X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Ja tak samo. Żadnych danych nie zostawiłam krwiopijcom ;)

A ja nawet nie pamiętam że była jakaś ankieta :-D

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:

Ataga fajnie wygladaja te muffinki które zrobilas :) tez chcialam przed swietami jeszcze zrobic jakies takie bezmleczne i bezjajeczne zeby zabrac do rodziców, jak oni będa szamac ciasto to bym miala i ja swoje, ale "jedynie" udało mi sie zrobic te ciasteczka owsiane ze słonecznikeim znowu i jeszcze takie drugie szybkie z rozgniecionym bananem, tylko ze mało słodkie są:

http://zofiana.blogspot.com/2014/08/pyszne-ciastka-bananowe-bez-jajek-maki.html

Te "moje" muffiny bardzo szybko się robi, w ogóle muffiny szybko się robi :-) I wszystkim smakują: mamie, mężowi, cioci :-) Może nie wyrastają super hiper w górę, ale są "zdrowszą wersją" i mozna je zjeśc bez wyrzutów sumienia ;-)

paaolka lubi tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie upiekłam mazurka czekoladowo-migdałowego :-) Wprawdzie na święta idziemy w gości, ale tak go lubię, że nie mogłam sobie odpuścić ;-)

paaolka, pestka, DeLaCruz, MOI, ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Dzwonił do mnie jakiś numer prywatny odbieram a tam babka :
    -czy Pani Sylwia Lubczyńska?
    - tak, o co chodzi?
    - gratuluję z narodzin córki!
    A ja w szoku co to za baba i pytam skąd wie. A ta na to że w szpitalu dostałam takie dwa pudełka z próbkami i dam trzeba było podać na miar do siebie i dzwoni z WYJĄTKOWĄ okazją!
    4 bajeczki na płycie CD i w wersji do czytania za jedyne 130zł! Już teraz czy moze wysyłać. Ah..

U mnie było to samo :D super promocja tylko dla Pani

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja żadnej ankiety nie wypełniałam w szpitalu a dostałam dwa takie pudełka - jedno niebieskie a drugie różowe ;) kilka próbek sie przydalo ale te wszystkie ulotki od razu do śmieci powędrowały bo tylko miejsce by to zajmowało niepotrzebnie.. ;)

ufff...wlasnie skonczylam prasowanie...teoretycznie mamy wieczorem jechac do moich rodziców już, a jeszcze nic nie popakowałam... Musialam tu wejsc na chwilke ;)

Scęście lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wszelkich babeczek, ciasteczek i innych tortów to ja zawsze robię z ksylitolem :) Mój ojciec to cukrzyk, który bardzo lubi słodkie i wynalazł w necie ten ksylitol, smakuje tak samo jak cukier a ma same super działania. I dla dzieciaczków też polecam, do herbatek.

paaolka, Anoolka lubią tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    A ja żadnej ankiety nie wypełniałam w szpitalu a dostałam dwa takie pudełka - jedno niebieskie a drugie różowe ;) kilka próbek sie przydalo ale te wszystkie ulotki od razu do śmieci powędrowały bo tylko miejsce by to zajmowało niepotrzebnie.. ;)

ufff...wlasnie skonczylam prasowanie...teoretycznie mamy wieczorem jechac do moich rodziców już, a jeszcze nic nie popakowałam... Musialam tu wejsc na chwilke ;)

Ja przejrzałam ulotki i w jednym z tych pudełek znalazłam "darmową" fotoksiążkę :) ogólnie jest ładna i faktycznie za darmo, ale przesyłka za to 20 zł :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja podalam nr tel i żaluje bo teraz wydzwaniaja ale sie nauczylam i zawsze jak dzwonia to pytam czy rozmowa jest nagrywana i zazwyczaj odpowiedz brzmi tak wiec ja na to ze dziekuje ale nie zycze sobie aby mnie nagrywali wiec rozmowa sie szybko kończy

Scęście lubi tę wiadomość

preg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:51

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    DeLaCruz... synek jest boski po prostu!! ma super ubranko, zabaweczke, mordeczke :) slicznie otwiera morde do jedzonka, jakie to krzeselko? bo ja wlansie zaraz musze cos zamowic i ciagle nie moge sie zdecydowac :) i fajny wozek chyba?! :) te paseczki ladne w gondolce wpadluy mi w oko :)
    a szyjesz super. sama bym chiala komin i czapke dla kuby :)

Krzesełko to Caretero Magnus. Jestem z niego bardzo zadowolona. A wózek to Jedo Bartatina :)
    pestka wrote:
    jesz grzyby? ja się boję trochę. Ciężkostrawne sa i nie chciałabym, żeby małemu cos było...no chyba, że przesadzam :P wy jecie?

Ja też jem i Małemu jeszcze nic nie było.
    paaolka wrote:
    DeLaCruz Franek śliczny chłopczyk :) naprawde ubranka 86 nosicie? tak na zdjeciach to nie widac zeby az takie duze byly... ;) a w ogole cudne te rzeczy szyjesz! <3 sama chetnie tez bym cos od Ciebie zamówila :) i czape z kominem i kocyk i nawet posciel jakbys mi dla malego uszyla... :D

Naprawdę 86, a nawet 92 :) Po prostu jest proporcjonalnie duży, musiałabyś zobaczyć go przy innych dzieciach w jego wieku. Ma dwie koleżanki starsze każda ok. 2 tygodnie, aż byłam w szoku jakie one przy nim malusie :)
    ataga4 wrote:
    Chciałam napisac póki pamietam! DeLaCruz, widziałam dziś w markecie dziewczynkę w czapce z takiego samego materiału jak Twoja i Franka :-) Okulary rządzą! ;D Ciekawe jak ja bym wyglądała w takiej czapie, sama jestem okularnicą, okulary na nosie i okulary na głowie :-D

O. popatrz. Super jest ten materiał, na prawdę dobrej jakości i 100% bawełna. Okulary są mega, ja się niestety swoich wyrzekłam na rzecz soczewek :P ataga4, w ogóle to widziałam Twoje zdjęcie na wątku o Tuli i muszę Ci powiedzieć, że śliczna z Ciebie kobitka :)

A, i mi też strzykają kolana ;) Zwłaszcza lewe, które miałam operowane.

ataga4 lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Dzwonił do mnie jakiś numer prywatny odbieram a tam babka :
    -czy Pani Sylwia Lubczyńska?
    - tak, o co chodzi?
    - gratuluję z narodzin córki!
    A ja w szoku co to za baba i pytam skąd wie. A ta na to że w szpitalu dostałam takie dwa pudełka z próbkami i dam trzeba było podać na miar do siebie i dzwoni z WYJĄTKOWĄ okazją!
    4 bajeczki na płycie CD i w wersji do czytania za jedyne 130zł! Już teraz czy moze wysyłać. Ah..
    hahahah do mnie tez dzwonili juz kilka razy bo tez dostalam paczke wychodzac ze szpitala i oczywiscie nie zamowilam a babka a to czemu pani nie chce!!

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    O. popatrz. Super jest ten materiał, na prawdę dobrej jakości i 100% bawełna. Okulary są mega, ja się niestety swoich wyrzekłam na rzecz soczewek :P ataga4, w ogóle to widziałam Twoje zdjęcie na wątku o Tuli i muszę Ci powiedzieć, że śliczna z Ciebie kobitka :)

Ojej, dziękuję ;-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    hahahah do mnie tez dzwonili juz kilka razy bo tez dostalam paczke wychodzac ze szpitala i oczywiscie nie zamowilam a babka a to czemu pani nie chce!!

A do mnie nie dzwonili, i też dostałam 2 pudełka jak Paoolka, jedno różowe i jedno niebieskie. Ale nie pamiętam czy była jakaś ankieta i czy ja ją w ogóle wypełniałam :-D

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem zachęciłyście mnie do szycia. Po świętach będę zamawiać dzianinę dresową. Swojemu Franiowi uszyję czapę z tego materiału:

9c6817850a8e81b7med.jpg

Mogę jeszcze zamówić takie wzory:

c5853190d7754475med.jpg

1e79ccc842b21a95med.jpg

4433a4b2b3a64be5med.jpg

81fce8466c4b67a7med.jpg

Jeśli chcecie złożyć u mnie zamówienie to piszcie na priv. Po podaniu wymiarów zamówienia będę mogła podać cenę. Szyję: czapki, kominy, opaski na uszy.

Potem dodam jeszcze materiały, z jakich chcę uszyć kocyki :)

sylwia1985, rewoppka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komu kocyk? :)
    wymiar: 100x75cm (ale mogę uszyć większy), z jednej strony bawełna, z drugiej polar Minky, wzory z obu stron do wyboru. Każdy kocyk będzie ozdobiony kolorowymi tasiemkami. Koszt 45zł + przesyłka

Bawełna:
    d961e20aae82fa43med.jpg
    ebf928903e1fe4c1med.jpg
    8e0269bbbac286cdmed.jpg
    614ea6577255df35med.jpg
    60a55c376b37c9eemed.jpg
    ca62e1e4185b9a55med.jpg
    e33efdc870181d76med.jpg
    3fea469215f42b68med.jpg

Minky:
    b8a655f4684dd576med.png
    [30a4c12f26691f1cmed.png
    989f99f0404f2029med.png
    8136fef02b8f0964med.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 20:41

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz jestem wielka normalnie z tym szyciem! na pewno coś u Ciebie zamówię :) jutro na spokojnie sobi wszystko obejrzę, tymczasem odpoczynek z M :)
    dobrej nocki :*

DeLaCruz lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bez przesady dziewczyny, to nic takiego. Ja po prostu to bardzo lubię robić, sprawia mi to ogromną satysfakcję :)

MOI lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też macie problemy z usypianiem maluchów? U mnie za każdym razem od jakichś 2 tyg jest tragedia, ogólnie jest grzeczna, pogodna i nic nie płacze ale jak przychodzi pora drzemki lub spania na noc to jest tragedia. Usypiam ją w nosidełku samochodowym bo nic innego nie działa ale wije się na nim przekręca na brzuch, w końcu muszę ją przypiąć, wyje jakby ją ze skóry obdzierali (swoją drogą nie wiedziałam, że ona w ogóle potrafi tak głośno płakać) po jakichś 15-20 min ryku w końcu pada

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciala DeLaCruz czapke smerfetke + komin do niej i szary kolor z czarnym podszyciem bo jest uniwersalny- jaka cena ?

zobacz jaka faja dzianina dresowa
    http://allegro.pl/dzianina-dresowa-petelka-tygrys-wzory-i5198629424.html

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wasze maluchy ostatnio wpadaja w histerie? Moj od kilku dni kiedy taka zwariowana pogoda placze, ttzepie nogami jak szalony, caly czas sie budzi w nocy i nie wiem o co mu chodzi- histeria na maxa- kurcze a moze ten mocz ze troche zle wyszedl? po swietach robimy badania bo sie niepokoje zeby jakiegos stanu zapalnego nie bylo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1415 1416 1417 1418 1419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ