dopiero po 6 miesiącu. Wy miałyście inne wskazówki?

km5svcqg6fuae1xg.png
  • perswazja7 Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja "mała" chyba przebija wagą wszystkie Wasze dzieci. Myślę, że obecnie waży ok 10 kg. Nosimy ubranka w rozmiarze 80, ale przymierzamy się do 86.

Karmię tylko piersią, mała geny ma po tatusi, też był takim pulpetem, a mnie boli kręgosłup od jej noszenia.

Też się zastanawiam nad zakupem nosidła, ewentualnie chusty.

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• perswazja7 Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę coś o sobie. Mam 30 lat, mój mąż ma 32 lata. Mieszkamy w Warszawie. Staraliśmy się o małą tylko 2 miesiące.

Kasia jest bardzo pogodnym dzieckiem, dużo się uśmiecha i śmieje w głos, ale też jest małym nerwusem, szczególnie jak nie może zjeść zabawki, którą się bawi.

Zazdroszczę tym z Was, których dzieci potrafią same usnąć. Kasia usypia albo przy cycku, albo w wózku albo na rękach.

Czy Wasze dzieci od początku potrafiły usypiać same, jeśli nie, to jak je tego nauczyłyscie?

Kakabaka lubi tę wiadomość

‹‹ 1421 1422 1423 1424 1425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ