X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Zazdroszczę, my mamy konflikt co do chrzestnego,a dodatkowo mój wspaniały ksiądz nie chce dać nam terminu ponieważ ja nie chrzczona :/ a tylko dlatego, że 23 lata temu nie udzielił mi chrztu bo moi rodzice chrzestni byli po cywilnym
    Głupia biurokracja! I jak człowiek tu ma być dobrze nastawiony do kościoła!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Jeszcze teraz mamy troche dodatkowych problemow, wiec mam sie czym martwic, a caly dzien jestem sama (maz wraca dopiero kollo 17, czasem 18 jak robi zakupy jeszcze).

Ojej, to dzielna jesteś, że dajesz radę.
    Kaszulator wrote:
    DeLaCruz, nie zastanawiaj się, tylko szyj, bo te rzeczy są naprawdę super :) Ja bym kupiła dla mojej dwójeczki.

O, to mnie zaskakujesz, bo myślałam, że nikt by tego nie zechciał :) To może na początek zrobię parę rzeczy i zobaczę.
    A co byście wolały kocyki czy czapeczki?
    ewcia91 wrote:
    Nie wiem czy iść do lekarza czy to te górne 1 dają tak popalić

Może ząbki? Poobserwuj i dla spokoju zmierz temperaturę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 09:22

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz, w sumie przydałby mi się kocyk i czapki też:)

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    TOFIRUS gdzie to mieszkacie, że Tesciowa pokoje wynajmuje? Może przyjedziemy to tez udzielimy kilku dobrych rad :D

Renatkach, Bukowina Tatrzańska :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te kolana to was bolały może dlatego że źle wykonywałyście ćwiczenia? Ja tam ekspertka nie jestem, ale pamiętam, że ona podczas tych nagrań ciągle powtarza i upomina żeby kolana były tuz nad stopami czy jakoś tak i nieruchomo, mnie tam nic nie bolało ;-) oprócz standardowych zakwasów oczywiście ;D Juz z niejedna opinią się spotykam że kogoś wkurzało gadanie Chodakowskiej i jej głosik :D Mnie czasem tez, szczególnie gdy byłam już zmęczona, ale efekty były, więc przymykałam na to uszy ;D

• pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Chwalimy się :)
    999df86de34a5195med.jpg

a6670246ecd33695med.jpg

9bef0c96676d9271med.jpg
    haha, mam takie same śliniaki :P

a z ergonomicznych jeszcze poloecam moje, też ponoć dobre, na grupie na fb od chust dziewczyny też polecają :)
    http://allegro.pl/ergonomiczne-nosidlo-dla-niemowlat-3-30-m-do-20kg-i5177008693.html

i ta strona co poadałaś tez ponoć bardzo fajne :)

i Franek taki piekny i dorosły chłopak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 10:32

rewoppka, DeLaCruz, paaolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj czułam się okropnie, nie miałam na nic siły, nawet z młodym nie chciało mi się bawić, a do tego on miał słaby nastrój. Całe szczęście teść wpadł na godzinkę, to chociaż pranie rozwiesiłam:-) No i po południu wyszło szydło z worka - okres - to juz trzeci :-/ Dziś też czuję się okropnie tzn nie mam w ogóle siły!!! Nie mam standardowych objawów okresu nic mnie nie boli, tylko nie mam siły. Ręce mi drżą i serce tłucze jak oszalałe:-( Dziś pogoda troszkę lepsza, ale nie wiem czy iść na spacer, bo młody ma znowu większy katarek i nie chcę go przeziębić. Nadal wieje, a to najgorsze.
    Dziś po kaszce i dokładce z cyca było spanie do 1:30, czyli godzinę dłużej niż ostatnio:-) Będziemy dalej próbować z kaszką na noc, bo bardzo mu smakuje, a jak już nie chce, to po prostu zamyka buźkę i już, więc nic na siłę :-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i polecam Doidy Cup. Małgoś nie chce pić ani z butelki ani z niekapka, a z doidy zawsze z moją pomocą się napije.

Sroka, DeLaCruz, ataga4 lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    A i dzis stanelam na wadze i 2 kg zostalo do wagi sprzed ciazy a jeszcze niedawno bylo 7 kg.
    Ja się boję stanąć na wadze - wszystkie spodnie mi spadają, mąż ciągle narzeka, że żony mu ubyło i niedługo zniknie ;-) Mam pewnie parę kg mniej niż przed ciążą, a do grubych nigdy nie należałam

DeLaCruz lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Aha, i polecam Doidy Cup. Małgoś nie chce pić ani z butelki ani z niekapka, a z doidy zawsze z moją pomocą się napije.
    własnie dzisiaj małemu też podam, zobaczymy jak z tym piciem będzie :)
    A i Sroka do BLW dziecko powinno siedzieć, chociaż w miarę stabilnie :) ja też bardzo już bym chciała, tylko czekam na razie aż usiądzie ładniej. Tak jak DeLaCruz pisze, pólpochylonemu ciężej jest jeść czy gryźć ;) U nas na razie też papki, aż usiądzie :)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Zazdroszczę, my mamy konflikt co do chrzestnego,a dodatkowo mój wspaniały ksiądz nie chce dać nam terminu ponieważ ja nie chrzczona :/ a tylko dlatego, że 23 lata temu nie udzielił mi chrztu bo moi rodzice chrzestni byli po cywilnym
    I dlatego właśnie tak dużo osób rezygnuje z kościoła. Chcesz człowieku żeby było dobrze i się starasz a oni każą w dupe się pocałować , podejrzewam ze jakbyś porządna sumkę odpalił za chrzciny to nikt by się nie patrzył czy ktoś jest ochrzczony czy nie :/
    My też jeszcze nie mamy chrzestnego :P M się nie może zdecydować.

Synek siostry wczoraj miał operacje, Scęście polegała ona na rozcięcie brzuszka i nacięciu mięśni ale tylko trochę żebym później pokarm sam rozszerza odzwiernik. Na razie jest całkiem dobrze tylko raz chlusna ale ma jakąś infekcje i anemię wiec na święta na pewno nie wyjdą ze szpitala.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co sie dzieje z moja Julcia... wyglada jakby byla nieszczesliwa, bo nie siedzi. Przy karmieniu spina sie i grymasi jakby chciala siedziec, bujaczek jest be, caly czas w nim marudzi, spina sie i wscieka, ze nie moze usiasc. Jest w stanie bawic sie tylko na pleckach, bo przynajmniej nie probuje sie podniesc. Ja jestem z tych, co sie boja dziecku dac cos za szybko zeby sie zaszkodzic, wiec poradzcie mi czy moge ja posadzic np na kanapie z oparciem? Czasami bierzemy ja na kolana i jest wtedy przeszczesliwa. W dodatku nie chce siedziec w takiej pozycji opartej polzecaco, tylko w pionie.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasia wrote:
    Dziewczyny wyslecie mi zaproszenie do fb?;)
    ja juz ci wysylalam :)

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI, mój Franek też się złościł, aż mu się udało podnieść do siadu :) Pewnie Julcia będzie się zabierała do siadania. Na kanapie go nie sadzaliśmy, ale na swoich kolanach w pozycji półleżącej z zawsze podpartym całym kręgosłupem i główką. Wtedy zaczynał ciągnąć do góry i siadać. Asekurowaliśmy wtedy boki, żeby kręgosłup nie był za bardzo obciążony. Na kanapie jednak bym się nie odważyła.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:56

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    własnie dzisiaj małemu też podam, zobaczymy jak z tym piciem będzie :)
    A i Sroka do BLW dziecko powinno siedzieć, chociaż w miarę stabilnie :) ja też bardzo już bym chciała, tylko czekam na razie aż usiądzie ładniej. Tak jak DeLaCruz pisze, pólpochylonemu ciężej jest jeść czy gryźć ;) U nas na razie też papki, aż usiądzie :)
    Mam kubeczek, ale na razie nie podałam bo chwyciła niekapka. Kubek będę chciała dać jak usiądzie już ładnie tak samo jak z BLW. Tylko czekam!
    Dzisiaj przyjedzie krzesełko, a jutro nosidełko :D
    Tylko ta babka od wózka jakby przepadła :O nie wiem o co chodzi!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi u nas też grymasił coś jak leżał, aż pewnego dnia po prostu zaczął sie dźwigać. W leżaczku, bujaczku, na kolanach to tylko siedzi i koniec. I wtedy jest przeszcześliwy ;) zabawkami musimy go zabawiać, żeby tam leżał. Ale na szczęścia na macie dalej lezy i się bawi ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Mam kubeczek, ale na razie nie podałam bo chwyciła niekapka. Kubek będę chciała dać jak usiądzie już ładnie tak samo jak z BLW. Tylko czekam!
    Dzisiaj przyjedzie krzesełko, a jutro nosidełko :D
    Tylko ta babka od wózka jakby przepadła :O nie wiem o co chodzi!
    poczekaj może jeszcze chwile, jak jej chlop w szpitalu to pewnie nie ma głowy do tego.
    Ja też czekam aż siądzie! Ale krzesła do karmienia jescze nie mam, ale cóż, coś w końcu znajdę co mi się spodoba :P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, ale numer z tym nazwiskiem =-O Myslalam, ze w dzisiejszych czasach takie rzeczy nie maja miejsca =-O

DeLaCruz gdzies z 2 tygodnie temu kiedy Julcia byla na kolanach u meza, zlapala sie go i podciagnela do siadu i od tamtej pory nie lubi takiej pozycji pol-lezacej tylko chce normalnie prosto siedziec. Nie wiem na ile moge jej pozwolic z tym siedzeniem, bo sie o nia boje. Z drugiej strony te ciagle proby spinania sie i marudzenie swiadcza, ze chyba jest gotowa? Sama nie wiem...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    I dlatego właśnie tak dużo osób rezygnuje z kościoła. Chcesz człowieku żeby było dobrze i się starasz a oni każą w dupe się pocałować , podejrzewam ze jakbyś porządna sumkę odpalił za chrzciny to nikt by się nie patrzył czy ktoś jest ochrzczony czy nie :/
    My też jeszcze nie mamy chrzestnego :P M się nie może zdecydować.

Synek siostry wczoraj miał operacje, Scęście polegała ona na rozcięcie brzuszka i nacięciu mięśni ale tylko trochę żebym później pokarm sam rozszerza odzwiernik. Na razie jest całkiem dobrze tylko raz chlusna ale ma jakąś infekcje i anemię wiec na święta na pewno nie wyjdą ze szpitala.
    wlasnie mialam pytac czy juz po operacji.. biedactwo male.. swieta w szpitalu.. ale ejsl ima byc tlyko lepiej to wrato! tzeba pomoc malenkiemu... pozdrow siostrze, przekaz moc usciskow.. i buziaki dla Satasia :*

rewoppka lubi tę wiadomość

‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ