X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz... synek jest boski po prostu!! ma super ubranko, zabaweczke, mordeczke :) slicznie otwiera morde do jedzonka, jakie to krzeselko? bo ja wlansie zaraz musze cos zamowic i ciagle nie moge sie zdecydowac :) i fajny wozek chyba?! :) te paseczki ladne w gondolce wpadluy mi w oko :)
    a szyjesz super. sama bym chiala komin i czapke dla kuby :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o siadanie MOI, to moj Kuba tez sie rwie z pollezacego. w hustawce, foteliku... mega go ciagnie do przodu i sie wneriwa jak cos go blokuje. sadzam go sobie na kolana, opieram glowke i kregoslupik o siebie i tak siedzi sobie :) samego go nei sadzam, znaczy zdarzyl osie kilka razy ze 4 moze, ale widze ze ejst slaby, leci do przodu wiec nei sadzam go z podparciem samego, tlyko na swoich kolanach :)

MOI lubi tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TOFIRUS my z mężem to takie trochę tatromaniaki jesteśmy i co najmniej dwa razy w roku chodzimy, w tym roku też planujemy wyjazd. Zawsze jeździmy do Białego Dunajca i jest to nasz taki punkt wypadową i w Tatry wysokie i zachodnie. W tym roku z konieczności mi zostają małe górki i doliny, a mąż dalej będzie się wspinać na kolejne szczyty. Ale może najwyższy czas zmienić miejsce :p ile za pokój z wyżywieniem? :)

tofirus lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI, u nas jest to samo. Lila nie znosi pozycji półleżącej i ciągle się denerwuje, że nie potrafi siąść jak leży na plecach. Za to uwielbia jak trzymam ją na kolanach przy stole i dam jej zabawki, które może zrzucać na podłogę :P

DeLaCruz, zdolna z Ciebie mamusia :) Bardzo ładne rzeczy!

Ja w ogóle mam jakiego pecha do księży. Za każdym razem jak wyciągam do nich rękę to musi trafić się taki, który minął się z powołaniem i w ciągu sekundy sprowadzić mnie na ziemie. Dlatego powiedziałam mojemu, że jeśli chodzi o chrzciny a konkretnie sprawy kościelne trzymam się z dala. Ślubu kościelnego też nie wezmę.

Co do ćwiczeń to ja z moim robimy sobie codziennie krótką rozgrzewkę przed śniadaniem. Rozciąganie, przysiady, brzuszki i na tym koniec :P Zawsze jest kupa śmiechu bo strzelają nam strasznie kości haha Ja w ciągu dnia jeszcze trochę potrenuje taniec bo mam zamiar niebawem dawać warsztaty raz w tygodniu po 3 godzinki i nie chce stracić formy ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje kolana to jakas masakra, strzelja tak zen eidlugo to kucne i nei wstane ;/

• Sroka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    poczekaj może jeszcze chwile, jak jej chlop w szpitalu to pewnie nie ma głowy do tego.
    Ja też czekam aż siądzie! Ale krzesła do karmienia jescze nie mam, ale cóż, coś w końcu znajdę co mi się spodoba :P
    Właśnie tym sobie to tłumacze, że nie ma głowy do tego, dlatego cierpliwie czekam. A jak nie to trafi się inna okazja ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga nie jedziemy gdzies konkretnie ale poprostu chce byc sexi tak jak przed porodem bo brzuszka troszke jednak zostalo - zobaczymy czy dam rade bo dzis mam takie zakwasiory ze szok :) robie teraz obiadek kluseczki slaskie z sosem grzybowym a na 14 na rehabilitacje z malym

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Właśnie tym sobie to tłumacze, że nie ma głowy do tego, dlatego cierpliwie czekam. A jak nie to trafi się inna okazja ;)
    jasne, że tak :)

Hurra, ja włąsnie zamówiłam na allegro Chicco Polly! Masakra z tym krzesełkiem, chwała, że kliknęłam kup teraz, bo z glowy :D
    o, bąk wstał, będzie szamka!

ej powiedzcie mi, wasze pociechy teraz też tak rzadko wołają jeść? Franulec nie jadł 3,5h, ale ja musze wyjsć więc go przystawię, ale zaczyna mnie to martwić....

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:

Hurra, ja włąsnie zamówiłam na allegro Chicco Polly! Masakra z tym krzesełkiem, chwała, że kliknęłam kup teraz, bo z glowy :D
    o, bąk wstał, będzie szamka!

ej powiedzcie mi, wasze pociechy teraz też tak rzadko wołają jeść? Franulec nie jadł 3,5h, ale ja musze wyjsć więc go przystawię, ale zaczyna mnie to martwić....
    A jaki wzielas, 2 w 1? Jak do Ciebie dojdzie to konicznie napisz czy tapicerka to tkanina czy ceratka i w ogole jaki jest. Powaznie sie nad nim zastanawiam.

Julcia nigdy nie jadla zbyt czesto, choc teraz w ciagu dni moze wytrzymac bez paszy ponad 4 godziny. To chyba taki wiek ;-) Poza tym przyrosty wagi tez juz nie beda takie spektakularne, czas wyhamowac :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ataga nie jedziemy gdzies konkretnie ale poprostu chce byc sexi tak jak przed porodem bo brzuszka troszke jednak zostalo - zobaczymy czy dam rade bo dzis mam takie zakwasiory ze szok :) robie teraz obiadek kluseczki slaskie z sosem grzybowym a na 14 na rehabilitacje z malym
    jesz grzyby? ja się boję trochę. Ciężkostrawne sa i nie chciałabym, żeby małemu cos było...no chyba, że przesadzam :P wy jecie?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A jaki wzielas, 2 w 1? Jak do Ciebie dojdzie to konicznie napisz czy tapicerka to tkanina czy ceratka i w ogole jaki jest. Powaznie sie nad nim zastanawiam.

Julcia nigdy nie jadla zbyt czesto, choc teraz w ciagu dni moze wytrzymac bez paszy ponad 4 godziny. To chyba taki wiek ;-) Poza tym przyrosty wagi tez juz nie beda takie spektakularne, czas wyhamowac :-)
    ceratka na pewno :) ja kupiłam uzywane, więc nie wiem konkretnie jaki to model, ale te wszystkie obniżania, pochylenia i zdejmowane tacki ma, mi na tym zależało :P
    o takie:
    http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-chicco-polly-uzywane-i5217562776.html

no z tym jedzeniem to tak to sobie tłumaczę, że starszy, szybciej zasysa więcej jedzonko itp. Ale wolałam zapytac :)

Ah i przyszła poduszeczka-motylek z La Millou- cudo! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 12:11

paaolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:

DO mnie dzisiaj właśnie ten Polly ma przyjechać. Na wystawie oglądałam go i to jest ceratka. Łatwa do czyszczenia, ale też łatwo przy pasach pęka.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jesli peka, to wole ceratke niz tkanine, ktora trudno doczyscic. Z ceratki wystarczy tylko trach trach sciereczka i gotowe :-)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A nie krztusi się?

Nie, zbiera sobie wodę wargami, takie nieduże łyczki.

Anoolka lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    TOFIRUS my z mężem to takie trochę tatromaniaki jesteśmy i co najmniej dwa razy w roku chodzimy, w tym roku też planujemy wyjazd. Zawsze jeździmy do Białego Dunajca i jest to nasz taki punkt wypadową i w Tatry wysokie i zachodnie. W tym roku z konieczności mi zostają małe górki i doliny, a mąż dalej będzie się wspinać na kolejne szczyty. Ale może najwyższy czas zmienić miejsce :p ile za pokój z wyżywieniem? :)

Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Podam Ci szczegóły w wiadomości :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :-)

U Was też tak paskudnie? Zimnooo pada deszcz ze śniegiem, wieje...słońca brak aż nic mi się nie chce. Gdzie ta wiosnaaaaa???????
    Na szczęście miesiąc temu wprowadziliśmy się do nowego mieszkanka to nie muszę okien myć, bo nie wiem czy bym na to siły znalazła.

Kurcze zazdroszczę dziewczyną którym dzieciaczki przesypiają cała noc. U mnie Jula żarłoczek budzi się w nocy na cyca co 2,5godziny a dziś to już przeszła samą siebie od 3 do 5 nie spała i tylko gaworzyła,uśmiechała...a oczęta jej mówiły "baw się ze mną mamusiu,porozmawiaj ze mną" :-)
    A teraz drańciula odsypia i śpi już 2 godziny:-) A ja pranie ,prasowanie
    Jeszcze te cholerne zakupy brrrrrr

Co do wagi to ja miałam to szczęście,że w ciąży przytyłam tylko 8 kg.i 2 tyg.po porodzie ważyłam 2 kg.mniej a teraz mam wagę taką jak przed ciążą czyli 52-53kg. :-)

Co do strzelających kolan to mam tak samo strzelają nie tylko kolana ale też wszystkie kośći.

Kochane mam pytanko bierze albo brała któraś z Was tabletki antykoncepcjne przy karmieniu piersią? Powiem wam szczerze że nie lubię gumek i muszę zdecydować się na jakieś zabezpieczenie.

so22pqr.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Któraś dziewczyna pisała, że jej dzieciaczek dla telefonu się obrócił. Tylko kurczę nie pamiętam która, bo czytałam ostatnio kilka stron na raz.

To chyba byłam ja... ;) bo po wizycie poniedziałkowej u fizjoterapeutki Krzyś nagle sam z siebie po karmieniu obrócił mi sie dwa razy do lezącego z boku telefonu ;)
    Tylko że od tamtej pory zrobił to jeszcze tylko jeden raz a wczoraj cos mu sie przestawilo i w ogole nie chce na brzuszku lezec, wymachuje rękami jakby samolotem latał, głową kiwa jak dzięcioł i sie denerwuje...na plecach tez srednio mu sie podoba, chwile sie czyms zajmie i zaraz ryk, nie wiem czy go dziąsła nie swedzą, bo znowu maruda i płaczek straszny z niego sie zrobil..ech

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem grzyby, kurki, suszone rozne, sosy grzybowe.. wsyztsk ow sumie jem ;)
    a kuba to moim zdaniem czesto je.. i w dzien i w nocy.. w dzien to i co poltorej h chce.. znaczy nei wiem czy chce ale jest marudny, a np wyspany, przebrany, zabawki fu, to daje cycka i je, a czasem jak sporobowalam dac za pol h po karmieniu to nei chcial zassac, wiec mysle ze jak zasysa to jednak glodny. teraz wlasnie walnal sobie 3 juz dzis drzemke, ciekawe ile potrwa, pierwsza byla 30min, druga poltorej h :)

• paaolka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogole ciezko mi znów Was nadrobic, haha tyle piszecie ;) a przez marudke mojego trudniej mi byc tu na bieżaco..

Ataga fajnie wygladaja te muffinki które zrobilas :) tez chcialam przed swietami jeszcze zrobic jakies takie bezmleczne i bezjajeczne zeby zabrac do rodziców, jak oni będa szamac ciasto to bym miala i ja swoje, ale "jedynie" udało mi sie zrobic te ciasteczka owsiane ze słonecznikeim znowu i jeszcze takie drugie szybkie z rozgniecionym bananem, tylko ze mało słodkie są:

http://zofiana.blogspot.com/2014/08/pyszne-ciastka-bananowe-bez-jajek-maki.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:57

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił mąż, zostaje dłuzej w robocie czyli koło 20 wróci. A mnie jakoś na sprzątanie wzięło. Mała śpi już drugi raz - w sumie się nie dziwie taka do tyłka pogoda :<
    Na FB znalazłam gościa, który sprzedaje rzeczy dla dzieci.Ubranka polskie i nawet nie drogie. Np. Body z długim rękawem na 74 bawełna za 11zł. Zamówiłam sobie 4 rzeczy, zobaczymy. Jak będą fajne to warto bo przesyłka 6zł.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1413 1414 1415 1416 1417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ