WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Zazdroszczę, my mamy konflikt co do chrzestnego,a dodatkowo mój wspaniały ksiądz nie chce dać nam terminu ponieważ ja nie chrzczona :/ a tylko dlatego, że 23 lata temu nie udzielił mi chrztu bo moi rodzice chrzestni byli po cywilnym
    Głupia biurokracja! I jak człowiek tu ma być dobrze nastawiony do kościoła!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Jeszcze teraz mamy troche dodatkowych problemow, wiec mam sie czym martwic, a caly dzien jestem sama (maz wraca dopiero kollo 17, czasem 18 jak robi zakupy jeszcze).

Ojej, to dzielna jesteś, że dajesz radę.
    Kaszulator wrote:
    DeLaCruz, nie zastanawiaj się, tylko szyj, bo te rzeczy są naprawdę super :) Ja bym kupiła dla mojej dwójeczki.

O, to mnie zaskakujesz, bo myślałam, że nikt by tego nie zechciał :) To może na początek zrobię parę rzeczy i zobaczę.
    A co byście wolały kocyki czy czapeczki?
    ewcia91 wrote:
    Nie wiem czy iść do lekarza czy to te górne 1 dają tak popalić

Może ząbki? Poobserwuj i dla spokoju zmierz temperaturę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 09:22

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz, w sumie przydałby mi się kocyk i czapki też:)

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    TOFIRUS gdzie to mieszkacie, że Tesciowa pokoje wynajmuje? Może przyjedziemy to tez udzielimy kilku dobrych rad :D

Renatkach, Bukowina Tatrzańska :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te kolana to was bolały może dlatego że źle wykonywałyście ćwiczenia? Ja tam ekspertka nie jestem, ale pamiętam, że ona podczas tych nagrań ciągle powtarza i upomina żeby kolana były tuz nad stopami czy jakoś tak i nieruchomo, mnie tam nic nie bolało ;-) oprócz standardowych zakwasów oczywiście ;D Juz z niejedna opinią się spotykam że kogoś wkurzało gadanie Chodakowskiej i jej głosik :D Mnie czasem tez, szczególnie gdy byłam już zmęczona, ale efekty były, więc przymykałam na to uszy ;D

• pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Chwalimy się :)
    999df86de34a5195med.jpg

a6670246ecd33695med.jpg

9bef0c96676d9271med.jpg
    haha, mam takie same śliniaki :P

a z ergonomicznych jeszcze poloecam moje, też ponoć dobre, na grupie na fb od chust dziewczyny też polecają :)
    http://allegro.pl/ergonomiczne-nosidlo-dla-niemowlat-3-30-m-do-20kg-i5177008693.html

i ta strona co poadałaś tez ponoć bardzo fajne :)

i Franek taki piekny i dorosły chłopak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 10:32

rewoppka, DeLaCruz, paaolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj czułam się okropnie, nie miałam na nic siły, nawet z młodym nie chciało mi się bawić, a do tego on miał słaby nastrój. Całe szczęście teść wpadł na godzinkę, to chociaż pranie rozwiesiłam:-) No i po południu wyszło szydło z worka - okres - to juz trzeci :-/ Dziś też czuję się okropnie tzn nie mam w ogóle siły!!! Nie mam standardowych objawów okresu nic mnie nie boli, tylko nie mam siły. Ręce mi drżą i serce tłucze jak oszalałe:-( Dziś pogoda troszkę lepsza, ale nie wiem czy iść na spacer, bo młody ma znowu większy katarek i nie chcę go przeziębić. Nadal wieje, a to najgorsze.
    Dziś po kaszce i dokładce z cyca było spanie do 1:30, czyli godzinę dłużej niż ostatnio:-) Będziemy dalej próbować z kaszką na noc, bo bardzo mu smakuje, a jak już nie chce, to po prostu zamyka buźkę i już, więc nic na siłę :-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i polecam Doidy Cup. Małgoś nie chce pić ani z butelki ani z niekapka, a z doidy zawsze z moją pomocą się napije.

Sroka, DeLaCruz, ataga4 lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    A i dzis stanelam na wadze i 2 kg zostalo do wagi sprzed ciazy a jeszcze niedawno bylo 7 kg.
    Ja się boję stanąć na wadze - wszystkie spodnie mi spadają, mąż ciągle narzeka, że żony mu ubyło i niedługo zniknie ;-) Mam pewnie parę kg mniej niż przed ciążą, a do grubych nigdy nie należałam

DeLaCruz lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Aha, i polecam Doidy Cup. Małgoś nie chce pić ani z butelki ani z niekapka, a z doidy zawsze z moją pomocą się napije.
    własnie dzisiaj małemu też podam, zobaczymy jak z tym piciem będzie :)
    A i Sroka do BLW dziecko powinno siedzieć, chociaż w miarę stabilnie :) ja też bardzo już bym chciała, tylko czekam na razie aż usiądzie ładniej. Tak jak DeLaCruz pisze, pólpochylonemu ciężej jest jeść czy gryźć ;) U nas na razie też papki, aż usiądzie :)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Zazdroszczę, my mamy konflikt co do chrzestnego,a dodatkowo mój wspaniały ksiądz nie chce dać nam terminu ponieważ ja nie chrzczona :/ a tylko dlatego, że 23 lata temu nie udzielił mi chrztu bo moi rodzice chrzestni byli po cywilnym
    I dlatego właśnie tak dużo osób rezygnuje z kościoła. Chcesz człowieku żeby było dobrze i się starasz a oni każą w dupe się pocałować , podejrzewam ze jakbyś porządna sumkę odpalił za chrzciny to nikt by się nie patrzył czy ktoś jest ochrzczony czy nie :/
    My też jeszcze nie mamy chrzestnego :P M się nie może zdecydować.

Synek siostry wczoraj miał operacje, Scęście polegała ona na rozcięcie brzuszka i nacięciu mięśni ale tylko trochę żebym później pokarm sam rozszerza odzwiernik. Na razie jest całkiem dobrze tylko raz chlusna ale ma jakąś infekcje i anemię wiec na święta na pewno nie wyjdą ze szpitala.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co sie dzieje z moja Julcia... wyglada jakby byla nieszczesliwa, bo nie siedzi. Przy karmieniu spina sie i grymasi jakby chciala siedziec, bujaczek jest be, caly czas w nim marudzi, spina sie i wscieka, ze nie moze usiasc. Jest w stanie bawic sie tylko na pleckach, bo przynajmniej nie probuje sie podniesc. Ja jestem z tych, co sie boja dziecku dac cos za szybko zeby sie zaszkodzic, wiec poradzcie mi czy moge ja posadzic np na kanapie z oparciem? Czasami bierzemy ja na kolana i jest wtedy przeszczesliwa. W dodatku nie chce siedziec w takiej pozycji opartej polzecaco, tylko w pionie.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasia wrote:
    Dziewczyny wyslecie mi zaproszenie do fb?;)
    ja juz ci wysylalam :)

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI, mój Franek też się złościł, aż mu się udało podnieść do siadu :) Pewnie Julcia będzie się zabierała do siadania. Na kanapie go nie sadzaliśmy, ale na swoich kolanach w pozycji półleżącej z zawsze podpartym całym kręgosłupem i główką. Wtedy zaczynał ciągnąć do góry i siadać. Asekurowaliśmy wtedy boki, żeby kręgosłup nie był za bardzo obciążony. Na kanapie jednak bym się nie odważyła.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:56

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    własnie dzisiaj małemu też podam, zobaczymy jak z tym piciem będzie :)
    A i Sroka do BLW dziecko powinno siedzieć, chociaż w miarę stabilnie :) ja też bardzo już bym chciała, tylko czekam na razie aż usiądzie ładniej. Tak jak DeLaCruz pisze, pólpochylonemu ciężej jest jeść czy gryźć ;) U nas na razie też papki, aż usiądzie :)
    Mam kubeczek, ale na razie nie podałam bo chwyciła niekapka. Kubek będę chciała dać jak usiądzie już ładnie tak samo jak z BLW. Tylko czekam!
    Dzisiaj przyjedzie krzesełko, a jutro nosidełko :D
    Tylko ta babka od wózka jakby przepadła :O nie wiem o co chodzi!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi u nas też grymasił coś jak leżał, aż pewnego dnia po prostu zaczął sie dźwigać. W leżaczku, bujaczku, na kolanach to tylko siedzi i koniec. I wtedy jest przeszcześliwy ;) zabawkami musimy go zabawiać, żeby tam leżał. Ale na szczęścia na macie dalej lezy i się bawi ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Mam kubeczek, ale na razie nie podałam bo chwyciła niekapka. Kubek będę chciała dać jak usiądzie już ładnie tak samo jak z BLW. Tylko czekam!
    Dzisiaj przyjedzie krzesełko, a jutro nosidełko :D
    Tylko ta babka od wózka jakby przepadła :O nie wiem o co chodzi!
    poczekaj może jeszcze chwile, jak jej chlop w szpitalu to pewnie nie ma głowy do tego.
    Ja też czekam aż siądzie! Ale krzesła do karmienia jescze nie mam, ale cóż, coś w końcu znajdę co mi się spodoba :P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, ale numer z tym nazwiskiem =-O Myslalam, ze w dzisiejszych czasach takie rzeczy nie maja miejsca =-O

DeLaCruz gdzies z 2 tygodnie temu kiedy Julcia byla na kolanach u meza, zlapala sie go i podciagnela do siadu i od tamtej pory nie lubi takiej pozycji pol-lezacej tylko chce normalnie prosto siedziec. Nie wiem na ile moge jej pozwolic z tym siedzeniem, bo sie o nia boje. Z drugiej strony te ciagle proby spinania sie i marudzenie swiadcza, ze chyba jest gotowa? Sama nie wiem...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    I dlatego właśnie tak dużo osób rezygnuje z kościoła. Chcesz człowieku żeby było dobrze i się starasz a oni każą w dupe się pocałować , podejrzewam ze jakbyś porządna sumkę odpalił za chrzciny to nikt by się nie patrzył czy ktoś jest ochrzczony czy nie :/
    My też jeszcze nie mamy chrzestnego :P M się nie może zdecydować.

Synek siostry wczoraj miał operacje, Scęście polegała ona na rozcięcie brzuszka i nacięciu mięśni ale tylko trochę żebym później pokarm sam rozszerza odzwiernik. Na razie jest całkiem dobrze tylko raz chlusna ale ma jakąś infekcje i anemię wiec na święta na pewno nie wyjdą ze szpitala.
    wlasnie mialam pytac czy juz po operacji.. biedactwo male.. swieta w szpitalu.. ale ejsl ima byc tlyko lepiej to wrato! tzeba pomoc malenkiemu... pozdrow siostrze, przekaz moc usciskow.. i buziaki dla Satasia :*

rewoppka lubi tę wiadomość

‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ