X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz Franek śliczny chłopczyk :) naprawde ubranka 86 nosicie? tak na zdjeciach to nie widac zeby az takie duze byly... ;) a w ogole cudne te rzeczy szyjesz! <3 sama chetnie tez bym cos od Ciebie zamówila :) i czape z kominem i kocyk i nawet posciel jakbys mi dla malego uszyla... :D

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił do mnie jakiś numer prywatny odbieram a tam babka :
    -czy Pani Sylwia Lubczyńska?
    - tak, o co chodzi?
    - gratuluję z narodzin córki!
    A ja w szoku co to za baba i pytam skąd wie. A ta na to że w szpitalu dostałam takie dwa pudełka z próbkami i dam trzeba było podać na miar do siebie i dzwoni z WYJĄTKOWĄ okazją!
    4 bajeczki na płycie CD i w wersji do czytania za jedyne 130zł! Już teraz czy moze wysyłać. Ah..

Nelly lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Merlin pl jest promocja na książeczki do -50%. Myślę coś kupić do czytania na dobranoc, co polecacie?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Julcia nigdy nie jadla zbyt czesto, choc teraz w ciagu dni moze wytrzymac bez paszy ponad 4 godziny. To chyba taki wiek ;-) Poza tym przyrosty wagi tez juz nie beda takie spektakularne, czas wyhamowac :-)
    Tak, pamiętam, Julka kiedyś jadła 6 razy na dobę, a potem 5? Dla mnie to niesamowite, bo moja Magda w dzień je co 1,5-2,5 godziny, raczej częściej niż rzadziej (kiedyś jadła co 3, ale to już historia), w nocy różnie: potrafi przespać ciurkiem 9 godzin, a innym razem domaga się karmienia co 3. A mniej waży od Twojej córeczki...

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    - tak, o co chodzi?
    A ja w szoku co to za baba i pytam skąd wie. A ta na to że w szpitalu dostałam takie dwa pudełka z próbkami i dam trzeba było podać na miar do siebie i dzwoni z WYJĄTKOWĄ okazją!
    4 bajeczki na płycie CD i w wersji do czytania za jedyne 130zł! Już teraz czy moze wysyłać. Ah..
    Nie ma to jak wyjątkowe okazje ;-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam dziś wieczorem stuknie pół roczku :-) Ale to zleciało!

Anoolka, paaolka, Kaszulator, Kasiula09, pestka, MOI, Sroka, ataga4, renatkach lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziergacie dziś dziewczynki! Zaraz będę nadrabiać, bo cały dzień miałam w biegu, potem wpadła na kawkę ciocia z dostawą swieżej wiejskiej swojskiej kiełbaski i kaszanki :-P, teraz robię obiad i w międzyczasie bbf :-P
    Chciałam napisac póki pamietam! DeLaCruz, widziałam dziś w markecie dziewczynkę w czapce z takiego samego materiału jak Twoja i Franka :-) Okulary rządzą! ;D Ciekawe jak ja bym wyglądała w takiej czapie, sama jestem okularnicą, okulary na nosie i okulary na głowie :-D

• MOI Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    - tak, o co chodzi?
    Doświadczona siostra uprzedziła mnie, że jak podam numer, to będę co chila dostawać "superoferty" i milion esemesów, dlatego podałam zły numer :P

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Tak, pamiętam, Julka kiedyś jadła 6 razy na dobę, a potem 5? Dla mnie to niesamowite, bo moja Magda w dzień je co 1,5-2,5 godziny, raczej częściej niż rzadziej (kiedyś jadła co 3, ale to już historia), w nocy różnie: potrafi przespać ciurkiem 9 godzin, a innym razem domaga się karmienia co 3. A mniej waży od Twojej córeczki...
    Tak, teraz mamy karmienia 5 razy na dobę, z tym że to piąte jest w nocy zanim pójdę spać - po prostu wybudzam Julcię (czasem je na śpiocha) i potem się kładę. Przerwy między karmieniami mamy 3,5 - 4 godzinne, ale tak jak napisałam, czasem potrafi dłużej wytrzymać. Dziwne to strasznie! Zwłaszcza, że miesiąc temu Julka ważyła już 8250 g :O Aż boję się pomyśleć co będzie na następnej wizycie u lekarza, w połowie kwietnia ;)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam jeszcze jedno fajne krzesełko (przynajmniej tak mi się wydaje):
    http://allegro.pl/baby-design-krzeselko-do-karmienia-stolik-bambi-g-i5214966967.html

Widziałyście je może na żywo, albo cokolwiek o nim słyszałyście? Z tego co widzę (choć ekspertem nie jestem), funkcje takie jak Chicco Polly.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też następnym razem nie podam prawdziwych danych, niech mnie mijają te OKAZJE!

Właśnie przyjechało krzesełko. Jak mi Agata dam, to je złożę i wrzucę Wam fotkę.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:50

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:51

• pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja wcześniej potrafiłam obudzić Kajtka moimi strzelającymi kolanami :-D
    Ja Franka tak samo :D na szczęście teraz ma znów twardszy sen.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja wcześniej potrafiłam obudzić Kajtka moimi strzelającymi kolanami :-D

hehe ja teraz tak mam :-) Jak wychodzę z jej pokoju to jak na złość wtedy mi strzela albo w kolanach albo w kostce i czujna podnosi się od razu, na szczęście szybko ponownie zasypia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 16:21

so22pqr.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, chyba skok mija, moje dziecko śpi i śpi...a jak u Ciebie? lepiej dzisiaj? :*

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wgl nie wypełniałam tej ankiety z danymi. Położne prosił, żeby oddać to przy wyjściu ze szpitala ale byłam taka szczęśliwa, że wypadło mi to z głowy :P spakowałam się i poszłam.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli któreś z Was używają pieluch DADY to są te w kartonowym pudełku za 50zł.w BIEDRONCE :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 16:33

DeLaCruz lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja wgl nie wypełniałam tej ankiety z danymi. Położne prosił, żeby oddać to przy wyjściu ze szpitala ale byłam taka szczęśliwa, że wypadło mi to z głowy :P spakowałam się i poszłam.

Ja tak samo. Żadnych danych nie zostawiłam krwiopijcom ;)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Uff już lepiej :) Coś mu nieźle zaszkodziło z mojego obiadku aż mi się gotować odechciało ;) Zresztą po nim i tak zatwardzenie ma więc niech je sobie słoiczki ;)
    A jeśli chodzi o skok to ja w ogóle nie odczułam jakiegoś lęku separacyjnego bo ja mam tak cały czas :D

Anoolka to jesteś przyzwyczajona do lęku separacyjnego :-)

Ja nie byłam....Miałam pogrzeb cioci i musieliśmy zostawić Julę z babcią czyli mama mojego M , a praktycznie mało ją zna i tak strasznie jej płakała,że mąż musiał jechać w trakcie mszy do domu i uspokoił ją dopiero po paru minutach....ufff podwójny stres na pogrzebie miałam :-(

U Nas skok właśnie minął :-)

so22pqr.png
‹‹ 1414 1415 1416 1417 1418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ