WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz Franek śliczny chłopczyk :) naprawde ubranka 86 nosicie? tak na zdjeciach to nie widac zeby az takie duze byly... ;) a w ogole cudne te rzeczy szyjesz! <3 sama chetnie tez bym cos od Ciebie zamówila :) i czape z kominem i kocyk i nawet posciel jakbys mi dla malego uszyla... :D

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił do mnie jakiś numer prywatny odbieram a tam babka :
    -czy Pani Sylwia Lubczyńska?
    - tak, o co chodzi?
    - gratuluję z narodzin córki!
    A ja w szoku co to za baba i pytam skąd wie. A ta na to że w szpitalu dostałam takie dwa pudełka z próbkami i dam trzeba było podać na miar do siebie i dzwoni z WYJĄTKOWĄ okazją!
    4 bajeczki na płycie CD i w wersji do czytania za jedyne 130zł! Już teraz czy moze wysyłać. Ah..

Nelly lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Merlin pl jest promocja na książeczki do -50%. Myślę coś kupić do czytania na dobranoc, co polecacie?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Julcia nigdy nie jadla zbyt czesto, choc teraz w ciagu dni moze wytrzymac bez paszy ponad 4 godziny. To chyba taki wiek ;-) Poza tym przyrosty wagi tez juz nie beda takie spektakularne, czas wyhamowac :-)
    Tak, pamiętam, Julka kiedyś jadła 6 razy na dobę, a potem 5? Dla mnie to niesamowite, bo moja Magda w dzień je co 1,5-2,5 godziny, raczej częściej niż rzadziej (kiedyś jadła co 3, ale to już historia), w nocy różnie: potrafi przespać ciurkiem 9 godzin, a innym razem domaga się karmienia co 3. A mniej waży od Twojej córeczki...

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    - tak, o co chodzi?
    A ja w szoku co to za baba i pytam skąd wie. A ta na to że w szpitalu dostałam takie dwa pudełka z próbkami i dam trzeba było podać na miar do siebie i dzwoni z WYJĄTKOWĄ okazją!
    4 bajeczki na płycie CD i w wersji do czytania za jedyne 130zł! Już teraz czy moze wysyłać. Ah..
    Nie ma to jak wyjątkowe okazje ;-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam dziś wieczorem stuknie pół roczku :-) Ale to zleciało!

Anoolka, paaolka, Kaszulator, Kasiula09, pestka, MOI, Sroka, ataga4, renatkach lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziergacie dziś dziewczynki! Zaraz będę nadrabiać, bo cały dzień miałam w biegu, potem wpadła na kawkę ciocia z dostawą swieżej wiejskiej swojskiej kiełbaski i kaszanki :-P, teraz robię obiad i w międzyczasie bbf :-P
    Chciałam napisac póki pamietam! DeLaCruz, widziałam dziś w markecie dziewczynkę w czapce z takiego samego materiału jak Twoja i Franka :-) Okulary rządzą! ;D Ciekawe jak ja bym wyglądała w takiej czapie, sama jestem okularnicą, okulary na nosie i okulary na głowie :-D

• MOI Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    - tak, o co chodzi?
    Doświadczona siostra uprzedziła mnie, że jak podam numer, to będę co chila dostawać "superoferty" i milion esemesów, dlatego podałam zły numer :P

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Tak, pamiętam, Julka kiedyś jadła 6 razy na dobę, a potem 5? Dla mnie to niesamowite, bo moja Magda w dzień je co 1,5-2,5 godziny, raczej częściej niż rzadziej (kiedyś jadła co 3, ale to już historia), w nocy różnie: potrafi przespać ciurkiem 9 godzin, a innym razem domaga się karmienia co 3. A mniej waży od Twojej córeczki...
    Tak, teraz mamy karmienia 5 razy na dobę, z tym że to piąte jest w nocy zanim pójdę spać - po prostu wybudzam Julcię (czasem je na śpiocha) i potem się kładę. Przerwy między karmieniami mamy 3,5 - 4 godzinne, ale tak jak napisałam, czasem potrafi dłużej wytrzymać. Dziwne to strasznie! Zwłaszcza, że miesiąc temu Julka ważyła już 8250 g :O Aż boję się pomyśleć co będzie na następnej wizycie u lekarza, w połowie kwietnia ;)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam jeszcze jedno fajne krzesełko (przynajmniej tak mi się wydaje):
    http://allegro.pl/baby-design-krzeselko-do-karmienia-stolik-bambi-g-i5214966967.html

Widziałyście je może na żywo, albo cokolwiek o nim słyszałyście? Z tego co widzę (choć ekspertem nie jestem), funkcje takie jak Chicco Polly.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też następnym razem nie podam prawdziwych danych, niech mnie mijają te OKAZJE!

Właśnie przyjechało krzesełko. Jak mi Agata dam, to je złożę i wrzucę Wam fotkę.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:50

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:51

• pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja wcześniej potrafiłam obudzić Kajtka moimi strzelającymi kolanami :-D
    Ja Franka tak samo :D na szczęście teraz ma znów twardszy sen.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja wcześniej potrafiłam obudzić Kajtka moimi strzelającymi kolanami :-D

hehe ja teraz tak mam :-) Jak wychodzę z jej pokoju to jak na złość wtedy mi strzela albo w kolanach albo w kostce i czujna podnosi się od razu, na szczęście szybko ponownie zasypia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 16:21

so22pqr.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, chyba skok mija, moje dziecko śpi i śpi...a jak u Ciebie? lepiej dzisiaj? :*

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wgl nie wypełniałam tej ankiety z danymi. Położne prosił, żeby oddać to przy wyjściu ze szpitala ale byłam taka szczęśliwa, że wypadło mi to z głowy :P spakowałam się i poszłam.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli któreś z Was używają pieluch DADY to są te w kartonowym pudełku za 50zł.w BIEDRONCE :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 16:33

DeLaCruz lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja wgl nie wypełniałam tej ankiety z danymi. Położne prosił, żeby oddać to przy wyjściu ze szpitala ale byłam taka szczęśliwa, że wypadło mi to z głowy :P spakowałam się i poszłam.

Ja tak samo. Żadnych danych nie zostawiłam krwiopijcom ;)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Uff już lepiej :) Coś mu nieźle zaszkodziło z mojego obiadku aż mi się gotować odechciało ;) Zresztą po nim i tak zatwardzenie ma więc niech je sobie słoiczki ;)
    A jeśli chodzi o skok to ja w ogóle nie odczułam jakiegoś lęku separacyjnego bo ja mam tak cały czas :D

Anoolka to jesteś przyzwyczajona do lęku separacyjnego :-)

Ja nie byłam....Miałam pogrzeb cioci i musieliśmy zostawić Julę z babcią czyli mama mojego M , a praktycznie mało ją zna i tak strasznie jej płakała,że mąż musiał jechać w trakcie mszy do domu i uspokoił ją dopiero po paru minutach....ufff podwójny stres na pogrzebie miałam :-(

U Nas skok właśnie minął :-)

so22pqr.png
‹‹ 1414 1415 1416 1417 1418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ