X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, no to jak mowisz ze obcy nei widza tzn ze to nie jest jakas duza asymetria, no i dobrze :)
    a jak wgl wygladal Twoj porod? bo byl wczesniej... czemu? moj Kubus tez wyskoczyl przed czasem. termin mialam na 16 pazdziernika a on postanowi lsie urodzic wtedy gdy akurat ubieralam jego lozeczko, odeslzy mi wody i bach 24 wrzesnia Kuba byl z nami :) ale u mnei cc z gory planowane, bo mam wade bioder.

• Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęscie co do kontroli serduszka mieliśmy jak mały miła 2 miesiące i teraz jak miał pół roku kolejne w październiku. Mam nadzieje ze ostatnia.

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    Qrcze Wy już tak z mięsem szalejecie. A ja się boję podawać mu nowe rzeczy. podaje mu przez 4 dni nowość i robie dwa dni przerwy I kolejna nowość.

A jak Wy robicie? Po jakim czasie podalyscie mięso? ja do końca 6m kp. teraz powoli coś podaje.
    moj kuba 5,5 mca jadl kaszke manna, zwykla jak dla doroslych, zadne tam bobovity czy nestle. pozniej znaim skocnzyl 6 mcy, gdzies tydzien przed dostal marchew ze sloiczka, jabluszko, marchew z ziemniakiem.... jak skonczyl 6 doszly zupki jarzynowe, a teraz to leci wsyztsko, krolik, idnyk, cielecina, wolowina, kurczak, losos nawet i jesczze jakas rybka, szpinak, groszek, ryz, ziemniak, dynia, morela, gruszka, banan.. wczoraj jadl marchew z moejej zupy ogorkowej, z ziemniakami, pietruszka selerem, troche ogorkow startych tez wpadlo do tej papki, zupa z e smietana .. zjadl nic mu nei dolega ;)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jajko tez :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jesli masz fb to mamy grupe i dizelimy sie tam fotkami ;] bo tutaj nei kazda chce wstawiac bo to otwarte forum albo z telefonu ciezko to idzie ;) jak masz fb i chcesz dolaczyc to podaj mejla to cie zaprosze i pochwalisz sie nam Bartoskziem oraz poogladasz nasze bobasy ;)

• Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    aha, no to jak mowisz ze obcy nei widza tzn ze to nie jest jakas duza asymetria, no i dobrze :)
    a jak wgl wygladal Twoj porod? bo byl wczesniej... czemu? moj Kubus tez wyskoczyl przed czasem. termin mialam na 16 pazdziernika a on postanowi lsie urodzic wtedy gdy akurat ubieralam jego lozeczko, odeslzy mi wody i bach 24 wrzesnia Kuba byl z nami :) ale u mnei cc z gory planowane, bo mam wade bioder.
    ja urodziłam dwa tyg przed terminem wiec w sumie można pow ze i o czasie. Odeszły mi wody o 6 rano o 7 byłam ja izbie skurcze jakieś sporadyczne mało bolące takie konkretne skurcze zaczely się około 10. Położne w szoku były ze tak szybko idzie i o 11.50 urodził się synek. Pierwsza faza porodu 4,5 godz druga faza 15 min. 2 iść szybko jak na pierwsze dziecko.

co do asymetrii to może nie jest duża ale spędza mi to sen z powiek mam tylko nadzieje ze z tego wyrośnie i nie będzie dużego śladu po tym.

• Bella_Ona Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O moj jajka nie jadl jeszcze! Moze w swieta zje z majonezem.... zartuje!
    Ale musze mu jakos jajo podac :)

Sisilla, DeLaCruz lubią tę wiadomość

dqprh37129faxikv.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj jadl zoltko, ugotowane jajo na twardo, wyjelam zoltko i dalam mu do sloiczka.. rozbabrane widelcem... pozniej jadlam jajecznice z emzem to wybieral sobie z talerza i cos tam zjadl ,a tam tez jzu i bialko bylo :P bulke z maslem tez juz lizal, ogorka kwaszonego, wyrwal m iz kanapk isalate ale to mu zabarlam... cos tam ejszcze dostal, nei pamietam juz. tylko n owiadomo sladowa ilosc jesli to jest cos z moejgo obiadu, aaa ziemniaki polane smietana z mzierii :P i tez nic m unei dolega :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    ja urodziłam dwa tyg przed terminem wiec w sumie można pow ze i o czasie. Odeszły mi wody o 6 rano o 7 byłam ja izbie skurcze jakieś sporadyczne mało bolące takie konkretne skurcze zaczely się około 10. Położne w szoku były ze tak szybko idzie i o 11.50 urodził się synek. Pierwsza faza porodu 4,5 godz druga faza 15 min. 2 iść szybko jak na pierwsze dziecko.

co do asymetrii to może nie jest duża ale spędza mi to sen z powiek mam tylko nadzieje ze z tego wyrośnie i nie będzie dużego śladu po tym.
    no to mialas blyskawiczny porod!! :) czyli po takim porodzie nei boisz siek olejnego co ?:) planuejs zjesczze dzieci?

• pestka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowa koleżankę! :)
    Współczuję przejść z maluszkiem, pewnie się nastresowałaś, ale najważniejsze, że szczelinka sie zmniejsza, a juz niedługo na pewno jej nie będzie :)
    Własnie mój cyckowy bąk ostatnio wola amu co 3h czasem i dłużej..dziwne, ale sie najada, bo cały czas rośnie, więc..lepiej dla mnie? :P

scęście ja Franka teraz ucze zasypiana w łożeczku w dzień i nadal gorsze i lepsze dni.potrafi zasnąć bez zająknięcia sie, a czasami sieczka, że głowa boli...:/ no ale cóż, wczesniej nie miałam jak go tego uczyć, bo M miał prace zmianową...a własnie, mój M dostał nową pracę! więc teraz już bez zmian i bez pierdzielonych sobót! :D tylko pon-pt 8-16! nareszcie! <3

W ogóle dziewczyny moi rodzice dzisiaj kupili małemu zabawke, bardzo fajna, taka wierza z kółek i gra i sie świeci i mówi, no mega. A mały co? Zobaczył ją i się rozpłakał :O ale tłumaczę to tym, że już był zmęczony bo to zaraz przed snem i za dużo bodźców. Ale umarłam ze śmiechu z tatą, żę produkują zabawki, których 'dzieci się boją' :D

DeLaCruz i ja napisze na priv, ale dla mnie nie musisz się spiszyć, cierpliwie poczekam na cuda od Ciebie :)

Co do szamki ja małemu jeszcze mięska nie wprowadzam, każdy smak po 2 dni testuję, a potem będe je miksować i dopiero za 2 tygodnie owocki i po owocach zacznę mięsko, niech się oswoi z tym co ma :)

Sroka Twoja Tula piękna! Kurde ja sama choruję na Tulę, choć dostałam to nosidło i jest super! Ale jakoś tula do mnie przemawia, tylko ta cena, ehh....jeszcze teraz podrożały :(

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a jesli masz fb to mamy grupe i dizelimy sie tam fotkami ;] bo tutaj nei kazda chce wstawiac bo to otwarte forum albo z telefonu ciezko to idzie ;) jak masz fb i chcesz dolaczyc to podaj mejla to cie zaprosze i pochwalisz sie nam Bartoskziem oraz poogladasz nasze bobasy ;)
    nie mam konta na fb ma mój mąż i nieraz siedzę na jego
    koncie żeby podać ze znajomymi.

Ja glutenu nie wprowadziłam. jakoś za późno się obudziłam z tym i stwierdziłam ze dostanie później. Czy to dobra decyzja nie wiem ale tak jakoś wyszło.

• pestka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:

o jaaaa zazdroszczę prędkości rodzenia! :) u mnie 12h, tylko, że ja miałam wywoływany...może sam by się szybciej ruszył ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    scęście ja Franka teraz ucze zasypiana w łożeczku w dzień i nadal gorsze i lepsze dni.potrafi zasnąć bez zająknięcia sie, a czasami sieczka, że głowa boli...:/ no ale cóż, wczesniej nie miałam jak go tego uczyć, bo M miał prace zmianową...a własnie, mój M dostał nową pracę! więc teraz już bez zmian i bez pierdzielonych sobót! :D tylko pon-pt 8-16! nareszcie! <3
    napewno jestes szczesliwa!! :) chyba akzda by byla.. naglem eic mieza od 16 w domu i wolne weekendy ;) super :) ja moejgo nei probuje bo bym zobie enrwy zjadla usypiajac go w dzien w lozeczku. wystarczy ze na rekach placze 10 min znaim zasnie, jakbym miala go probowac uczyc w lozeczku, trwalo by to z 30 mi njak nei wiecej, on rozdarty, ja wkurzona a i tak pospal by 20-40 min albo skonczyl i tak na rekach.... narazie tlumacze sobie zeo n bliskosci potzrebuje, chce zasnac wtulony we mnei wiec mu to daje... keidys sie oduczy, do 5 lat na rekach usypiac go nei bede w koncu ;) wole odbebnic 10 min na rekach i meic spokoj i dobry humor.

pestka lubi tę wiadomość

• Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    no to mialas blyskawiczny porod!! :) czyli po takim porodzie nei boisz siek olejnego co ?:) planuejs zjesczze dzieci?
    oj tak błyskawicznie poszło. Tym bardziej ze takie lekkie skurcze były a potem nagle mowie do męża ze czuje jakby się mi chciało kupkę tez zawołał położna zbadał mnie a tam noooo prawie całe rozwarcie zbadał mnie na skurczu- boszeee jak to bolało i nagle krzyczą szybko zestaw porodów mamy akcje pełna i rach ciach 15 min i po krzyku.
    Nie boje się kolejnego porodu ale wiadomo strach o dziecko zawsze będzie.
    chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko a nawet dwoje ale po tych przejściach z Bartoszkiem trochę się boję i następne dziecko.

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowa koleżankę!

Ja też dzisiaj podalam Tomkowi brokuły

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    napewno jestes szczesliwa!! :) chyba akzda by byla.. naglem eic mieza od 16 w domu i wolne weekendy ;) super :) ja moejgo nei probuje bo bym zobie enrwy zjadla usypiajac go w dzien w lozeczku. wystarczy ze na rekach placze 10 min znaim zasnie, jakbym miala go probowac uczyc w lozeczku, trwalo by to z 30 mi njak nei wiecej, on rozdarty, ja wkurzona a i tak pospal by 20-40 min albo skonczyl i tak na rekach.... narazie tlumacze sobie zeo n bliskosci potzrebuje, chce zasnac wtulony we mnei wiec mu to daje... keidys sie oduczy, do 5 lat na rekach usypiac go nei bede w koncu ;) wole odbebnic 10 min na rekach i meic spokoj i dobry humor.
    no ja często tez kapituluje, i nie na rękach a w bujaku go bujam i usypiam i w 10 minut odpływa..ale staram sie próbować w łożeczku, wieczorem jakoś potrafi sam zasnąć bąk, to czemu nie w dzień?! :P

no i jestem przeszczęśliwa! co prawda zanim dojedzie do domu to 17 będzie, ale co tam, każdy wieczór wspólnie, nie trzeba się zastanawiać, kiedy ma długi weekend, a kiedy idzie na nocke w iątek i w ogóle..nareszcie :) jejku, taka niby zwykła rzecz, a jak cieszy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 21:38

Scęście, Nelly, DeLaCruz lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do usypia to mój usypia tylko na cycu. Tez się boję jak to będzie.

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... urwało mi posta!
    Brokuły... i bardzo mu smakowały. Daje mu też jabłko w siateczce żeby sobie wysysał :)
    Tomek to chyba wszystkojedzacy będzie bo ładnie otwiera buzię nawet na nowości :) chlebek tez juz mielil ale pod kontrolą :)
    Ja podaje tak z pół słoiczków zaśmiał więcej jak jest mały. Następnego dnia coś innego.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    oj tak błyskawicznie poszło. Tym bardziej ze takie lekkie skurcze były a potem nagle mowie do męża ze czuje jakby się mi chciało kupkę tez zawołał położna zbadał mnie a tam noooo prawie całe rozwarcie zbadał mnie na skurczu- boszeee jak to bolało i nagle krzyczą szybko zestaw porodów mamy akcje pełna i rach ciach 15 min i po krzyku.
    Nie boje się kolejnego porodu ale wiadomo strach o dziecko zawsze będzie.
    chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko a nawet dwoje ale po tych przejściach z Bartoszkiem trochę się boję i następne dziecko.

każda z nas by się bała, ale nigdy nie wiesz co i jak. To, że Bartek ma teraz małe problemy nie świadczy, że z drugim cos sie będzie działo. Mój F zaraz po urodzeniu miał mega odstające uszko, aż położne zwróciły na to uwagę. Tak musiał się ułożyć, że sobie to ucho odkształcił. a teraz już lekko to widać, ja się śmieje czasem z niego, że jest moim kłapouszkiem ;)
    ja pomimo tego, że poród razcej do lekkich nie należał bardzo chce drugie dziecko i też chce rodzić naturalnie :) bolało jak cholera, ale jak nie my to kto? faceci? no błagam, moj M był bardzo dzielny, ale będąc obok, a sam się przyznał, że mężczyzna by nie dał rady, bo by padł, po prostu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 21:42

iabql8x.png
    x8msush.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka super ze mąż będzie szybciej w domu! Ja też zawsze tylko czekam aż wróci żeby choć chwile odetchnąć! A po świętach czeka mnie ponad tydzień samotności, bo M leci na Kubę z kumplami.

pestka lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ