Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie.
    czytam Was już od dawna ale jakoś nie mogłam się zebrać żeby się zarejestrować. Ale już jestem więc napisze coś o sobie i mam nadzieje ze mnie przyjmiecie...
    Tez jestem mamą październikowa termin miałam na 5 października ale dzidziuś postanowił pojawić się wcześniej 21 września.
    Mam synusia Bartosza urodził się SN z wagą 2890g i 51cm i 10 pkt.Jest to moje pierwsze dziecko długo wyczekiwane staraliśmy się o niego 7 miesięcy. Ja jestem na macierzyńskim w sierpniu skończę 28 lat.

Nelly, Zielono mi:-))))), Sroka, renatkach, paaolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wogóle nie nadążam czytać a zeby coś napisać to już wogóle, ciągle a to pranie, prasowanie, obiad, sprzątanie a jak mały nie śpi to się z nim bawie. Ostatnio jest bardzo grzeczny ale i tak trzeba z nim pogadać czy się bawić, jest bardzo towarzyski. Teraz sobie śpi więc czytam :)
    U nas pada śnieg wiec jutro pewnie z koszyczkiem nie pójdziemy :(

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa witamy :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nową koleżankę, cieszymy się, że do nas dołączyłaś :-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe przyjęcie. Dużo cenny rad tu od Was czytałam.

• MOI Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    halo halo, witam dziewczyny :D piękny dzień, nieprawdaż? :D u Was też śnieg?

Sroka, jak krzesełko?

Moi jak jedzonko u Juli?

My właśnie po pierwszej drzemce, wiadomo, 30 min w standardzie :D ja zabieram się za parowanie brokuła :) eh tak bym chciała wyjść z domu, a tu biało i 3 stopnie i wiaterek...no nic. Ponoc od jutra poprawa pogody. Się okaże ;)
    Wczoraj i przedwczoraj byl ziemniak produkcji wlasnej, wczoraj nawet z maselkiem. Srednio Julci smakowal, ale przynajmniej skosztowala. Moze nawet z 5 lyzeczek zjadla :-) Dzis za to byl brokul Gerbera i pieknie Julcia jadla! W szoku bylam, bo maz nie cierpi brokulow, a ona taka calkiej tatusiowa ;-) Poza tym maz ja karmil a nie ja, moze dlatego tak ochoczo jadla? A jak u was?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Wczoraj i przedwczoraj byl ziemniak produkcji wlasnej, wczoraj nawet z maselkiem. Srednio Julci smakowal, ale przynajmniej skosztowala. Moze nawet z 5 lyzeczek zjadla :-) Dzis za to byl brokul Gerbera i pieknie Julcia jadla! W szoku bylam, bo maz nie cierpi brokulow, a ona taka calkiej tatusiowa ;-) Poza tym maz ja karmil a nie ja, moze dlatego tak ochoczo jadla? A jak u was?
    u nas dziś był brokuł i po paru łyżkach zamknął usteczka i koniec :D za to dałam mu dynie i opendzlował ;) no i dziś po raz pierwszy pił z doidy! oczywiście musielismy mu trzymać kubek, ale pił ładnie :D
    także do przodu ;) jutro jeszcze raz próbuje z brokułem, zobaczymy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 17:21

MOI, DeLaCruz, Italik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa tescie powiedzieli, ze mamy z okazji Swiat kupic Julci od nich krzeselko do karmienia :-) Ufff... spory wydatek z glowy :-)

pestka, ataga4, Scęście, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka a co dawaliscie do picia? Wode? Musze kupic w koncu ten kubek :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Pestka a co dawaliscie do picia? Wode? Musze kupic w koncu ten kubek :-)
    wodę zwykłą :) kubek fajny, polecam :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko lubi tylko brokuły:) Zadne inne słoiczki nie wchodzą w grę, nawet słodkim jabłkiem gardzi. Niejadek mi rośnie.

Italik, pestka, Scęście, Kkasia lubią tę wiadomość

• Italik Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Moje dziecko lubi tylko brokuły:) Zadne inne słoiczki nie wchodzą w grę, nawet słodkim jabłkiem gardzi. Niejadek mi rośnie.

Ha, coś mi to mówi, moje tylko deserki wcina, 'z warzywami nawet nie podchodź'

• mitaka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam te krzesełka, czytam opinie i głupieje. A to, że "tapicerka" albo szelki się brudzą, a to dziecko się poci w tym albo ślizga, nie chce być zapinane w 5 stopniowe pasy, ciężko doprać taki kombajn w zakamarkach, ogólnie ciężko doczyścić i chyba doszłam do wniosku, że poczekam na stabilne siedzenie i zakupię to najprostrze, najlepsze w utrzymaniu czystości z ikei za 49 zł ;)

ataga4, tofirus, pestka, Scęście, Sisilla, nick nieaktualny, KasiaMJ lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Aaaa tescie powiedzieli, ze mamy z okazji Swiat kupic Julci od nich krzeselko do karmienia :-) Ufff... spory wydatek z glowy :-)

Ale Ci dobrze!!! Tez bym tak chciała...

MOI lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa witamy :-) Napisz coś więcej o sobie, z jakiej części Polski jesteś? Czym się zajmujesz i kiedy wracasz do pracy? Jakich masz teściów ;-) ? Jak dziadkowie odnajdują się w swoich rolach? Często zostawiasz małego z nimi? Jak karmisz? Jakie zaczęłaś już wprowadzać stałe pokarmy? To taki standardowy pakiet pytań na początek, żebyśmy mogły Cie lepiej poznac, bo Ty pewnie wiesz już o nas wszystko :-D

Sisilla lubi tę wiadomość

• tofirus Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Oglądam te krzesełka, czytam opinie i głupieje. A to, że "tapicerka" albo szelki się brudzą, a to dziecko się poci w tym albo ślizga, nie chce być zapinane w 5 stopniowe pasy, ciężko doprać taki kombajn w zakamarkach, ogólnie ciężko doczyścić i chyba doszłam do wniosku, że poczekam na stabilne siedzenie i zakupię to najprostrze, najlepsze w utrzymaniu czystości z ikei za 49 zł ;)

Mitaka, mam dokładnie to samo. Głupiałam jak czytałam o tych wszystkich krzesełkach. Poczekam jeszcze z miesiąc i kupię to z ikei. Z tacką i ochraniaczem wyjdzie niecałe 80 zeta :P

ataga4 lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowa kolezanke :-)

moja brokuł tez bardzo lubi mimo ze ja srednio zjem bo zjem a M wcale, a ona jak widzi lyzeczke to buzia szeroko otwarta a dzis jadla groszek i tez jej bardzo smakowal

DeLaCruz lubi tę wiadomość

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Mitaka, mam dokładnie to samo. Głupiałam jak czytałam o tych wszystkich krzesełkach. Poczekam jeszcze z miesiąc i kupię to z ikei. Z tacką i ochraniaczem wyjdzie niecałe 80 zeta :P

Coś czuję, że i my tak skończymy :-D

• Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Podkarpacia mieszkam 60 km od Rzeszowa. Sylwia chyba jest z Rzeszowa. Pracuje w dużej firmie produkcyjnej a macierzyński kończy mi się 19 września plus zaległe urlopy wiec jakbym wracała do pracy to pewnie kolo listopada o ile wrócę.
    Teściów mam takich ze da się znieść choć wiadomo są rzeczy które mnie denerwują ale to pewnie nieraz napisze.Bartuś jest drugim wnukiem teściów a moich rodziców juz siódmym.Także moi rodzice zaprawieni juz. Ale że kp to siedzę z małym i jeszcze żadne z dziadków nie zostawało z małym.
    jak gdzieś wychodzę to mąż zostaje albo jedziemy we trójkę.

dietę rozszerzamy odkad mały skończył 6m mamy za sobą marchewkę, marchewkę z ziemniaczkiem, dynie i teraz mamy zupkę jarzynowa.Bazuje na sloiczkach póki co. Mały tez próbował juz kaszki waniliowej.
    jest mega cyckowy. Niestety ze spaniem jest kiepsko budzi się co 2 godz nieraz i częściej... w ciągu dnia ma za 3 drzemki po 30min.
    W poniedziałek wyczułam igiełkę na dziąsełku i mamy 2 dolne jedynki na wierzchu.

niestety mamy też i problemy. Jak byłam w 30 tyg ciąży lekarz wykrył u synka ubytek w przegrodzie miedzykomorowej serduszka prze co musiałam rodzic w Rzeszowie. Na szczęście ubytek był na 2,3 mm i teraz po kontrolach wyszło ze jest poniżej 1mm wiec mam nadzieje ze się zarośnie całkiem.
    Mamy też problem z główka bo moje maleństwo tak się ułożyło w brzuszku ze mu się troszkę odkształciła jedna strona główki przez co mamy trochę asymetrii ale może kiedyś w rozmowie opiszę dokładnie co i jak.
    obecnie mały waży coś około 7 kg i ma około 70cm dokładnie będę wiedziała w przyszłym tyg na szczepieniu.

Mieszkamy obecnie w kawalerce teściów ale budujemy domek i mam nadzieje ze na zimę będziemy na swoim.
    jeśli macie jakieś pytania piszcie śmiało.

sorki za ewentualne błędy pisze z tel z małym na ręku przy cycu tylko wtedy mam czas bo mały jest strasznie zazdrosny jak się z nim nie bawię.

Nelly, Zielono mi:-))))), ataga4, Sroka, Sisilla, nick nieaktualny, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia wysłałam Ci zaproszenie żeby się dogadać z komplecikiem dla Nikusia. Nie chcę tutaj zaśmiecać wątku;)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ