X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czapeczka jest świetna podziwiam ☺

DeLaCruz lubi tę wiadomość

Ewelka91
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :)
    ataga4 wrote:
    Jak ładnie Franek buzke otwiera do jedzenia!! :-)

Bo to mały żarłok jest. Wszystko pochłonie, nawet jak mu nie smakuje :P

ataga, minky zamawiam przez internet, śliniak to babyono silikonowy z allegro.
    MOI wrote:
    W ogóle to Franek bardzo mi się podoba. Jest taki "dorosły"!!!

No mówiłam, że "staro" wygląda :)
    renatkach wrote:
    DeLaCruz śliczny chłopczyk z Twojego Frania :) a Ty jesteś zdolna mamusia :) sprzedajesz to co stworzysz??
    A i jeszcze miałam Cię zapytac, jak Ci poszedł egzamin ten lekarski i czy złapałaś się na staż u macierzyński dzięki temu? :)

Właśnie zastanawiałam się czy nie sprzedawać. Bardzo lubię szyć, odpręża mnie to, a zawsze jakiś grosz by wskoczył. Jak myślicie, sprzedawałoby się? Może zrobię pare rzeczy na próbę? Np. czapki, kominy, kocyki, poszewki na poduszki?

renatkach, jak miło, że pamiętasz :) Egzamin spoko, nawet dobrze napisałam, ale macierzyńskiego nie dostałam, bo Franio urodził się 1 dzień za wcześnie :D Taki psikus! Więc siedzę w domu za free. Staż zaczynam w październiku, ale dzięki temu może uda się urodzić drugie dziecko na stażu. Tak bym musiała dłużej odczekać.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz ale z Ciebie zdolnacha :)
    kiedy Ty masz czas na szycie?podziwiam
    wlasnie cwiczylam skalpel z Chodakowska- masakra ale pierwszy dzien zaliczony i mam zamiar cwiczyc od pn-sb a nd na regeneracje - musze o tej porze bo w dzien Nikus mi nie da

milej nocki
    ale sie wymordowalam bo kondycja spadla ale musze miec sexi cialko na wakacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 23:14

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry za jakość, ale zdjęcia zrobione moim starym telefonem:

kocyk:
    a391cc367ba04f6emed.jpg

i uszyta z resztek materiałów (po kocyku i zasłonach) przytulanka z tasiemkami:
    3762e362365c721amed.jpg

sylwia1985, rewoppka, Anoolka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    DeLaCruz ale z Ciebie zdolnacha :)
    kiedy Ty masz czas na szycie?podziwiam
    wlasnie cwiczylam skalpel z Chodakowska- masakra ale pierwszy dzien zaliczony i mam zamiar cwiczyc od pn-sb a nd na regeneracje - musze o tej porze bo w dzien Nikus mi nie da

milej nocki
    ale sie wymordowalam bo kondycja spadla ale musze miec sexi cialko na wakacje

sylwia, Franek chodzi spać o 18, więc mam duuuużo czasu :)
    Też chciałam zacząć Chodakowską, ale trochę się boję o bliznę po cc :/ Na razie robię proste ćwiczenia wzmacniające mięśnie brzucha

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz tez zawsze marzylam o tym zeby sobie cos fajnego szyc ale na to trzeba czasu i wiedziec jak to robic a ja niestety nie mam pojecia chociaz zawsze mozna zostac samoukiem

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko,ledwie narobiłam...rozkręciłyście się B-)
    Ja od poniedziałku sprzątam mieszkanko na błysk, pomylam okna, popralam firanki i wyczyściłam 3 dywany i jestem dętka, to wszystko w czasie gdy Ala ma drzemki.
    Od soboty nie byłyśmy na spacerze,bo u nas bardzo wieje,wczoraj powywracało mi wszystko coialam na tarasie, dobrze,że okna mi nie wybiło.
    Moja Ala jeszcze nie ochrzczona, jedziemy do Polski w czerwcu i wtedy "załatwimy" chrzest.
    Dziadków Ala nie pamieta bo jak u nas byli moi rodzice to Alunia miała 1 miesiąc,ale rozmawia z nimi często przez telefon.
    Ja ćwiczę prawie codziennie na orbitreku robię już 16 km w 35 min,a zaczynalam od 15 km jakieś e2 tygodnie temu.
    A i przebija się Aluni drugi ząbek :-) tylko cierpi przy tym moja córcia :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 23:45

DeLaCruz, ataga4 lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mojewypieki.com/przepis/babeczki-kokosowe-z-bialym-kremem-i-raffaello
    Ślinka cieknie mi na sam widok tych babeczek :-) zrobię je po świętach, cokolwiek bym nie piekła z tego bloga zawsze się udaje i jest pyyyyszne-polecam, każda znajdzie coś dla siebie :-D

DeLaCruz, Anoolka, ataga4, Kasiula09 lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:49

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:50

• letty Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Ustaliliśmy w końcu datę chrztu i dzisiaj byliśmy zamówić lokal! Bo my jeszcze nie chrzczeni :P

BAM! 26 kwiecień!

Pisałyście ostatnio na FB o ilości osób na chrzcinach, no to my będziemy mieć prawie małe wesele bo liczyliśmy na ok 40 osób. I to jest naprawdę najbliższa rodzina! i jedni przyjaciele. Normalnie dziki szał :P

Zazdroszczę, my mamy konflikt co do chrzestnego,a dodatkowo mój wspaniały ksiądz nie chce dać nam terminu ponieważ ja nie chrzczona :/ a tylko dlatego, że 23 lata temu nie udzielił mi chrztu bo moi rodzice chrzestni byli po cywilnym

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    No właśnie, pociągnijmy ten temat ;-) Jak często dziadkowie widują się z Waszymi dziećmi? I na jak długo? Jak "oceniacie" te relacje, czy wg Was odnajdują się w opiece nad maluchami, czy coś Wam przeszkadza (np sposób podnoszenia lub zabawy) a może coś szczególnie podoba? :-)

Ja mam idealnych,mieszkamy w jednym domu (z oddzielnymi wejściami) pracują całymi dniami, za to w weekendy mam wychodne, tak lubią i potrzebują siedzieć z małą, że czasem Ala nocuje u nich z soboty na niedzielę

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Sylwia, podziwiam że chce Ci się ćwiczyć o 22! Jak ćwiczyłam z Chodakowską to po południu po pracy już byłam padnięta, ale zawzięłam się i ćwiczyłam, ale nie codziennie tak jak Ty zamierzasz. A teraz nawet jak nie jestem śpiąca i padnięta o tej 22 to tak kładę się spać z rozsądku, bo nigdy nie wiem jaka nocka mnie czeka :-D dziś np była masakra, budził się z płaczem/krzykiem, sama nie wiem co to było... Za to rano obudził się po 6, leżał sobie grzecznie obok mnie, patrzył się, a ja jeszcze drzemałam do 7 :-)
    Czemu masz takie parcie na to sexi ciałko na wakacje, wyjeżdżacie gdzieś z mężem? (oczywiście pomijam oczywistą oczywistość, że każda kobieta chce być zadbana, zgrabna, szczupła i czuć się dobrze w swoim ciele :-) )

To u nas dokładnie tak samo z tym kładzeniem się spać. Wczoraj się pochwaliłam dobrą nocą, dziś już było standardowo :/ W ogóle nie oglądam filmów, nie czytam już książek wieczorem, no nic...najpierw zasypia Piotruś, ok.22 Magdalenka, a później my padamy, bo nigdy nie wiadomo jak będzie wyglądała noc.

ataga4 lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz, nie zastanawiaj się, tylko szyj, bo te rzeczy są naprawdę super :) Ja bym kupiła dla mojej dwójeczki.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz jeju jakie sliczne masz talent ja to calkowicie beztalencie :-\

Ja z Chodakowska cwiczylam niecale dwa tygodnie przed ciaza ale niekoniecznie mi sie z nia cwiczylo bo strasznie mnie kolana bolaly, teraz ten tydzien sobie odpuscilam z cwiczeniami a po swietach zamierzam znowu wrocic. A i dzis stanelam na wadze i 2 kg zostalo do wagi sprzed ciazy a jeszcze niedawno bylo 7 kg.

preg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dzisiaj była za noc masakra mały obudził się o 3 z krzykiem i tak przez 2 godziny był strasznie ciepły a niby nie miał gorączki no porostu nie wiem co się dzieje teraz jest dalej jakiś marudny

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy iść do lekarza czy to te górne 1 dają tak popalić

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz tez chętnie zamówiła bym taki kocyk czapkę tez ale na ta dużą główkę nie wszystkie czapki pasują ☺

Ewelka91
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was piekła może takie ciasto marchewkowo-migdalowe z mielonymi migdalami zamiast mąki? Z Możecie mi podeslac sprawdzony przepis? Teściowa takie robiła, było pyszne, ale jej teraz nie ma i nie mam skąd wziąć, w necie są przepisy ale potrzebuję sprawdzonego :-)
    Nelly, może Ty? :-)
    Niestety nigdy nie robiłam (ani nawet nie jadłam) takiego ciasta, więc nie pomogę :-( ale jak już zdobędziesz przepis od teściowej to proszę podeślij, chętnie spróbuję. Co do migdałów, to do ciast polecam gorzkie - ciężko je kupić (bywają na Allegro), ale dają taki cudowny aromat i posmak, mniam...

ataga4 lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    http://www.mojewypieki.com/przepis/babeczki-kokosowe-z-bialym-kremem-i-raffaello
    Ślinka cieknie mi na sam widok tych babeczek :-) zrobię je po świętach, cokolwiek bym nie piekła z tego bloga zawsze się udaje i jest pyyyyszne-polecam, każda znajdzie coś dla siebie :-D
    Ja robię takie ciasto na całą blachę. PYCHA!

DeLaCruz, ataga4 lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1411 1412 1413 1414 1415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ